2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
ayşe güle güle kullan pijamanı cnm.bende 15 liraya 3 tane almıştım valla o kadar rahatki.özellkle pijama kısmı göbegimi sıkmıyor
bi kac kezde yıkadım hiç bişi olmadı.

evet canım hatırlıyorum :) ben bı tane aldım zaten pazar paramdan eksıldıhıc aklımda yoktu eheh

bir dahakı hafta bı tane daha almayı duusnuyorum onu da doğumda gıyerım ınss..evet bend e pijama kımsını kontrol

ederek aldım normalde de sevmem belımı sıkan seyelrı gıymeyı

oo ne güzel olmus canım güle güle kullanın cidden baya rahatlıycak kesenız :)

güle güle kullan canim benim..

sağol canım :)

sağol yaprakcımm :) ınss

evet zor ama napalım sabretmemız gerekıyo bıraz daha Rabbım krıada olanalara da ev sahıbı olmayı nasıb etsın ıns

bziede ödeme kolaylgıı versınn amiinn :)

hımmm şu an göbeğimin bi agırlıgını hıssetmıyorumm :) son ayalrda olur e o zamanda kımse son 1-2 ay ıcın almaz sanıyorum :)

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum herkese hayırlı pazarlar :)

merhaba canım hoşgeldın :)

Merak etme cnm 1 2ay sonra biktiricaklar bile bizi bu arada 24. Haftada kac gr di bebegin diger arkadaslarda yazarsa sevinirim benimki 670 bu arada

canımm hayırlı olsun, sağlıklı güzel günlerde kullansın bebişin..geldiğinde resimlerini ekler misin..fikir olsun bize de

ben buraya koymuştum zaten gözünden kaçmış olmalı
ama senin için tekrar koyayım :))

ben de ordan aldım çoğu ürünü
her katta her mağazaya girdik hemen hemen
fiyatlar aynı hep

günaydın anneler ve kuzuları
sabah sabah canım sıkıldı.hemoroıd derdım vardı tek meme ıle ıdare ederken sımdı 2.cıkmıs bu sabah gördumya delı gıbı sancı yapıyor hem ılac kullanamıyorum hemde görüntü hıc estetık degıl.dogumdan sonra amelıyat olmayı düşünuyorum.lazerle kapalı amelıyat yapılıyormus yaptıran varmı ıcınızde.bebekle amelıyatlı nasıl olur bılmıyorum.kabız olmamaya dıkkat etsemde bebek buyuyunce baskı yapıyor halıyle.oglum suan 1 kılo olmus 2-3 ay sonra napcam benallahım bıde öle bı yerkkı doktora gıtmeye ınsan cekınıyor hıc gıtmedım.rabbım saglık versın cok degerlı valla.aman sız sız olun uzun süre kabız kalmayın halledın hemen.ben hıc önemsemedım bu hale geldı.

ya kizlar su sezaryan olayi benim canimi cok sikiyor
yani ben tekrar sezaryan olmak istemiyorum birde diyor 39. haftada olmasi lazim en gec yani sanci bile cekmicem.
en azindan sanci ceksem cocuk kendini dis dunyaya hazirlar.
sezaryan sonrasida normal dogum yapanlar var. hadi normal dogumdan da gectik bebek gelmek istedigi zaman
sezaryan olsam cok mu riske girmis oluyorum kafam karisik. esim zaten sezaryan yanlisi.
birde burasi ydisi diye bir umidim vardi. suya dustu. bende o anlari yasamak isterdim ilkinde icimde kalmisti
tabi oncelik bebegin saglikli olmasinda ama gunude dolmadan sanki hata yapiliyor gibi geliyor yani desem ki tamam 37. haftada alicaklar bebegi 37 hafta oncesi premeture diye geciyor yani bir sorun yokken cocugumu nerdeyse premuteremi dogurucam
bunlari konusmak icin cok erken belki ama bu konu kafami kurcaliyor.
internette bir drun videosunu izledim kendi sancisiyla 8-10 saat icinde olursa normal dogum olabilir diyor
oda dr neticede neyse ben kendi dr la tekrar konusucam artik. en azindan sancilarim gelene kadar olmayacagim sezaryan.
poffff

Son düzenleme:
Günaydın güzel anneler nasılsınız biz kızımla evde yalnızız eşim işe gitti of nasıda canım sıkılıyo akşam gelsin hemen dıları çıkalım dicem bu arda geçen saglık ocagında idrar tahlili yaptırmıştım yoğun şekilde idrar enfeksiyonum varmış bol su iç dedi kendi doktoruma gidince sorucam.. Dün butik bebeden bir kaç bişey aldım gelice dotolarını çeker gösteririm size salı günüde bebek odamız gelcek çok heycanlıyımrabbim bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip etsin inş

ay etkilememzmi 3 gün kolumu kaldıramadım ben,ağlayıp ağlamamak arasında kaldım,bi arkadasım hüngür hüngür ağlamış sağlıkocağında hemşirem bile geçen kan tahlili için gittiğimde gülerek kolun ağrıdımı dedi.ben sana söylemedim korkma diye dio bide cnm işte herşey kuzularımız için 3 günde geçmişti benim kolum inşallah seninkide çabuk geçsin

cnm öncelikle geçmiş olsun.en korktuğum şeydir şu hemoroid illeti..hemoroidin devam ederse doğuma kadar normal doğum düşünme derim

Canım düşüncelerinde haklısın tabiki doktorunla konuş bence benim ablamda hamile ve sezeryan olcak mecbur çünkü yigenim öle olmuştu açılma olmuyo ablamda ama doktoruna ben sancı başlayınca gelirim beeğim durduk yere erken alınsın istemiyorum dedi doktoruda bende aynı fikirdeyim dedi öle olcak bence sende doktoruna söle dediğin gibi nîye aksi bi durum olmadıkca erken doğsunki

cnm ben kendi deneyimimi paylaşayım
dogumdan önce avent aldım lazım olur diye.hemen dogumdan sonra gerek duymadım normal dogum yaptıgım için
sezeryan yapmış olsaydım mutlaka lazımm olurdu süt hemen gelmeyebiliyor cünkü bazı insanlarda

ilk zamanlar bol bol emzirmek gerekiyor sütün cogalması için bende öyle yaptım ama meme uçları mahvoluyor dogal olarak.
bazen emziremicek durumda olunuyor acıdan dolayı. pompayla sagıp biberonla verme ihtiyacı olabiliyor.
yada sen cok yorgun oluyorsun bebege başkasının bakması gerekiyor yine sütünü sagıp biberonla bi başkası besliyor bebegi
cok bunaldıgımda annem gelirdi ben eşimle dışarı cıkardım sütümü sagardım annem biberonla verirdi
yani bu gibi durumlarda biberona ihtiyac oluyor.
biberonla vermek cok sık olmadıgı sürece bebek ona alışmıyor.

1 yaşına geldiginde inek-keçi sütü vermek gerektiginde biberonla vermek istedim almadıı maalesef.sadece uçlarını koparıp atıyordu cadı :)
o zmaanda zorluk cektim acıkcası.bardaktan zor içiyordu içsede epey zaman alıyordu
pipetle denedim yine içmedi.
valla en son şırıngaya cekip veriyordum sütünü :)
2 ay filan süte alışana kadar şırınga kullandım sonrasında pipetli bardaktan yada normal bardaktan içmeye başladı.biberon kullanmadı yani
kısaca sonrasını düşünerek biberonada cocugu alıştırmak lazım.o dengeyi ii kurmak gerekir.
sen bence acil durumlar için 1 tane biberon al bulunsun cnm.

emzik kullanmadım kızımda iyikide kullanmamışım onun bakımıda zor.
gece agzından düşse aglar, yere düştükce steril etmek gerekiyor,belli yaşa geldiginde onu bıraktırmak zor olabiliyor v.s

ateş ölçer olmazsa olmazlardan.kulaktan ölcülen dijitaller iyi oluyor

aynı dertler bendede var
daha dün evde terör estirdim :)
kızımla eşim evi dagıtıyorlar devamlı.güzellikle söledim toplayın dagınıklıgınızı diye agırdan aldılar
sonrada baba kız almışlar ellerine cikolatayı yiyorlar.kızım krem koltuga çikolata parcası düşürmüş, babasıda gitmiş üstüne oturmuş
ay bakıyom heryer cikolata çıldırcaktım
tabi ben actım agzımı yumdum gözümü
ortada ne varsa iyice dagıttım bi taraftanda tabi bagırıyorum
sonra ikisinin elinede birer bez verdim cabuk silin koltukların cikolatasını iz kalmıcak dedim.
baba kız sildiler koltukları.sonrada paşa paşa ortalıgı topladılar.
bu sabahta gönlümü almak için kahvaltı hazırladılar bana :)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum herkese hayırlı pazarlar :)

Merhaba canım.. Hoşgeldin aramıza..

Canım çok teşekkürler.. Tecrübelerin bizim için önemli.. :) Çok da işimize yarayacak..

Çok geçmiş olsun canım.. Ben hiç yaşamadım ama annemden biliyorum ne kadar zor olduğunu.. Annem çok dayanıklı bir kadındır ama bunun ağrısıyla ağladığını bilirim.. Doktoruna bi danış en azından seni biraz olsun rahatlatacak birşey tavsiye edebilir..

Merhabalar güzel anneler ve kuzucukları..
Bugün pazar ama işler yoğun olduğu için babamız işe gitti. Bizde evdeyiz..
İşe gitsede pazar kahvaltımızı beraber yaptık.. Babamız gittikten sonra kuzucuğum iyice coştu..
Nasıl sert tekmeler atıyor.. Annesinin kuzusu.. Burda da paylaşılmıştı sanırım ama şu söz çok hoşuma gidiyor:
"Tekme yediği için mutlu olan tek varlık annedir." :) Kesinlikle öyle..

selam kızlar, biz de kuzumla yalnızız bugün ama teyzeleri var Allahtan:)onlara yazalım dedik. aylar yaklaştıkça tabi doğumu daha düşünür oldum. normali sağlıklı ama annenin çatısına göre değişir diye biliyorum . yavrumu zorlarlar mı,ben çok kan kaybeder miyim vs. biçok soru var aklımda. kan kaybedince depresyona giriyorum,yavrumla ilgilenemem diye korkuyorum. bi de arkadaşıma çatın gayet iyi dediler normal doğurdu. 2 gün sancı çekti.doğumdan sonraki aylarda dikiş yeri acısından oturamadı.depresyona girdi kansızlıktan.ama 1 yıl sonra 0 göbek kaldı:)sezaryeni düşünüyorm bi yandan sağlıklı mı diye. karnımdaki dkişlerden ve kalan koca göbekle rahat hareket eder miyim, yavruma bakabilir miyim?onda da kan kaybı çok mu bilmiyorum. sütüm gelir mi gelmez mi? amaan bir sürü soru var aklımda.siz ne düşünüyosunuz merak ettim. Allah hepimize hayırlısnı nasip etsin.

ne guzel dr mus o bizimki ne diyecek acaba? zaten ben gitmesem hastaneye evden zorla cikartamazlar herhalde:)
yani normal dogum diye israr etmiyorum ama gununu doldursun bari yavrum ya. cahillik edip kizimi 10 gun once aldirdim
o kadar pisman oldum ki sonra keske bekleseydim dedim, Zaten dogumda hemen sanci girdi 1 dk sonra cocuk dogdu diye brse yok. uzun saatler suruyor. hersey deneyim iste dr un yonlendirmesi cok onemli
kizima hamileyken dr bekleyelim donmesede gununu doldursun diyebilirdi.
islerine geliyor tabi.
ben biraz bagirinca bizim kiz basliyor aglamaya kustum sana diye. neyse zarzor oyuncaklarini toplattirdim bugun.
yemegi yaparkende babasiyla parka yolladim. ev hala daginik gercide yapacak birsey yok
cumadan temizligi yapiyorum. hsonu icine ediliyor.
ptesi yine normal eve doner. :)
iyi sizinkide tatliya baslanmis

benim gorumcemin catisi dar yani hicbir bebegi normal dogumla dunyaya getiremez bu ilk bebekte belli olmustu. 2. yi doguracagi zaman simdi artik trde kanun cikmisya son dk ya kadar beklettiler. normal dogum yapacak kadar sancisini cekmis , luzumsuzdu bence zaten belliydi sezaryan olayi eziyet olmus sonrada sezaryan oldu tabi.
sezaryan sonrasi ben hic sikinti cekmedim agri sanci gobek kalmasi hicbrsey yasamadim canim
rahat gecti. tabi biraz sizladi ilk gunler ama sonra duzeldi. suan hic birsorun yok
ama hersey yolundaysa normali oneririm. en azindan gunun dolsun
bebek tramva geciriyormus benim kiz dogdugunda cok huysuzdu belkide bu yuzden oldu
daha 10 gunu vardi. simdidki aklim olsa beklerdim. sezaryan olsam bile
bundada kararliyim ins Allahin izniyle bebekte bir sikinti cikmadigi surece son gune kadar beklicem.

Son düzenleme:
bu grip asisindan midir nedir? basima agri saplanip duruyor
kizimin yarin piknigi var bir kek denicem ins olur . hic halimde yok ama

selamlar herkese bizim babamız yurtdışına çıktı bugün 1 haftalığına ama ben çok kötü oldum çok ağladım gecen akşam da konserve kapağını acamadigim için hüngür hüngür aglamistim.bacak odemi basladi kalp atisim hızlandı herhalde ikiz olduğu için erken basladi şikayetler bir aya izine ayrilacagim artık. dogum endiseleri baslamis herkeste bende de var sezaryenden çok korkuyorum sanki normal olsa korkmayacagim ilk dogum olacak hayirlisiyla Rabbim kolaylıklar versin hepimize

Ben de ayrıntılıya gittiiğimde dr. sezaryan olursa Ocak başında doğum olur dedi. İki hafta bile çok farkediyor bebeklerde. Eltimin de normal olacak diye bekleniyordu. Daha bir haftası vardı, en son muayene gittiğinde dr. demiş istersen sezartyan yaopalım senin canın kıymetli normal doğuramazsın diye. Onlar da karı koca karar vermişler ok. vermişler. Dr.demiş yatışını yapıyoruz hemen diye. Hatta kahvaltı etmeden gitseydi 1 saatin içinde doğuma alacaktı dr neyse ki akşam üzerine kaldı doğum :))) Eve bile göndermediler kızı sanki o kadar niye acele ediliyorsa. Bir de sezaryen gününde yapılsaydı 200-300 gr eksik olacaktı çocuğun kilosu neyseki iyi doğdu maaşalalh .

Ben de inşallah bir şey çıkmazsa son ana kadar normal doğum diyorum ama kısmet inşallah. Dİyorum ben nelere katlandım bebek için aşılamalar tüp bebek falan bunu mu beceremiycem diyom. :)) Allah yüzüme güler inşallah. Youtube da izledim geçen millet çatır çatır evde bir başına doğuruyor. Hatta bi tanesi oturmuş klozete klozette doğurdu bebeğini ben dedim artık yuhh yani son nokta oydu herhalde :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…