2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
:78:
bence yaptırmışken ortaya geliyo nasıl olsa heryeri yaptır
birde bebek gelicek soguk olursa hasta olur sıksık allah korusun
yani nasıl olsa temizlencek heryer olsun, bianda olup bitsin

arkadaşlar meloone yi bi gören bi görmeyen pişman olur benden sölemesii

2 cocuklu hatunun bu kadar fit ve seksi olması insanı komplekse sokarr :))
tam esmer güzelii ben cok begendim ,bizimlesin meloşşş

canım neden olmasın ben özelden yazabiliyommu bilmiyom ama sen gönder bi bakam sana

Denemeye değer ama hiç sevemedim hurmayı yaa.. Biraz olsun yiyebilsem kaşke (

kız meloneee koy bakalım fotolarını yoksa çatlarım cok meraklıyımdır .tontirik attı ortaya seni kactı ben de meraklandım yani:119:seksüü anne görmek istıyoruuuuz

Kismetse doğduğunda tam 4.5 yas olacak araları
İlk cocuğum erkek, bu kız
Şimdilik hersey yolunda gibi sabırsızlıkla bekliyor kardeşini

Sagol CNm, hosbuldum
İsim konusuna gelince de, ben bu ismi cok sevdim, soylenisi karnımdaki bebeğe dokunuşu cok icime sindi
Aynı tepkiyi veren birkaç kisi daha oldu, ama biraz yanlış biliniyor anlamı
Farsça da şarap demek, bizim kullanmadığımız bir dil en nihayetinde bu yüzden o anlamı beni cok bağlamıyor
Tasavvufi anlamda ise ilahi ask demektir bade
Gene de teşekkürler tavsiye için ama biz kararliyiz

Kızlar iyi akşamlar nasılsınız öncelikle sizi sürekli takip ediyorum ama pek yazmadım. Sizlerden de yaşayan varmı merak ettim benim karnım denizde yanmış gibi soyuluyo deri değiştiriyorum resmen tabı aynı anda pişik gibi kızarıklık ve yanmada oluyo doktor bebege zararı yok telde tabı gormeden fazlada yorum yapamadı kadıncağız ne yapsın bu arada merak edenler olmuştur hamileliğin 3. Ayından itibaren doktor fito krem yazıyo çatlaklar için onu ve ara ara bebek yağı kullanıyorum hiç çatlağım yok ama kafam karma karışık su an karnım resmen pişik olmuş çocuk poposu gibi aranızda yaşayan varsa bana yardımcı olabilirmi acaba

son 1 yıl içinde 90 gün sigortalılığınız varsa bu yardımı alabilirsiniz. Hadi bakalım dikkatlice okuyun.

Doğum parası nedir ?
Analık İş görmezlik ödeneğidir. 8 + 8 hafta. Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta için ödeme yapılır. toplam 16 haftalık bir işgörmezlik ödeneğidir.

Nasıl hesaplanır ?

•Günlük ücret bulunur.
örneğin aylık 1.000TL ücret ile çalışan bir sigortalınının /30 ile bir günlük ücreti bulunur. 1000/30 = 33,3 TL.
•Günlük ücretin Üçte İkisini işgörmezlik olarak devlet geri ödemektedir. 3/2 si bulunur.
33,3/3 = 11,1 TL * 2 = 22,2 TL bir günlük ödenek miktarıdır. Üçe bölüp ikiyle çarpıyoruz.
•Devlet 16 hafta boyunca izinli olunduğu için 16 haftalık ödeme yapar. 16 hafta 112 gün eder.
22,2 * 112 = 2.488 TL lik bir ödeneğe hak kazanılmış demektir.
Demek ki 1.000 TL maaş ile çalışan bir annenin, 8 hafta izinli olduğunu varsayıyoruz ve doğum parası 2.488TL dir. Bu para üzerinden binde 3 oranında damga vergisi kesintisi yapılır.

Nasıl alınır ?
Vizite kağıdı, doğum raporu, sağlık karnesi ve kimlik cüzdanı ile SGK ya başvurduğunuzda doğum parası alınabilmektedir. Parayı belli aralıklarla gidip alabileceğinz gibi doğum sonrası işlemler tamamlandıktan sonra toplu olarak da alabilirsiniz.

Hangi şartlarda alınabilir, Gerekli şartlar nelerdir?
•Sigortalı kadının, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması gereklidir.
•Doğum için işten ayrılacağınızı belirten raporu alıp doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olarak iş yerine bildirmelisiniz. Bu raporu alıp doğum dolayısıyla istirahatli görülmezseniz doğum parası alamazsınız.
•Eğer 8 hafta istirahat istemiyorsanız daha az istirahat alacaksanız. Mutlaka X.haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 8.hafta girmeden işyerinize bildirmelisiniz.

Ek ücretler
Bir kereye mahsus 80 TL süt parası da verilir.

Olası Haller
Gebelik çoğul gebelikse, ikiz, üçüz.. 8 hafta yerine 10 hafta olarak uygulanır.

cnm geçen sene yaptırdım.ev feci batıyo ama benim evim kömürlü kaloriferli doğalgazlı ev kadar bile ısınmazdı yaptırmadan önce geçen sene yaptırınca çok güzel ısındık..yaptır yani tavsiye ederim

Kızlar, bugün öğlen annem işyerime gelmişti. Dolaşırken birden kendimizi park yatak ararken bulduk ve inanmazsınız girdik aldık.
Kraftın. 219 liraya. İçine de pamuklu yatak aldık 80 tl.
Eksiklerine bakalım derken havlu ve altaçma da aldık ve 330 tl ile çıktık. 6 ya da böldürdük. Annem bana peşin vercek tabi o ayrı
İçim rahatladı yaf. Büyük parçalar olunca. Bizim tayin olma durumu var. O yüzden karyola falan almıycam. Park yatakla idare edicem, sonrasında bazam var ona geçer diyorum bakalım. Zaman ne göstericek! Bugünkü alışverişimizi sizinle paylaşmak istedim.

Tontirikçim! Hoşgeldin canım!

Krem alerji yapmış olabilir mi diyeceğim ama 3. Aydan beri kullaniyormussun
Büyük ihtimalle büyüdüğü için deri soyulmuş, tahris olmuştur
Bir cildiyeciye gorunebilirsin

Kızlar, bugün öğlen annem işyerime gelmişti. Dolaşırken birden kendimizi park yatak ararken bulduk ve inanmazsınız girdik aldık.
Kraftın. 219 liraya. İçine de pamuklu yatak aldık 80 tl.
Eksiklerine bakalım derken havlu ve altaçma da aldık ve 330 tl ile çıktık. 6 ya da böldürdük. Annem bana peşin vercek tabi o ayrı
İçim rahatladı yaf. Büyük parçalar olunca. Bizim tayin olma durumu var. O yüzden karyola falan almıycam. Park yatakla idare edicem, sonrasında bazam var ona geçer diyorum bakalım. Zaman ne göstericek! Bugünkü alışverişimizi sizinle paylaşmak istedim.

Tontirikçim! Hoşgeldin canım!

Krem alerji yapmış olabilir mi diyeceğim ama 3. Aydan beri kullaniyormussun
Büyük ihtimalle büyüdüğü için deri soyulmuş, tahris olmuştur
Bir cildiyeciye gorunebilirsin

Doktorda aynı şeyi söyledi açıkçası alerji yapsa başında yapardı dedi. Amannn bebişim sağlıklı olsunda karnım yanmış çok değil ana yüreği işte hep böyle derlerya

kızlar size birşey danışmak istiyorum
tam resmini bulamadım ama bizim odamız bunun neredeyse aynısı ama kremi

halımız bu

almayı düşündüğümüz avize

duvar süsümüz

şimdi asıl sorunum perde
aslında begendim, krem tül, güneşlik ve bir kanat kelebek kabartmalı fon perde 500 tl dediler
içime çok sindi ama pahalı geldi
bende ip perde alıp halletsem mi dedim ya krem ya pembe
ip perde de bu

50 tl ye mal oluyor
fikrinizi almak istedim

arkadaşlar meloone yi bi gören bi görmeyen pişman olur benden sölemesii

2 cocuklu hatunun bu kadar fit ve seksi olması insanı komplekse sokarr :))
tam esmer güzelii ben cok begendim ,bizimlesin meloşşş
sagolasin canim benim o senin güzelligin cokkkk sagolasin allah razi olsun...utanim simdi bakk

hepsi hayırlı olsun diyelim aama perde olaynda ip perde modasıda gecti hem hem de ii fikir deil gibime geldi.
bende cok pahalı olmasını istemiyorum ama yinede tül olmalı ya bunun bi ucuz yolu olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…