2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Allah kavustursun canim. hormonlarin etkisiyle cosmussun herhalde :) 1 hafta hemen gecer ins.

sirf hasta kaybetmemek icin boyle yapiyorlar dogumun ucreti daha fazla cunku.
keske kabul etmeselermis 1 hafta daha varmis. sanci birazda olsa cekseymis keske cocugu dis dunyaya hazirliyormus sancilar.
acikcasi canim tatli degil aci cekmekten hic korkmuyorum herkes doguruyor onlarin cani yokmu kadin degil mi onlar?
benim iki cekindigim nokta var bebek zora girermi ki suanda bir sorun gorunmuyor.
2. de rahim eski kesi yerinden kanama yaparmi ? Allah korusun rahmi bile kaybetme riski var
belki bu %3-5 arasi degisiyor ama o riskide almamak lazim
gerci zaten dogum baslasa sancilar gelmeye baslayinca akibeti belli olmazmi durumun
o suni sanci diye verdikleri seyde rahmin parcalanmasina sebep oluyormus yani oda olasilik buda.
ins kararliyim canim ya beklicem ben. sonu sezaryanda olsa doldursun gununu. 9 ay bekliyoruz zaten 10 gunden de birsey olmaz.
bir durum olursada mudahale edip alirlar herhalde. seytan diyor al sisme kuvet otur icine dogur

Ben de göğüs ucu yara olunca kullanılıyor diye biliyordum göğüs kalkanını.
Umarım göğüslerimiz yara olmaz kızlar.Ama ne olur ne olmaz diye, öncen krem ya da ne bilim doğaldan yana olanlar zeytinyağı, kaymak ya da susam yağı sürebilirler.
Ben de Bayramdan sonra başlim diyorum bu olayları ciddiyete alıp önlemlerimi falan almaya.
Grup mu var nedir bu arada.Feyste heralde anladığım kadarıyla.
Evet bize de söyleyin yaf.

Maşallah canım bebişlerine. Valla benim minnoşumun da 40 haftayı beklemesi lazım. Tüm planlarım ona göre. Yoksa sınavlarıma falan giremicem, zor olcak benim için herşey.
Umarım hepimizin bebişleri içerde durabildikleri kadar dururlar.

Canım ben de 6. kilo almıştım 20. haftamda. Çok da fırça yedim doktorumdan ama napim. Yapcak bişiy yok. Boşver sen!
Ama bundan sonra dikkatli yemeye çalış. Sanırım bazen bünye alışık olmadığı bi sürece girince deliriyo.
Ben normalde de çk hızlı kilo alan bi insanım zaten. Hamilelikte iyice şaştı yani terazi. Ama yapcak bişey yok.
Allahtan boyum var göstermiyorum. Benim 9 kilo oldu. Daha 3,5 ayım var. Ve esas kiloyu orda alcam. Neyse artık bebişimiz için yapıcaz bu fedakarlıkları dil mi?VEririz sonra emzirirken. Merak etme.

Maşşalah tosuna! Şekerin de iyi çıkmış bak ne güzel!
Biz de alımlara bi süredir ara verdik, ev falan aldık ya onla uğraştık.
Biz de bi yatak alcaz, büyük eşya olarak o kaldı. Bi de içine uyku seti veriyolar zaten ondan alcaz. Öyle işte bakıcaz artık.
Benim şeker yüklemem salı günü.Darısı başıma artık. İnşallah miniğim iyidir.

valla bu biberon işini birisi anlatsın alsak mı almasak mı ben karar veremedim emmeme durumuna karşı almalı eğer emersede memeyi bırakmasın diye uzak tutmalıı sanırım ..::)))

hahaha valla he. En sonunda o olacak herhalde, eskiden hep evlerde doğurularmış ne olcek ki. Benim oğlan babaya çekerse gününü doldurduğu gibi sancım gelir yok bana çekerse suni sancı yerim. Hayırlısı olur inşallah hakkımızda. SEnin de canım önceki ameliyat yeriyle ilgili bir problem çıkmaz inşallah, sonuçta sezaryandan sonra normal doğum yapanlar var. Ben de okumuştum sezaryan da bebek içerden çekip alındığı için ıkına ıkına gelmediği için ciğerleri tam olarak gelişmemiş olabiliyormuş. Gerçi etrafımda çok var sezaryanlı sağlıklı bebek ama işte sonradan ne çıkar belli olmaz. İnşallah senin bebiş de vaktiyle güzel güzel doğar da o tombiş tombiş yanaklarından öper durusunuz annesi :))))

valla bu biberon işini birisi anlatsın alsak mı almasak mı ben karar veremedim emmeme durumuna karşı almalı eğer emersede memeyi bırakmasın diye uzak tutmalıı sanırım ..::)))

Canım normal doğumu bilemiyorum ama sezaryan düşünüyorsan vücut kendini doğuma hazırlamadığı için ilk etapta süt gelmeyebiliyor. Ya da her halükarda az da gelebilir o yüzden küçük boylarından çok da pahalı olmayan bir modelden alınmalı diye düşünüyorum. çünkü hastane de isteyebiliyorlar. İlk başlarda zaten alışmıyorlarmış dediğim gibi sütün az gelirse ilk başlarda biberonla mama takviyesi yapılabilir. Emzirdikçe sütümüz artar inşallah zaten. Ben de Nuk un 125 ml. lik alacağım karar verdim. Bir tane olsun bulunsun elimizde :)) Ivır zıvır bir sürü şey alıyoruz zaten onu da alıveririz ne olacak ki.

slm canim benim iki oglumda emmedi ilk oglumu zorla 1 ay emzirdim sonra sütüm gelmedi aptamail ürünlerini kullanmak zorunda kaldim..2.oglumda sütün gelir sakin mama verme yok söyle yok böyle 4 ay emzircem diye yavrumu mahvettim kuzum agliyordu erkez cokk zayif gelismemis dedi bana öyle gelmiyordu iyi mama verirsem birakir yok söyle yok böyle milletin agziyla yavrumu mahv etmisim resimlere her baktigimda o zayif cilimsiz 4 aylik bebk ama alni bile kiris kiris icimm yaniyor aciyor yemin ederim 1 oglumda ebe geldi eve herseyine bakiyordu bedava devlet gönderiyor eve istersen 1 ay boyunca falan geliyor ama ben yok bu 2 bebegim diye istemedim etrafin agziyla böyle oldu pisman oldum hemde cokk..onun icin ben biberon aldim canim nuk markasindan cokk memnunun herseyini aldim emerse sütüm gelirse emzirmeyi düsünüyorum allah izin verirse ebede eve gelecek istiyorum gelmesini 3.cocugum olursa olsun aradan 6 sene gecmis..emmezse sütüm yetmezse sütüm yaramazsa olayi olursada biberon evde bulunsun dogumdan sonra zor olur elimin altinda olur kullanirsa kullanir kullanmazsa birine hediye götürürüm diyerkten aldim bence sende al koy herihtimale karsi elinin altinda olur eger emmezsede aptamil ürünlerini vermeyi düsünüyorum doktorum demisti ilk oglumda anne sütüne en yakin mam diye süt olarak bile aptamil süt vermistim 2.oglumada öyle cok pahali ama insan kiyamiyor evlatlarina hep en iyisi kalitelisi olsun istiyor..yani canim lafi cok uzattim kusura bakma sen her ihtimale karsi al koy birkenara derim ben kendine bebise iiy bak öpt seni..

allah sagsaglim kurtarmayi nasip etsin hepimiz sag saglim kucaklarimiza almayi nasip etsin insalllhhh aminn..

sagol canim:) evet cigerleri tam hazir olamiyormus. aniden kesildigi icin bagi alistirma yapamiyor.
almanyada amerikada olmuyormus 2 sene gecmesi yeterliymis.
burdada olur diye tahmin ettim ama hayallerim suya dustu,
simdi kafama bunu taktim ya ne ders calsabiliyorum nede baska birsy hep kafami kurcaliyor.
keske hic sormasaydim son gun gider dogururdum. kocami isliyorum simdi yavastan
gunumu doldurmak istiyorum ben diye.

hemsire gelmesi gibi bir hizmet varsa degerlendir tabiki canim milletin lafinada bakma bende 4 ay sadece anne sutu verdim toplamda 11 ay emzirdim
ama icimde hep acabalar kaldi 10 gunde veridigi gr lari tekrar alirsa anne sutu yariyor demekmis.
birde ayda en az 750 gr almasi lazim kizim 1 kg aliyordu hemsire yetiyor demisti ama cok agliyordu kolik yuzunden
hic mama vermeyi denemedim belkide cok istahliydi dahada yiyecekti cocuk
ben de bu sefer hazir bulundurucam duruma gore takviye yapicam zaten ne icersem iceyim benim cok sutum olmuyor maalesef.
burda bir turk arkadas vardi cocugu dogdu 4-5 aylik filandi cok zayif geldi gozume bizim kiz daha tombikti.
ben 4. aydan sonra baslamistim ek gidaya cunku sutumun yetmedigini hissetmistim
onada dedim 6 ayi bekleme diye. cok hafifti bebek cunku
neyse bu ek gidalara gecince cocuk tombiklesmeye basladi ac kaliyordu demekki yavrucak

canim sen almanyadaydin dii canim senin dogumlar nasil oldu ?
orda galiba sezaryan sonra normal yapiyorlar dimi?

Son düzenleme:
merhaba kızlar ya bişi soracam sizdede mide yanması sorunu varmı ben anormal derecede yanma hissediyorum ve neredeyse hiç uyuyamıyorum. çözümü nedir ne önerirsiniz

merhaba kızlar ya bişi soracam sizdede mide yanması sorunu varmı ben anormal derecede yanma hissediyorum ve neredeyse hiç uyuyamıyorum. çözümü nedir ne önerirsiniz

1.5 aydır bende de var.yastıgın yüksek olsun yatarken.bide uyumadan önce ılık ballı süt iç .ben uyurken cok zorlanıyorum bunlar işe yarıyor.bide gaviscon dıye bı hap verdı doktor cok mecbur kalmadıkca almıyorum.soda içmekte ıyı gelıyor

Iki gundur agliyorumicimden hicbisey yapmak geomiyor. Esim cokyogun calisiyor haftasonu da dahil. Dun gece 4de geldi.. Daha dogrusu gelmis ben aglarken uyuyakalmisim yatakta sonradan ogrendim.. Sabah yine les gibi bir psikolojiyleuyandim esim bi kahvalti yapip kalkti gitti noldu neyin var uzme beni lutfen diip duruyo ama biktim artik onun isinden gucunden. Haftasonlari evle ugrasiyorum 2-3 gunluk yemek hazirlacamasir yikaortaligi topla... Kendine resmen mesgale ariyorumartik yapacak.. Sacma sapan kumaslari kesiyorum bisiler dikmeye calisiyorum onu da beceremiyorum zaten.. Haftalardir boyle.. Her haftasonumboyle bombos. Birsuru arkadasim var ama onlarla zaten gorusuyorum. Ben esimlebiseyler paylasmakzaman gecirmek istiyorum baskahickimseye tahammulum yok. Istemiyotum gorusmek. Cok mutsuzum basim agriyor. Yarin is var gitmek dahi istemitorum, isimi sevmeme ragmen artik enerjim tumendi, ruhum yoruldu. Sehirhayatindan biktim,bu duzenden de. Uc kurus para kazanmak icin insanlarin omru gidiyo. Ne evlendigimi bildim ne de hamileligin tadni cikardim. Kendi kendime ugrasip duruyorum hayatta((((((

ne kadar güzel bir siteymiş emeksensin.com.

alışveriş güvenlidir herhalde değil mi? ben de birşeyler almayı düşünüyorum. baya hoşuma gitti çok sağol

Canım çok güvenli. En güzel yanı da ne biliyor musun, kredi kartından parayı çekiyorlar. urun sana geliyor. sen onay veriyorsun, eğer beğenmezsen iade ediyorsun, paranı da hemen iade ediyorlar kartına. Rica ederim canım benim

Ahhh ahh tetonozdan muzdarip herkesler cevap veriyorum. 3 günün sonunda anca geçti benim. Ama yaptırmak faydalı canım. Hem bebişe de hiç zararı yok, önlem alıyoruz işte öyle düşün canın benim..

Valla canım ben alıcam biberonu. Kenarda dursun. Asıl süt sağma makınalarından almaya gerek var mı onu düşünüyorum ben:44:

evet canim almanyada oturuyorum. geliyor eger istersen ya dogumdaki eben yada devletin önerdigi senin beyendigin bir ebe..evet seninde dedigin gibi benim oglus aptamili icince gözü acildi nasil icti bir görsen pazar bir gündü esimde bende hicc unutmam gitti hastaneden aldi geldi mamayi hastaneden veriyorlar haftasonu evde kalmazsa..yavrum bir icti bir icti bizim gözelr doldu nasilda rahatladi huzura kavustu yavrum o son aglamalari oldu herseyi düzene girmisti anne sütü en iyisi ama olmayincada olmuyo ne kadar cok istesende benimkiler yaramadi yetmedi bundada hayirlisi tabiki insallahh yararda emer..evet canim benim ikiside normal dogumdu ben cok seviyorum normal dogumu..o ani yasamak cok güzel bir duygu..evet canim benim arkadasim sezeryan olmustu ki burda sezaryan hezaman olmaz cokkk zor durum gerekmedikce olmadikca benimde 2 oglumda kafasi asagida olunca sezeryan dediler bebekte annede riske girmesin diye cünki kalp atislari yavasladi dedi ama allaha sükür büüyk sef doktor geldi cekilin bir dogumu yaptiramadiniz dedi ogurtmustu beni ama vakumla cekti o arkadasimda öyle oldu bebk dönmeyince sezeryan oldu sonra ki dogumu normal oldu canim..

Canımmmmm bak şimdi gebeliğinde etkisiyle böyle olabiliyor. Daha siğnirli oluyorsun, kırılgan oluyorsun. bugün eşim büutun evı sııldı supurdu. ben de banyoları temızleyeyım dedım. azıcık yardımım dokunsun dıye. benım neyıme, zaten yatmam gerekiyor. sonra ben hiç bir yapamıyorum diye ağlamaya başladım.

senın eşinin çalışması bu kadar cok zor, bu dönemde insanın tek istediği eşi oluyor. Ben istiyorum hep yanımda olsun. annen falan gelse yanına en azından arkadaşın olur. eşinin bu yoğun çalışma temposu geçiçi mi?

cokk kötü oluyor midemi cokk doldurmuyorum baharatli yagli asitli fazla yeme canim birde arkadasda demis ilik süt ic demislerdi ilk önce fayda görmeim ama simdi faydasinin oldugunu görüyorum yastikta önemli yüksek tut canim gecmis olsun..

slm canim emzirince gercekten cok gerekli ben arkadaslardan biliyorum calisan anneler iicn birde süt cokk olunca anne sagip koyuyor dolaba hazir oluyor bir nevi veya anne isari cikinca arkadaslariyla sagip yine esine birakip gidebiliyor simdi alinmasa bile bebis dogduktan sonra bakarsin canim baktin gerekiyor lazi oluyor zaten hemen gidip aliniyor kendine iiy bak canim..

seni anliyorum kendini koyverme canim seni anliyorum esin yaninda olsun istiyorsun ama yinede ekmek parasi canim benim öyle düsün allah korusun callismasa dahada kötü..herseyin iiysini düsün ben almanyayi bu konuda sevmiyorum yanlizsin burda herkez calisiyor esim de öyle bazen cumartesi pazartesi vardiyeye göre degisiyor iste zor bende yanliz kaliyorum esim calisinca esim evde olunca ancak öyle birseyler yapiyosun geziiyosun burda cat kapi biryere cikip gidemiyon arkadasinda olsa herkezin isi gücü anliycan dogru dürüst komsu yokkk gitcek biryer yokk herkez calisiyor en önemlisi aile yokkkk aile olmayinca kimsenin kapisi calinmiyor cat kapi gidilmiyor bunu anladim iiyce o yüüzden ben cokk depresyona girerim hele kisin cokk kötü oluyom havada ölcek giib oluyom hep yatmak istiyom üsüyom kimseyi duymak görmek istemiyosun biryere gitmek istemiyosun hele izinden döndükten sonra nasil kötü oluyosun orda alisiyon arkadas akraba komsu muhabbet burda felegin sasiyor canimmm benim bene böyle kötüoluyorum iste aman canim iiy olmaya calis en azindan esin calisinca aile arkadas gez dolas eve kapatinca dahada kötü oluyon kendine iiy bak canim üzülme..

ben de bayağı baktım sezeryan olacak diye üzülürken. sezeryandan sonra normal doğum olabiliyormuş ama doktora bağlı tabi normal doğumdan yana olan ve birşey olursa hemen müdahale edebilecek biri lazım. biraz da olsa sancıların başlasın bence de bi bakmışsın suyun gelmiş bebek geliyor :) hayırlısı Allahtan bebişlerimiz sağ salim doğsun da nasıl olursa artık çok takmamak lazım

ben de herşey için ağlayabiliyorum insan çok duygusal ve korunmaya muhtaç hissediyor kendini hamileyken en önemli şey eşin oluyor o yanındayken gülebiliyorsun ancak seni anlıyorum işe gitmek yorucu olsa da biraz kafanı dağıtır inşallah eşinin işi de biraz ferahlar eşim yurtdışına gitti 1 haftalığına ben de çok bunalacağım Allahtan iş var da orda aklımı başka şeylerle meşgul eder gelince de uyurum napayım dua et canım bol bol bebişini düşün..

slm annişler ve zuzuları
ay topik ayşeden makaraya geçmiş aklım çıktı bişey oldu sandım zaten benim minişin tepikleri azaldı korkutuyo ayşeyede bişey oldu sandım ama gözüken bişey yok aman bebişler iyi olsun bunca ay geldik kucağımıza alalım inşallah sağlıklı sıhhatli

biz de cmt alışverişteydik bebişle anneye ay iyiki deneyimli anneler var hamile picaması aldık beli ayarlı düğmeli üstünde yanlardan düğmeli oğlan annesine maviş turkuaz çok şirin inşallah hayırlısıyla kullanırız iki tane emzirme atleti aldık ten rengi ve beyaz birisi yazmış korseli gibi, bu diye canım ten rengi gögüs yeri sütyen gibi v yakalı olanlar resim yükleyemiyorum korseli ama beyaz düz yakalı aldığım normal atlet gibi ama ben o korseli olan la daha rahat hissettim hem sütyenli öbürüde düz atlet 2tane hamile kilotu aldık çoraptı çamaşırdı ay anneye sonra bebişin alt ları yoktu 3tane patikli alt aldık çorap patik önlük ve bezini aldık primadan bi hastane çıkışlarımız kaldı ondan da 2yerle fiyat konuştuk biri 2takım 5li 11 li 70 e diğerinde 2 5li 1 tam takım 80e konuştuk bakalım kısmetse onlarıda alıcaz ay erken doğumdan bahsedip çanta hazırlıcaz dedikçe bizim bişeyimiz yok diyoduk şimdi bi uyduruk gecelik ilk doğum anı için alsak olur bide tuğbacım o hasta kilotları nasıl markası varmı güzel olur tek kullanımlık bide ona bakayım ay kuzucuklara hazırlıklar hızlandı şuan doğum hazır bebiş olsunda sarar kanepede yatırırım diyorum kocişe :26:

beşik bidahaki ay belli olur eşim oda istiyo takım bense 3yaşta arabalı ister ozaman alalım diyorum bakalım şuan dayımız beşiği yolluyacak ona şifonyerli bi dolap alalım diyorum ama bakalım kısmet herşey ama alışveriş onları aramak bile nasıl güzel :) rabbim herkeze nasip etsin

bugünde babişin doğumgününde almadığımız ayakkabılarını aldık annesiylede buluştuk 2buçuk saat böyle az görüşünce güzel oluyor oyine isim saydı bakarız daha var dedim ama oğluna oda pantolon aldı döndük evimize ay ama dün okadar yorulmuşuz hala dövmüşler beni atmışlar diyorum eşime bu akşam erkenden uyuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…