- 8 Mart 2012
- 476
- 217
- 303
- 36
bugün kontrolümüz vardı birde testler filan..
şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydubiraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..
ya benı de uyutmuyo bizim oğlan:)Benimkide cani cekince oynuyo cani cekmeyince hic hareket yok :) iyidir korkma..
Güzel haberlerle gelirsin insAllah canim bekliyorum...
Sorma canim ya gece kac kere kalkiyorum biliyomusun dün gece agladim bile :)))
Esim diyo ki ne oluyo ne oldu bisey mi oldu bebek mi geliyo :)))
Dünde zaten esime biseyler hazirladim aksam kac haftalardir yapmiyorum mutlu olsun diye hep hazir yiyoruz...
Karnim bir sertlesti bir sertlesti nefes alamadim iyice asagi indi kücüldü karnim sirtim agridi belden göbegime dogru bir sanci aglaya aglaya uyumustum bide cis derdiyle uyandim kac gez...
2 haftaya kalmaz dogururum benofff
Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın
benimkide dün geceden beri itiyor resmen,sığamadı miniğim :) dün gece kafası ya da poposuydu bir tarafta o kadar belirgindiki..çapını bile ölçebilirdim elimle yani :)) çok heyecan verici..benimki genelde sağa yatıyor..
zaman yaklaştı canım endişelenmemiz çok doğal,rahat bırakmaya çalış kendini..
hadi gözün aydın :))
aminnn..bir ulaşsam o haftaya artık..hem izine ayrılmış olucam ne güzel olucak..
bende duymuştum ama inanmıyorum,koku durumu bence kişiden kişiye değişen bir durumdr..annem sorucam beni tuzladı mı :)
aman sakın onların orjinalini bulmak bizim ülkemizde imkansız gibi bişi,o kadar çok sahteleri varki bilinmedik şeyler kokuyorlar..
onu yağı değilde direk yumurtalarını topraktan çıkarıp sürerlermiş diye duydum bende..
doğum izni biti çalışmaya başladıktan sonra sgk ödüyor 3de 2 sini.. iş yerinin kıyağına bağlı canım..bazı iş yerleri seni uğraştırmıyor maaşını aynen ödüyor,sgk dan kendi alıyor,kesinti farkınıda doğum hediyesi veriyorlar ..nerdeee öyle iş yeri ,bulsamda gidip çalışsam
oy maşallah allah tamamına erdirsin inş saglıklaAllahım ölecem sevgimden..doktora gittik teyzeleri malum bugün...27.haftayı bitiricez kısmetse..benim oğluşumun kilosu 1.200 olmuş..minnoşumu çok seviyorum ..valla kaynanam haklımı ne yauwww bu minnoşları nası vericez elalemin kızlarına deeemi ama muhahahaha...şaka biyana..onu izlerken ağlayasım geliyor nası bi mucizedir bu,,küçücük nokta kadar bişeydi koca adam olmuş benim yavrum yaa aynı ben kuzucum..1 kilo vermişim yuppiiiii...diyet yapıyorum yaa şeker hamur tatlı yok.kilo bilem vermişim helal bana doktor şekerim için sana diyet vermiyorum ama yediklerine dikkat et böyle devam dedi.beslenme şeklimi beğendi..burda bi arkadas vermişti o diyeti bana sağolsun..protein ağırlıklı besleniyorum zaten.çocuğum sağlıklıymış..doktor şekeride kafana takma,kilolu olursada doğuramam diye korkma ne anneler bilirim 2 kg çocuğu doğuramayan dedi.ama 4 kiloyu geçersede sezeryan yaparız dert edersen şekerin dahada yükselir dedi.doğum şekline son haftalar karar veririz dedi.içimi rahatlattı..3500 tlye mal olucak doğumum buarada konuştuk..resmini koymuyorum minnoşumun çünkü yine yandan poz verdik malesef,çocuğum anasıyla babaısna çekmiş hep soldan poz veriyo son haftalarda birazdaha büyüsün yine koyarım fındık burunlumu..rabbims ağ salim kavuşmayı nasip etsin inş. hepimize..
baban için canım hayırlısı olsun inş.geç olsun güç olmasın canımGeçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha
Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:
oo daha ne enteraslıklar var:bebeği tuzlamak mı!!!!ben cildi tahriş olmasın dıye çamasırlarını nasıl yıkasım dıye düşünüyorum tuzlama olayını duyunca ürperdim yahu.valla benim kv de bebegın ılk kakalı bezını halının altına koyacakmıs nazar degmesın dıye.yanı öle saçmalıklarla karsılasacagız kı o logusalık halıye kabalaşmazsam iyidir.anne dua okuruz ne bezi yahu dedım aaa olmaz herkes koyuyor dedı etrafındakıler kafayı yemiş dedım.ama ağzına hurma sürmeyı düşünuyorum peygamberımız yapmışsa vardır bir güzelliği.aman tuzlatmayın bebişlerinizi balık mı bu.
amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla
ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişimiyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
oğlum sakın doğmaya kalkma sonu kötü olur diye telkin edeceğim herhalde
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...
kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef...
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim
bugün kontrolümüz vardı birde testler filan..
şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydubiraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..
slm hadi gözünaydin canim benim herseyin yolunda olmasina cokkk sevindim masallahh sübhanallahhogluusuna senin diyet ise yaramis canim masallahh sanada.amin c nim allahim herkezi sagsaglim kavustursun bebislerimize..
Doktorunda rahatlatmış seni ne güzel ,hadi gözünaydın canım
teşekkür ederiz teyzeleri.öpüyoruz oğluşumla siziHerseyin yolunca olmasina sevindim canim :)
Masallah bebisine bende ayni düsünüyorum saka degil oglan kiz farketmiyo nasil vercez oglanlari :)))
2 kilo cocugu dogramayanlar catisi dar olanlar...
Türkiyede dogum ücretlerimi düsmüs ya :/ annem 8 sene önce 5 binliraya dogum yapti sezeryandi ama düsünsene 8 sene önce...
amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla
ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişimiyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
oğlum sakın doğmaya kalkma sonu kötü olur diye telkin edeceğim herhalde
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...
kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef...
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim
cnm takma kafana sakın.çoğumuz şeker hastası burda..biride benim malesef...yediklerimize dikkat edicez doğumdan sonra biticek bu..bak bugün bende gittim doktora.bizde 27. haftayı bitiriyoruz oğluşumun kilosu 1200 olmuş.gayet sağlıklı .ben yediklerime dikkat ettiğim için 1 kilo vermişim vallahi sevindim...çok kilo almıycaz böyle düşünbugün kontrolümüz vardı birde testler filan..
Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha
Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:
canım baban için hayırlısı olsun inşallah kolaylıklada kurtlur tontişinede maşallah gerçi haftaına göre normaldeay doktorlara bırakıyoruz da onlarında işine sezaryan geliyor gerçi bizimkide normalden yana bende alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama şu vakum kötü abimde iz kalmamış ama eşimde alnında izi var gerçi vakumdan diyorlar ama bilemiyorum nasıl vakumlamışlar sa artık
baban için canım hayırlısı olsun inş.geç olsun güç olmasın canım
allah kolaylık versin
dogum içinse hayılısı olsun ama benim tanıdıgımda böyle miyom vardı ,dr riske atmayalımdiye sezeryan olmuştu
hayırlısı olsun inş
tesekkurler canım Amin.
myom olunca özellikle myomun yeri önemli oluyor rahim ağzına çok yakınsa zaten kesin sezeryan oluyor benimki rahmin dışına doğru bir myom ama yinede tabi doktorum son aydaki duruma bağlı diyor hayırlısı cnm evet bakalım kısmetimizde ne varsa onu yaşicaz
slm canim herseyin hayirlisi olsun insallahhh tez zamanda sagligina kavusur sende kendine dikkat et canim..herseyin yolunda olmasina cokk sevindimm kuzunu yesinler seninben yazmistim canim benimde iki bebsimde normal dogum.ilk oglumda kafasi cok asagida oldugu icin cikmasi zor oldu doktor kalb atislari yavasladi dedi ikinizide riske atmayalim büüyk sef doktor gelip karar vercek dedi bekledik o esnada su vemediler ameliyat olur diye damagim yapismisti esime dedim dogum sirasinda icim yaniyor karpuz yicem ben oda yavrum rengi mosmordu resimde bile eli yüzü cok tuhafti kormus canim benim bana diyor i esim askim sen bir dogur bak ben sana 1 tane degil bir kamyon getircem diyordu beni sakinlastiriyordu elini sikmaktan morartmisim adam cok cekmisti yaa yazik.. sonra sef doktor geldi öbür doktorlaara kizdi falan bir dogumu yaptiramadiniz ckilin dedi ve o kadar iri yari ve uzun boylu ki benim dilim damagim kurumus artik nefes alip vermek hersey cok zor ikinmak remen geldi üstüme iki diziyle yüklendi o ana mosmor oldugumu ve nefes alamadiigimi hissettim sanki sonra karsida resim vardi duvarda tablo ordan görüyordum neler oldgunu güc aliyordum resmen baktikca sonra vakumu getirin dediler vakumla cektiler kuzum kaanim dünyaya geldi cokkk sükür hersey yolundaydi zaten kaan pek ergenciydi 28 haftada acildi alt tarf yat yat hastanede haftalarim gecti 36 hafta dogdu ama kafa zor cikti iste hersey yolundaydi cokkkk sükür rabbime.
canımbenim çok tsk ederim.
okumamıştım cnm senin doğumunu sen tam çatır çatır doğuranlardansın maşallah
zor olmuş cnm inşallah bu seferki çok kolay olur, vakum olayı biraz riskli bir durum sanırım işte çok şükür sende bişe olmamış ama işte şekil bozukluğu filan kafada Allah korusun risk var sanırım. Bide ben epidural diince bana söledi bunu doktorum ,epiduralde acı hissetmeyince ıkınman zorlaşıomuş e ıkınmayıncada genelinde vakum kullanabiliolarmış sen baya acı çekip ıkınmaları yaşamışsın canım.Hayırlısı olsun hakkımızda
teşekkür ederiz teyzeleri.öpüyoruz oğluşumla siziüzümbuğusu cnm amerikan hastanesi ve acıbadem gibi yerlerde biraz pahalı bu işler.10.000 - 12.000 tl tutanlar var dedi doktorum.benimki sıradan ufak bi özel hastane.. 1500 tl hastane alıcak yatak ve kullanılıcak serum merum ..vs içib extradan bu ücretin dışında 250-300 tl arası epudral iğnesi parası vericem hastaneye normal doğum olursa oda.sezeryanda anestezi yerine epudral olduğu için aynı anlama geliyor almazlar dedi.2000 tl de doktorum alıcak..3750 ye falan gelicek en fazla.bide ben muayenehanesine gidiyorum 2 haftada bir.125 tlden ayda 300 tl para veriyorum daha fazlasını istemesin bi zahmet..
cnm medical de pahalı bi hastane evet..istanbulda oturmuyorum oturduğum ilçede özel olarak 1 tane hastane var çok büyük bi hastane değil.fiyat olarak oyüzden normal tatlımHimm annemde zaten özel muayenehanesine gidiyordu..
O zamanlar fatihte bir hastane vardi medical hospital diye kapandi simdi dr da orayla calisiyordu orada yapti...
Fatihte cok pahali bu tür konularda..
Gebe kaldigimda türkiyedeydim e tabi saglik sigortamda yok orada muayene parasi kan testi vs.. 200 tl verdim bir muayeneye..
Fatih 29 mayis hastanesiymidi 19 muydu hatirmaiyorum :)) oraya gittim öve öve bitiremediler bende gidim dedim..
Sonra baska bir özel hastaneye gittim her muayenemde 50 tl verdim dusuk tehlikem vardi 2 haftada bir gidiyordum bazen her hafta bide 10 gün gecmeyinde muayene bedavaymis o sistemi begendim anadolu yakasi ümraniye taraflarinda.. Bazi yerler fazlasiyla sömürüyor insanlari..
cnm medical de pahalı bi hastane evet..istanbulda oturmuyorum oturduğum ilçede özel olarak 1 tane hastane var çok büyük bi hastane değil.fiyat olarak oyüzden normal tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?