- 22 Kasım 2011
- 3.221
- 55
- 358
:78:ay sagol gerçekten cok rahatlattın benii
offsss daha da yeni temizlemiştim heryeri ya.ne halt etcem ben
yaptırmasam oturma odam cok soguk oluyor
ev sahibine söleyip sadece oturma odamın 2 penceresi 1 balkonu ve mutfak balkon kapısını yaptırayım bari.
bidaki yıl burda olacagımızda meçhul,yurtdışı yada başka şehire gitme ihtimalimiz var.boşuna kendimi yıpratmayım dimi:26:
canım neden olmasın ben özelden yazabiliyommu bilmiyom ama sen gönder bi bakam sanacanim yaa cokkk sagolasin valla duygulandimallah razi olsun.bende canim gördümmü yazini yazmaya calisiyorum..ayrica ben tontirikede verdim msn nimi resimlerimiz var görmek ister diye vermistim tontrik gördümü bilmiyorum ama özelden yazarim istersen canim.
arkadaşlar meloone yi bi gören bi görmeyen pişman olur benden sölemesii
2 cocuklu hatunun bu kadar fit ve seksi olması insanı komplekse sokarr :))
tam esmer güzelii ben cok begendim ,bizimlesin meloşşş
Peygamberimizin bu hurmaya dair şifa sırrı var. İşte o hurma...
Medine hurması dünyanın en meşhur hurmalarındandır. Doksan dokuz çeşidinin olduğu söylenir. Bunlar içinde en meşhuru ise Acve hurmasıdır.
Bu hurmayı bu kadar değerli kılan ise Hz. Muhammed'in bu hurmayı kendi elleri ile diktiğine inanılmasıdır...
Bu hurma o yıllardan beridir Medine'de yetiştiriliyor. Diğer hurmalara göre daha büyük olan hurma, lezzetiyle de diğer hurmalardan ayrılıyor. Bu hurmanın ayrıca şifalı olduğuna da inanılıyor.
Bu nedenle de hurmanın fiyatı diğerlerinin çok çok üzerinde. Bu yıl ise kilosu 60 TL'den satılıyor...
Hurmanın şifalı olması hakkında Peygamber Efendimizin bir Hadis-i şerifi bile var.
ACVE HURMASINA DAİR RİVAYET
İmam-ı Bezzaza göre:
Bir gün huzuru saadete bir kimse gelir, elinde yanmış bir hurma dalını gösterip:
- Ya Muhammed, bu hurma dalını dik, şayet hurma yeşerirse biz de senin Peygamberliğini tasdik ederiz, dediler.
Rasulullah (s.a.v.) yanmış hurma dalını yere dikti. O hurma dalından mucize olarak hurma hasıl oldu, meyve verdi. İşte bu mucize hurma Acve hurmasıdır.
ACVE HURMASINA DAİR PEYGAMBERİMİZİN
SÖZÜ... ACVE'DEKİ MUCİZE SIR...
Acve hurmasının yenildiğinde yanıksı bir koku ve tadı vardır. Peygamberimiz bir hadislerinde: Her kim her gün sabahları aç karnına yedi tane Acve hurmasından yerse, o gün içinde o kimseye ne zehir ne de sihir zarar vermez. demişlerdir.
Yine bir sözünde Acve ismindeki Medine hurması cennetten-dir. dediği söylenmektedir.
KUR'AN DA YER ALAN HURMA
Hurma, Kuranda pek çok ayette bahsi geçen bir meyvedir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresinde dikkat çekilmiştir.
Hurma dalını kendine doğru salla üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun."
HZ. MERYEM'İN HURMA YEMESİNİN HİKMETİ
Allahın, Hz. Meryeme hurma yemesini bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Hz. Meryemin doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile olan ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60,65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir.
Hurma annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmakta, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmekte ve anne sütünü çoğaltmaktadır.
HURMANIN DOĞUMDAKİ MUCİZEVİ ETKİLERİ
Doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller.
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta rapid birth yani hızlı doğum ifadesiyle tanımlanmaktadır.
Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleş-tirilebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar.
HAMİLELİKTE HURMA YEMENİN FAYDALARI
Hurmada, hamilikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir.
Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Hurma, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.
Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar...
merak ettim ayy bende bakııcaam
hosgeldin canim. hep birlikte saglikla kucaklariz ins bebisleri . ilk cocugunla kac yil var arada?
benimde bir kizim var 2 ay sonra 4 yasini bitiricek heyecanla oda kardesini bekliyor:)
masallah canim gobusune:)
benim gobus daha sivri sanki demekki sovri olunca oglan yayik olunca kiz inanisi yanlismis:)
kizlar bu ay basi son listemi esime vermistim oda siparisleri vermis bugun ilki geldi oglusumun ana kucagi battaniyesi:)
Eki Görüntüle 543389
hoşgeldinnn ,aldıkalrınızıda güle güle kullanın inş
bade isminin anlamı aşk sevgi v.s gibi yazılıyor nette ama asıl anlamı şarap içkiymiş.bebegine bu ismi vermekte kararlımısın cnm.bidaha düşünün isterseniz.
cok daha anlamlı ve güzel isimler bulursunuz eminim
cnm geçen sene yaptırdım.ev feci batıyo ama benim evim kömürlü kaloriferli doğalgazlı ev kadar bile ısınmazdı yaptırmadan önce geçen sene yaptırınca çok güzel ısındık..yaptır yani tavsiye ederimkızlar evinin pencerelerine pimapen yaptıran varmı.
bizim pencereelrden cok soguk geliyor diye ev sahibine söledik pimapen yaptırcak sagolsun
cok mu toz toprak oluyor ev? gözümde cok büyüyor vazmı gecsem yaa.
eşim annem yardım ederiz diyorlar ama bende öle izleyememki illaki bende yapcam bişiler .bu halimlede nasıl yapcam
bilmiyom
kac günde bitiyor ,nasıl oluyor ,duvarlar filanda toz oluyormu yaptıranlar bi anlatıverinn bi zahmett
Kızlar iyi akşamlar nasılsınız öncelikle sizi sürekli takip ediyorum ama pek yazmadım. Sizlerden de yaşayan varmı merak ettim benim karnım denizde yanmış gibi soyuluyo deri değiştiriyorum resmen tabı aynı anda pişik gibi kızarıklık ve yanmada oluyo doktor bebege zararı yok telde tabı gormeden fazlada yorum yapamadı kadıncağız ne yapsınbu arada merak edenler olmuştur hamileliğin 3. Ayından itibaren doktor fito krem yazıyo çatlaklar için onu ve ara ara bebek yağı kullanıyorum hiç çatlağım yok ama kafam karma karışık su an karnım resmen pişik olmuş çocuk poposu gibi aranızda yaşayan varsa bana yardımcı olabilirmi acaba
Krem alerji yapmış olabilir mi diyeceğim ama 3. Aydan beri kullaniyormussun
Büyük ihtimalle büyüdüğü için deri soyulmuş, tahris olmuştur
Bir cildiyeciye gorunebilirsin
sagolasin canim benim o senin güzelligin cokkkk sagolasin allah razi olsun...arkadaşlar meloone yi bi gören bi görmeyen pişman olur benden sölemesii
2 cocuklu hatunun bu kadar fit ve seksi olması insanı komplekse sokarr :))
tam esmer güzelii ben cok begendim ,bizimlesin meloşşş
kızlar size birşey danışmak istiyorum
tam resmini bulamadım ama bizim odamız bunun neredeyse aynısı ama kremi
Eki Görüntüle 543514
halımız bu
Eki Görüntüle 543516
almayı düşündüğümüz avize
Eki Görüntüle 543515
duvar süsümüz
Eki Görüntüle 543517
şimdi asıl sorunum perde
aslında begendim, krem tül, güneşlik ve bir kanat kelebek kabartmalı fon perde 500 tl dediler
içime çok sindi ama pahalı geldi
bende ip perde alıp halletsem mi dedim ya krem ya pembe
ip perde de bu
Eki Görüntüle 543519
50 tl ye mal oluyor
fikrinizi almak istedim
canım neden olmasın ben özelden yazabiliyommu bilmiyom ama sen gönder bi bakam sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?