doğum günün kutlu olsun mutluhatice
canım çok teşekürler
bugün benim doğum günüm canım eşimin bana hazırladığı kahvaltıyla güne başlamak paha biçilemez
hepinize günaydın sevgili anneler ve tatlı bebeşleri
İyi ki dogmussun tatlim..
Yeni yasin kutlu olsun
kızlar merhaba yardım edebilcek bi arkadaşım var mı ??
hangi konuda ?......
canım benim sen de çok beceriklisin aslında. yemek yapmak her yiğidin harcı değil. bende yemeği hiç yapamam yemeğe misafir çağıramam.günaydın kızlar; ben bu sabah ne yaptım????????
Allahım, hikmetinden sual olunmaz, velakin bu kulunu hangi hikmetten böyle beceriksiz yarattın
bak şimdi, bunun bir bebesi de olacak, o garibim nasıl kemirsin bu poğaça görünümlü tahtaları
ağlayarak, utanarak yazıyorum bu satırları(elimde hala soğan kokusu var- bir de borcamda patlıcan arası köfte deneyceğim de)
ben de bir anne olacağım inşallah
ama ben de bir kek yapayım, bir poğaça yapayım(bazıları gibi iki tatlı iki tuzlu olmasa da) pastaneden alınmamış bir tatlı bir tuzlum olsun
kocam da bana "canım, güzel olmuş ama kopmuyor" yada "güzel olmuş ama biraz hamur kalmamış mı" demesin
evime çaya misafir çağırayım
sorarım size nerde hata yaptım
tarifte hamur yapışmayacak diyordu benimki biraz yapışıyordu ama yağla koparınca sorun olmamıştı
bir poçağa sadece göbeğinde yumuşak bir alan kalıncaya kadar katılaşır
melek soruna yorum yapamayacağım ama bişey söylemek istiyorum. sıcak su torbasını kesinlikle karnına veya kasıklarına koymamalısın. ayaklarının altına koy canım.ben 24eylülde regl oldum 12gün gecikme ile 5kasımda hastalandım hastalığımda herşey normaldi kanama süresi,miktarı,belirtileri herşey aynıydı daha öncekilere göre. ama içimde birşey ürperdi çünkü regl olmadan 2gün önce sol kasığımda bir ağrı ve akıntımda bir artış vardı bunu fark ettim üşüttüğümü düşünerek akşamdan sıcak su torbasıyla karnımdan pansuman yaptım 2kez bunu tekrarladım ve içimden iltihap gibi akıntım oldu ve 2gün içinde hastalandım ama benm içimde hep bir şüphe oldu ve 24kasım ve 27kasım olmak üzere idrarda 2kez test yaptım sonuçlar hep negatifti sonuçta gebeliğim olsa 9-10 haftalık olacaktı ve idrarda çıkardı diye düşünmüştüm. bu ay yine 12gün gecikme ile hastalandım anca adetim çamur gibi bu ne gibi bir soruna işaret 5gün oldu ve çamur gbi geliyor teşekkrler arkadaşlar şmdiden
doğum günün kutlu olsun mutluhatice
canım isyan etme hem herkes herşeyi tam yapamıyo, herkesin iyi yaptığı bişeyler var
sorun bence daha önceden pratiğinin olmaması, yapa yapa düzelir, azimle devam et sen,
bak mesela eşim kek çok sever, evlendik bana kek yap dedi, benimde çok sevdiğim bişey değildir kek, yapıyorum yapıyorum bi ayar
tutturamadım, ya içi hamur kaldı ya dediğin gibi kuruttum, iyi kötü bizimkide çok ses etmeden yedi, güzel olmamış dese, sen yap biz yiyelim diyeceğimi biliyo çünkü akrabaları 'senin koca süper kek yapar, şanslısın ' diye kandırdılar beni
ama yılmadım çünkü adam her hafta bi tepsi kek yiyo maşallah, süürekli internetten farklı tarifler denedim, bendeki yoğurtlu tarifti,
bekarken yapıyodum oluyodu, sonra neden olmadığını buldum, ben malzemeyi hazırlıyodum, pişirme kısmını anneme havale ettiğim için, kaç derecede kaç dk. pişer bilmiyorum,
netten sütlü bi tarif buldum, orda özellikle belirtmişlerdi 170 derece 50-55 dk diye, aynen yaptım valla şimdi süper kabarıyo ve sönmüyo keklerim
ve pişirdiğin fırına da bağlı turbo fanlı fırınlar böyle mayalı şeyleri kurutuyo, sarılan börek ve yemek türleri için turbo fırın iyi
benimki ızgaralı mini fırın, kek, tepsi böreği ve mayalı şeyler içinde bunlar güzel pişiriyo,
çok kuru oluyosa fırının derecesi çoktur ondan hemen kurutuyodur, ayar tutturana kadar bence yarım ölçü dene hep, kö
tü olursa da israfı çok olmaz hem
diğer pastalarıma söz söyletmem ama bende pogaçayı hiç beceremiyorum. milletin evinde yiyorum pamuk gibi mis gibi tarifi getirip evde yapıyorum sunta gibi ama ben sorunu buldum valla benim fırın pogaça hamurunu iyi pişirmiyo arkadaşkocamıda inandırdım buna :) misafir geleceği zamanda güzel yaptıklarımdan seçip yapıyorum herkes bayılıyo, amannnn boşver pogaça da olmayıversin. kuzucuklarımız pogaça değil börek yiyiversin ne olur ki....
canım benim sen de çok beceriklisin aslında. yemek yapmak her yiğidin harcı değil. bende yemeği hiç yapamam yemeğe misafir çağıramam.iftara davet ederler ben nasıl çağırıcam diye gitmem. düşün yani benim durumumu. bizim burası yol geçen hanı gibi yoldan geçen arar. biz geliyoruz derlerse anında ishal olurum panikten. poğaçaymış kekmiş bunlar pastanede de satılıyor. ama yemek öyle mi? eşim birgün elinde tencereyle lokanta lokanta(2tane var onlardada olmuyor) dolaştı misafir geliyor diye. ya benim oğlum ne yapsın. anası bir pilav pişiremiyor. oğluşum hiç tane tane pilav yiyemeyecek. ya pişmeyen pirinç tanesi dişini kırırsa. bi de beni düşün oldu mu bitanem.
kızlar bunun bebek arabası ve park yatak baktık
sadece e-bebek e gittik ama
çok kararsız kaldım ya,ikisinde de
napıcam bilmiyom
ama bi biberon bide emzik aldık:)
onlara karar vermek kolaydı:))
ooo daha beslenmeye kadar en az 3 yılın var..her hafta bir kez denesen, bir yıl 52 hafta 3 yılda 52*3=156 kez denemiş olursun ki 156 denemeye de bakarsın bi pastane bile açar hale gelirsin
Maşallah canım bebişine..
Allah seni ne yapmasın yaBenim yöntemimi dene hiç stres olmazsın Poğaça yerine peynirli kek yapıyorum oh mis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?