canım kan ilacı hepimize kötü etkiler yapıyor ama ben doktora yine sordum doğumyapınca bile kullanacaksın diyor
ben sabah içince yarım saat geçirip kahvaltı ediyorum ve süt ürünleri kalsiyum almamak gerekiyormuş ama portakal suyu demir alımını artırıyormuş bende erik portakal sularıyla kahvaltı yapıyorum peynir az yiyorum bal idare ediyorum ama olurda 1saat yemezsem anında banyoda sizin başta çektiğinizi ben anca görüyorum iğrenç bide süt içersen kesin çıkıyo ama gün içinde hep ağzımda kan tadı var gibi beni isal yaptı diye sevinmiştim ama buhafta elevite de başladım anın da kabız geri geldi onun kokusu iğrenç içmesem dedim kan hapı aç bu tok devam dedi eh gecede mağnezyum ve kalsiyum bakalım geçcek bu 5ayda sizin 4buçuk ay
canım spida bfida omurılıkte olan bişey okey bişi demırom ama omurılıkte bi anomali göstermeyıp diğer organalrda da
kendını belli ediyor olabilir onun ıcın tum uzuvlara organlara ince ince bakmaları gerekıyo yanı omurgaya baksınalr
bıraksınlar diye bi olay yok :) ınsallah öle bi risk yoktur aman Allah korusun afp mı yukske cıktı canım senınde ?
normal usg de gozuken ne ? usg de öle bi tanı mı kondu ki ?
canım merhaba ben ilgilenıyorum ekledım bılgılerını listeye :)
canım ılk gebelıgınse hıssetmemen veya az hıssetmen çok normal 20-22 haftadan ıtıbaren daha net hale gelciektir
ben 19. haftamdayım hıssedıyorum ama benım ılk gebelık değil :) o sebeple yanı o hıssettiğin hareketler bebıstır
belkı ama ıste ılk olunca ınsan anlayamayabılıo :) eger yatınca sen dınlenırken ve göbek deliğinin alt tarafında
oluyosa baloncuk patlamaıs gibi ise bebegın olma ıhtımalı yukske benım cadı kızım genelde yemek yedıkten sonra
ve dınlenrıken kıpırdıo :)
Merhaba Arkadaşar,
öncelikle herkese kolay ve hayırlı hanmilelikler ve doğumlar diliyorum.. listeye baktım da bebişimin cinsiyetini ve ismini bildirmediğimi farkettim :) kime bildiriyourz hatırlamıyorum ama bebişimin cinsiyeti erkek ve ismi de ALİ olacak inşallah.. ve ilk bebeğim Allah nasip ederse.. listeye eksik bilgilerimi eklerseniz sevinirim.. daha önceki konularda eminim bahsedilmiştir ama okuyamadığım için affınıza sığınarak tekrar soruyorum; benim bebeğim şu anda 19+4 te, hareketlerini hissetmemem normal mi acaba? arada pıt pıt bişeyler oluyor ve hemen geçiyor ama bebekten mi barsaklarımdan mı anlamıyorum :) benimle aynı haftalarda olanlar bebişlerini hissediyorlarmı? ilk bebeklerde daha geç hissedilir diye yazmışlar heryerde ama en heyecanla ve sabırsızlıkla hemen hissetmek istiyorum.. Allah bu güzel duyguları her isteyene yaşatsın, kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah..
Merhaba kızlar,
Size bir sorum var...
Benim vücudum normal bir insandan daha fazla (afedersiniz) kulak kiri üretiyor ve atamıyor dışarı.
O da zamanla tıkanıklık ve ağrı yapıyordu.
Hamile kalmadan önce doktora gitmiştim yine tıkanıklık sebebiyle (aile hekimine)
O da Gliserin verdi önce bunu kullan, daha sonra da oksijenli su verdi sonra da bunu kullan dedi.
Oksijenli suyu da içine dolduruyorsunuz kulağınızın sonra çözüyor o kirleri.
Şimdi kendi kadın doğum doktorumu aradım izinliymiş.
Soramadım sakıncası olur mu aynı işlemi tekrarlamamın?
Bana bir sıkıntı olmaz gibi geldi ama...
Şu an bir kulağım kapandı diğeri de az duyuyor. Ve hafif ağrı var.
Siz ne düşünüyorsunuz?
NTD (Nöral tüp defekti) 1:453 çıktı. Çok yüksek bir risk değil ama yine de riskli. usg de omuriliği detaylı göremediler ki ? omurilik görünüyo ama nöral tüp defekti var mı yok mu göremiyolar.
O yüzden ayrıntılı usg yi erkene aldı doktor. Nöral tüpe bakılacak orda. (Allh korusun).
23.haftada da tekrar gideyim diyorum bütün organlar için. Az buz da değil ki , 310 lira, hem de %50 indirimli fiyatı bu..
merhaba canım, inşallah bebeğinin hiçbir riski yoktur.. bu sonuçlar nerde çıkyor? benim doktorum sadece normal ultrasonla baktı, haftaya olan randevumda da sanırım ayrıntılı bir şekilde yine kendi ultrasonuyla bakıcak.. zaten kendi kullandığı ultrason dopler olduğu için hiç başka biryere göndermekten bahsetmedi.. noral tp efekti çok kötü bir durum Allah korusun ama bununla ilgili sonuçları nerden edindiniz merak ettim.. aydınlatırsan sevinirim..
Selamm güzel anneler
Bir sorum olacak
Spina Bfida (Nöral tüp defekti) riski sınırda çıktığı için doktor ayrıntılı ultrasonumu biraz öne aldı, 1 eylülde 18+5' ken falan yapılacak.
Sizce net görüntülenebilir mi bebeğin organları ...vs ?
Sonra 23. haftada tekrar yaptırayım mı ?
NTD (Nöral tüp defekti) 1:453 çıktı. Çok yüksek bir risk değil ama yine de riskli. usg de omuriliği detaylı göremediler ki ? omurilik görünüyo ama nöral tüp defekti var mı yok mu göremiyolar.
O yüzden ayrıntılı usg yi erkene aldı doktor. Nöral tüpe bakılacak orda. (Allh korusun).
23.haftada da tekrar gideyim diyorum bütün organlar için. Az buz da değil ki , 310 lira, hem de %50 indirimli fiyatı bu..
Ayşecim, beni de listeye ekler misin? İstanbul, yaş 30 , ilk bebek.
Erkek olacak , adı yüksek ihtimalle "Yamaç" . (yorumları da beklerim oğlumun ismine :) )
teşekkürler ayshecim.. gerçekten acemi olduğum için anlayamıyorum :) dediğin gibi tam göbeğimin altında pıt pıt bişeyler oluyor ama devamı gelmediği için nerden geldiğini farkedemeden bitiyor :) inşallah ileriki haftalarda daha belirgin hale gelir bizde anneliğimizin heyecanını ve keyfini daha çok yaşarız.. Allah sana da hayırlı sağlıklı evlalar nasip etsin.. Allah hepimizin evlatlarını korusun...
Selam arkadaşlar
ünv hastanesine gittim bugün 4 lü tarama için.
usg ye baktı herşey normal dedi ilk kez bi doktora cinsiyeti sordum, baktı direkt erkek dedi.eminmisiniz cok şaşırdım dedim.
size daha önce kızmı dediler dedi.bende hayır ama kız olarak düşünüyordum dedim.yok erkek dedi .
ünv hastanesi oldugu için bakan genc bi asistandı.sizce yanılma ihtimali varmıdır??bu arada bebek 19 haftalık cıktı usg de
bu akşam yada yarın sabah özel doktora gidip netleştircem inş.
4 lü tarama için kan verdim cuma günü sonuc cıkacak.lütfen dualarınızda benide unutmayın sonuclarım bu kez güzel cıksın.
2 li tarama testim riskli cıkmıştı maalesef.
11-14 hafta arası 2'li test , 16-18 arası da 3'lü test yapılıyor. (down sendromu ve nöral tüp riskine bakıyorlar bebekte)
3'lü test sonucunda çıktı bu risk.
Sana yapılmadı mı , sen mi tercih etmedin ?
kaç haftalıksın bilmiyorum ama 17-18 haftadan sonra kız bebeklerde pek yanılma olmuyorMerhabalar arkadaşlar benim bebiş pek göstermemişti oyüzdn cinsiyeti yeni öğrendik kızım olucakmş... kısmetse doğum ocağın ortasında, Ben sizlere bir şey soracağım
Dr.un yanılma ihtimali var mı yani ben pembeler almaya başladımda bir yanlışık olsa yandık yani:)
kaç haftalıksın bilmiyorum ama 17-18 haftadan sonra kız bebeklerde pek yanılma olmuyor
ama erkek denilip kız cıkan olabiliyor kordondan dolayı
bende emin olamıyorum o nedenle
en iyisi farklı bir doktora daha gidip teyit ettirmek.
Merhabalar arkadaşlar benim bebiş pek göstermemişti oyüzdn cinsiyeti yeni öğrendik kızım olucakmş... kısmetse doğum ocağın ortasında, Ben sizlere bir şey soracağım
Dr.un yanılma ihtimali var mı yani ben pembeler almaya başladımda bir yanlışık olsa yandık yani:)
canım Allah korusun ınsallah yoktur öle bişi...sadece rısk mı afp degerın ne o daha önemli ?
hım evt usg de ayrıtnılı gozukmuyo canım dopplerde daha ıyı gözukur...
nee 310 muu 10 tl si de var yani...prof perınatolog mu ?.....benım gıttıgım yer 70 e bakıomus
devamlı gidiorm ama normal muayene ucretıde böle hep doppler ile bakıo dısardan gelene 100 e bakıor yanılmıyorsam...
doç dr yanı.....profların burada normal muayenesı 300 ayrıntılı usg si 500
Yooo , profesör falan değil, Bağdat Caddesi Florenca Nightingale'de bir perinatalog. 620 lira normalde, benim doktorumun gönderdiklerine %50 indirim yapıyorlarmış.
Evlatlarımız için yaratırız parayı sorun değil yeter ki bu parayı haketsinler de doğru dürüst baksınlar.
AFP değerim , iki ayrı hastanede bakıldı, biri 28,4 , diğeri 39,1 . Birinde risk çıktı,diğerinde çıkmadı. ne saçma di mi ?
19. haftada öğrendim şuanda 20. haftadayım, Çok teşekkürederim cevabınız için:)
Yooo , profesör falan değil, Bağdat Caddesi Florenca Nightingale'de bir perinatalog. 620 lira normalde, benim doktorumun gönderdiklerine %50 indirim yapıyorlarmış.
Evlatlarımız için yaratırız parayı sorun değil yeter ki bu parayı haketsinler de doğru dürüst baksınlar.
AFP değerim , iki ayrı hastanede bakıldı, biri 28,4 , diğeri 39,1 . Birinde risk çıktı,diğerinde çıkmadı. ne saçma di mi ?
selam kızlar yarın sabah ünv. hastanesinde randevum var ayrıntlı ultrasyona gireceğim 23. haftada olduğumuz için inş bir sorun çıkmaz ve güzel haberler ile gelirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?