2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
ek gıdaya bende 5.ayın içinde azar azar geçtim.anne sütü yeyerli gelmiyordu. mama bile veriyordum. şimdi meyve püreleri,labne peynir ,pekmez,cicibiebe bisküvi.kavanoz maması da veriyorum.
kavanoz maması veren arkadaşlar, kavanozun ne kadarını yediriyorsunuz bir seferde.benim oğlan çok seviyor. ama bütün kavanozu yedirmek fazla gibime geliyor.
bizim henüz dişimiz çıkmadı. tam 6 aylık oldu.
bu aylarda sünnet olmak zorunda olan var mı aranızda?bizim kinin pipisinde yapışıklık var. kimi biraz büyüsün bewkle diyor. kimisi de yaptır diyor. kararsız kaldım.
bu aylarda sünneti yaptıranlara sormak istiyorum. iyileşme süreci nasıl geçti diye?

ek gıdaya bende 5.ayın içinde azar azar geçtim.anne sütü yeyerli gelmiyordu. mama bile veriyordum. şimdi meyve püreleri,labne peynir ,pekmez,cicibiebe bisküvi.kavanoz maması da veriyorum.
kavanoz maması veren arkadaşlar, kavanozun ne kadarını yediriyorsunuz bir seferde.benim oğlan çok seviyor. ama bütün kavanozu yedirmek fazla gibime geliyor.
bizim henüz dişimiz çıkmadı. tam 6 aylık oldu.
bu aylarda sünnet olmak zorunda olan var mı aranızda?bizim kinin pipisinde yapışıklık var. kimi biraz büyüsün bewkle diyor. kimisi de yaptır diyor. kararsız kaldım.
bu aylarda sünneti yaptıranlara sormak istiyorum. iyileşme süreci nasıl geçti diye?

Aldığı kadarını veriyorum. İlk gün 3 kaşıkla başladım. İkinci gün yarım kavanoz, bir hafta içinde tam kavanoza geçtik. Yemek istemeyince, zorlamıyorum. 125 ml kavanozlardan alıyorum.

Bence sorunun cevabı evet canım zaten 5.ayı geçtikten sonra emme olayı azalıyor bebeğin gerekli enerjiyi sağlayabilmesi için ek gıdaya başlamalısın ..Birde siz yemek yerken heyecanlanıyor yada ağlıyor,hareketleniyor ise hazırdır ek gıdaya ....

Aynen canim zaten ben herseyden tattiriyorum gecen gun armutu rendeledim bayildi yiyrbiliyorda hafif irimsiydi rende.ama bir ogunde ne kadar verecegime karar veremedim foyana kadar versemmiki

Ben weewell kullanıyorum, memnun değilim. Arkadaşlarımın kullandığı telsizler bangır bangır bağırırken bizimkinin sesini yetersiz buluyorum. Ayrıca sık sık parazit yapıyor, sebep yokken çekmediği oluyor. En önemlisi de, bu sebeplerden servisi aradığımda benimle konuşan kişinin ukala tavırları çok soğuttu beni. Lakayıt bit şekilde 10-15 günü bulabilir dediğinde, ben de gayri ihtiyari "çok uzun bir süre" dedim, "o zaman bu şekilde kullanmaya devam edin" dedi. Servis sadece İstnbul'da:((

Teşekkürler, ben de deniycem ama bebeğim 5 aylık, tereyağı sıkıntı olur mu sence?
:( baya bi karar vermiştim almaya ama öğrendiğim iyi oldu. başka markaları araştırayım o zaman.
diğer yağlardansa tereyağı daha sağlıklı canım. ama bebeğin 5 aylıkmış. ek gıdaya başladıysan bence sorun olmaz ama başlamadıysan biraz daha bekle bence.

Bayanlar bebegim t 5 bucuk aylik bu zamana kadar sadece anne sütü aldi ama bu aralar emmesi azaldi ya sizinkilerde oyle mi bu ek gidaya gecmem için bi mesajmi dersiniz

emmesinin azalmasından ziyade sütün azaldıysa başlaman daha doğru olur.

Merhaba tum annelere ve gül kokulu bebeklerine....inşallah herkesler afiyettedir;)
Kimseler yazmayınca bugun ben yazayım bari dedim genelde sessiz bi takipçi olarak;)) benim oğlanın göbeginde 2gun akıntı oldu yazmıştım;baktroban sürüştüm geçti gbiydi dun dr a gtrdüm o da aynı kremı verdi şkr şimdi iyi.ama gecmezse cerrahlık bi drmmuş, aklımızda bulunsun diye paylaştım.rabbm uzak eylesinnnn .amin..

bende nisan annesiyim.henüz adet olmadım.2.çocuğum Allaha şükür 3-4 gündür geceleri gündüzleri yumurtalıklarımda sancı oluyor ara ara.sanki hasta olacağım da olamıyorum ilk çocuğumda 5.5 aylıkken hastalanmıştım benim gibi olan var mı yada hastalığın hemen olması için yapmam gerekn bişey var mı.dr a gitmelimiyim bu durumu bilen bana yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba sevgili nisan anneleri,
Kızım bugün tam 5,5 aylık oldu ve hala sadece anne sütü alıyor. Ben işte olduğumda da zaman zaman çok isterse bir iki kez 90-120 cc mama içiyor. Emzirmek kolayıma geldiğinden midir nedir ek gıdaya geçmeyi hiç istemiyorum ama yavaş yavaş başladık. Önce abisi ile taze meyve suyu içti birkaç kez. Dün kabak-patates-havuç-irmik ile püre yaptım, bugün de yoğurt mayalamıştım öğlen onu verdik, maaşallah şapır şapır yedi. Zaten biz sofradayken bizi rahat bırakmıyordu ve yemeklere saldırıyordu, elinde ekmekle oyalıyorduk. Artık gördüm ki biz de ek gıdaya başlamalıyız. Geriye dönük okuyup sizin menülerinizi okuyacağım. 3 yılda unutmuşum çocuğun nasıl büyütüldüğünü :1::emir_bebek:

Sizin bana tavsiyeleriniz var mı?

Bebe bisküvisi tarifi çok güzel grünüyor, bu hafta sonu deneyeceğim ben de çünkü ekmeği çok çabuk yumuşatıp koparıyor.

Kızım eliyle sürünerek zaman zaman da emekleme pozisyonunda tüm evi gezer oldu, çok enerjiye ihtiyacımız var artık. :emir_bebek:

Bu arada bir grip atlattık ve umarım bağışıklık da kazanmışızdır. Bayram tatilinde de evden çıkmayı düşünmüyorum çok fena salgın var aman siz de dikkatli olun.

Tüm bebeklere ve annelerine sağlıklı günler diliyorum... :34:

Bugün dondurulmuş sütümü tekrar biberonla vermeyi denedim, içmedi, kaşıkla verdim biraz 40 cc yedi, 60 cc de (süt ve su karışımı)yulaflıyla karıştırdım. yarısını yedi tüküre tüküre:) yoğurt da yapıyorum. iki üç gün sonra sebze çorbasına baslıycam. o zaman çorbalarına da katarım. bebeğimdonmuş sütleri yememekte inat ediyor ama bilmediği bir sey var: annesi ondan daha inat. o sütleri ziyan etmicem. hepsini paşa paşa yiyecek ama farkına varmadan:)

Anne sutunden yogurdu nasil yapiyosun? Kizim 2 gundur emmek istemiyo. Ben de bugun sutumu sagdim. Yogurt yapacaktim ama taze yogurt mayam olmadigi icin buzluga koydum. Buzluktan cikarinca nasil yapicam?

Anne sutunden yogurdu nasil yapiyosun? Kizim 2 gundur emmek istemiyo. Ben de bugun sutumu sagdim. Yogurt yapacaktim ama taze yogurt mayam olmadigi icin buzluga koydum. Buzluktan cikarinca nasil yapicam?

Bir gece önce donurucudaki sütü buzdolabının rafına indiriyorum. Bir gün sonra, ılıktan biraz sıcak suyun içinde ısıtıyorum. Sonra sıcak küçük kavanoza döküyorum. İçinden bir iki tatlı kaşığı alıp bir buçuk çay kaşığı yoğurt (yaklaşık 100 cc süt için yeter)karıştırdıktan sonra bunu süte ekliyorum, hafifçe karıştırıp yoğurt makinesinde 6 saat bekletiyorum. Yogurt makinesi yoksa havluya sarabilirsin. Sonra çıkarır çıkarmaz dolaba koyuyorum. Ama katı olmasını bekleme, cıvık oluyor, tadı ve kokusu da berbat:)) Ben içine bir cicibebe kırınca oğlum biraz yedi. Ayrıca bir kez de maya olarak yoğurt değil de babymix kullandım ama sonra henüz 5 aylık olduğu için ondan vazgeçtim.

Merhaba sevgili nisan anneleri,
Kızım bugün tam 5,5 aylık oldu ve hala sadece anne sütü alıyor. Ben işte olduğumda da zaman zaman çok isterse bir iki kez 90-120 cc mama içiyor. Emzirmek kolayıma geldiğinden midir nedir ek gıdaya geçmeyi hiç istemiyorum ama yavaş yavaş başladık. Önce abisi ile taze meyve suyu içti birkaç kez. Dün kabak-patates-havuç-irmik ile püre yaptım, bugün de yoğurt mayalamıştım öğlen onu verdik, maaşallah şapır şapır yedi. Zaten biz sofradayken bizi rahat bırakmıyordu ve yemeklere saldırıyordu, elinde ekmekle oyalıyorduk. Artık gördüm ki biz de ek gıdaya başlamalıyız. Geriye dönük okuyup sizin menülerinizi okuyacağım. 3 yılda unutmuşum çocuğun nasıl büyütüldüğünü :1::emir_bebek:

Sizin bana tavsiyeleriniz var mı?

Bebe bisküvisi tarifi çok güzel grünüyor, bu hafta sonu deneyeceğim ben de çünkü ekmeği çok çabuk yumuşatıp koparıyor.

Kızım eliyle sürünerek zaman zaman da emekleme pozisyonunda tüm evi gezer oldu, çok enerjiye ihtiyacımız var artık. :emir_bebek:

Bu arada bir grip atlattık ve umarım bağışıklık da kazanmışızdır. Bayram tatilinde de evden çıkmayı düşünmüyorum çok fena salgın var aman siz de dikkatli olun.

Tüm bebeklere ve annelerine sağlıklı günler diliyorum... :34:
ben bugüne kadar hep tattırma şeklinde verdim. öğün haline getirmemiştim. bi ara aşırı kusuyodu. o yüzden ara vermek zorunda kalmıştım. bugün ciddi ciddi başladık bakalım inşallah güzel güzel yer kızım. bu sabah ek gıda olarak pirinç unu muhallebisine elma suyu karıştırıp yedirdim. 3 gibi de havuç püresine bir çay kaşığı zeytinyağı koyup verdim. bugün için iyiydik. darısı size olsun. kızına maşallah bu arada. emeklemeye erken başlamış. grip de geçrimiş geçmiş olsun. ben istisnasız her yıl bu mevsimde grip olurum. kızım da olur diye çok korkuyorum.

Merhaba tum annelere ve gül kokulu bebeklerine....inşallah herkesler afiyettedir;)
Kimseler yazmayınca bugun ben yazayım bari dedim genelde sessiz bi takipçi olarak;)) benim oğlanın göbeginde 2gun akıntı oldu yazmıştım;baktroban sürüştüm geçti gbiydi dun dr a gtrdüm o da aynı kremı verdi şkr şimdi iyi.ama gecmezse cerrahlık bi drmmuş, aklımızda bulunsun diye paylaştım.rabbm uzak eylesinnnn .amin..
çok geçmiş olsun en kısa zamanda geçer inşallah. neden oluyomuş bu akıntı?
Bir gece önce donurucudaki sütü buzdolabının rafına indiriyorum. Bir gün sonra, ılıktan biraz sıcak suyun içinde ısıtıyorum. Sonra sıcak küçük kavanoza döküyorum. İçinden bir iki tatlı kaşığı alıp bir buçuk çay kaşığı yoğurt (yaklaşık 100 cc süt için yeter)karıştırdıktan sonra bunu süte ekliyorum, hafifçe karıştırıp yoğurt makinesinde 6 saat bekletiyorum. Yogurt makinesi yoksa havluya sarabilirsin. Sonra çıkarır çıkarmaz dolaba koyuyorum. Ama katı olmasını bekleme, cıvık oluyor, tadı ve kokusu da berbat:)) Ben içine bir cicibebe kırınca oğlum biraz yedi. Ayrıca bir kez de maya olarak yoğurt değil de babymix kullandım ama sonra henüz 5 aylık olduğu için ondan vazgeçtim.
teşekkür ederim taze yoğurdu alır almaz denicem. kandırıp yedirebilrim inşallah:)

merhabalar
benim kızımda 23 nisanda doğdu
bu hafta ufak ufak başladık ek gıdaya..
dr liste verdi
meyve rendeliyorum muz elma seftali severek yiyor maşallah
bugun havuç patates ve bir tatlı kasıgı pirinç ile çorba yaptım çok sevmedi

Kizlar bende ek gidaya drumuzun tavsiyesi ile baslayali 2 hafta oldu benim kiz yogurdu sutlu muhallebiyi cok severek yiyor ancak meyve puresinden bir turlu hoslanmadi elma, armut, seftaliyi 2 haftadir deniyorum ama yerken hic mutlu degil ne yapacagimi sasirdim :((

Kizlar bende ek gidaya drumuzun tavsiyesi ile baslayali 2 hafta oldu benim kiz yogurdu sutlu muhallebiyi cok severek yiyor ancak meyve puresinden bir turlu hoslanmadi elma, armut, seftaliyi 2 haftadir deniyorum ama yerken hic mutlu degil ne yapacagimi sasirdim :((

Bizde de aynı durum söz konusu. Meyve yerken suratını ekşitiyor be ağzını kitliyor. Tüm meyveleri denedim. Hepsinde aynı tepki. Zorla yediriyorum; ama bende bu durumdan memnun değilim. Sanırım alışacaklar ;)

bende nisan annesiyim.henüz adet olmadım.2.çocuğum Allaha şükür 3-4 gündür geceleri gündüzleri yumurtalıklarımda sancı oluyor ara ara.sanki hasta olacağım da olamıyorum ilk çocuğumda 5.5 aylıkken hastalanmıştım benim gibi olan var mı yada hastalığın hemen olması için yapmam gerekn bişey var mı.dr a gitmelimiyim bu durumu bilen bana yardımcı olursa sevinirim.

ya bende galiba senin gibiyim. sürekli adet sancısı çekiyorum. sanki her an olacak mışım gibi.ama yok..
keşke bir an önce olsak diyorum. sağlık sonuçta.
benim oğlan 6.ayı bitirdi.

meyveleri sevdiği yiyeceklerle karıştırıp verebilirsin. yoğurtla ya da muhallebiyle karıştırıp vermeyi dene. ben muhallebiyle karıştırıyorum. zamanla meyvenin miktarını artırıp muhallebiyi ya da yoğurdu azaltacaksın. öyle öyle alışmış olacak.

Back
X