Merhaba
Su anda bir is icin bulundugum Amerika'dan yaziyorum. Burada gebelik ve cocuk gelisimi uzerine bir gelistirme programina katildim bunun yanisira burada dogum sonrasi kullanilan anne ile bebegin yanyana guvenli bir sekilde uyumasini saglayan ve gece emzirmelerini kolaylastiran co-sleeper urunu hakkinda bilgi de almak istedim :)
Bu konulari buradaki arakdasim ile konusurken kendisi bana hamilelik destek askisi hakkinda bilgi verdi. Hamilelik surecinde agirlasan karnindan dolayi bel, bacak ve omuz agirlari cektigini bunun ustesinden ise gobegi alttan destekleyerek kaldiran ve yuku omuz askilari ile dagitan bir urun ile geldigini ifade etti.
Aranizda boyle bir sikayati olan var mi ? Var ise bu urun hakkinda bilgi almak ister mi ? Sizlerden gelecek talebe gore burada bilgi vermek icin bu urun hakkindaki Ingilizce metinleri Turkce'ye cevirip sizlerle paylasabilirim.
Gercekten boyle bir ihtiyac var mi ? Aranizda kocaman gobegi :) yuzunden bu agrilari ceken var mi ? Sim bu urunu ve agrilarini acilarini oyle bir anlatti ki bende size sormadan edemedim. Eger carsa sikayetlerinizi benimle paylasirsaniz ben de hazir buradayken bu urun hakkinda daha detayli bilgi toplarim ve size nasil ulastiacagimin yollarini dusunmeye baslarim.
Hepinize Massachusetts'den selamlar, guzel hamilelikler ...
Eki Görüntüle 526709 dayanamadım gece gece paylaştım kızlarbiraz uzaktan çekmişim, çok nette değil ama ilk bebek şekerimi yaptım. bunlara böyle mavi renkte keseler alıcam, bir de kartondan da poşetler alıcam yaldızlı yaldızlı. oğluşumun mevlutunde vericem.
Allahım o günleri göstersin yarabbim
Günaydın Yeşim takma bu kadar kafana ins.gonlunce olur hersey.kek hakkında ben ne cıvık ne de katı yaparım harika olur genelde kalıpta yaparım hazır kek mı die soran bile olur:) bende gece yumurtlalik ağrımdan uyuyamadimya donecektim sanki kesik var sag yumrtaligim ordan düşecekmiş gibi oldu bende tutup öle dondüm:))cok guzel canim:) kiskandim ben hala kece alicam:)
neyi yapicagima karar verdim en azindan:))
gunaydin kizlar dun gece kalkinca zor uyudum don saga don sola
kafayi boyle takinca uykular yalan oluyor.
neyse artik kendimce bir karar verdim en azindan:)
sabah kizimida krese hazirladim bugun piknikleri var biriki sey koydum yanina. umarim cogunu yer.
dun keki uzun suredir ilk kez tutmusumkoyu kivamli yaptim kizlar aklinizda bulunsun. oyle ici pisiyor
benim frin cok dandik birazda onun sucu. yoksa ben cok becerikliyim aslinda hehe:)
derstn eldim simdide , yoruldum tabi . birseyler atistirdim yarin icinde turk arkadaslari cagiricam
onlara aksamdan mamalar yapiyim diyorum. sabahta sadece temizlk yaparim. zaten evin iyi br temizlige ihtiyaci var.
bu aralar bende batmalar cogaldi. yatarken artik rahatsiz oluyorum sag tarafa biraz yatina batma basliyor
sol tarafa surekli yatinca kalcam aciyor ve asi olan kolumda sol kolum sizliyor.
Anne olmak zor gercekten
vipdukkan.com
kızlar bir de bu kadar biberonlardan bahsettik. nuk indirime girmiş. güzel ürünlerde var. aklımızda bulunsun...
Günaydın Yeşim takma bu kadar kafana ins.gonlunce olur hersey.kek hakkında ben ne cıvık ne de katı yaparım harika olur genelde kalıpta yaparım hazır kek mı die soran bile olur:) bende gece yumurtlalik ağrımdan uyuyamadimya donecektim sanki kesik var sag yumrtaligim ordan düşecekmiş gibi oldu bende tutup öle dondüm:))
kuzum çok çok ince sırf pamuk bii çamaşır markası falan yok kullan at kilot olarak geçiyo 1 pakette 3 tane vardı baya kullanışlı 3 tane beni idare eder dedim ama kısmet bakalım :)))slm annişler ve zuzuları
ay topik ayşeden makaraya geçmiş aklım çıktı bişey oldu sandım zaten benim minişin tepikleri azaldı korkutuyo ayşeyede bişey oldu sandım ama gözüken bişey yok aman bebişler iyi olsun bunca ay geldik kucağımıza alalım inşallah sağlıklı sıhhatli
biz de cmt alışverişteydik bebişle anneye ay iyiki deneyimli anneler var hamile picaması aldık beli ayarlı düğmeli üstünde yanlardan düğmeli oğlan annesine maviş turkuaz çok şirin inşallah hayırlısıyla kullanırız iki tane emzirme atleti aldık ten rengi ve beyaz birisi yazmış korseli gibi, bu diye canım ten rengi gögüs yeri sütyen gibi v yakalı olanlar resim yükleyemiyorum korseli ama beyaz düz yakalı aldığım normal atlet gibi ama ben o korseli olan la daha rahat hissettim hem sütyenli öbürüde düz atlet 2tane hamile kilotu aldık çoraptı çamaşırdı ay anneye sonra bebişin alt ları yoktu 3tane patikli alt aldık çorap patik önlük ve bezini aldık primadan bi hastane çıkışlarımız kaldı ondan da 2yerle fiyat konuştuk biri 2takım 5li 11 li 70 e diğerinde 2 5li 1 tam takım 80e konuştuk bakalım kısmetse onlarıda alıcaz ay erken doğumdan bahsedip çanta hazırlıcaz dedikçe bizim bişeyimiz yok diyoduk şimdi bi uyduruk gecelik ilk doğum anı için alsak olur bide tuğbacım o hasta kilotları nasıl markası varmı güzel olur tek kullanımlık bide ona bakayım ay kuzucuklara hazırlıklar hızlandı şuan doğum hazır bebiş olsunda sarar kanepede yatırırım diyorum kocişe :26:
beşik bidahaki ay belli olur eşim oda istiyo takım bense 3yaşta arabalı ister ozaman alalım diyorum bakalım şuan dayımız beşiği yolluyacak ona şifonyerli bi dolap alalım diyorum ama bakalım kısmet herşey ama alışveriş onları aramak bile nasıl güzel :) rabbim herkeze nasip etsin
bugünde babişin doğumgününde almadığımız ayakkabılarını aldık annesiylede buluştuk 2buçuk saat böyle az görüşünce güzel oluyor oyine isim saydı bakarız daha var dedimama oğluna oda pantolon aldı döndük evimize ay ama dün okadar yorulmuşuz hala dövmüşler beni atmışlar diyorum eşime bu akşam erkenden uyuruz
ayyy çok çook şeker olmuşlar güle güle kullan cnm benimm :))Eki Görüntüle 526709 dayanamadım gece gece paylaştım kızlarbiraz uzaktan çekmişim, çok nette değil ama ilk bebek şekerimi yaptım. bunlara böyle mavi renkte keseler alıcam, bir de kartondan da poşetler alıcam yaldızlı yaldızlı. oğluşumun mevlutunde vericem.
tuğba seni gördümde şimdi aldın mı dün biz gittik ;başka bi dolap beğendik uzunluğu 220 cm si ;arabaya sığmıyacağını düşündüğmüz için haftaya gidip bizde alıcaz inş...beşikte kararsızım ,offff off
günaydın arkadaşlara hepinize yeni bir haftaya girdik inşallah sağlıkla huzurla geçiririz bu haftayıda :) benim açlık ve susuzluktan başım ağrıyor 9 da şeker yüklemesi için gidecem doktora aç olmam gerekiyor sanırım demi ama sudamı içemiycem ya boğazım kurudu..
cnm bişi yiyip içmemen gerekiyo ama çok kuruduysa boğazın bikaç yudum al bişi olmaz :)) inşallah güzel sonuçlarla gelirsin :))
bir haftaya daha başlıyoruz.benim gibi işte olanlara kolay gelsin.evinde olanlara da iyi dinlenmeler sonunda iki haneli sayılara düşmüşüm.çok sevindim.
bu arada bebek dünden beri hareketsiz öyle yatıyor.dün hep ayaktaydım.acaba yoruldu da o yüzden mi ki?
slm annişler ve zuzuları
ay topik ayşeden makaraya geçmiş aklım çıktı bişey oldu sandım zaten benim minişin tepikleri azaldı korkutuyo ayşeyede bişey oldu sandım ama gözüken bişey yok aman bebişler iyi olsun bunca ay geldik kucağımıza alalım inşallah sağlıklı sıhhatli
Kızlar ayşeye bişey olmadı dimi makaraya geçmiş topik
bir haftaya daha başlıyoruz.benim gibi işte olanlara kolay gelsin.evinde olanlara da iyi dinlenmeler sonunda iki haneli sayılara düşmüşüm.çok sevindim.
bu arada bebek dünden beri hareketsiz öyle yatıyor.dün hep ayaktaydım.acaba yoruldu da o yüzden mi ki?
canım yorulunca bendede oluyor dinlenince tekrar tekmelemeye bşalar annesi :) kızlar kaçtım ben görüşürüz :) minik kelebeğimi görüpte geleyim :)
Eki Görüntüle 526709 dayanamadım gece gece paylaştım kızlarbiraz uzaktan çekmişim, çok nette değil ama ilk bebek şekerimi yaptım. bunlara böyle mavi renkte keseler alıcam, bir de kartondan da poşetler alıcam yaldızlı yaldızlı. oğluşumun mevlutunde vericem.
Günaydın kızlar
haftasonu ne kadar evle ugrasıp yorulsamda daha dinlenmiş hissediyorum kendimi :)
dün yeni yemek çeşitleri denedim...mutfagın fayanslarını cifledimmpırıl pırıl oldular
sonracıma temzılık ütü bulaşık fln akşam örgü çalışması ypamaya bile vaktim kaldı
eşim yemeği çok begendiği için hepsini hüpletti bu akşam gene yemek yapcam mecbur
eşim bebişin tek tük hareketlerını yakalıyodu...çok hareket ettiği zamanda
elini koyar koymaz duruyodu zilli ama cumartesı akşam yatarken elini karnıma koydu kızımda
maşallah aynı performans devam ettişoklara girdi eşim hiç durmuo bu hiç durmuo ehehe die bütün gün
söyledi durdu şöle güzel böle güzel elime vurdu ayağını hissettim
burda dimi şimdi burda işte fln...aşkım ya çok heyecan yaptı
bir de kızlar siz de ara ara bebeğin göbeğinizin üst kısmında toplanıp
nefesınızı kestiğini hissediyomusunuz
bu aralar hele çok sık oluyo nefes alamıyorum sıksıtırıyo :26:
hemsire gelmesi gibi bir hizmet varsa degerlendir tabiki canim milletin lafinada bakma bende 4 ay sadece anne sutu verdim toplamda 11 ay emzirdim
ama icimde hep acabalar kaldi 10 gunde veridigi gr lari tekrar alirsa anne sutu yariyor demekmis.
birde ayda en az 750 gr almasi lazim kizim 1 kg aliyordu hemsire yetiyor demisti ama cok agliyordu kolik yuzunden
hic mama vermeyi denemedim belkide cok istahliydi dahada yiyecekti cocuk
ben de bu sefer hazir bulundurucam duruma gore takviye yapicam zaten ne icersem iceyim benim cok sutum olmuyor maalesef.
burda bir turk arkadas vardi cocugu dogdu 4-5 aylik filandi cok zayif geldi gozume bizim kiz daha tombikti.
ben 4. aydan sonra baslamistim ek gidaya cunku sutumun yetmedigini hissetmistim
onada dedim 6 ayi bekleme diye. cok hafifti bebek cunku
neyse bu ek gidalara gecince cocuk tombiklesmeye basladi ac kaliyordu demekki yavrucak
ben de kızıma hamileyken aynen senin gibiydim.eşime cok düşmüştüm.ondan başkası mutlu etmiyordu beniIki gundur agliyorumicimden hicbisey yapmak geomiyor. Esim cokyogun calisiyor haftasonu da dahil. Dun gece 4de geldi.. Daha dogrusu gelmis ben aglarken uyuyakalmisim yatakta sonradan ogrendim.. Sabah yine les gibi bir psikolojiyleuyandim esim bi kahvalti yapip kalkti gitti noldu neyin var uzme beni lutfen diip duruyo ama biktim artik onun isinden gucunden. Haftasonlari evle ugrasiyorum 2-3 gunluk yemek hazirlacamasir yikaortaligi topla... Kendine resmen mesgale ariyorumartik yapacak.. Sacma sapan kumaslari kesiyorum bisiler dikmeye calisiyorum onu da beceremiyorum zaten.. Haftalardir boyle.. Her haftasonumboyle bombos. Birsuru arkadasim var ama onlarla zaten gorusuyorum. Ben esimlebiseyler paylasmakzaman gecirmek istiyorum baskahickimseye tahammulum yok. Istemiyotum gorusmek. Cok mutsuzum basim agriyor. Yarin is var gitmek dahi istemitorum, isimi sevmeme ragmen artik enerjim tumendi, ruhum yoruldu. Sehirhayatindan biktim,bu duzenden de. Uc kurus para kazanmak icin insanlarin omru gidiyo. Ne evlendigimi bildim ne de hamileligin tadni cikardim. Kendi kendime ugrasip duruyorum hayatta((((((
dogumdan sonra çalışacaksan elektirikli süt sagma makinası şartCanım
Valla canım ben alıcam biberonu. Kenarda dursun. Asıl süt sağma makınalarından almaya gerek var mı onu düşünüyorum ben
kuzular bugün oğluşuma iki tane kadife tulum aldım çoook güzeller,tavşanlı olanın poposunda ponponuda var yaa
Benim oğlumun tavşanlı tulumunun tıpkısının aynısı tek farkı bizimki kadife değil Yengesi almıştı onu.
Güzel günlerde giysin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?