2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

slm hadi gözünaydin canim benim herseyin yolunda olmasina cokkk sevindim masallahh sübhanallahhogluusunasenin diyet ise yaramis canim masallahh sanada.amin cnim allahim herkezi sagsaglim kavustursun bebislerimize..insallahh.

slm canim benim hadigözünaydin herseyin yolunda olmasina cokkk sevindim masallahh sübhanallahhogluusunasenin diyet ise yaramis canim masallahh sanada.amin cnim allahim herkezi sagsaglim kavustursun bebislerimize..insallahh..

slm canim masallh sana göbis cokk tatli görünüyor..

Doktorunda rahatlatmış seni ne güzel ,hadi gözünaydın canım

slm annişler ve zuzular
anam mandiş günden bahsetmişsin bende sevmem anlamazdım annemde bizi hiç bi komşu oturmasına götürmezdi ay evlendim ev kadını oldum hep okumuş ve çalışmıştım bende sevmem derdim sonra hiç selam dahi verilmeyen bi yerde akrabalarımızda bi tek eşim tarafı vadı onlarda sağolsunlar çektirmişlerdi 3yıl geçirdim ve evimizi aldık ki annemlerin mahallesi bu konularda çok güzeldirr komşuluk vardı şimdi maşallah çok dedikodu da oluyor ama sende girdiğin komşuları seçiyosun 3 4 kişi nerdeyse hergün görüşüyoruz 9kişilikte bi güne girdik geçen ay ay yapamam diyen ben annem bile gülüyor şimdi eh yaşlandım da ama çalışmayınca akraba anne kardeşte olmayınca komşuculuk oynamak güzel ama seni çekemeyen ikide bir laf sokanları hayatından herzamanki gibi komşu ilişkilerinde de uzak tutacaksın ayda yılda bir görüşsen yeter

canım beni ve ailemdekileri tuzlamışlar gerçekten hele zayıfken terlemezdim bile ve kokmaz şimdi kilodan ve izmir sıcağından terliyorum ve kocişede söyledim oda beni tuzlamamışlardır şimdi tuzlansam olurmu diyor geçen komşucuklarım senin oğluşu tuzlucaz annem gelecek ya bunlar napıyo derlermi dedi bende bizde de bebek tuzlanır dedim sonrada ballıcaklarmış one dedim bide tuzlama arkasın bal sürülürmüş ter kokmasın bal gibi tatlı olsun diye kız bütün bücükler yer oğlumu dedim balı duymamıştım komik geldi ama ballarız da :) ay aslında adettir bunlar ama olsun 40da uçurcaz una bulucaklar oğluşu mu aman sağlıklı sıhhatli gelsinlerde napalım buldumcuk oluruz bu yaştan sonra yaparız herşeyi ama çok garip adetleri olanlar da var gelincik melincik olayları varmış okadarda değil

ki sarılık olan bebeği doktorun karşısına sarı kıyafetle çıkar doktor seni beceriverir ama sarılık için sarı tülbent bile alınıyor

ay canım tuzlamak dedikleri suyuna bi çimdikcik tuz atmak yoksa direk sürülmez ki yanar tenleri zaten hassas ama göze limon ne netmi görcek duymadım bunları canım yapmak isterlersede kolay gelsin bi önceki mektubun gibi yazıp verirsin ellerine kız o mektubu versekte benim kayniş anlamaz dediğim dedik tir o Allahtan bilmez bu adetleri ama duyarsa duyduğunu yapmak ister herbuluşmada bi isim duyup bunu koyun diyen bi istikrar sağlayamadı isimde koca bayramda herkezin içinde ben masaya vurdum bu olacak ismi dedim diyor hala ömerin yanına şunu koyun diyor aslında ömeri ben koydum utku yu oğlu bilse

Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha

Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:

canım ohurma acme hurması mı neydi bende yapcam diyodum güya doğumdan önce 1tane anne doğunca bebişin ağzına doğumsonrası bitane anneye 3taneydi pahalı bi hurmaydı ama şartlamıyorum kendimi unuturum hele şuara bu unutkanlık ve telaşede bide zemzem suyu götürüp silsekmi bebişi diyorum ilk biz silip giydircekmişiz ya ama bide evde silerim diyorum bakalım ogün ne görür yaparız kısmet ama sarılık olan bebişe sarı giydirtmez doktorlar diye biliyodum yanlışmı biliyorum anlaşılmadığı için sarı önerilmez diye biliyorum bakayım bakalım google amcaya :)

ay canım hürriyetteki yazıyı okuyunca içim yandı biz bi yerimize tuz sürsek yakar benim bildiğim suyuna azcık tuz koymaktı tuza yatırmak değil ay turşusunu kurcam oğluşumun
bide sirkelesek tamam su ama sirkeyide ateşi çıkınca yaparlar ya tamam işte turşu minik bamya turşusu :)

ay canım seni okudum da rahatladım bende oşekilde biliyorum ki burda okumuştum karınca yumurtası yağımı ne sürerlermiş kılsız olsun diye ah isterdim hiç kılım olmasın ki ben de maşallah ama yine de süremezdim o ne olduğu belli olmayan şeyi minişime ama tuzlama olaını bende buşekilde çok ayrıntılı olmasada suyuna 1fiske konulur biliyorum

kız ceset yemiş gibi kokmak ne demek hadi ceset gibi koksun :) gerçi ay Allah yardımcısı olsun dicem karısının da olsun benim kocişte şahane kokar bide bana kızıyo bıktım burnundan diye onunki koku almaz çok keskin olmadıkça bazen de gerçekten kokuyorum diyor ay bayan olsa neler dener şu botoksu yaptır bile diyorum ama kabul etmiyor oğluşta herkonuda matematik dersi ve koku konusunda çekmesin diğer herkonuda çeksin diyorum ay ama tarihte harikadır kocişim hepte yermiyim napayım seviyom kokarcamı ben

Minik oğlum göbeğinden çıkıverecek bugün sanırım. Öyle çok itiyor ki artık rahatsız oluyorum bu gerginlikten. Zavallıcım iki büklüm minicik yerde kendine yer mi açıyor acaba :)
benimkide dün geceden beri itiyor resmen,sığamadı miniğim :) dün gece kafası ya da poposuydu bir tarafta o kadar belirgindiki..çapını bile ölçebilirdim elimle yani :)) çok heyecan verici..benimki genelde sağa yatıyor..
zaman yaklaştı canım endişelenmemiz çok doğal,rahat bırakmaya çalış kendini..
hadi gözün aydın :))
günaydın güzel anneler ve kuzucukları bugün itibariyle 32.haftama va 8. ayıma girmiş bulunuyorum darısı sizlere
aminnn..bir ulaşsam o haftaya artık..hem izine ayrılmış olucam ne güzel olucak..
bende duymuştum ama inanmıyorum,koku durumu bence kişiden kişiye değişen bir durumdr..annem sorucam beni tuzladı mı :)

aman sakın onların orjinalini bulmak bizim ülkemizde imkansız gibi bişi,o kadar çok sahteleri varki bilinmedik şeyler kokuyorlar..
onu yağı değilde direk yumurtalarını topraktan çıkarıp sürerlermiş diye duydum bende..

doğum izni biti çalışmaya başladıktan sonra sgk ödüyor 3de 2 sini.. iş yerinin kıyağına bağlı canım..bazı iş yerleri seni uğraştırmıyor maaşını aynen ödüyor,sgk dan kendi alıyor,kesinti farkınıda doğum hediyesi veriyorlar ..nerdeee öyle iş yeri ,bulsamda gidip çalışsam

Son düzenleme:
bugün kontrolümüz vardı birde testler filan..

şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydu biraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..

kız diğerlerini yapmıyon bunu nasıl yapcan bide en kolay mikrop kapacak yerlerine gerçi karınca nın kendisini sürmek zor yumurtası nasıl olurki hem artık imkan çok yoluversin oda yıllarca yolunduk :) yada koyversin :)

Benim ilk bebeğim ve bende normal doğum istiyorum. Nette izlemediğim doğum videosu kalmadı. Başıma gelecekleri bilmiyorum yada ne kadar acı çekeceğimi.. Kediler köpekler bile doğuruyo ben mi yapamicam diyorum :) Bir de doğumdan sonra bebekle o ilk tanışma anı beni bitiriyor. Bu tanışma ve koklaşmayı kaçırmak istemem.

kız diğerlerini yapmıyon bunu nasıl yapcan bide en kolay mikrop kapacak yerlerine gerçi karınca nın kendisini sürmek zor yumurtası nasıl olurki hem artık imkan çok yoluversin oda yıllarca yolunduk :) yada koyversin :)

Herseyin yolunca olmasina sevindim canim :)

Masallah bebisine bende ayni düsünüyorum saka degil oglan kiz farketmiyo nasil vercez oglanlari :)))

2 kilo cocugu dogramayanlar catisi dar olanlar...

Türkiyede dogum ücretlerimi düsmüs ya :/ annem 8 sene önce 5 binliraya dogum yapti sezeryandi ama düsünsene 8 sene önce...

canım baban için hayırlısı olsun inşallah kolaylıklada kurtlur tontişinede maşallah gerçi haftaına göre normalde ay doktorlara bırakıyoruz da onlarında işine sezaryan geliyor gerçi bizimkide normalden yana bende alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama şu vakum kötü abimde iz kalmamış ama eşimde alnında izi var gerçi vakumdan diyorlar ama bilemiyorum nasıl vakumlamışlar sa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…