- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
bende cok anliyamiyorum:) hele 14. haftada dr baya zorladi bak gormuyormusun susu busu diye ama ben benzetemiyordum acikcasiaaa bilmiyorumki ben zaten başından beri hiç bişe anlamyrum elini ayağını seçemiyorumda 3 aydan sonra ultrasonda net görünmediğini bilmiyodum valla ilkez duyuyrum:18:
canim ins bir sorun cikmaz endiselerini cok iyi anliyorum ama ben bir yerde okumustum ne kadr dogru bilemiyorum elbetteevet kızlar ayrıntılı USG çekildi öncesinde uzman dr konuştu benimle dediki:
afp hormonu 2.5 ğun üstünde çıkarsa endişeleniriz seninki 3.11 çıkmış yani baya yüksek dedi, bunun 3 sonucu olabilir
1- bebeğin omuriliğinde açıklık olabilir, yada omur sisteminde bir bozukluk
2-hiç bir sorun olmaz
3-şimdilik sorun olmaz omuriliği falan sağlamdır ama ilerleyen haftalarda bebeğin gelişimi yavaşlar prematüre bebek veya erken doğum olabilir
sen bu riskleri taşıdığından sıkı takip edilmen gerekiyor dedi...
sonra ultrasonla baktı inceledi epey ama konuşmadı ben de soru soramadım korkudan
bitince de şöyle dedi eğer afp ni görmemiş olsam bu bebekte bir şey yok derdim ama bebek daha çok küçük 227 gr lık bir bebekten bahsediyoruz 18+2 desin kesin konuşamam
3 hafta sonra tekrar ayrıntılı USG çekelim kontrol amaçlı dedi daha net anlaşılır dedi
ben de sordum o zaman kesin belli olur mu dedim, kesin bir şey denemez riskli gruptasın doğumdan sonra bile anlaşılabilecek sorunlar çıkabilir her şey yolunda olsa hormon yüksek çıkmazdı ama sorun çıkacak da denemez dedi
yapabileceğim bir şey yokmuş panik yapma şimdilik rahatladık sakin ol dedi ama tam anlamıyla rahatlamadım özellikle erken doğum ve gelişemeyen bebek olasılıkları hem canımı sıktı hem de korkuttu benim durumum doğumdan önce kesinleşmeyecek anlayacağınız Allah a tevekkül edip dua etmekten başka elimden bir şey gelmeyecek malesef siz de dua edin bana kızlar dua edin de bebeğimi sağ salim kucağıma alayım doğar doğmaz benim gibi hastalıklarla boğuşmak zorunda kalmasın... Bu bizim için büyük bir sınav
hepinize desteğiniz için teşekkür ederim
ayşe senden mesaj bekliyorum bir de senin dr a gideyim bakayım ne diyecek...
kızlar iki ay öncesine kadar ben de sizin gibiydim. bebeğimle ilk bayramımız için o zamandan heyecanlanıyordum. mobilyalarını bile sipariş verip ödemiştik.bugün mobilyaları geldi bebeğimin.2 ay oldu onu kaybedeli..
hiçbir şeyi kafanıza takmayıp onunla geçen her anın kıymetini bilin.bayramın tadını çıkarın...
evet cnm değer çok yüksek hatta test sonucunda "afp değeri bu gebelik yaşı için OLDUKÇA YÜKSEK" yazmışlar
dediğin gibi sebepsiz de olabilirmiş ama beni en çok rahatsız eden sen riskli bir gebesin bebek gelişemeyebilir demesi oldu, doğumdan sonra bile ortaya çıkan bir sorun olabilir dedi, yani emin olamıyoruz ve yapılabilecek bir şey yok sadece dua edebilirim ama bu korku doğuma kadar sürecek sanırım nasıl sakin olunur ki...
dr a kalp hastalığımı şekeri her şeyi söyledim pek itibar etmedi, ama sanırım afp nin yüksek olma nedeni bilinemiyor kalıtsal değilmiş pek bilinen bir şey değil sanırım varsayımlar üzerine konuşuyorlar daha çok...
ayşe haklısın o büyüyor yaşamaya çalışıyor ama öyle bir şey oldu ki her şeyden nem kapar oldum USG de gördüm bebek çok kıpırdamıyor hatta oynasın diye dr hafif vuruşlar yaptı biz de tembel diyorduk çocuğa şimdi diyorum belkide hasta o yüzden kıpırdamıyor, ağlıyorum
sonra haftalardır stres yaptım eşimle durumumuz yüzünden belki bu da çok etkiledi çocuğu ben çocuğuma zarar veriyorum deyip tekrar ağlıyorum....
öyle işte...
kızlar iki ay öncesine kadar ben de sizin gibiydim. bebeğimle ilk bayramımız için o zamandan heyecanlanıyordum. mobilyalarını bile sipariş verip ödemiştik.bugün mobilyaları geldi bebeğimin.2 ay oldu onu kaybedeli..
hiçbir şeyi kafanıza takmayıp onunla geçen her anın kıymetini bilin.bayramın tadını çıkarın...
Kizlar aksam eve hırsız girmiş bilgisayarları götürmüş birkaç da ufak şey, kayınvalidem üst katımda ondan bayağı bir şey gitmiş maalesef her yer darmaduman karakoldu polisti derken ancak geldik eve üstüne bir de benzin bitti yolda kaldık üstüne kilit kırıldığı icin kapıyı açamadık esim bir ton uğraştı canı çıktı. Hadi aldiklarini gectim, her şeyi dökmüş nasil toplayacağım bilmiyorumMaldan geçtim Allah beterinden saklasın da evin hali sınırımı bozuyor tam bayram üstü bir de.
Günaydın kızlar,umarım herşey yolundadır....
Biz bayramımızı yanlız geçirmeyi planladık yazlıkta
Bugün aileleri dolaşıcaz akşama yola çıkıcaz.
Herkese iyi bayramlar diliyorum....
zeynep arkadaşım içini ferah tut allaha sığın.inşallah bi sorun çıkmicak.
ne güzel herkes bayram için memlekete vs.gidiyor.size özenmiyorum değil.napalım bu bayramda buymuş nasibim bebişim ii olsunda gerisi boooşş.az önce ilk yüklememi aldım.elim karnımda sürekli dua ettim bi zarar vermesin yavruma diye.2 gün daha alıcam bu serumu.ve sonrası inşallah hayırlı olucak sağlıkla ewimize dönmeyi diliyorum.bebeğimde bi hareketlindiki sormayın bugünlerde acaiiip tekmeler savuruyo anneciğine.seviniyoru m o tekme attıkça .
bende şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum sağlıkla mutlulukla..
evet kızlar ayrıntılı USG çekildi öncesinde uzman dr konuştu benimle dediki:
afp hormonu 2.5 ğun üstünde çıkarsa endişeleniriz seninki 3.11 çıkmış yani baya yüksek dedi, bunun 3 sonucu olabilir
2-hiç bir sorun olmaz
3-şimdilik sorun olmaz omuriliği falan sağlamdır ama ilerleyen haftalarda bebeğin gelişimi yavaşlar prematüre bebek veya erken doğum olabilir
sonra ultrasonla baktı inceledi epey ama konuşmadı ben de soru soramadım korkudan
bitince de şöyle dedi eğer afp ni görmemiş olsam bu bebekte bir şey yok derdim ama bebek daha çok küçük 227 gr lık bir bebekten bahsediyoruz 18+2 desin kesin konuşamam
3 hafta sonra tekrar ayrıntılı USG çekelim kontrol amaçlı dedi daha net anlaşılır dedi
ben de sordum o zaman kesin belli olur mu dedim, kesin bir şey denemez riskli gruptasın doğumdan sonra bile anlaşılabilecek sorunlar çıkabilir her şey yolunda olsa hormon yüksek çıkmazdı ama sorun çıkacak da denemez dedi
yapabileceğim bir şey yokmuş panik yapma şimdilik rahatladık sakin ol dedi ama tam anlamıyla rahatlamadım özellikle erken doğum ve gelişemeyen bebek olasılıkları hem canımı sıktı hem de korkuttu benim durumum doğumdan önce kesinleşmeyecek anlayacağınız Allah a tevekkül edip dua etmekten başka elimden bir şey gelmeyecek malesef siz de dua edin bana kızlar dua edin de bebeğimi sağ salim kucağıma alayım doğar doğmaz benim gibi hastalıklarla boğuşmak zorunda kalmasın... Bu bizim için büyük bir sınav
Arefe günü kimse uğrar mı bilmiyorum ama günaydın kızlar :)
dün gece çok fenaydım hep bebeklerım geldı aklıma ağladım sonra karnımdakine haksızlık ediyorum diye üzüldüm
kızımızı defnettıkten sonra hiç mezarına gitmedım eşim götürmek istemedı ilk baş ben de kabul ettim çünkü
çok zor zamnaalr gecırıyordum sonra sonra kabullendım ve atlattım ama dün akşam bu bayram bebegımıze gidelim dedim
eşim önce çok uzak dedi sonra ama ufak bebekelr için mezar yeri alamıyoruz ve otopside gördüğü için acil defnedilmesi gerekıyordu
tam yerını bıle zor bulurum dedi hem ona her yerden duan gider dedi ne bileyim....onu oraya bırkaıp terketmısız gibi geliyo
bu bebegım için yenı yenı fikirler eşyalar düşünürken ona bişey yapamamak beni çok üzüyo vicdanen rahat olamıyorum,,
sanki onu dıslıyormusuz gibi gelıyor ama Zahide Leylimizi hiç unutmadım , unutmadık.
Eşim , üzülüyosun ama o cennet bahçelerinde bizi bekliyor diyor....koşup oynuyor nasılsa kavuşucaz diyor...
Rüyamda bile görmüyorum hiç...çok özlüyorum....Bu acı hiç geçmiycek mi ?
Kizlar aksam eve hırsız girmiş bilgisayarları götürmüş birkaç da ufak şey, kayınvalidem üst katımda ondan bayağı bir şey gitmiş maalesef her yer darmaduman karakoldu polisti derken ancak geldik eve üstüne bir de benzin bitti yolda kaldık üstüne kilit kırıldığı icin kapıyı açamadık esim bir ton uğraştı canı çıktı. Hadi aldiklarini gectim, her şeyi dökmüş nasil toplayacağım bilmiyorumMaldan geçtim Allah beterinden saklasın da evin hali sınırımı bozuyor tam bayram üstü bir de.
Canim benim eminim cok zor evden uzak hastanede olmak ama hersey senin ve bebeğinin saglıgı için tedavini görüp mutlu birsekilde cikacaksin o hastaneden biraz daha sabir.dualarim seninle kendine bebişine iyi bak.
evet kızlar ayrıntılı USG çekildi öncesinde uzman dr konuştu benimle dediki:
2-hiç bir sorun olmaz
kızlar bende bugün kontrole gittim.hersey yolunda çok şükür.bebeğm 22 cm boyunda ve 347 kg ağırlığında.normalmi dedim eet haftasına göre gayet iyi dedi.çok hareketli dedi futbolcu olacak galiba dedi.ayrıntılı için randevu aldım.29 ağustosta.ve o gün benim doğum günüm :) böyle işte canlar.bayramın ikinci günüde annem gelcek 9-10 gün onunla kalacgz sonra hep beraber istanbula dönceğiz evimi çok özledim ya
hayırlı bayramlar canım eveet saklı oldukları yerden artık cee demeye basladı bebısler
Rabbım kucakaldıgımız gunlerı de göstresın ahh gelicek mi o zaamnlar
zeynep arkadaşım içini ferah tut allaha sığın.inşallah bi sorun çıkmicak.
ne güzel herkes bayram için memlekete vs.gidiyor.size özenmiyorum değil.napalım bu bayramda buymuş nasibim bebişim ii olsunda gerisi boooşş.az önce ilk yüklememi aldım.elim karnımda sürekli dua ettim bi zarar vermesin yavruma diye.2 gün daha alıcam bu serumu.ve sonrası inşallah hayırlı olucak sağlıkla ewimize dönmeyi diliyorum.bebeğimde bi hareketlindiki sormayın bugünlerde acaiiip tekmeler savuruyo anneciğine.seviniyoru m o tekme attıkça .
bende şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum sağlıkla mutlulukla..
Günaydın kızlar,umarım herşey yolundadır....
Biz bayramımızı yanlız geçirmeyi planladık yazlıkta
Bugün aileleri dolaşıcaz akşama yola çıkıcaz.
Herkese iyi bayramlar diliyorum....
dün gece çok fenaydım hep bebeklerım geldı aklıma ağladım sonra karnımdakine haksızlık ediyorum diye üzüldüm
kızımızı defnettıkten sonra hiç mezarına gitmedım eşim götürmek istemedı ilk baş ben de kabul ettim çünkü
çok zor zamnaalr gecırıyordum sonra sonra kabullendım ve atlattım ama dün akşam bu bayram bebegımıze gidelim dedim
eşim önce çok uzak dedi sonra ama ufak bebekelr için mezar yeri alamıyoruz ve otopside gördüğü için acil defnedilmesi gerekıyordu
tam yerını bıle zor bulurum dedi hem ona her yerden duan gider dedi ne bileyim....onu oraya bırkaıp terketmısız gibi geliyo
bu bebegım için yenı yenı fikirler eşyalar düşünürken ona bişey yapamamak beni çok üzüyo vicdanen rahat olamıyorum,,
sanki onu dıslıyormusuz gibi gelıyor ama Zahide Leylimizi hiç unutmadım , unutmadık.
Eşim , üzülüyosun ama o cennet bahçelerinde bizi bekliyor diyor....koşup oynuyor nasılsa kavuşucaz diyor...
merhaba kızlar kasık ağrısından sonra bugün bi de grip oldum
el,m ayağım tutmuyo
başım feci ağrıyo
bayram üstü napçam bilmiyorumm
Kizlar aksam eve hırsız girmiş bilgisayarları götürmüş birkaç da ufak şey, kayınvalidem üst katımda ondan bayağı bir şey gitmiş maalesef her yer darmaduman karakoldu polisti derken ancak geldik eve üstüne bir de benzin bitti yolda kaldık üstüne kilit kırıldığı icin kapıyı açamadık esim bir ton uğraştı canı çıktı. Hadi aldiklarini gectim, her şeyi dökmüş nasil toplayacağım bilmiyorumMaldan geçtim Allah beterinden saklasın da evin hali sınırımı bozuyor tam bayram üstü bir deslm canim gecmis olsun cok kötü birsey ya bunlarin hic vicdanlarida yok allah yardimcin olsun canim bebege ve kendine iyi bak tekrar gecmis olsun.
Tunaydin kizlar nasilsiniz ben dunden cok yorgunum bayram icin biseyler aliyim dedim görümcemle carsiya gittik ilk once avm lere bakalim dedik hic mi bisey olmaz yaa hamile olup kapali olanlari hic dusunmemislersonra tam yuruyen merdivenden yukari cikicam onumdeki kadin durdu birden cantasina karnim carpti gecicekmisiniZ dedim pardon dedi kadin cekildi onumdeki adamsa kocasiymis biraz sabretseniz konusyosuk diyo adam bana bende burasi konusulcak biyermi tam merdiven agzi karin yaniniza gelince konussaniz dedim Allah Allah diyo bakin beygendi hamileyim ve karinizin cantasi karnima carpti yani cekilmesi lazim dedim bisey olmaz korkma diyo allahim ya sartellerim atti tabi sizin icin onemsenmiyecek bisey olabilir ama benim icin onemli anlasildimi dedim gittim nasi sinirlerim bozuldu nese gezdik ettik gorumcem biseyler aldi carsiya gielim dedik ama o kadar yoruldum ki taksiye binelim dedim bindik meydana gidelim dedim iki adimlik yer yurusen olmazmi dedi taksici yok ama biz gidelim dedim bir sinirle kaldirdi arabayi ole bi kullaniyoki onunde cocukmu var arabami belli degil sonra bi ara trafik sıkısti iki adimlik yer icin su trafigi bana cektiriyosun dedi bende hakli olabilirsin amca ama hamileyim yurumek istemiyorum taksimetre calisiyo nasi olsa siz dvam edin dedim küfür etmeye basladi serefsizler beni buraya girdiriyosunu diye sagda dururmusunuz inicem dedim burda inemezsin dedi o zaman musait bi yer bul dur dedim durdu indim carptim kapiyi inmiste arabada arkamdan laf sayiyo aldim plakasini sikayet edicem ay nasi sinirlerim bozuldu ya elim ayagim titredi resmen kizlar dun herkesin bana catasi vardi sanirim istune bide dogru duzgun bisey bulsmadim tsm oldu anliyacaginiz dun cok kotu bi gundu
ah ah kader arkadaşım..bende dün giyecek birşey bulamadım..evet kimse kapalıları düşünmemiş..ya çok dar tshirtler var yada çok bol..veya kısa kollu..biraz bol olsun oram buram çıkmasın diyorum içinde olduğumdan geniş duruyorum..o zaman sınır basıyor,,diğer kıyafetler dar her yanım belli..ne yapacağım bende bilmiyorum....offffff offfffffffbende bütün akşam sinirden eşime çattım içime sinen kıyafet bulamadığım için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?