ayşe güle güle kullan pijamanı cnm.bende 15 liraya 3 tane almıştım valla o kadar rahatki.özellkle pijama kısmı göbegimi sıkmıyor
bi kac kezde yıkadım hiç bişi olmadı.
Ayyy kızlar ya çok güzel birşey oldu.
Allah razı olsun eski çalıştığım okuldan müdürüm ( özel okul ) kendi oğlunun bebek arabasını, oto koltuğunu,fisher price marka bir sürü ilk yaş oyuncaklarını, bir de harika bir sallanaN bir yatak verdi. Hepsini alıcaktım. Şimdi sağolsun kaç milyar masraftan kurtardı beni. Valla bebişlerimiz rızkıyla geliyor
Bir de bunlar da sipariş verdiğim keçeler... Oğluşumun şekerlerini yapmaya başlıcam pazartesi günü. Çok heyecanlıyım. Yaptık.a paylaşırım sizinle... Renkli renkli nazar boncukları yapmaya karar verdim. İnşallah güzel olucakk
Eki Görüntüle 526120
güle güle kullan canim benim..
Hayırlı olsun kıjjj yeni pijamalrın..İyi yapmışsın canım ohh giy mis gibi rahat rahatÜstünde eskisin:)
Ayşecim çok zor dediğin gibi ama Allah bişekilde zorda bırakmıyor kullarını.İnş sorunsuz bi şekilde kalan 5-6 yılıda atlatırsınız.Evi satma gibi bi durumada gerek kalmıcak inş.Bebeğinin de rızkıyla beraber eşine de bol rızıklı kazançlar nasip etsin Allah ödeme kolaylığı versin.Ne güzel ev sahibi olmuşsunuz bu yaşta MaşşallahBizde daha alırsak kendimizi erken yaşta aldık sayaktık:) Bizde çok istiyoruz inş kısa zamanda alırız. Allah bizede bizim gibi kirada olanlarda nasip etsin kiradan kurtarsın valla acıyorum o her ay giden paraya...Hayırlısı ama yinede bugünümüze de çok şükür..
Merhaba
Su anda bir is icin bulundugum Amerika'dan yaziyorum. Burada gebelik ve cocuk gelisimi uzerine bir gelistirme programina katildim bunun yanisira burada dogum sonrasi kullanilan anne ile bebegin yanyana guvenli bir sekilde uyumasini saglayan ve gece emzirmelerini kolaylastiran co-sleeper urunu hakkinda bilgi de almak istedim :)
Bu konulari buradaki arakdasim ile konusurken kendisi bana hamilelik destek askisi hakkinda bilgi verdi. Hamilelik surecinde agirlasan karnindan dolayi bel, bacak ve omuz agirlari cektigini bunun ustesinden ise gobegi alttan destekleyerek kaldiran ve yuku omuz askilari ile dagitan bir urun ile geldigini ifade etti.
Aranizda boyle bir sikayati olan var mi ? Var ise bu urun hakkinda bilgi almak ister mi ? Sizlerden gelecek talebe gore burada bilgi vermek icin bu urun hakkindaki Ingilizce metinleri Turkce'ye cevirip sizlerle paylasabilirim.
Gercekten boyle bir ihtiyac var mi ? Aranizda kocaman gobegi :) yuzunden bu agrilari ceken var mi ? Sim bu urunu ve agrilarini acilarini oyle bir anlatti ki bende size sormadan edemedim. Eger carsa sikayetlerinizi benimle paylasirsaniz ben de hazir buradayken bu urun hakkinda daha detayli bilgi toplarim ve size nasil ulastiacagimin yollarini dusunmeye baslarim.
Hepinize Massachusetts'den selamlar, guzel hamilelikler ...
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum herkese hayırlı pazarlar :)
nasıl güvenicem ben kuaföre yoksa kınamı vursam diyorum.böyle iki renk gezmektense.ama o da çok kızmızı fln olur diye cesaret edemiyorum.ayyy düşünürken günler biticek doğurucam bu gidişle :)
ben kız bekliyorum canım ayyy çok sabırsız bişey allaha şükür hissetmeye başladık bizz.en azından bu bile biraz iç rahatlatıyor.ama ben böyle biyer şişiyor biryere elin,i uzatıyor fln ya öyle olsun biranönce istiyorum:)
bir ara bende göremiyordum şimdi düzeldi canım
canımm hayırlı olsun, sağlıklı güzel günlerde kullansın bebişin..geldiğinde resimlerini ekler misin..fikir olsun bize de
Hayırlı olsun aldıkların şekerim bende dün ordaydım ama akşam 17:30 da orda olduğumuz için koşa koşa geçti günümsen kendine aldığın ürünleri hangi kattan aldın tarif eder misin bi daha ki gidişimde de kendime alıcam çünkü
off haklısın beni görmüyonmu ben de öyleyim ezan okunuyor ben uyanıyorumsen de öğretmensin dimi nerede görev yapıyosun
ay etkilememzmi 3 gün kolumu kaldıramadım ben,ağlayıp ağlamamak arasında kaldım,bi arkadasım hüngür hüngür ağlamışya bu kadarda hayatımı etkiler mi
gece uyuyamıyorum sol omzum hala taş!!!
sağa da dönüp rahat yatamayınca, sırt üstü uyuyorum
ama 2sabahtır kalkıyorum sırtım felaket ağrıyor
ben oyle nazlı bır tip değilim ama nıye bu kadar rahatsız oldum...
sırtım nıye ağrıyor acaba kasıyormuyum kendimi bilemedim,sonuçta 6kilo aldım 6 kilo baskı yapmaz o kadar sanırım
kasım da 2.var bide
vurunmasam ne olur diyorum yani
bırde buna dayanamayan bebk nasıl doğurcak diyorum....
günaydın anneler ve kuzuları
sabah sabah canım sıkıldı.hemoroıd derdım vardı tek meme ıle ıdare ederken sımdı 2.cıkmıs bu sabah gördumya delı gıbı sancı yapıyor hem ılac kullanamıyorum hemde görüntü hıc estetık degıl.dogumdan sonra amelıyat olmayı düşünuyorum.lazerle kapalı amelıyat yapılıyormus yaptıran varmı ıcınızde.bebekle amelıyatlı nasıl olur bılmıyorum.kabız olmamaya dıkkat etsemde bebek buyuyunce baskı yapıyor halıyle.oglum suan 1 kılo olmus 2-3 ay sonra napcam ben allahım bıde öle bı yerkkı doktora gıtmeye ınsan cekınıyor hıc gıtmedım.rabbım saglık versın cok degerlı valla.aman sız sız olun uzun süre kabız kalmayın halledın hemen.ben hıc önemsemedım bu hale geldı.
Canım düşüncelerinde haklısın tabiki doktorunla konuş bence benim ablamda hamile ve sezeryan olcak mecbur çünkü yigenim öle olmuştu açılma olmuyo ablamda ama doktoruna ben sancı başlayınca gelirim beeğim durduk yere erken alınsın istemiyorum dedi doktoruda bende aynı fikirdeyim dedi öle olcak bence sende doktoruna söle dediğin gibi nîye aksi bi durum olmadıkca erken doğsunkiya kizlar su sezaryan olayi benim canimi cok sikiyor
yani ben tekrar sezaryan olmak istemiyorum birde diyor 39. haftada olmasi lazim en gec yani sanci bile cekmicem.
en azindan sanci ceksem cocuk kendini dis dunyaya hazirlar.
sezaryan sonrasida normal dogum yapanlar var. hadi normal dogumdan da gectik bebek gelmek istedigi zaman
sezaryan olsam cok mu riske girmis oluyorum kafam karisik. esim zaten sezaryan yanlisi.
birde burasi ydisi diye bir umidim vardi. suya dustu. bende o anlari yasamak isterdim ilkinde icimde kalmisti
tabi oncelik bebegin saglikli olmasinda ama gunude dolmadan sanki hata yapiliyor gibi geliyoryani desem ki tamam 37. haftada alicaklar bebegi 37 hafta oncesi premeture diye geciyor yani bir sorun yokken cocugumu nerdeyse premuteremi dogurucam
bunlari konusmak icin cok erken belki ama bu konu kafami kurcaliyor.
internette bir drun videosunu izledim kendi sancisiyla 8-10 saat icinde olursa normal dogum olabilir diyor
oda dr neticede neyse ben kendi dr la tekrar konusucam artik. en azindan sancilarim gelene kadar olmayacagim sezaryan.
poffff
ya cnm geçende yazdım buraya ama aklınıda karıştırmak istemem benimki karışık seninkide karışmasınben ne güzel chicconun cam biberonuna karar vermiştim.bizim burda bir eczane var hipermarket halt etmiş yanında ne arrasan var anneme önümüğzdeki ay ordan gidipo herşeyi alıcam toptan dedim biberon, emzik,ateşölçer...vs. sakın dedi.neden dedim.dur bi doğur dedi.emmezse alırsın dedi.eğer emerse,6.aya kadar sadece emzirsen bile 6.aydan sonra biberonla ek gıdayı(Meyve suyu bitki çayı gibi) verirsen seni emmeyi erken bırakır biberonla rahata alışır dedi.kaşıkla ver ek gıdayıda 6.ayda dedi.ben öyle yağptım ikinizede dedi.bende ne yapıcağımı bilemedim aramızda tecrübeli anneler var,onlar akıl versin bu konuda bence bize...heeey tecrübeli anneler napalım biz bu biberon işiniii???
gunaydin kizlar
bugunlerde ya ben cok agresifim yada kizin 2 yas sendromu geri dondu.
surekli hasta oldugu icin dikkat ediyorum haliyle corap giydiremiyorum maalesef
yazin kavurucu sicaklarda cikartamazdim 2 saat dil dokup oyle cikartiyordum coraplari ayagindan
simdi ayaklar buz gibi dolaniyor ortalarda.
ben giydiriyim kizim diyorum, yok ben giyicem diyor elinde tutuyor sonrada savurup bir yere giymiyor
sabir sabirda nereye kadar. zaten oksugu tam iyilesmedi
acaba ufak ufak basladimi kiskanmaya nedir. bu kadar asi degildi ya.
isimiz var anlasilan
yine bir hsonu klasigi evi bok goturuyoryani baba kiz ne kadar uyumlular
ikiside daginik esim ayni anda 3 esofman birden kirletebilme kapasitesine sahip saat basi esofmanmi degistirilir
birde oncekini kirliyede atmaz. temizmis o bir daha giyicekmis e niye cikardin ozaman
zor zanaat ya ev hanimi olmak.
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum herkese hayırlı pazarlar :)
cnm ben kendi deneyimimi paylaşayım
dogumdan önce avent aldım lazım olur diye.hemen dogumdan sonra gerek duymadım normal dogum yaptıgım için
sezeryan yapmış olsaydım mutlaka lazımm olurdu süt hemen gelmeyebiliyor cünkü bazı insanlarda
ilk zamanlar bol bol emzirmek gerekiyor sütün cogalması için bende öyle yaptım ama meme uçları mahvoluyor dogal olarak.
bazen emziremicek durumda olunuyor acıdan dolayı. pompayla sagıp biberonla verme ihtiyacı olabiliyor.
yada sen cok yorgun oluyorsun bebege başkasının bakması gerekiyor yine sütünü sagıp biberonla bi başkası besliyor bebegi
cok bunaldıgımda annem gelirdi ben eşimle dışarı cıkardım sütümü sagardım annem biberonla verirdi
yani bu gibi durumlarda biberona ihtiyac oluyor.
biberonla vermek cok sık olmadıgı sürece bebek ona alışmıyor.
1 yaşına geldiginde inek-keçi sütü vermek gerektiginde biberonla vermek istedim almadıı maalesef.sadece uçlarını koparıp atıyordu cadı :)
o zmaanda zorluk cektim acıkcası.bardaktan zor içiyordu içsede epey zaman alıyordu
pipetle denedim yine içmedi.
valla en son şırıngaya cekip veriyordum sütünü :)
2 ay filan süte alışana kadar şırınga kullandım sonrasında pipetli bardaktan yada normal bardaktan içmeye başladı.biberon kullanmadı yani
kısaca sonrasını düşünerek biberonada cocugu alıştırmak lazım.o dengeyi ii kurmak gerekir.
sen bence acil durumlar için 1 tane biberon al bulunsun cnm.
emzik kullanmadım kızımda iyikide kullanmamışım onun bakımıda zor.
gece agzından düşse aglar, yere düştükce steril etmek gerekiyor,belli yaşa geldiginde onu bıraktırmak zor olabiliyor v.s
ateş ölçer olmazsa olmazlardan.kulaktan ölcülen dijitaller iyi oluyor
günaydın anneler ve kuzuları
sabah sabah canım sıkıldı.hemoroıd derdım vardı tek meme ıle ıdare ederken sımdı 2.cıkmıs bu sabah gördumya delı gıbı sancı yapıyor hem ılac kullanamıyorum hemde görüntü hıc estetık degıl.dogumdan sonra amelıyat olmayı düşünuyorum.lazerle kapalı amelıyat yapılıyormus yaptıran varmı ıcınızde.bebekle amelıyatlı nasıl olur bılmıyorum.kabız olmamaya dıkkat etsemde bebek buyuyunce baskı yapıyor halıyle.oglum suan 1 kılo olmus 2-3 ay sonra napcam ben allahım bıde öle bı yerkkı doktora gıtmeye ınsan cekınıyor hıc gıtmedım.rabbım saglık versın cok degerlı valla.aman sız sız olun uzun süre kabız kalmayın halledın hemen.ben hıc önemsemedım bu hale geldı.
ne guzel dr mus o bizimki ne diyecek acaba? zaten ben gitmesem hastaneye evden zorla cikartamazlar herhalde:)Canım düşüncelerinde haklısın tabiki doktorunla konuş bence benim ablamda hamile ve sezeryan olcak mecbur çünkü yigenim öle olmuştu açılma olmuyo ablamda ama doktoruna ben sancı başlayınca gelirim beeğim durduk yere erken alınsın istemiyorum dedi doktoruda bende aynı fikirdeyim dedi öle olcak bence sende doktoruna söle dediğin gibi nîye aksi bi durum olmadıkca erken doğsunki
ben biraz bagirinca bizim kiz basliyor aglamaya kustum sana diye. neyse zarzor oyuncaklarini toplattirdim bugun.aynı dertler bendede var
daha dün evde terör estirdim :)
kızımla eşim evi dagıtıyorlar devamlı.güzellikle söledim toplayın dagınıklıgınızı diye agırdan aldılar
sonrada baba kız almışlar ellerine cikolatayı yiyorlar.kızım krem koltuga çikolata parcası düşürmüş, babasıda gitmiş üstüne oturmuş
ay bakıyom heryer cikolata çıldırcaktım
tabi ben actım agzımı yumdum gözümü
ortada ne varsa iyice dagıttım bi taraftanda tabi bagırıyorum
sonra ikisinin elinede birer bez verdim cabuk silin koltukların cikolatasını iz kalmıcak dedim.
baba kız sildiler koltukları.sonrada paşa paşa ortalıgı topladılar.
bu sabahta gönlümü almak için kahvaltı hazırladılar bana :)
selam kızlar, biz de kuzumla yalnızız bugün ama teyzeleri var Allahtan:)onlara yazalım dedik. aylar yaklaştıkça tabi doğumu daha düşünür oldum. normali sağlıklı ama annenin çatısına göre değişir diye biliyorum . yavrumu zorlarlar mı,ben çok kan kaybeder miyim vs. biçok soru var aklımda. kan kaybedince depresyona giriyorum,yavrumla ilgilenemem diye korkuyorum. bi de arkadaşıma çatın gayet iyi dediler normal doğurdu. 2 gün sancı çekti.doğumdan sonraki aylarda dikiş yeri acısından oturamadı.depresyona girdi kansızlıktan.ama 1 yıl sonra 0 göbek kaldı:)sezaryeni düşünüyorm bi yandan sağlıklı mı diye. karnımdaki dkişlerden ve kalan koca göbekle rahat hareket eder miyim, yavruma bakabilir miyim?onda da kan kaybı çok mu bilmiyorum. sütüm gelir mi gelmez mi? amaan bir sürü soru var aklımda.siz ne düşünüyosunuz merak ettim. Allah hepimize hayırlısnı nasip etsin.
ne guzel dr mus o bizimki ne diyecek acaba? zaten ben gitmesem hastaneye evden zorla cikartamazlar herhalde:)
yani normal dogum diye israr etmiyorum ama gununu doldursun bari yavrum ya. cahillik edip kizimi 10 gun once aldirdim
o kadar pisman oldum ki sonra keske bekleseydim dedim, Zaten dogumda hemen sanci girdi 1 dk sonra cocuk dogdu diye brse yok. uzun saatler suruyor. hersey deneyim iste dr un yonlendirmesi cok onemli
kizima hamileyken dr bekleyelim donmesede gununu doldursun diyebilirdi.
islerine geliyor tabi.
benim gorumcemin catisi dar yani hicbir bebegi normal dogumla dunyaya getiremez bu ilk bebekte belli olmustu. 2. yi doguracagi zaman simdi artik trde kanun cikmisya son dk ya kadar beklettiler. normal dogum yapacak kadar sancisini cekmis , luzumsuzdu bence zaten belliydi sezaryan olayi eziyet olmus sonrada sezaryan oldu tabi.
sezaryan sonrasi ben hic sikinti cekmedim agri sanci gobek kalmasi hicbrsey yasamadim canim
rahat gecti. tabi biraz sizladi ilk gunler ama sonra duzeldi. suan hic birsorun yok
ama hersey yolundaysa normali oneririm. en azindan gunun dolsun
bebek tramva geciriyormus benim kiz dogdugunda cok huysuzdu belkide bu yuzden oldu
daha 10 gunu vardi. simdidki aklim olsa beklerdim. sezaryan olsam bile
bundada kararliyim ins Allahin izniyle bebekte bir sikinti cikmadigi surece son gune kadar beklicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?