fesleğen bunları yapan var mı cidden abooo
canım hiç bilgim yok
ama doktorun bir ay geçe bıraktıysa bir bildiği vardır o zaman sorun etmene gerek yok
hayırlısı olsun hakkında canımcımmmmmmmm
Aynen bizim babmızda aynı kararı aldıı)
ay canım o kadar şımartma bizi kız..ben gerçekten kendimi çok iyi hissediyorum hiçbir sıkıntım yok çok şükür..ne ağrım var ne sızım çok şükür..zaten olsa 32.haftada rapor alır evde otururum..bi işte ev işlerini yetiştiremiyorum, onada alıştım hamilelikte alakası yok..
kızlar saat 2de randevumuz var ama biziiimminnoş oğlumu görcem.. şeker sonuçlarımıda göstericem..bakalım ne diycek doktorcum
kızlaar TONTİRİĞİN telefonu bende vardı en sonunda dayanamayıp aradım ,iyiymiş şükür.benimde tahmin edip yazdığım gibi bilgisayarında problem varmış,eşi format attırmaya götürmüş sanırım.ondan girememiştelaşa verdik buraları,bebişide kendide iyiymiş haberiniz olsun
slm annişler belki unuttunuz beni ama ben vakit buldukça okuyorum gündemi takip ediyorum ama ev hanımı olmama rağmen fırsat bulamıyorum her gün yazmaya
hepiniz iyisinizdir inşallah ben ve kızım iyiyiz
tek sorunum bacak ağrısı afedersiniz apış aram kopuyo sanki yürürken et kırmış gibi çok acıyo
bakalım doktor ne dicek cumartesi gitçez kızçeyi görmeye
Yaramazlık mı yapıyor acaba benimki de :) Neyse yapsın bakalım cadım benim :)
maşallah ne çok yazmışsınız... kızlar bu sabah kontrole gittim herşey yolunda çok şükür bebişim aynı babası çooook tatlı ordan çıkınca doğru bebek mağazasına gittim öyle güzel şeyler aldım ki anlatamam oyyyy gelsede sevsek ...
merabalar geçmişi okumaya güç yetiremiyorum
kızımın eşyalarını yıkadım bugün
yalnız ok eğil kalk yaptım galiba
göbek deliğimin sağ kısmı batıyor, bebek de çok hareket ediyor
uzandım gecer inş
inşallah eylem
doktorda tosun geliyor diyor :)
Amin küpeli Rabbim herkese nasip etsin kendi evinde oturmayı
öyle deme bir saat bile gelebilmesi annenin ne büyük nimet aslında Allah yokluğunu vermesin
kadın programları izlemek günlere gitmek kadın sohbetleri yapmak hep hayalim biliyormusun hele sokağa çıkıp çekirdek çitleyip dedikodu yapanlara hastayım :) her ne kadar özensemde yapamam öyle başka uğraşlar bulurum yinde günlere gidemem ya
oy oy yerim o göbişin içindeki hamsileri ben annesi büyüdüler artık bırak belli etsinler azcık
güzel anlamıda hoşuma gitti çok var bu isimden ama yinede bunda karar kıldık bakalım mehmet akifi bende severim özellikle yazarımızdan etkilenerek çınarda güzel ikiniz ortak karar verdiyseniz adam haklı :) kızına nazlı isim koymayı düşünmüşsün ama bir arkadaşımdan durmuştum iki kızı vardı ikiside nazlı isimlerdi aman diyordu bir daha çocuğum olursa asla naz koymam adlarından çok etkiliniyorlar doğruluğunu bilmem ama isimden etkilenmelerine inanırım ben içini soğutmak istemem yanlış anlama ama öyle işte
Sevgili Anneanneler-Babaanneler,
Kızınızın/gelininizin sütünün yeterliliğini sorgulamayınız. Hele de emzirmeyi yeni öğrenen bir anneye “Sütün yaramıyor” gibi yıkıcı nitelikte yorumlar zinhar yapmayınız.
Anne sütü ekşimez. Memedeki süt hiç ekşimez. Yoğurt değil ki bu…
Sizin zamanınızda hazır bebek bezlerinin, otomatik çamaşır makinelerinin, mutfak robotlarının olmadığını biliyoruz. Lütfen siz de bebeklere yönelik televizyon kanallarının, GDO’ların, cıngıl cıngıl reklamların olmadığını biliniz.
Evet, sizin zamanınızda bebekler altı aylıkken bezi bırakıyordu. Öte yandan yenidoğan bebekler iki (üç??) ezan geçmeden emzirilmiyor, şekerli su veriliyordu. Sütlü pirinç unu da oldukça popüler bir mamaydı. Anlayacağınız sizin zamanınızda yapılan her şey doğru değildi, devir değişti.
Kısacası, “Bizim zamanımızda …” diye başlayan cümleler kurmadan önce sizin zamanınızda yaşamadığımızı lütfen unutmayınız.
Kızınızın/gelininizin herhangi bir cinsiyetten çocuk doğurması konusunda ısrarcı olmayınız. Unutmayınız, babalar ne verirse anneler onu pişiriyor.
Torununuzu parka götürdüğünüzde lütfen dikkatli olunuz. Onun için değil, kendiniz için. Maazallah bir gün kaydıraktan kayarken bir yerinize bir şey olacak.
“Bir yeri şişer, canı çeker” diyerekten bebeğimize çikolata, kahve, kola ve bilumum alakasız yiyecek-içecekleri lütfen tattırmayınız. Bir yeri şişmez. Şişse de iner.
Torununuzun sağ elini kullanması konusunda ısrarcı olmayınız. Bırakınız, hangisini istiyorsa onu kullansın. Solak olmasında hiçbir sakınca yok.
Evet, biliyoruz çocuğu şımartmak büyükanneliğin doğasında var. Ancak bunu yaparken mümkün olduğu kadar biz anneleri zor durumda bırakmamaya çalışınız. Kötü alışkanlıkların yerleşmesinin kısa sürdüğünü, ancak unutturulmasının vakit aldığını unutmayınız.
Karşı olduğumuzu bildiğiniz şeyleri gözümüzün önünde yaparak bizi kötü polis olmak zorunda bırakmayınız. Biz yokken yapınız ve bize söylemeyiniz.
Anneler çocuklarını aç bırakmazlar. Bir çocuk sürekli yemek yemek, tombul olmak zorunda değildir. Obezite denilen şey günümüzün önemli sorunlarından biridir.
Benzer şekilde anneler çocuklarını hasta da etmezler. Çocuklar kendileri hasta olurlar. Rica ediyoruz en ufak bir burun akıntısında“Annesi hasta mı etmiş benim kuzumu?” demeyiniz.
Aslında çocuğumuzla aynı ortamdayken bizden “annesi” olarak hiçbir zaman bahsetmeyiniz. Bizim de ismimiz var.
Anneler çocuklarını ağlatmazlar. Lütfen, lütfen çocuklarımız ağladığında “Neden ağlıyor?” diye sormayınız. Gerçek şu ki çoğu zaman neden ağladığını biz de bilmiyoruz. Kendisi hiç bilmiyor.
Televizyonun faydalı bir şey olduğu yanılgısından kurtulmaya çalışınız. Torununuzun bir şeyler öğrendiği iddiasını bırakınız; Peppee’yi izlemeyi siz de seviyorsunuz, itiraf ediniz.
Hayır, lazımlıklı mama sandalyelerinden istemeyiz; teşekkür ederiz.
Haklıymışsınız, anne olunca anladık.
Biliyoruz, anneanne-babaanne olunca yine anlayacağız.
İşbu mektupla ilgili anlayışınız için teşekkür eder, ellerinizden öperiz.
Anneler
Alıntıdır...
Çok hoş yaa
Varmış canım.
Ha n'olur yapılırsa?
Ben birşey olacağını sanmıyorum Allah'ın izniyle ama ne gerek var bir damlacık bebeğe acı çektirmeye yahu?
Mis gibi olmuştur şimdi cicileri.. Güle güle, sağlıkla giysin hepsini. Ama kendini de çok yorma canım.. yavaş yavaş herşey hallolur.
canim yaaa sendemi sanki senin esin el oglu oda evlat..daha benim oglum 6 yasina girdi daha künyesini yaptircakti daha yaptirip takmadi bile laf olsun iste ahhhhhhhhh okadar icim dolu ki okadar anladamam sana ifadeler sözler yetmez yemin ederim cokk gcüme giden seyler oldu simdi bile yazmamak iicn kndimi zor tutuyorum yazsam bitmez innan allah hepimize sabirversin..ben bakarim diyordum allah var ya yukarda nebileyim yufka yürekliyimdir ben bakarim diyordum ama onu bile öldürdüle bende kayinbaba bakmazsin sen sen söyle yaparsin diye diye laf soka soka o düsüncemi öldürdüler ilerde ne olur bilemem yinede büyük konusmak istemiyorum ama cokkk kirlirdim yaa o yüzden simdilik düüsnmüyroum böyle seyl..canim msj iicn teskkür ederim insan ogluyuz hayatta hersey yasiyoz cekiyoz iste allahim herkezi iiylerle karsilastirsin insallahh..hormonlardan canim ya birde kisa giriyoruz gecicek hepsi. kolay degil icimizde bir can daha var.
bendede bir tembellik bir tembellik totoyu koydugum yerde kaliyorum.
kesinlikle kullan derim. banada hemsireler ay erme dis yapisi bozuluyor yok soyle olur yok boyle our dediler
kizim kolikti zaten bir iki denedim yinede vermeyi almadi ama ugrassam belki daha fazla alirdi sonra tabi bu parmagini emmeye
basladi 2 ay sonra 4 yasi bitecek geceleri hala parmak agzinda eskiden fazlaydi simdi daha az ama tamamen bitmedi
emzigi saklayabilirsin biraktiracagin zaman parmagi nereye saklicaksin. ojede surduk bantta taktik ama ise yaramadi
masallah bebislerine kilolari gayet birbirine yakin ve iyi canim benim 27 haftada 1 kg di tek bebek seninkiyle ayni gidiyor nerdeyse
ins gununude doldururlar oyle dogarlar :)
canim yasadiklarini cok iyi anlaiyorum sana bile bile zulum etmisler resmen bana bilerek zulum ettiklerini dusunmedim hic ama birlikte yasamak cok zor afedersin wc olayi yildirmisti beni .simdi uzakta o kadar iyiyim ki
kafam rahat beklentimde yok zaten. kizlarinin bebegi oldu bir seyini eksik birakmadilar o el evindeyms yuzu one dusmesinmis
benim kizim oldu birkac yelek ordu birde kunye birde benim zorumla battaniye baska birsey gormedik
bize gelince bankaya borclari var 5 yildir evliyim bitiremediler daha
ama kizlarina gelince bulup bulusturuyorlar bir sekilde Allaha havale ettim bende ne yapalim.
cocuklarimiz saglikli olsun ailemizde huzur olsunda gerisini bosvericez artik. kimseden birsey gormedim o yuzden hep kimsede
benden birsey beklemesin diyorum. buyuk konusmayayim ama hasta olup dusseler ben bakmam sahsen.
birini tutar esim baktirir belki ama kendim bakmam.
cok gecmis olsun canim. dikkat et kendine. benim de tanisiyon cok dusuk normalde bile 10/5-6 civari cikar. ayaklari yuksekce bir yere koyup yatman lazm hemen en cok o iyi geliyor
benim tansiyon 10/5-6 civari surekli canim cokta dusmedigi surece yuksek tansiondan iyi diyorlar
ayakalrini yuksekce bir yere koyup uzan oyle hissedince .
belki bebek pozisyon degistirmistir tekmeler ondan farklilasmistir. benim ki donmus gecen haftalarda bende bir gariplik var diyordum
sonra dr dondugunu soyleyince ona yordum
panik yapma canim. inanki en saglikli normal dogum ben normal yapmayi cok istiyorum
ins nasip olur. artik epudrel filanda yapiyorlar acida hissetmiyorsun.
bebek icinde o sancilar cok gerekli sutunun de erken gelmesini sagliyor. ins korkun gecer normal dogum yaparsin
hayirli ugurlu olsun canim besiginiz bizde aralik basi dusunuyoruz sade besik alicaz . burda ne kadar kalicagimiz belli degil cunku
zaten trdede kendi evimizde kizkardesim oturuyor nasip olursa 2014 yazinda onlar ickinca bende yerlestiricem kurucam duzenimi
tabi nerde yasamaya devam edecegimizi Allah biliyor:)
masallah canim bebisine. cok sevindim gozun aydin diyeyim. insanin icini kemiriyor valla boyle seyler
senden duyunca bende kortum muayeneye gittm seker sorunu beni cok korkutuyor cunku
bizimkindede hersey yolundaydi su haftalar gecsede bir kucagimiza alsak . boyle hop oturup hop kalkmasa yureklerimiz:)
canim cok gecmis olsun ins basarili bir sekilde gecirir ameliyati. Allah sifa versin canim
Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın
maşallah ne çok yazmışsınız... kızlar bu sabah kontrole gittim herşey yolunda çok şükür bebişim aynı babası çooook tatlı ordan çıkınca doğru bebek mağazasına gittim öyle güzel şeyler aldım ki anlatamam oyyyy gelsede sevsek ...
canım bebeği tuzlamak var teri kokmasın diye tuzlarlar benı tuzlamıslar ve cidden hıc terım kokmaz
terlesem bile kokmaz yani ama tuzlanmayanalrın terlemese bile tenı kokuyo çok şahit oldum buna
ayrıca tuzlamak derken cocugu tuza bulamıyosun öle bişey değil
banyo yaptırıken suyuna hafıf tuz ve güzel kokulu otlar eklenmiş mesela defne karanfil çakıl tasıile
çocugu yıkıyosun ve duruluyosun bu kadar ayrıca ağzına karanfil sürersen de ağzı hiç kokmaz
bebeğin agzımı kokar terımı kokar demeın onlar büyüycekler....bu çok uzun zamandna beri yapılan bir işlem :)
bazıalrı abartıp çocugu tuza buluyoalr aısl olan yanlış bu cocuk tuzlamak böle bişey değil...bu tabıı kı zarar verır
Hrriyet - Bebekleri kokmasn diye tuzlamak yanl
Tuzlamamak gerekiyormuş.Allah korusun beyin kanamasına bile yol açabiliyormuş.Eşime yazıyı göndereyim de annesi ile konuşsun.Sonra gelin karıştırmıyor demesin kv
Bir de bu şekerli su işini halledebilirsek off
Sevgili Anneanneler-Babaanneler,
Kızınızın/gelininizin sütünün yeterliliğini sorgulamayınız. Hele de emzirmeyi yeni öğrenen bir anneye “Sütün yaramıyor” gibi yıkıcı nitelikte yorumlar zinhar yapmayınız.
Anne sütü ekşimez. Memedeki süt hiç ekşimez. Yoğurt değil ki bu…
Sizin zamanınızda hazır bebek bezlerinin, otomatik çamaşır makinelerinin, mutfak robotlarının olmadığını biliyoruz. Lütfen siz de bebeklere yönelik televizyon kanallarının, GDO’ların, cıngıl cıngıl reklamların olmadığını biliniz.
Evet, sizin zamanınızda bebekler altı aylıkken bezi bırakıyordu. Öte yandan yenidoğan bebekler iki (üç??) ezan geçmeden emzirilmiyor, şekerli su veriliyordu. Sütlü pirinç unu da oldukça popüler bir mamaydı. Anlayacağınız sizin zamanınızda yapılan her şey doğru değildi, devir değişti.
Kısacası, “Bizim zamanımızda …” diye başlayan cümleler kurmadan önce sizin zamanınızda yaşamadığımızı lütfen unutmayınız.
Kızınızın/gelininizin herhangi bir cinsiyetten çocuk doğurması konusunda ısrarcı olmayınız. Unutmayınız, babalar ne verirse anneler onu pişiriyor.
Torununuzu parka götürdüğünüzde lütfen dikkatli olunuz. Onun için değil, kendiniz için. Maazallah bir gün kaydıraktan kayarken bir yerinize bir şey olacak.
“Bir yeri şişer, canı çeker” diyerekten bebeğimize çikolata, kahve, kola ve bilumum alakasız yiyecek-içecekleri lütfen tattırmayınız. Bir yeri şişmez. Şişse de iner.
Torununuzun sağ elini kullanması konusunda ısrarcı olmayınız. Bırakınız, hangisini istiyorsa onu kullansın. Solak olmasında hiçbir sakınca yok.
Evet, biliyoruz çocuğu şımartmak büyükanneliğin doğasında var. Ancak bunu yaparken mümkün olduğu kadar biz anneleri zor durumda bırakmamaya çalışınız. Kötü alışkanlıkların yerleşmesinin kısa sürdüğünü, ancak unutturulmasının vakit aldığını unutmayınız.
Karşı olduğumuzu bildiğiniz şeyleri gözümüzün önünde yaparak bizi kötü polis olmak zorunda bırakmayınız. Biz yokken yapınız ve bize söylemeyiniz.
Anneler çocuklarını aç bırakmazlar. Bir çocuk sürekli yemek yemek, tombul olmak zorunda değildir. Obezite denilen şey günümüzün önemli sorunlarından biridir.
Benzer şekilde anneler çocuklarını hasta da etmezler. Çocuklar kendileri hasta olurlar. Rica ediyoruz en ufak bir burun akıntısında“Annesi hasta mı etmiş benim kuzumu?” demeyiniz.
Aslında çocuğumuzla aynı ortamdayken bizden “annesi” olarak hiçbir zaman bahsetmeyiniz. Bizim de ismimiz var.
Anneler çocuklarını ağlatmazlar. Lütfen, lütfen çocuklarımız ağladığında “Neden ağlıyor?” diye sormayınız. Gerçek şu ki çoğu zaman neden ağladığını biz de bilmiyoruz. Kendisi hiç bilmiyor.
Televizyonun faydalı bir şey olduğu yanılgısından kurtulmaya çalışınız. Torununuzun bir şeyler öğrendiği iddiasını bırakınız; Peppee’yi izlemeyi siz de seviyorsunuz, itiraf ediniz.
Hayır, lazımlıklı mama sandalyelerinden istemeyiz; teşekkür ederiz.
Haklıymışsınız, anne olunca anladık.
Biliyoruz, anneanne-babaanne olunca yine anlayacağız.
İşbu mektupla ilgili anlayışınız için teşekkür eder, ellerinizden öperiz.
Anneler
Alıntıdır...
Çok hoş yaa
Şekerli su işi ne? yoksa annemim de dediği şerbet verirsen ağzı pamucak olmazmış. ıhlamur verirsen bebek rahatlarmış gibi bişey mi?
Gıcık oluyorum ya. doktorlar 6 aya kadar su bile vermeyin diyorlar diyorum çok biliyor o doktorlar diyor. kendi annem diyor bu arada.
kayınvalidem de tuzlu suyla yıkama olayını söyledi. yandım yaw ben. ne yapıcam. Annem daha çok kayınvalidelik yapar zaten bana biliyorum.
size bi yaşanmış olay:
işyerimde bi arkadaşım bebeği doğunca işte rahatlasın çok ağlamasın vs. die papatya çayı vermiş ama azıcık. zaten bebekler ne kadar içicek bardak olacak hali yok. o azıcık bile nelere yetmiş. çocuk 10 saat uyumuş emzirmek için uyandırmaya çalışmış çocuk baygın gibi azıcık gözünü açıp yine uyuyakalıyormuş. dinliyorlarmış nefes alıyor ama nie uyanmıyor. doktora gitmişler muayene etmiş doktor yok bişeyi. tabi çayı verdiklerini söylemiyorlar. eve gidin bikaç saate uyanmazsa yine getirin diyor. eve gidiyorlar azıcık uyanıyor 2-3 dk yine hooooooooooop mışıl mışıl. (al sana ağlamıyor) insanın bebeğini uyansın diye bekleyeni de ilk kez duydum. neyse bu kez 5 saat uyuyor deliksiz bu arada yine doktor. yine muayene ve yine bişey yok. doktor orasını burasını mıncırıyor yok tık. öyle uyur uyanık derken 3. gün çocuk normale dönüyor. bi daha da vermiyorlar o papatya çayını.bu arada çocuk şu an iyi okula gidior.
hee o suyuna yarım tutam tuz katma olayı bizde de vardır ama sebebini bilmiyorum,
gül suyu falan da atarlar azcık tabiki
ama tuzlamak deyince bildiğin tuza bunamak geliyor akla
REPUTAPLE _ Canim okuyunca cok üzüldüm arkadasina Allah kimseye evlat acisi yasatmasin...
Cok üzücü ya nasil onca zaman bekletmisler nasil bir ihmalkarlik anlam veremedim Allah sabir versin arkadasina..
Senin adina sevindim canim bebisin gayet iyiymis Rabbim sag saglim kicagina almayi nasip etsin
AY_SHE _ Okurken burda benim sinirlerim zipladi ne bu hava civa senin kaynananda :) otursun evinde coluguyla cocuguyla...
Inan yasanmaz beraber bak benim kaynanam geliyor 1 bucuk 2 ay kaliyor kalmiyor bütün psikolejim allak bullak oluyor Allahtan esim anlayisli...
Simdi dua ediyorum dogumda gelmesin yardimindan cok zarari olur söylicemde esime gerekli bir dille ltek kalalim dicem ( lohusaligimda ugrasamam kimseyle ugrasamam )
CHEKIRDEKK _ Canim sen nerelerdeydin ya takma bu kadar kafani her dr gittiginde bebeginin gelisimi senin durumun iyiyse varsin oynamasin...
Duymussunda bebegin kalp atislarini cok sevindim :) cok güzel bir duygu dimi ?
MELONEE _ Canim benim okudum yazdiklarini cok cekmissinve hala bu kadar pozitif ve hayat dolu kalman ne güzel...
Esinin desteginin olmasida ayrica güzel... Imtihaninmis buda senin anlattigin durumlar varya evde temizlik ve hijyen acisindan aynisini yasiyorum iste ve bu beni delirtiyor..
Düzenim tertipim bozulunca ruh halimi sana anlatamam esimede soguk davranmaya basliyorum... Elimde olmadan..
1_2 ay bile yetiyo artiyo bana ev ev üstüne 1 kiside olsa olmuyo canim maalesef..
ESRAMTIRAK _ Seni merak ediyorum canim hastanedemisin hala cikmadin mi haberdar et bizi durumun nasil bebis nasil ?
MEHMETDERYA _ Hayirli ugurlu olsun canim bebislerinizin odasi :) hayirlisiyla dogsunlar ve yatsinlar icinde :) güle güle kullanin insAllah...
NOVEMBER82 _ Cok büyük gecmis olsun canim Allah acil sifalar versin babacigina... Dua edicem sizin icin...
YESIM28 _ Sende cok takiyosun sanirim normal dogumu rüyalarinda görüyosun :) bende görmüstüm gecen normal dogurmustum agrisiz sancisiz topac gibi bir oglan :))
Ay bir mutluydum bir mutluydum kalktigimda :) sonra bir kendime geldim göbüsümle göz göze geldik :))) sen öcedensezeryandin dimi canim ? ama dogutturabiliyorlar yine normal nasil yapacaksin sen ? Bir arkadas var burda ilk bebegi sezeryanmis 2. bebegini belden asagisini uyusturarak normal dogum yaptirmislar..
canım o tuza bulamak gülsuyu işi felan çocuğun ilerleyen zamanlarda terlemesi olmasın olursa kokmasın felan diye yapılan bişi ama. yani benim bi kuzenm var çocuğu hatırlıyorum yumurta tuz ne bulurlarsa yıkadılar çocuk şimdi 15 yaşında valla terleyince ceset yemiş gibi kokuyoor.
Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın
ahahahahahha vallahi doğru bunları yapan çok kayınvaliden görümce anneanne şu bu var. hay çok yaşa tatlım çok güldüm. ama artık anneler biliçli ve zaten bu tarz davranışlara izin vermiyoırlar. üstelik internet şu bu var herkes bilmese bile öğreniyor. allahtan benim kayınvalidem yok . annem zaten emekli hemşire,, kızkardeşim görümcem ve eşim doktor. hehehehe onlar benim bunları yapabileceğime inanıyor aksine heheheheh allahım allahımm
canım o tuza bulamak gülsuyu işi felan çocuğun ilerleyen zamanlarda terlemesi olmasın olursa kokmasın felan diye yapılan bişi ama. yani benim bi kuzenm var çocuğu hatırlıyorum yumurta tuz ne bulurlarsa yıkadılar çocuk şimdi 15 yaşında valla terleyince ceset yemiş gibi kokuyoor.
allah razi olsun canim benim cokk sagoasin..ay canım o kadar şımartma bizi kız..ben gerçekten kendimi çok iyi hissediyorum hiçbir sıkıntım yok çok şükür..ne ağrım var ne sızım çok şükür..zaten olsa 32.haftada rapor alır evde otururum..bi işte ev işlerini yetiştiremiyorum, onada alıştım hamilelikte alakası yok..
hadi gözün aydın..güle güle kullanın canım..
bak dedik sana boşuna evham yapıyorsun diye..inş sorun olmazda zamanında doğurursun..
canım Allah acil şifalar versin..dualarımız seninle..boş yere üzme kendini..doktorun dedikleripğşi,.ne ne bakıyorsun..ona bakarsan sezeryan olmak bile risk..ameliyat sonuçta..bol bol dua et üzme bebişini..
Allah sana peygamber sabrı versin canım..Annenin ve babanın mekanı cennet olsun..
başın sağolsun canım..
ay bende aynı senin gibi doğumdan sonrasını düşünüyorum..inş hemen düzen kurarım diyorum..annemde gelecek Almanyadan benimle kalacak..hepsini düşünür oldum valla..çok sevindim bunları düşünen tek ben değilmişim..
ay canım ya kalp atışlarını buldun şükürler olsun..birde tekme yesende hepimiz rahatlasak..benim kız istedimi resmen oryantal gibi yılan dansı yapıyor..resmen karnın oynuyor..galiba kızımız köcek olacak diyorum eşime..Allah sanada nasip etsin..
kızlar bu tuzlama olayı bizde de var ben yapıcam çünkü bir çok insanla karşılaştım iğrenç kokuyorlar bebeğin özellikle ilk banyosunda yapıyorsun...canım bebeği tuzlamak var teri kokmasın diye tuzlarlar benı tuzlamıslar ve cidden hıc terım kokmaz
terlesem bile kokmaz yani ama tuzlanmayanalrın terlemese bile tenı kokuyo çok şahit oldum buna
ayrıca tuzlamak derken cocugu tuza bulamıyosun öle bişey değil
banyo yaptırıken suyuna hafıf tuz ve güzel kokulu otlar eklenmiş mesela defne karanfil çakıl tasıile
çocugu yıkıyosun ve duruluyosun bu kadar ayrıca ağzına karanfil sürersen de ağzı hiç kokmaz
bebeğin agzımı kokar terımı kokar demeın onlar büyüycekler....bu çok uzun zamandna beri yapılan bir işlem :)
bazıalrı abartıp çocugu tuza buluyoalr aısl olan yanlış bu cocuk tuzlamak böle bişey değil...bu tabıı kı zarar verır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?