günaydınnnn .. biz iyiyiz sen nasılsın görmüyorum kaç gündür seni.. gerçi bende bi varım bi yokum da.. ayrıldın mı işten ? artık bana gelip gitmek işkence oldu ya. bi de hamilelik ilerledikçe fıtığım nüksetmeye başladı. bel ağrısı bacak ağrısı tam babaannem gibiyim .. yürürken ahh puhhh offfkalan üç ayı sağ salim atlatsak da kavuşsak şu kıymetlilere
sakin ol tatlım bebeğine sana zarar sinir iyi gelmiyor aman karşı taraf anlamıyorsa kurucuyla görüşsün sende görüşürsün senin haklı olduğunu anlarlar zaten önemli olan sensin
günaydın kızlar bugun birine 1 lirada olsa sadaka verin..safer ayının ilk çarşambası önemliymiş..bilginiz olsun..
tşkler canım paylaştığın için.. biri denk gelir inş.. nasılsın sen ? senin kuzucun da delirdi mi benimki gibi.. çıkıp gidesi var benim kızımınartık uyuyup uyandığı zamanları anlıyorum . hareketleri nasıl bebişinin ?
günaydın hepimize
öncelikle çalışmadığı halde bu saatte uyanıp bizi(işe gitmek zorunda olan köleler) yalnız bırakmayan annelerimize teşekkürler
kızlar biz kaç aylık olduk?
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
yani biz 6,5 aylıık mı hamileyiz
teşekkürler bilgi için bende artık zorlanmaya başladım kızım akşamları kendini açıyor sanırım bende ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum zor oluyor esniyor mu ne yapıyor anlamıyorum .... sol tarafa yatmak rahatlık veriyor hamilelik öncesinde solumda yatamazdım sağ taraf rahat gelirdi şimdi hep solda yatıyorum neredeyse sola yatınca gaz da nedense rahat çıkıyor uzmanlar haklı dinlemek lazım onlarıRahat uyku için hamilelere öneriler
Rahat uyku için hamilelere öneriler
Rahatsız eden yatma pozisyonları
Karnın üstüne yatmak oldukça rahatsızlık veren bir pozisyondur hamileler için. Hamileliğin ilk evrelerinde göğüsler yumuşaktır, ancak üçüncü üç aylık periyoda girdiğinizde göğüsleriniz ve karnınız çok daha büyür. Karın üstü yatmak tehlikeli değildir, fakat oldukça rahatsız ve zor bir yatma şeklidir.
Sırt üstü yatmak ne siz ne de bebeğiniz için iyi bir pozisyondur. Dolayısıyla sırt üstü uyumaktan sakınmalısınız. Çünkü bu pozisyonda, genişleyen rahmin ağırlığı sırt kaslarınıza, bağırsaklarınıza, damarlarınıza baskı yapar. Bu da sırt ağrılarına, hemoroide, hazımsızlığa ve tansiyon problemlerine yol açar.
Doğru yatma pozisyonu
Yan yatmak hamileler için en uygun pozisyondur. Sol tarafınıza yatmalısınız. Bu pozisyonda yatış, kan akışını ve bebeğin beslenmesini kolaylaştırır. Böylece ayak, bacak ve ellerinizin şişmesini de engeller. Sağ tarafınıza yatmak, illa ki size veya bebeğinize zarar verecek diye bir şey yok. Ancak sol tarafınıza yatmaktan daha az yararı var denilebilir.
Uyurken muhtemelen pozisyon değiştireceksiniz. Sol taraftan sağ tarafa ya da sırt üstüne… Bu çok doğal. Sakın “böyle yatmamalıyım” hissine kapılıp korkudan uyanık kalmaya çalışmayın. En uygun dinlenme pozisyonun almaya odaklanın sadece.
Nasıl yastık kullanmalısınız?
Yastık iyi bir gece uykusu için sizi en iyi yardımcınızdır. Öncelikle karnınızı destekleyecek bir yastık ve dizlerinizin arasına bir başka yastık… Dizlerinizin arasına alacağınız bir yastık sırtınızdaki baskıyı azaltır ve yan pozisyonda yatış için konfor getirir. Bir yastığı sırtınıza destek olarak koyduğunuzda gece boyunca yan pozisyonda yatmayı sürdürmekte zorlanmayacaksınız.
Yastık kullanma konusunda anne adaylarının kullandığı bir başka yöntem de yumuşak bir yastığı karnın altına, bir başkasını da bacakların arasına koymak. Bu yatma pozisyonu, özellikle hamileliğin altıncı ayından sonra büyüyen karın için büyük kolaylık sağlar.
Yan yatar pozisyondayken karnınızın altına koyacağınız bir yastık desteği, ileriye doğru, yani yüz üstü dönmenizi engeller, boynunuzu ve sırtınızı zorlamanıza mani olur. Hamileler için özel olarak hazırlanmış, hem bacak aranıza hem de sırtınıza destek olarak koyabileceğiniz yastıklardan yararlanmak da işinizi kolaylaştırır.
Yatarken başınızın göğsünüzden yüksekte olmasına dikkat edin. Bunun için yastığınızı bir başka yastıkla desteklemelisiniz. Böylece mide ekşimesi ve nefes almakta zorlanma sorunlarını aşabilirsiniz.
Hamile bandı ve sutyeni
Gece yatarken bel ağrısından kurtulamıyorsanız hamile bandı kullanmanızı öneririz. Hamile bandı, bel ağrınızı azaltmanın yanı sıra mesaneye baskı ve ödemin azalmasına yardımcı olur ve sizi rahatlatır. Hamile bandı kullanırken likralı kumaştan yapılanını tercih etmelisiniz.
Uyurken kullanacağınız sutyen yumuşak ve pamuklu olmalı. Hamileliğinizin üçüncü ayından itibaren daha kaliteli uyku için tercih etmeniz gereken emzirme sutyenini doğumdan sonra da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kendi rahatınıza odaklanın
Bebeğinizi rahat ettiremiyorsunuz diye düşünüp kendinizi uykudan mahrum bırakmayın. En iyi uyku pozisyonunu bulmaya çalışırken kendinizi perişan etmeyin. Çünkü unutmayın ki bebeğiniz yerçekimi olmayan bir ortamda yüzüyor durumdayken hiçbir şekilde kendini rahatsız hissetmez. Dolayısıyla sadece kendi rahatınıza odaklanın ve dinlenmeye bakın.
Şişmelerin nedenlerinden biri de yatış pozisyonundan oluyomuşş
en iyisini yapmışsın çirkef insana laf anlatması zordur en yetkili kişiyle görüşsün onlar tartışsın senin de kafan rahat olsun canım... neyse senin bebişin giysileri ne güzel öyle ya o maymuncuklu ayaklara bayıldım güle güle giysin bebişinAradım hemen kurucumuzu zaten,o da biliyor ailenin bu değişik tavırlarını.
günaydın hepimize
öncelikle çalışmadığı halde bu saatte uyanıp bizi(işe gitmek zorunda olan köleler) yalnız bırakmayan annelerimize teşekkürler
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
ben 5,5- 6 ya girmek üzereyim diyordum ya kaçıncı aydayım nerdeyim ben kimim şaşırdım valla kafam altüst oldu
günaydın kızlar bugun birine 1 lirada olsa sadaka verin..safer ayının ilk çarşambası önemliymiş..bilginiz olsun..
Kızlarrr Günaydın ,
Dün kocamla lcw ye gittik bakalım hamile koleksiyona diye , Ama bize tek bir alan vremişler küçücük sınırlamışlarHemde büyük bir avm de idi ki pantolanlarda çeşit yok , Beden bana uymadı 36 K denedim . Bol geldi. İnternetten sipariş olayına bu yüzden girişemiyorum . Olu rolmaz bide iade değişimle uğraşması var ....
Neyse biraz bol ama bir pantolon buldum. Kumaş , Kadifesi yğım yığım durdu. Çok parada vermek istemiyorum şurda kaldı 3,5- 4 ay .Diğer mağazalarda fiyatlar uçmuşEski pantolonları terziler hamile pantolonu yapıyormuş . Kadıköyde var mı bildiğiniz bir yer yaptıran?
Birde bu pança tarzı kabanı gördüm , Kendi bedenimi aldım çok iyi oldu sakladı göbeğimi , kollardan açık ama hırka ile giyince yada yelek , Bugün giydim soğuk hissetmedim. Ö.arası başka bir lcwye daha bakıcam . Bakalım pantolon bulabilecek miyim...
Eki Görüntüle 581154 Eki Görüntüle 581155
Kızlarrr Günaydın ,
Dün kocamla lcw ye gittik bakalım hamile koleksiyona diye , Ama bize tek bir alan vremişler küçücük sınırlamışlarHemde büyük ...Neyse biraz bol ama bir pantolon buldum. Kumaş , Kadifesi yğım yığım durdu. Çok parada vermek istemiyorum şurda kaldı 3,5- 4 ay .Diğer mağazalarda fiyatlar uçmuş Eski pantolonları terziler hamile pantolonu yapıyormuş . Kadıköyde var mı bildiğiniz bir yer yaptıran?
Birde bu pança tarzı kabanı gördüm , Kendi bedenimi aldım çok iyi oldu sakladı göbeğimi , kollardan açık ama hırka ile giyince yada yelek , Bugün giydim soğuk hissetmedim. Ö.arası başka bir lcwye daha bakıcam . Bakalım pantolon bulabilecek miyim...
Günaydın Canım, Birde aklımıza geldikçe bunu dersek faydası olur...
"
Kizlar ; Rabbim tum kaza belalardan bizleri yavrularimizi sevdiklerimizi korusun...
Belalarin 1. Kat semaya indigi SAFER Ayindayiz... Bu gece birinci gecesi. Efendimiz sav bugun ölüm hastaligna tutulmustur. Safer ayinda Levhi mahfuzdan 1. Kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu bela ve kazalar sene icine yayilmaktadir. Bu ayda hergün 100 defa La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim denilmelidir. Günde 100 defa okuyandan, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 cesit bela kaldirilir. Bilmeyen kardeslerimizide iletelim insaallah. "Kim hayra vesile olursa hayri yapan gibidir"
senle benim zevkim aynı sanırım
o resimdeki pantolondan aldım çok rahat güzel kullanıyorum 36 bana da bol geldi belindeki lastiğini sıktım rahat oldu akşama kdar karnımız vücudumuz şişiyor zaten bolluk azalıyor
ayrıca o pançoya bende bayıldım almadım beden yoktu sen güle güle kullan canım ben hala evdeki montumdan 2 tanesini kullanabiliyorum göbüşümde bu montlardan belli oluyor ama insanlar ne yer veriyor ne dikkat ediyor bu pançoyu giysem göbüş hepten kaybolur
günaydın hepimize
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
canım ya çok geçmiş olsun, dün eşim de sormuş doktora benim de 14./9.2 falan çıkmıştı, buna rağmen çok yüksek değil dedi, revirdeki hemşirede okulda 14/9un üstünü riskli kabul ederler dedi, yani herkes başka bişe sölüyo, ben bilmiyorum artık, dünden itibaren nar suyu içmeye karar verdim, organik aldım şekersiz bayağı bi pahalı ama , tansiyon düşürüyomuş, çok fazlasını gebeliğin ilk 3 ayında tavsiye etmiyolarmış ama 1 bardak nar suyunun içinde en fazla ne kadar nar olabiilir ve yararı zararından çok diye ben içicem, ayrıca dün doktoruma gittim, kan ve idrar tahlili yaptırdım, benim içim rahat etsin diye yaptırdı galiba onları da bugün arıycakları sonuçlarla ilgili seni de bilgilendiririm cnm, merak etme, senin doktorun da öle diyince daha bi içim rahat etti benimde
allah razı olsun canım
fit gacı seniiii :)) evet sende cok hoş durmustu paylaştıgın fotoda görmüştüm. hala eski montlarınızı nasıl giiyorsunuz ya benim göbüşümden kapanmıyor önleri(( bu pançoyu göremedim LCW da bana lazım mutlaka. bir sitede gördüm 284 liraydı vazgeçtim 3 ay için değmez diye. ama çok hoştu baksanıza ya
Eki Görüntüle 581184
Kızlarrr Günaydın ,
Dün kocamla lcw ye gittik bakalım hamile koleksiyona diye , Ama bize tek bir alan vremişler küçücük sınırlamışlarHemde büyük bir avm de idi ki pantolanlarda çeşit yok , Beden bana uymadı 36 K denedim . Bol geldi. İnternetten sipariş olayına bu yüzden girişemiyorum . Olu rolmaz bide iade değişimle uğraşması var ....
Neyse biraz bol ama bir pantolon buldum. Kumaş , Kadifesi yğım yığım durdu. Çok parada vermek istemiyorum şurda kaldı 3,5- 4 ay .Diğer mağazalarda fiyatlar uçmuşEski pantolonları terziler hamile pantolonu yapıyormuş . Kadıköyde var mı bildiğiniz bir yer yaptıran?
günaydınnnn .. biz iyiyiz sen nasılsın görmüyorum kaç gündür seni.. gerçi bende bi varım bi yokum da.. ayrıldın mı işten ? artık bana gelip gitmek işkence oldu ya. bi de hamilelik ilerledikçe fıtığım nüksetmeye başladı. bel ağrısı bacak ağrısı tam babaannem gibiyim .. yürürken ahh puhhh offfkalan üç ayı sağ salim atlatsak da kavuşsak şu kıymetlilere
teşekkür ederiz teyzeleri kızımı gördüm şükürler olsun.doktor teyzesi dediki bu kız tombik yanaklı olacakbabasına benziyo keyfi yerindeydi.725 gram olmuş.bana az geldi ama gayet iyi kilosu dedi.3 kilo almışım yavaş dedi :) eşimde diyet olarak ne önerirsiniz dedi direkt 'aç gezecek' dedi dikkat et yediklerine diyor doktorumuz bizde durumlar böyle.birde kabızlık ve gaz sorunumuz var diye magnesi calsine yazdı onu içersin dedi.kan ve kalsiyum ilaçlarına devam.yarında aşım var 2. doz tetanos off ya
günaydın kızlarrrr ben ikinci tetenoz aşımı olup geldim oğlumunda kalp atışını dinledikkkkk
allah razı olsun canım
fit gacı seniiii :)) evet sende cok hoş durmustu paylaştıgın fotoda görmüştüm. hala eski montlarınızı nasıl giiyorsunuz ya benim göbüşümden kapanmıyor önleri(( bu pançoyu göremedim LCW da bana lazım mutlaka. bir sitede gördüm 284 liraydı vazgeçtim 3 ay için değmez diye. ama çok hoştu baksanıza ya
Eki Görüntüle 581184
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?