bandırmada oturuyorum cnm,balıkesirin ilçesi.buarada yanlış yazmışım yaa 2 tane özel hastane varaslıcım sen nerde oturuyordun tatlım
Peygamberimizin bu hurmaya dair şifa sırrı var. İşte o hurma...
Medine hurması dünyanın en meşhur hurmalarındandır. Doksan dokuz çeşidinin olduğu söylenir. Bunlar içinde en meşhuru ise Acve hurmasıdır.
Bu hurmayı bu kadar değerli kılan ise Hz. Muhammed'in bu hurmayı kendi elleri ile diktiğine inanılmasıdır...
Bu hurma o yıllardan beridir Medine'de yetiştiriliyor. Diğer hurmalara göre daha büyük olan hurma, lezzetiyle de diğer hurmalardan ayrılıyor. Bu hurmanın ayrıca şifalı olduğuna da inanılıyor.
Bu nedenle de hurmanın fiyatı diğerlerinin çok çok üzerinde. Bu yıl ise kilosu 60 TL'den satılıyor...
Hurmanın şifalı olması hakkında Peygamber Efendimizin bir Hadis-i şerifi bile var.
ACVE HURMASINA DAİR RİVAYET
İmam-ı Bezzaz’a göre:
Bir gün huzuru saadete bir kimse gelir, elinde yanmış bir hurma dalını gösterip:
- Ya Muhammed, bu hurma dalını dik, şayet hurma yeşerirse biz de senin Peygamberliğini tasdik ederiz, dediler.
Rasulullah (s.a.v.) yanmış hurma dalını yere dikti. O hurma dalından mucize olarak hurma hasıl oldu, meyve verdi. İşte bu mucize hurma Acve hurmasıdır.
ACVE HURMASINA DAİR PEYGAMBERİMİZİN
SÖZÜ... ACVE'DEKİ MUCİZE SIR...
Acve hurmasının yenildiğinde yanıksı bir koku ve tadı vardır. Peygamberimiz bir hadislerinde: “Her kim her gün sabahları aç karnına yedi tane Acve hurmasından yerse, o gün içinde o kimseye ne zehir ne de sihir zarar vermez.” demişlerdir.
Yine bir sözünde “Acve ismindeki Medine hurması cennetten-dir.” dediği söylenmektedir.
KUR'AN DA YER ALAN HURMA
Hurma, Kur’anda pek çok ayette bahsi geçen bir meyvedir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi’nde dikkat çekilmiştir.
“Hurma dalını kendine doğru salla üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun."
HZ. MERYEM'İN HURMA YEMESİNİN HİKMETİ
Allah’ın, Hz. Meryem’e “hurma yemesini” bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Hz. Meryem’in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile olan ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60,65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir.
Hurma annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmakta, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmekte ve anne sütünü çoğaltmaktadır.
HURMANIN DOĞUMDAKİ MUCİZEVİ ETKİLERİ
Doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller.
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta “rapid birth” yani “hızlı doğum” ifadesiyle tanımlanmaktadır.
Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleş-tirilebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar.
HAMİLELİKTE HURMA YEMENİN FAYDALARI
Hurmada, hamilikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir.
Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Hurma, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.
Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar...
amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla
ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişimiyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
oğlum sakın doğmaya kalkma sonu kötü olur diye telkin edeceğim herhalde
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...
kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef...
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim
Canlarım günaydın,
Aşağıdaki tüllerin mavi ve beyazını arka arkaya assam kornişe , nasıl durur bebiş odasında. Halısı falan da mavi. ya da beyazı asar, mavisini fon yaparım yanlarda.kurdele ile bağlarım. :26:
Fikir istiyorum, ona göre karar vericem alıp almamaya.
Eki Görüntüle 543068 Eki Görüntüle 543069
oy maşallah allah tamamına erdirsin inş saglıkla
bende yarın görücem kuzumu bakalım nasıl paşam
baban için canım hayırlısı olsun inş.geç olsun güç olmasın canım
allah kolaylık versin
dogum içinse hayılısı olsun ama benim tanıdıgımda böyle miyom vardı ,dr riske atmayalımdiye sezeryan olmuştu
hayırlısı olsun inş
oo daha ne enteraslıklar var:
bebek tüylü olması diye:karınca yumurtası sürülürmüş(töbeeee)
bebek tüylü olması diye:tuzlanırmış(balık ya bebeler)
kız çocukların şeylerin organına :toz şeker konurmuş(neymiş kıymetli olurmuş)
erkek çocuklarınaorganlarına: bal sürülürmüşkaderli ,kısmetli kız gelsin diye)
bebek dogunca agzınaekmez sürülürmüş(sarılık olmazmış):44:
bebek dogunca agzına:soda damlatılırmış(gazlı olmasın diye)
bebek dogunca agzına :hurma sürülürmüş(agzı böle açılırmış):44:
anne için gögüs ucuna: sogan sürülürmüş (çatlamasın diye)
bebegin ilk kakası saklanırmış:neden(nazar degmesin,hasta kadın gelirse bebek hastalanmasın diye)
işte böle aklıma gelenler bunlar
kızlar hastane çantasına patlıcan biberde koyun gitmişken güvec basarız
bazıları mantıklıda şu bal şeker çıldıramak elde deyillbana ilk dediklerinde alay ediyolar zannettim
ben mesela hurma sürmeyi,birde pekmezi düşünüyorum bakalım bebek anne sütünden önce güvec ardınada soda içecek oh maşallah
slm annişler ve zuzular
anam mandiş günden bahsetmişsin bende sevmem anlamazdım annemde bizi hiç bi komşu oturmasına götürmezdi ay evlendim ev kadını oldum hep okumuş ve çalışmıştım bende sevmem derdim sonra hiç selam dahi verilmeyen bi yerde akrabalarımızda bi tek eşim tarafı vadı onlarda sağolsunlar çektirmişlerdi 3yıl geçirdim ve evimizi aldık ki annemlerin mahallesi bu konularda çok güzeldirr komşuluk vardı şimdi maşallah çok dedikodu da oluyor ama sende girdiğin komşuları seçiyosun 3 4 kişi nerdeyse hergün görüşüyoruz 9kişilikte bi güne girdik geçen ay ay yapamam diyen ben annem bile gülüyor şimdi eh yaşlandım da ama çalışmayınca akraba anne kardeşte olmayınca komşuculuk oynamak güzel ama seni çekemeyen ikide bir laf sokanları hayatından herzamanki gibi komşu ilişkilerinde de uzak tutacaksın ayda yılda bir görüşsen yeter
canım beni ve ailemdekileri tuzlamışlar gerçekten hele zayıfken terlemezdim bile ve kokmaz şimdi kilodan ve izmir sıcağından terliyorumve kocişede söyledim oda beni tuzlamamışlardır şimdi tuzlansam olurmu diyor geçen komşucuklarım senin oğluşu tuzlucaz annem gelecek ya bunlar napıyo derlermi dedi bende bizde de bebek tuzlanır dedim sonrada ballıcaklarmış one dedim bide tuzlama arkasın bal sürülürmüş ter kokmasın bal gibi tatlı olsun diye kız bütün bücükler yer oğlumu dedim balı duymamıştım komik geldi ama ballarız da :) ay aslında adettir bunlar ama olsun 40da uçurcaz una bulucaklar oğluşu mu aman sağlıklı sıhhatli gelsinlerde napalım buldumcuk oluruz bu yaştan sonra yaparız herşeyi ama çok garip adetleri olanlar da var gelincik melincik olayları varmış okadarda değil
ki sarılık olan bebeği doktorun karşısına sarı kıyafetle çıkar doktor seni beceriverir ama sarılık için sarı tülbent bile alınıyor
bende bu tülden alıcam pembesini.ben güzel duracağını düşündüm almaya karar verdim.iki kanat alıcam arka arkaya asıcam kenarlardan toplayacağım ben ama sen sanırım iki renk karışık gözüksün diyorsun.ben öylesini de bir yerde gördüm.harika duruyor canım.
kızlar bişi sorucam şimdi biz doğum parasını toplu mu alıcaz normal maaş gibi ay ay mı?
ne kadar kesinti olacak. bi duyum aldım kesinti olan kısmını şirketten alıyormuşsun. böle bişey varmı acaba?
bebeği tuzlamak mı!!!!ben cildi tahriş olmasın dıye çamasırlarını nasıl yıkasım dıye düşünüyorum tuzlama olayını duyunca ürperdim yahu.valla benim kv de bebegın ılk kakalı bezını halının altına koyacakmıs nazar degmesın dıye.yanı öle saçmalıklarla karsılasacagız kı o logusalık halıye kabalaşmazsam iyidir.anne dua okuruz ne bezi yahu dedım aaa olmaz herkes koyuyor dedı etrafındakıler kafayı yemiş dedım.ama ağzına hurma sürmeyı düşünuyorum peygamberımız yapmışsa vardır bir güzelliği.aman tuzlatmayın bebişlerinizi balık mı bu.
Allahım ölecem sevgimden..doktora gittik teyzeleri malum bugün...27.haftayı bitiricez kısmetse..benim oğluşumun kilosu 1.200 olmuş..minnoşumu çok seviyorum ..valla kaynanam haklımı ne yauwww bu minnoşları nası vericez elalemin kızlarına deeemi ama muhahahaha...şaka biyana..onu izlerken ağlayasım geliyor nası bi mucizedir bu,,küçücük nokta kadar bişeydi koca adam olmuş benim yavrum yaa aynı ben kuzucum..1 kilo vermişim yuppiiiii...diyet yapıyorum yaa şeker hamur tatlı yok.kilo bilem vermişim helal bana doktor şekerim için sana diyet vermiyorum ama yediklerine dikkat et böyle devam dedi.beslenme şeklimi beğendi..burda bi arkadas vermişti o diyeti bana sağolsun..protein ağırlıklı besleniyorum zaten.çocuğum sağlıklıymış..doktor şekeride kafana takma,kilolu olursada doğuramam diye korkma ne anneler bilirim 2 kg çocuğu doğuramayan dedi.ama 4 kiloyu geçersede sezeryan yaparız dert edersen şekerin dahada yükselir dedi.doğum şekline son haftalar karar veririz dedi.içimi rahatlattı..3500 tlye mal olucak doğumum buarada konuştuk..resmini koymuyorum minnoşumun çünkü yine yandan poz verdik malesef,çocuğum anasıyla babaısna çekmiş hep soldan poz veriyo son haftalarda birazdaha büyüsün yine koyarım fındık burunlumu..rabbims ağ salim kavuşmayı nasip etsin inş. hepimize..
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:
bugün kontrolümüz vardı birde testler filan..
şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydubiraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..
Herseyin yolunca olmasina sevindim canim :)
Masallah bebisine bende ayni düsünüyorum saka degil oglan kiz farketmiyo nasil vercez oglanlari :)))
2 kilo cocugu dogramayanlar catisi dar olanlar...
Türkiyede dogum ücretlerimi düsmüs ya :/ annem 8 sene önce 5 binliraya dogum yapti sezeryandi ama düsünsene 8 sene önce...
amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla
ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişimiyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
oğlum sakın doğmaya kalkma sonu kötü olur diye telkin edeceğim herhalde
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...
kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef...
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim
Canlarım günaydın,
Aşağıdaki tüllerin mavi ve beyazını arka arkaya assam kornişe , nasıl durur bebiş odasında. Halısı falan da mavi. ya da beyazı asar, mavisini fon yaparım yanlarda.kurdele ile bağlarım. :26:
Canlarım günaydın,
Günaydın kızlar :)
dün ssk ödemesının son günüydü ayy öğleden sorna bankaya gittim bi sıra bi sıra 300 kişi var önumde
mesai bitimine de 1,5 saat var dedım bunlar dökülür şimdi ayşe bekle sabret dedım oturdum taktım kulaklıgımı
tahmın ettiğim gibi hepsi döküldüler ssk yı yatırdım geldım ay kaç gundur sıstem yoktu deli olmustum
kalıcaktı nerdeyse :) sonrada eve gittim işte yemektı tatlıydı çok yoruldum nerde yattımı bilemedım
sabah kalktım hala uykum vardı bebişim de uyanmış çoktan başlamıştı güne :)
salı günü tetanoz aşımı vuurnmustum bu sefer hıc agrı olmadı şişti sadece dokununca acıyo cok sukur :)
Günaydin canim :)
Bu tetanoz asisi ne oluyo ya bütün hamileller vuruluyo ben hic böyle igne vurulmadim ?
Kızlarrr günaydın! Gece rüyamda eşimin öldüğünü görerek uyandım, ağlıyodum.
Bebeğim daha gelmemiş, beşiğine bakıp, o da bu beşikten almayı çok istiyodu diyorum.
Baya bi ağladım gece uyanıp. Yazık kocam da bi panik oldu gecenin köründe.
Neyse sakinleştirdi beni yatırdı, sonra sabaha karşı da doğumla ilgili gördüm.
Kalkmışım karnımda bişey yok. 2 gündür uyuyomuşum. Anne noldu diyorum, 2 gün önce doğurdun normal doğum oldu diyo. Eşim geliyo. Ama ben hatırlamıyorum hiçbişey diyorum. Zaten kontrole gitmiştik, çocuk baya ağzına doğru gelmiş, hemen vakumla çektiler çok kolay oldu, hissetmedin diyo.
Bu kısmı baya komik
Doğumu hissetmemek nedir yaf.
Neyse ama çocuğumu göremedim.
Ama yine de kendimi güzel gördüm, saçlarım uzamış, dalgalı falan.
Ayy gecem bi tuhaf geçti yani. Sabah kalktım gözler pörtlemiş. Makyaj sağolsun! Yoksa işin yoksa millete laf anlat!
Hepinizi öpüyorum çok!
Ayşecim, tetanoz aşını da hallettin hadi bakalım! Benim ikisi de çok hafif geçmişti. Hamileliğim iyi geçiyo, o yüzden doğumdan korkuyom valla acısı çıkcak diye. Ama olumlu düşünmeye çalışıyorum artık, napalım!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?