canim aslinda benim iki oglumda emdi ama cok vermedim 5 aya kadar .ama yinede bu bebisede aldim ilk baslarda gerekiyor bence ama bebekten bebge degisiyor inan bana benim konsumun oglu hic emmedi annesi cok istedi ama almadi sen yine al bir kenara koy tatlim bence ne olur ne olmaz verirsin alirsa alir almazsa almiyorlar zaten..
canım kızkardeşimde asla huggies önermıyo bırak yenıdoğan bebege baglamayı
büyük çocuga bile bağlanmaz ıslanınca toplanıo pamuk pamuk oluyo berbat dio
hıc begenmemıs yanı yenı doğan için prima sonrada can bebe en temızı kullan görürsün sen de dedi bana da :)
canım ben de emzik yanlısı bir insan değilim ama şimdi ne desem boş
her bebek farklı kendıne özgü davranıslar geliştiriyor ve farklı karakterlere sahip oluyoalr
onun için doğsun bakalım diyorum :) ay bi de onu sonradan bıraktırması var bırakmıyoalrda
ama çalışan annelerin bebekelrı emzık kullanıo genelde bebegı susturuyo sonucta napcann...
canım yaa neler neler olmuş 11 sene cidden çok uzun bi zaman Allah yardımcın olsun
en sonunda kendilerınden nefret ettırmısler yanı....ya bızım normalde bi sorunumuz yok önce hamıle kalınca
adımı koyun dedi sonra esım söylenınce vazgectı sonra eskısheıre gittik biri adı ne olcak dedı kayınvlaıdem hemen
ay kızım ısmın hcı onemı yok anne baba ıstedııgnı koyar dio bak bak şimdi de bu mesele işte yoksa hiçbi durum yoktu
birden ne değişti anlamadım valla kayınpederımın zaten agzı var dili yok adamın yanı gorumcemle de ıyıyız arada
bi kayınvalidem bulandırıo ortamı ben karıslıgında bişi diyincede kızım ben ne dediğimi biliomuyum dio ağlıo :S
Allah yardımcınız olsun..eşinin annesi ne yaparsın atsan atılmaz satsan satılmaz..
evet canım hiç konuşulmadı haklısın..ben etrafımdan gözlemlediğim emzik emen çocuk sakin oluyor..en azından zoru yoksa emzik emerken sakinleşiyor..ben aldım hemende vermeyi düşünüyorum..
ay ben çok seviyorum bebişlerde emziği bırakırken azcık zorlansakta istiyorum bakalım oğluşta alacakmı bende damaklı 1numara aldım bugün komşular 1küçük 2yle başlıyorlar dedi aman deneriz olmazsa bakarız dedim dur biz yanlış almışız değiştiririz dediler ben aldığım yere bile götüremem onlar burdaki eczaneden değiştirecekler :26:
Kızlar ben aranıza yeni katıldım,ve bir sorunm var bn çoook sinirliyim ya naparsam yapayım düzelemiyorumm,napıcamı bilemiyorum ne eşime huzur veriyorum nede kendime;(
slm canim cok sagolasin insan oglu herseyi yasiyor hayatta iste..evet konusmuyorum canim artik ben aileme bakiyorum gerisi baktim ki gercekten kendi sagligimdan ve mutlulugumdan önemli degilmis insanlara kendini anlatmak iicn kendini yiyip bitiriyorsun kendini üzüyor hasta ediyor psikolojisi bozuluoyor en güzeli düsünmemek seni üzen insanlai hayattan cikarmak bu kim olusa olsun..ben herkeze cokkk deger veriyorum kendi isimi birakir yardima giderim bir insanin sikintisi olsa yataga gidigimde bile düsünürüm arkadasimin isi olsa bana dert olur yani yapi meselesi birazda herkeze hayir diyemem ama esimin sayesinde biraz ögreniyorum artik birseyler yeri geldimi cokk zorda olsa artik biraz biraz hayir demesini biliyorum kirilir diye üzülmüyorum cünki bakiyorumda karsindaki insanda sana hayir diyebiliyor kirabiliyor..hayatta tecrübe yasaya yasaya ömrümüz gecip gidiyor iste yalan dünya bazi seyler yüzünden bir bakmisisn sadece kendine etmisisn ama sen kendin iicn hicbirsey yapmadam ömrünü bitirmisisn cokk pisman oluyorum simdi cokk kendimi cokk üzüp yiprattigim iicn gercekten simdiki aklimolsaydi hicbirseyi kafaya takmaz sadece kendim iicn yasardim kendimi mutlu etmek icin kendime daha cokk deger vererek..öpüyorum canim seni msj icin tesekkürler canim benim
heeee valla :))maşallah bebişine..aman boşver doktor ne derse desin..sen iyisin bebeğin iyi gerisini boşver..
evet canım maşşallah maşşallah tütü tü tüslm canim benim hadi gözün aydin masallahh sübhanallh oglusuna..herseyin yolunda olmasina cokk sevindim canim benim..
bilmem çocuk gelişimcisiyim ben yaş grubumda 4-5-...evcilik oynuyoruz sanabilirler :==)Allah korusun canım aklına öyle şeyler getirme..ama verirler canım vermezler mi.korkudan yardım çağırırlar..
cnm gecelik olayına gelince sen bakma kaynanana:130: onlar konuşuuuur konuşuuurr..bikere gecelikle doğuma giren arkadaslarım doğumun hemen ardından serum takılmadan çıkarmak zorunda kaldılar çünkü kan olmuştu gecelik..hastanede verirler heralde üstümüze bişeyolmadı farketmez hazır açılmışken heryer gözüksün der gireriz doğuma ben şahsen doğumdan çıkınca giyicem geceliğimi,kendime geleyim şöyle bi sonra kalkayım ayağa inş. normal doğum yaparım gireyim banyoya bi saçımı başımı düzelteyim.valla eşime bile dedim azcık kendime gelmeden kimseye haber verme,salak saçma görmesinler beni bende 2 yada 3 gecelik alırım diyorum.eğer sezeryan olucaksan pijama alabilirsin tabi,ama normal doğumda gelip kontrol ediyolar ya kanama olayını oyüzden gecelik şart cnm..memelere gelince bi arkadasım var inan hiç yok memeleri,anne olmasına rağmen hala yok ama nasıl sütü geliyor anlatamam.korkma cnm boşyere gelir evelAllah
maşallah cnm bebişine öncelikle.ekmek olayına gelince tatlıyı kesmen güzel ama ekmeği kesme cnm bebeğinin onada ihtiyacı var..ama çavdar ,tam buğday ekmeği,yada esmer ekmek tercih et..ben çavdar yada tam buğday ekmeği yiyiyorum
cnm çoğumuz öle burda merak etme..benimde canım çok sıkılıyo mesela zaman geçmiyo ssanki .bunalıyorummm
Geldim tatlım.
İşteyim, çok yoğunum tatil sonrası.
Geçmişi bile okuyamadım doğru düzgün.
Hala bir tepiğim bile yok
Karnımın da sertliği azaldı sanki.
Neler oluyor acaba içerde bilmiyorum.
Canım sıkkın biraz. Hareket yok, doktora cuma gidicem, iyi mi yaşıyo mu, gelişimi ne alemde bilemiyosun ya, deliricem artık..
bence de zor gelir canım kolay mı öle....zaten o sebeple çok konusmadım eşime
direk annesine yüklensem hemen savıunmaya gecıcektı kendısı farkedıcek zaten sonradan gönlümü almaya calsıtı zaten
bılıyorum canım sizin durumunuzu ya en bastan senı dınlemez sonra da kenısı gelir aynı lafa ahh ah
anlatamıyosun ki işte....canım Allah sana da ekstra ekstra sabır versın valla
Selam arkadaşlar..
konu kayınvalideler olunca geçmiş oku oku bitmedi..bugün başıma ne geldi bir bilseniz..akşama kızımın odasını kuracağız inş, kargo evimize ulaştı çok şükür..kardeşim ve eşi yardıma gelecek..iş çıkışı kolaylık olsun diye sabahtan yemekleri yapayım dedim..8.30 da kalktım evimi topladım, yemeklerimi yaptım, hazırlandım iş yerine geldim..10 dakika normal çalıştim ondan sonra fenalaşmaya başladım..o kadar kötü oldum ki anlatamam..ter bastı, gözlerim bulanık görmeye başladı..kalktım elimi yüzümü yıkadım yok banamısın demiyor..resmen içim akıp gidiyor..arkadaş tansiyonumu bir ölçtü ki 5e .....gerisi yok..tansiyonum düşmüş, olçülmüyor..hemen uzandım tuzlu birşeyler yedim..hemen hemen 30 dakika yattım ve kendime geldim çok şükür..kafam biraz sersem gibi oda geçer inş..
biz çalışan annelerin işi çok zor Allah yardımcımız olsun..herkesin bizi bu fedakarlığımızdan dolayı el üstünde tutması gerekir..
canım kayınvalidesi yan daiesınde sabah akşam kapıdaymış çayıda beraberıcıyoruz yemegıde barebr
yıyrouz bunaldım 2 ay oldu evlenelı daha başbaşa bi yemek yıyemedık bi yalnız kalamadık dio
cnm daha yıkamadım ama dalinin sıvı şampuanı ve yumuşatıcısını aldım :))
tuğbacım evet başka şehire taşınacağız kısmetse..zor bir dönemime gelicek ama napalım yerleşicem yavaş yavaş..annem yardımcı olacak ...
beyaz sabunla...
Kızlar merhabalar ben ve oğluşum evdeyiz bu gün canım hiç bir iş yapmak istemiyor akşam yemeği yaparsam ne ala bebeğimi çok merak ediyorum gözleri ne renk kime benziyor diye inşallah babasına benzer kocam çok yakışıklı benim yani bence öyle...
Ah kızlar sayfaları oku oku anca bitirdim herkeste sorun aynı demekki benimde aynı ama sahıs farklılığı herkesin kaynanası benim kayınbabam sorun beni her gördüğünde kadın herzaman kocasnın bi adım arkasında olcak diyo bizde aynı aynı bida oturuyoruz arada beraber yemek yiyoruz eşim geliyo benimle ilgileniyo mesela eşime ters ters bakıyo bayramda nolfuğunu anlatıyım bmim kayınbabam bayramlarda hiç evden çıkmaz biz sabah eşinin dedesi gile gittik eşim orda namaza gitti kayınbabam geceden eve gelmiş sabah ne namaza gitti ne dedelere geldi evde yattı bütün iş benim eşime kaldı akşamda eşim yorgun argın geldi bizde ordayız eşimde hasta bu arada hemen eve çıkalım yatıcam dedi çıktık biz eve ertesi gün kahvaltıya indik kayınbabm tavırlı çarptı kapıyı gitti neymiş efendim akşam bayramın mübarek olsun dememişiz senin oğlun hasta ayakta durdu eve heldi hali yok sordunmu oğlum nasılın diye eşimde önüne gelen bana çatıyo bide nasılsın diyen yol diyo bende neyse olur öle fln dedim geçti bide zamanında arabamiz daha yokken vay efendim ben anamın arabasıyla nası gezermişim sanki altımıza araba verdide ben keyfiyetten gexiyorum sonra bi pazar ğikniğe gidelim dedik c.tesiden kayınbabama dedik onun arabasıyla gitcez pzara günü bi baktık işe gitmiş sonra eşimin kafası attı benimde tabi ara bakmaya başladık sonra benim altınlarımı bozdurup araba aldık adımız kafamıza göre îş yapıyo oldu daha neler neler... Ayşecim bu arada görümceni anlıyorum biz ilk evlendiğiöizde hep onlardaydık sonra eşime dedim ben sana sofra hazırlamak istiyoruö başbaşa romantik yemekler yemek istiyorum dedim o gün bu gün haftada bir yada îli kere iniyorumbide bizim bebek odamızı kayınbabam aldı gittim en pahalısını seçtim ii yaptım şey gibi parası var afadersîniz ama o bolluğun içinde kayınvalideme bakarsanız üzülürsünüz kayınvabam haftda iki kere eve geliyo kadına hiç para vermiyo onların alıncaklarınıda eşim alıyo kayınbabam para vermediği için kayınvalidem istesede torununa nişey alamıyo yazık yaa kızlar bendede durumlar böle işte
arkadaşlar, ben 3 gündür kendimi çok mutsuz, umutsuz, yaşama sevinçsiz hissediyorum. sürekli uyumak istyorum. kim ne demiş, ne yapmış, umrumda değilböyle hisseden var mı?
selamlar kızlar baya uzun zaman oldu bi giremedim.bayram öncesi dip köşe toparlamaya gırdım umarım 1 -2 ay düzenli kalır.2 kişi nasıl dağıtıyoruz bilmiyorum.sonrası malum bayram annemler izmirde onların yanına gittik.yol 4 saat ama cok zorlandım oğlum göğsümü baya sıkıstırıyor sanırım yükselişe geçti
bugün okula gıtmek baya zor geldi artık doğum iznine kadar tatil yok
buarada bayramda konuştugum biri hastaneyle dogum için pazarlık yap falan dedı bana tuaf geldı ya hastanede pazarlık olurmu dıye.ne bileyım sizce olurmu bi kac kişiden daha duydum oluyor demek dedim.1250 tl hadi gel el sıkışalım da düz olsun zaten doğuran benim size ne diye para verıyorum falan dıyımeşimde tutturmuş hastanede ya bebek karışırsa .ben kapıda durcam cıkar cıkmaz alıp eve götürcem dıyo deli mi ne.dıyorum bıleklık takılıyor soyadı yazıyor falan .yook anlamıyor elıne mürekkep damlatcakmış.oğluşum oy vermeye gitmiş gibi gezcek
herkeze hayirli günler kizlar oku oku ancak bitirdim..AYSECIM:::kayinvalideyle ugrasmak zor allah yardimcin olsun güzel bir dille konus bence esinle arani bozma baskalari iicn bende kayinvalidemle hic konusmuyorum artik 11 senelik hikaye benim anlat analt bitmez roman olur yaptiklari artik restimi cektim konusmuyorum okadar beni sevmiyen arkamdan konusan benim ailemi bile galiye almiyorlar hic hic arayip sormazlar daha neler neler bende cokkk sustum ama catladim artik benim evime gelip kendi evi gibi kullanip afedersin durulmuycak sekle sokardi....ederdi yani ama artik yeter bir gün son yaptiklari seylerden patladim bak 7 ayda ben konusmadigim halde evime geldi düsünebiliyormusun konusmuyorum yine geldi ben arkadasimda kaldim onlar kadi gitti eve bir geldim sok sok sok yine ayni garezine yapiyor bütün düzenimi alt ust ediyor hem sevmiyor hemde evimde kaliyor olurmu orasi sadece onun oglunun evi benim degil ki öyle düsünüyor anliycan ben arkadasda kaldim esim oraya birakti sinir olmayayim diye sonra onlar gidince geldi beni aldi esim tammam askim ben temizlerim evi biliyorum cok batti gerekirse kadin tutariz tamam birdaha gelmezler söylerim dedi ama anlamzlar cünki esim demis sizinle konusmuyor onu bilinde gelin olsun biz cocuklar iicn gelcez ....mantiga bak yaaa ben hamileyim umrunda degil ben sinir oldumu o cokkk mutlu oluyor ben bunu iiyce anladim artik en son kayinbabaya dedim yeterin artik bana yapmadiginiz kaldmadi gelirsiniz burasi benimde evim ama siz oglunusun evi gibi kullanir gidersiniz afedersiniz ama kayinbabaya kac defa dedim ayakta tuvalet yapma cocuklar var umrunda degil bir sabah bir kalktim dis fircalarimiza kadar batmis yani agzindan cikanlar yamismis yeter ama ya bend einsanin benimde cocuklarim var midem kabul etmedi artik daha neler neler bana yaptiklari benim evimde beni ittirmesi kayinvalidenin yani anlatsam var yaaa yemin ederim 11 sene yasadiklarim roman olur artik konusmuyorum saygisizliksa bu olsun varsin zaten ses cikarmadigimdada yaranamadim yine saygisizsiz sen dedi kendimi savunmak saygisizlik yani esimde herseyin varkinda arkamda durdu sagolsun ama hakli oldugum icin eger haksizsam durmasin istemem öyle vicdansiz insan degilim haksizliga gelemem esimde ailem ne yapayim askim bu yasdan sonra degismiyor insan diyor yani kendi konusuyor ben konusmuyorum eee yasadiklarimida biliyor zaten onun iicn hicbirsey demiyor..ahhhhhhhhhhhhh anam neler yasadim yaaa daha ne olaylar ne laflar ne sözler namusuma kadar dilleri uzandi hepsinin ama kurban oldugum allahim okadar büüyk ki hepsi ektigini yasadi bu dünyada cokkk sükür binlerce rabbime...
Kızlar sanırım forumda daha önce hiç konuşulmadı, merak ettiğim birey var.
Emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler özellikle bilgi verirse sevinirim.
Şimdi yeni doğan bebekler ağ ladığında emzik veriliyor mu? ya da emzik kaç aylıkken veriliyor? :26:
bu konuda hiç bir bilgim yok. emzik gerekli mi gereksiz mi? :44:
bilgisi olanlar yazarsa sevinirim valla çok
kızlar doktora gittik biz bugün oğlum 1350 olmuş....doğum pozisyonunada girmiş dedi doktorum....bende bu ay 1 kilo vermişim.bu perhiz işini abartmışım ama oğluşum kilo almış teyzecikler...iama fırçayı yedik yine abartmışşın kilo işini diye....alsam suç versem suç anlamadım ki napayım ben.yememezlikte yapmadım sadece protein ağırlıklı beslendim.zaten bebekte kilo almış...tatlıyı ve ekmeği çıkardım soframdan o kadar...
arkadaşlar bende bu aralar hiç bişey yapma isteği yok. okuldan gelince atıyorum koltuğa kendmi kalkamıyorum.dün baya fenaydım. tansiyonum 9- 6 cıktı yoğurtla ancak yükselttim.benim gb olan var mı? bir de bebeğim gecen haftaki gb net tekmeler atmıyo. arada göğsüme doğru ayağıyla gerdiriyo galiba. szde durumlar nasıl???
Çok şükür sonuçlarım iyiymiş.Kansızlık için kızdı dr um.İlaçlarını kullan birde pekmez iç dedi :)Dr dan çarşıya gittik.Ordan akşama doğru annemlere.Ordan arkadaşlara çaya gittik.Daha yeni geldik eve....
VEEEEEEEEE bebişlerimin odasını aldık çok şükür...Belis'ten.Normal birer beşik almayı düşündük ilk önce ve 3 kapaklı dolap.Nerden baksak bize 1500 tl ye mal olacaktı içinin yatağı ve uyku setleri felan hariç.Belis in büyüyebilen yatağından 2 adet aldık ve 3 kapaklı gardrobunu.İçinin yatağı,uyku seti,cibinliği felan 2500 tl ye geldi ve 10 taksit.Biraz tuzlu oldu belki ama ileriye dönük düşündük yatakları.Normal bir beşik alsak 3-5 yıl sonra büyük yatak almak zorunda kalacaktık.Hayırlısı olsun bakalım.Allah ım ödeme kolaylığı versin inşallah,sağlıkla kullanmayı nasip etsin.Amin...
hanımlar güzel haberlerle geldim çok şükür bebeğim eski formuna geri döndü zaten 1 hafta geç geliyordu hamilelik haftasından şimdide öyle 1 haftada 2 haftalık büyümüş anlayacağınız çok sevinçliyim ama yinede haftaya yine gideceğim doktoruma hergün şekerimi ölçerek iyi değerlerin afferin dedi bana :)) tansiyonun çıkarsa suyun azalırsa bebeği erken alırım haberin olsun dedi bide ... ama geçen yazdığım korkularımdan hepsi silindi çok şükür tabi takibe devam :) ilginize alakanıza teker teker hepinize çok teşekkkür ederim sizi yanımda hissettim resmen ve eve geldiğim anda pcyi açtım size yazıyorum önce yiğenlerimi sonra sizi öpüyorum :))
Canımmmmmmm çok sevindim. Gözün aydın. Yarabbim gülmüş yüzüne.
Allah bir daha yaştmasın inşallah sana bu sıkıntıyı...
hanımlar güzel haberlerle geldim çok şükür bebeğim eski formuna geri döndü zaten 1 hafta geç geliyordu hamilelik haftasından şimdide öyle 1 haftada 2 haftalık büyümüş anlayacağınız çok sevinçliyim ama yinede haftaya yine gideceğim doktoruma hergün şekerimi ölçerek iyi değerlerin afferin dedi bana :)) tansiyonun çıkarsa suyun azalırsa bebeği erken alırım haberin olsun dedi bide ... ama geçen yazdığım korkularımdan hepsi silindi çok şükür tabi takibe devam :) ilginize alakanıza teker teker hepinize çok teşekkkür ederim sizi yanımda hissettim resmen ve eve geldiğim anda pcyi açtım size yazıyorum önce yiğenlerimi sonra sizi öpüyorum :))
Merhaba kızlar
bugün okudum sizi hep ama yazamadım canım çok sıkkındı halada öyle ağla ağla çatladım bütün gün
Bugün hastaneye gittik babamı hastaneye yatıracaktık yarın ameliyat olacaktı,doktoru yarın yokmuş perşembe olucak ameliyatı.
Doktor kafamızı çok karıştırdı Adana'nın en iyi kalp cerrahı adam ama çok riskli bir ameliyat benden başka kimsede seni ameliyat etmeye cesaret edemez diyor resmen ancak bu şekilde kalmanda çok riskli mecbur olucaksın ameliyat diyor ve kesin iyi olucak ameliyat olunca da demiyorYarın yatıış yapıyoruz babam kararlı olmak istiyor riske rağmen lütfennn herşey yolunda gitsin nasıl geçicek bu 2-3 gün bilmiyorum sakin olim olumsuz düşünmeyim diyorum başaramıyorum da inşallahh iyi haberlerle gelirim dua edinn nolur..
Çok şükür sonuçlarım iyiymiş.Kansızlık için kızdı dr um.İlaçlarını kullan birde pekmez iç dedi :)Dr dan çarşıya gittik.Ordan akşama doğru annemlere.Ordan arkadaşlara çaya gittik.Daha yeni geldik eve....
VEEEEEEEEE bebişlerimin odasını aldık çok şükür...Belis'ten.Normal birer beşik almayı düşündük ilk önce ve 3 kapaklı dolap.Nerden baksak bize 1500 tl ye mal olacaktı içinin yatağı ve uyku setleri felan hariç.Belis in büyüyebilen yatağından 2 adet aldık ve 3 kapaklı gardrobunu.İçinin yatağı,uyku seti,cibinliği felan 2500 tl ye geldi ve 10 taksit.Biraz tuzlu oldu belki ama ileriye dönük düşündük yatakları.Normal bir beşik alsak 3-5 yıl sonra büyük yatak almak zorunda kalacaktık.Hayırlısı olsun bakalım.Allah ım ödeme kolaylığı versin inşallah,sağlıkla kullanmayı nasip etsin.Amin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?