- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
Allah kavustursun canim. hormonlarin etkisiyle cosmussun herhalde :) 1 hafta hemen gecer ins.selamlar herkese bizim babamız yurtdışına çıktı bugün 1 haftalığına ama ben çok kötü oldum çok ağladım gecen akşam da konserve kapağını acamadigim için hüngür hüngür aglamistim.bacak odemi basladi kalp atisim hızlandı herhalde ikiz olduğu için erken basladi şikayetler bir aya izine ayrilacagim artık. dogum endiseleri baslamis herkeste bende de var sezaryenden çok korkuyorum sanki normal olsa korkmayacagim ilk dogum olacak hayirlisiyla Rabbim kolaylıklar versin hepimize
Ben de ayrıntılıya gittiiğimde dr. sezaryan olursa Ocak başında doğum olur dedi. İki hafta bile çok farkediyor bebeklerde. Eltimin de normal olacak diye bekleniyordu. Daha bir haftası vardı, en son muayene gittiğinde dr. demiş istersen sezartyan yaopalım senin canın kıymetli normal doğuramazsın diye. Onlar da karı koca karar vermişler ok. vermişler. Dr.demiş yatışını yapıyoruz hemen diye. Hatta kahvaltı etmeden gitseydi 1 saatin içinde doğuma alacaktı dr neyse ki akşam üzerine kaldı doğum :))) Eve bile göndermediler kızı sanki o kadar niye acele ediliyorsa. Bir de sezaryen gününde yapılsaydı 200-300 gr eksik olacaktı çocuğun kilosu neyseki iyi doğdu maaşalalh .
Ben de inşallah bir şey çıkmazsa son ana kadar normal doğum diyorum ama kısmet inşallah. Dİyorum ben nelere katlandım bebek için aşılamalar tüp bebek falan bunu mu beceremiycem diyom. :)) Allah yüzüme güler inşallah. Youtube da izledim geçen millet çatır çatır evde bir başına doğuruyor. Hatta bi tanesi oturmuş klozete klozette doğurdu bebeğini ben dedim artık yuhh yani son nokta oydu herhalde :)))
Ben de göğüs ucu yara olunca kullanılıyor diye biliyordum göğüs kalkanını.ben yazmıştım , ama yine yazım ,jokerden göğüs kalkanı aldım avent ,inş kullanıcam ,acı ağrı eşiğim çok düşüktür,22.50 aldım normal fiyatıını 30 tl civarı ..
birde şu grubun adını sanını yazsanız ...2012 aralık ocak anneleri grubumu ?
10 kişi falan var orda ?
o grup mu ?
günaydın kızlar .biz sabah doktordan geldik herşey yolunda çok şükür bebişler haftalarına uygun gidiyorlar biri 620 gr biri de 600 gr olmuş . inşallah böyle eşit güzel gideriz .doğum konusunda doktorum ilk hedef 28 e ulaşmak diyo yani oda kasıma denk geliyor .ikinci hedef 32 oda aralık ortası .zaten en fazla 36 yı görürüz ikiz olduğu için ocağın ilk haftasına denk geliyor.gönlümdn geçen bebeklerimin ocağa kadar durması kısmet bakalım ben onlar güzel büyüsün diye elimden geleni yapıyorum
meraba arkadaşlar nasılsınız
ben aslında şubat annesiyim ma bişey merak ettim.
diğer subat annelerine göre daha cok kilo aldım ben.
suan 20. haftadayım ve 6 kilo aldım.
acaba siz o hafta da kaç kilo aldınız ve su anda kaç kilo aldınız
merak diyorum cevap verirseniz sevinirim
kızlarrr slmm biz geldikkkk :))
herşey yolunda çok şükür oğluşum 35 cm 970 gram olmuş tam tosuncuk yane :)) şeker yüklememyapıldı korktugum gibi olmadı ordaki hemşire bol bol limon koydu aynı limota gibi içtim hatta lezzetliydi diyebilirm açlık 70 50 gr şeker yüklemelide 134 çıktı yani normal aralıklarda :)) Allaha şükür bunuda atlattık ..
bugün babamızda işten izin almış eminönüne eksiklerimizi tamamlamaya gidiyoruz ve akşamda annemler falan birlikte ikea ya odamızı almaya :))
Allah kavustursun canim. hormonlarin etkisiyle cosmussun herhalde :) 1 hafta hemen gecer ins.
sirf hasta kaybetmemek icin boyle yapiyorlar dogumun ucreti daha fazla cunku.
keske kabul etmeselermis 1 hafta daha varmis. sanci birazda olsa cekseymis keske cocugu dis dunyaya hazirliyormus sancilar.
acikcasi canim tatli degil aci cekmekten hic korkmuyorum herkes doguruyor onlarin cani yokmu kadin degil mi onlar?
benim iki cekindigim nokta var bebek zora girermi ki suanda bir sorun gorunmuyor.
2. de rahim eski kesi yerinden kanama yaparmi ? Allah korusun rahmi bile kaybetme riski var
belki bu %3-5 arasi degisiyor ama o riskide almamak lazim
gerci zaten dogum baslasa sancilar gelmeye baslayinca akibeti belli olmazmi durumun
o suni sanci diye verdikleri seyde rahmin parcalanmasina sebep oluyormus yani oda olasilik buda.
ins kararliyim canim ya beklicem ben. sonu sezaryanda olsa doldursun gununu. 9 ay bekliyoruz zaten 10 gunden de birsey olmaz.
bir durum olursada mudahale edip alirlar herhalde. seytan diyor al sisme kuvet otur icine dogur
valla bu biberon işini birisi anlatsın alsak mı almasak mı ben karar veremedim emmeme durumuna karşı almalı eğer emersede memeyi bırakmasın diye uzak tutmalıı sanırım ..::)))
valla bu biberon işini birisi anlatsın alsak mı almasak mı ben karar veremedim emmeme durumuna karşı almalı eğer emersede memeyi bırakmasın diye uzak tutmalıı sanırım ..::)))
selamlar herkese bizim babamız yurtdışına çıktı bugün 1 haftalığına ama ben çok kötü oldum çok ağladım gecen akşam da konserve kapağını acamadigim için hüngür hüngür aglamistim.bacak odemi basladi kalp atisim hızlandı herhalde ikiz olduğu için erken basladi şikayetler bir aya izine ayrilacagim artık. dogum endiseleri baslamis herkeste bende de var sezaryenden çok korkuyorum sanki normal olsa korkmayacagim ilk dogum olacak hayirlisiyla Rabbim kolaylıklar versin hepimize
sagol canim:) evet cigerleri tam hazir olamiyormus. aniden kesildigi icin bagi alistirma yapamiyor.hahaha valla he. En sonunda o olacak herhalde, eskiden hep evlerde doğurularmış ne olcek ki. Benim oğlan babaya çekerse gününü doldurduğu gibi sancım gelir yok bana çekerse suni sancı yerim. Hayırlısı olur inşallah hakkımızda. SEnin de canım önceki ameliyat yeriyle ilgili bir problem çıkmaz inşallah, sonuçta sezaryandan sonra normal doğum yapanlar var. Ben de okumuştum sezaryan da bebek içerden çekip alındığı için ıkına ıkına gelmediği için ciğerleri tam olarak gelişmemiş olabiliyormuş. Gerçi etrafımda çok var sezaryanlı sağlıklı bebek ama işte sonradan ne çıkar belli olmaz. İnşallah senin bebiş de vaktiyle güzel güzel doğar da o tombiş tombiş yanaklarından öper durusunuz annesi :)))
Canım normal doğumu bilemiyorum ama sezaryan düşünüyorsan vücut kendini doğuma hazırlamadığı için ilk etapta süt gelmeyebiliyor. Ya da her halükarda az da gelebilir o yüzden küçük boylarından çok da pahalı olmayan bir modelden alınmalı diye düşünüyorum. çünkü hastane de isteyebiliyorlar. İlk başlarda zaten alışmıyorlarmış dediğim gibi sütün az gelirse ilk başlarda biberonla mama takviyesi yapılabilir. Emzirdikçe sütümüz artar inşallah zaten. Ben de Nuk un 125 ml. lik alacağım karar verdim. Bir tane olsun bulunsun elimizde :)) Ivır zıvır bir sürü şey alıyoruz zaten onu da alıveririz ne olacak ki.
hemsire gelmesi gibi bir hizmet varsa degerlendir tabiki canim milletin lafinada bakma bende 4 ay sadece anne sutu verdim toplamda 11 ay emzirdimslm canim benim iki oglumda emmedi ilk oglumu zorla 1 ay emzirdim sonra sütüm gelmedi aptamail ürünlerini kullanmak zorunda kaldim..2.oglumda sütün gelir sakin mama verme yok söyle yok böyle 4 ay emzircem diye yavrumu mahvettim kuzum agliyordu erkez cokk zayif gelismemis dedi bana öyle gelmiyordu iyi mama verirsem birakir yok söyle yok böyle milletin agziyla yavrumu mahv etmisim resimlere her baktigimda o zayif cilimsiz 4 aylik bebk ama alni bile kiris kiris icimm yaniyor aciyor yemin ederim 1 oglumda ebe geldi eve herseyine bakiyordu bedava devlet gönderiyor eve istersen 1 ay boyunca falan geliyor ama ben yok bu 2 bebegim diye istemedim etrafin agziyla böyle oldu pisman oldum hemde cokk..onun icin ben biberon aldim canim nuk markasindan cokk memnunun herseyini aldim emerse sütüm gelirse emzirmeyi düsünüyorum allah izin verirse ebede eve gelecek istiyorum gelmesini 3.cocugum olursa olsun aradan 6 sene gecmis..emmezse sütüm yetmezse sütüm yaramazsa olayi olursada biberon evde bulunsun dogumdan sonra zor olur elimin altinda olur kullanirsa kullanir kullanmazsa birine hediye götürürüm diyerkten aldim bence sende al koy herihtimale karsi elinin altinda olur eger emmezsede aptamil ürünlerini vermeyi düsünüyorum doktorum demisti ilk oglumda anne sütüne en yakin mam diye süt olarak bile aptamil süt vermistim 2.oglumada öyle cok pahali ama insan kiyamiyor evlatlarina hep en iyisi kalitelisi olsun istiyor..yani canim lafi cok uzattim kusura bakma sen her ihtimale karsi al koy birkenara derim ben kendine bebise iiy bak öpt seni..
merhaba kızlar ya bişi soracam sizdede mide yanması sorunu varmı ben anormal derecede yanma hissediyorum ve neredeyse hiç uyuyamıyorum. çözümü nedir ne önerirsiniz
ne kadar güzel bir siteymiş emeksensin.com.
alışveriş güvenlidir herhalde değil mi? ben de birşeyler almayı düşünüyorum. baya hoşuma gitti çok sağol
cnm ben avcılar hospitale gidiyorum doktorumdanda çok memnunum Gönül Kazezoğlu istersen deneyebilirsin :))
Ayyyyy canım çok sağol yaaa. Çokkk tesekkür ederimmmmmm
günaydınnn ahh cnm yaa bende 2 dozu vuruldum ama hiçç ağrı yapmadı ilki şişmiş ve 4 gün ağrımıştı ama bu hiçç ağrımadı acaba vuran kişi ile ilgilimi ??? cnm sırt üstü yatma istersen biliyosun doktorlar önermiyolar sağa doğru yatıp bacagının ve göbüşünün altına yastık koyarsan rahat edersin bence :))
sagol canim:) evet cigerleri tam hazir olamiyormus. aniden kesildigi icin bagi alistirma yapamiyor.
almanyada amerikada olmuyormus 2 sene gecmesi yeterliymis.
burdada olur diye tahmin ettim ama hayallerim suya dustu,
simdi kafama bunu taktim ya ne ders calsabiliyorum nede baska birsy hep kafami kurcaliyor.
keske hic sormasaydim son gun gider dogururdum. kocami isliyorum simdi yavastan
gunumu doldurmak istiyorum ben diye.
hemsire gelmesi gibi bir hizmet varsa degerlendir tabiki canim milletin lafinada bakma bende 4 ay sadece anne sutu verdim toplamda 11 ay emzirdim
ama icimde hep acabalar kaldi 10 gunde veridigi gr lari tekrar alirsa anne sutu yariyor demekmis.
birde ayda en az 750 gr almasi lazim kizim 1 kg aliyordu hemsire yetiyor demisti ama cok agliyordu kolik yuzunden
hic mama vermeyi denemedim belkide cok istahliydi dahada yiyecekti cocuk
ben de bu sefer hazir bulundurucam duruma gore takviye yapicam zaten ne icersem iceyim benim cok sutum olmuyor maalesef.
burda bir turk arkadas vardi cocugu dogdu 4-5 aylik filandi cok zayif geldi gozume bizim kiz daha tombikti.
ben 4. aydan sonra baslamistim ek gidaya cunku sutumun yetmedigini hissetmistim
onada dedim 6 ayi bekleme diye. cok hafifti bebek cunku
neyse bu ek gidalara gecince cocuk tombiklesmeye basladi ac kaliyordu demekki yavrucak
canim sen almanyadaydin dii canim senin dogumlar nasil oldu ?
orda galiba sezaryan sonra normal yapiyorlar dimi?
Iki gundur agliyorumicimden hicbisey yapmak geomiyor. Esim cokyogun calisiyor haftasonu da dahil. Dun gece 4de geldi.. Daha dogrusu gelmis ben aglarken uyuyakalmisim yatakta sonradan ogrendim.. Sabah yine les gibi bir psikolojiyleuyandim esim bi kahvalti yapip kalkti gitti noldu neyin var uzme beni lutfen diip duruyo ama biktim artik onun isinden gucunden. Haftasonlari evle ugrasiyorum 2-3 gunluk yemek hazirlacamasir yikaortaligi topla... Kendine resmen mesgale ariyorumartik yapacak.. Sacma sapan kumaslari kesiyorum bisiler dikmeye calisiyorum onu da beceremiyorum zaten.. Haftalardir boyle.. Her haftasonumboyle bombos. Birsuru arkadasim var ama onlarla zaten gorusuyorum. Ben esimlebiseyler paylasmakzaman gecirmek istiyorum baskahickimseye tahammulum yok. Istemiyotum gorusmek. Cok mutsuzum basim agriyor. Yarin is var gitmek dahi istemitorum, isimi sevmeme ragmen artik enerjim tumendi, ruhum yoruldu. Sehirhayatindan biktim,bu duzenden de. Uc kurus para kazanmak icin insanlarin omru gidiyo. Ne evlendigimi bildim ne de hamileligin tadni cikardim. Kendi kendime ugrasip duruyorum hayatta((((((
merhaba kızlar ya bişi soracam sizdede mide yanması sorunu varmı ben anormal derecede yanma hissediyorum ve neredeyse hiç uyuyamıyorum. çözümü nedir ne önerirsiniz
Canım çok güvenli. En güzel yanı da ne biliyor musun, kredi kartından parayı çekiyorlar. urun sana geliyor. sen onay veriyorsun, eğer beğenmezsen iade ediyorsun, paranı da hemen iade ediyorlar kartına. Rica ederim canım benim
Ahhh ahh tetonozdan muzdarip herkesler cevap veriyorum. 3 günün sonunda anca geçti benim. Ama yaptırmak faydalı canım. Hem bebişe de hiç zararı yok, önlem alıyoruz işte öyle düşün canın benim..
Valla canım ben alıcam biberonu. Kenarda dursun. Asıl süt sağma makınalarından almaya gerek var mı onu düşünüyorum ben:44:
Iki gundur agliyorumicimden hicbisey yapmak geomiyor. Esim cokyogun calisiyor haftasonu da dahil. Dun gece 4de geldi.. Daha dogrusu gelmis ben aglarken uyuyakalmisim yatakta sonradan ogrendim.. Sabah yine les gibi bir psikolojiyleuyandim esim bi kahvalti yapip kalkti gitti noldu neyin var uzme beni lutfen diip duruyo ama biktim artik onun isinden gucunden. Haftasonlari evle ugrasiyorum 2-3 gunluk yemek hazirlacamasir yikaortaligi topla... Kendine resmen mesgale ariyorumartik yapacak.. Sacma sapan kumaslari kesiyorum bisiler dikmeye calisiyorum onu da beceremiyorum zaten.. Haftalardir boyle.. Her haftasonumboyle bombos. Birsuru arkadasim var ama onlarla zaten gorusuyorum. Ben esimlebiseyler paylasmakzaman gecirmek istiyorum baskahickimseye tahammulum yok. Istemiyotum gorusmek. Cok mutsuzum basim agriyor. Yarin is var gitmek dahi istemitorum, isimi sevmeme ragmen artik enerjim tumendi, ruhum yoruldu. Sehirhayatindan biktim,bu duzenden de. Uc kurus para kazanmak icin insanlarin omru gidiyo. Ne evlendigimi bildim ne de hamileligin tadni cikardim. Kendi kendime ugrasip duruyorum hayatta((((((
Allah kavustursun canim. hormonlarin etkisiyle cosmussun herhalde :) 1 hafta hemen gecer ins.
sirf hasta kaybetmemek icin boyle yapiyorlar dogumun ucreti daha fazla cunku.
keske kabul etmeselermis 1 hafta daha varmis. sanci birazda olsa cekseymis keske cocugu dis dunyaya hazirliyormus sancilar.
acikcasi canim tatli degil aci cekmekten hic korkmuyorum herkes doguruyor onlarin cani yokmu kadin degil mi onlar?
benim iki cekindigim nokta var bebek zora girermi ki suanda bir sorun gorunmuyor.
2. de rahim eski kesi yerinden kanama yaparmi ? Allah korusun rahmi bile kaybetme riski var
belki bu %3-5 arasi degisiyor ama o riskide almamak lazim
gerci zaten dogum baslasa sancilar gelmeye baslayinca akibeti belli olmazmi durumun
o suni sanci diye verdikleri seyde rahmin parcalanmasina sebep oluyormus yani oda olasilik buda.
ins kararliyim canim ya beklicem ben. sonu sezaryanda olsa doldursun gununu. 9 ay bekliyoruz zaten 10 gunden de birsey olmaz.
bir durum olursada mudahale edip alirlar herhalde. seytan diyor al sisme kuvet otur icine dogur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?