2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

kırk bir kere masallah canım bende 29 yasındayım 2. azmetsem sana ulaşırım

aaaaaaa ben o yöntemi kaç kere denedimmm hiç başarılı olamadımmmmm hatta daha dün tansiyon ölçerken bebişide duyarmıyız dedik ama yokkk nerde....eminmisin bebeğin sesi olduğuna ayşeee

canım ben de steteskop olmadıgı ıcın ılk kez denedım...bebek de hareket edıoyodu o ara yerını hemen buldum koyunca geldı ses

böle gümbür gümbür olmuyo ama hısırtılı canım ıyı dınlemek gerekıo bı de bebek hareket eıdnce ses kayboluyo

eminim yanı orada baska ne oalbilir damar olabilir ama akrnımdakı 2 damarıda elimle hıssedebılıorm zaten kı damarlar daha yavas atıo

bebeğin kalbi daha hızlı atıyo canım bı de duyulabılıomus :) eskıden steteskopla dınlenıyormus bebıs

bir de önce kendı kalbını dınle sonra bebegı dınle o zaman ayırt edersın

Benim iki oğlum vardı bu 3. olacak inşallah. Biri normal biri sezaryen... 79 luyum ben de.. Gücüm kuvvetim olursa ben de 4 isterim..
Sen de çalışıyorsun galiba, çalışırken zor oluyor gerçi... Üç çocukla çalışmak daha zordur.. Ben izindeyim şimdi.. Seneye çalışmaya başlayınca ne düşünürüm bilemiyorum..
4. sezaryenden korkma.. Artık problem yaşanmıyormuş... Allah kolaylık versin... :

maşallah size yaa yarenahsen ile idolumsünüz

ben de ıstıyorum dört denee hayırlısı olsun ınsallah

ayşeeeeeeeeeeeee dediğini yaptım çokkkk heycan verici sanki duydum doğru valla çok boğuk ama 1 dkda kaç kere atıyor anlamadımmmmm.....tam tutuyorum ses kesiliyoooooo

maşallah size yaa yarenahsen ile idolumsünüz

ben de ıstıyorum dört denee hayırlısı olsun ınsallah

Bayramda eşim ( Maşallah üçlüyosun) diyenlere....
(eee büyükşehir belediyesi çalışıyor) deyip kahkaha atıyor..
İnşallah cancağızım Allah bol bol hayırlı evlat versin isteyenlere..

Ayşecim geçmiş olsun! aman aman! dikkat et, ilacını al mutlaka aksatmadan.

Fbetuly dualarımız seninle, en kısa zamanda allah şifanı verir inşallah.

Maşallah Nilhans ve yarenahsen! Ben de çok istiyorum 4 tane, hatta olursa 2 erkek, 2 kız. birbirlerine eş olsunlar şu hayatta. ama çok zor biliyorum.Hele de çalışırken. Allah hepimize kolaylık versin bebişlerimizle.

Bu arada bayram çok güzel geçti, memlekete gitmişim iyi ki. Bebişime ailenin ördüklerini ve gelen bi çeyrek altını kaptım geldim:)
Bebişim hep böyle nasipli olsun inşallah!
Bi de benim kendi bebekliklerim vardı, malum ultrason yokmuş bizim zamanlarda. Bir dolu mavi yastık, mavi kyafet, mavi yatak örtüsü yapmışlar banaHepsini getirdim, arabanın arkası bizim minnoşa ayrılmış oldu. Göya yata yata gelcektim. ama olsun annesi onun için önde oturur. Herkes çok heyecanlı bizim ailede, minik yoktu epeydir sevilcek kıvamda. Benimkini bekliyolar. Sağlıkla bi alsak kucağımıza. :18:
Bazıları kilo almışsın dedi, bazıları ise anladı hamile olduğumu. Kimsenin dediği tutmuyo. Moralimi de bozdular bi dolu işte bahsetmiştim. Yok karnın erken çıkmış, yok erken şişmişsin bilmemne. Napcam bilmem. doğurunca hemen diyet de yapamıyoz ki. Neyse artık miniklerimiz için dayancaz söylenenlere...
Bi meyveye aşermiştim, söylemim burda. Keşke Alahtan başka bişey isteseymişim. Her gittiğim evde yedim, tam mevsimi de bu aralar.
Tabi öyle olunca bu hafta dikkat etmem gerekiyo. Eylüldeki kontrolde papaz olmayalım doktorumla di mi
Bu arada hala hissetmiyorum bebişimin hareketlerini, dört gözle bekliyorum! Umarım kısa sürede başlar artık tekmelere.
Hepinize güzel günler diliyorum...

Ayşecim geçmiş olsun! aman aman! dikkat et, ilacını al mutlaka aksatmadan.

sağol canım çok fena ağzım yandı artık ıcıyorum ılacı :)

Bayramda eşim ( Maşallah üçlüyosun) diyenlere....
(eee büyükşehir belediyesi çalışıyor) deyip kahkaha atıyor..
İnşallah cancağızım Allah bol bol hayırlı evlat versin isteyenlere..

eheueheu eee tembel adamın cocugu bile olmazmış çalışıyosunzu demekki

Amin canım ınsallah hayırlı sağlıklı nasıb etsın Rabbim cümlemize...

ayşeeeeeeeeeeeee dediğini yaptım çokkkk heycan verici sanki duydum doğru valla çok boğuk ama 1 dkda kaç kere atıyor anlamadımmmmm.....tam tutuyorum ses kesiliyoooooo

evet canım rahim içi basınçlı bi ortam oldugu ıcın bebegınkı dakıkada 120-160 kez atabiliyor :)

eşim de çok heyecanlandı dün akşam zaten o akıl etti sağolsun ben tansıyon ölçecek diye beklıyorum

o dedi nerde bebek aç bakıym karnını diye :) yalnız bu haftaalrdan önce duyulamayabılırmış canım

tam zamanındayız yanı..bebiş kaçınca hoop ses gidio zaten

Selamm güzel anneler
Bir sorum olacak

Spina Bfida (Nöral tüp defekti) riski sınırda çıktığı için doktor ayrıntılı ultrasonumu biraz öne aldı, 1 eylülde 18+5' ken falan yapılacak.

Sizce net görüntülenebilir mi bebeğin organları ...vs ?

Sonra 23. haftada tekrar yaptırayım mı ?

canım daha önce de yazmıstım en ıyı zaman 23 hafta ve sonrası diyo dr lar

cunku kalp odacıkalrı bölünmüş beyın de kıvrımalr olusmaya baslamıs oluyo en aızndan diğer organalrda da

değişiklıkler oalbılıyor ama öncekı gebelıgımde detaylıya gırdıgımde 23 haftalıktık bebegım 22 haftalıktı geriden gelıodu

dr gerı ama yıne de baslamıs bak normalde böle olmazdı demıstı....ıste beyın kıvrımalrı olusmaya baslıo dumduz bı et parçasıyken

doğum sonuna kadar da normal bir beyne benzer hale gelıyo canım mesela onun gibi

istersen doktoruna danıs...detaylıyı hıc yaptırmayan hastasına sölemeyen bile var yanı belkı dr un gereksiz

görücek ama bence gayet önemli bi durum ve 23 hafta veya sonrasında tekrar yaptırmanı tavsıye ederım

O zaman bu ayrıntılıda sadece omuriliğe baksınlar(o görünür artık sanırım çünkü ultrasonda bile görünüyor çok detaylı olmasa da), spina bfida riskini belirlerler. sonra 23. haftada ben tekrar giderim ayrıntılı için, beynine ve kalbine..vs bakarlar.

olur mu öyle ?

Güzel bi bayram olmuş senin adına sevindim, hem de karlı olmuş.. İleri geri konuşanları boşver.. Herkesin karın yapısı farklı.. Benim de karnım kocaman... Yemeklerden sonra iyice geriliyor...

canım spida bfida omurılıkte olan bişey okey bişi demırom ama omurılıkte bi anomali göstermeyıp diğer organalrda da

kendını belli ediyor olabilir onun ıcın tum uzuvlara organlara ince ince bakmaları gerekıyo yanı omurgaya baksınalr

bıraksınlar diye bi olay yok :) ınsallah öle bi risk yoktur aman Allah korusun afp mı yukske cıktı canım senınde ?

normal usg de gozuken ne ? usg de öle bi tanı mı kondu ki ?

Merhaba Arkadaşar,
öncelikle herkese kolay ve hayırlı hanmilelikler ve doğumlar diliyorum.. listeye baktım da bebişimin cinsiyetini ve ismini bildirmediğimi farkettim :) kime bildiriyourz hatırlamıyorum ama bebişimin cinsiyeti erkek ve ismi de ALİ olacak inşallah.. ve ilk bebeğim Allah nasip ederse.. listeye eksik bilgilerimi eklerseniz sevinirim.. daha önceki konularda eminim bahsedilmiştir ama okuyamadığım için affınıza sığınarak tekrar soruyorum; benim bebeğim şu anda 19+4 te, hareketlerini hissetmemem normal mi acaba? arada pıt pıt bişeyler oluyor ve hemen geçiyor ama bebekten mi barsaklarımdan mı anlamıyorum :) benimle aynı haftalarda olanlar bebişlerini hissediyorlarmı? ilk bebeklerde daha geç hissedilir diye yazmışlar heryerde ama en heyecanla ve sabırsızlıkla hemen hissetmek istiyorum.. Allah bu güzel duyguları her isteyene yaşatsın, kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah..

canım merhaba ben ilgilenıyorum ekledım bılgılerını listeye :)

canım ılk gebelıgınse hıssetmemen veya az hıssetmen çok normal 20-22 haftadan ıtıbaren daha net hale gelciektir

ben 19. haftamdayım hıssedıyorum ama benım ılk gebelık değil :) o sebeple yanı o hıssettiğin hareketler bebıstır

belkı ama ıste ılk olunca ınsan anlayamayabılıo :) eger yatınca sen dınlenırken ve göbek deliğinin alt tarafında

oluyosa baloncuk patlamaıs gibi ise bebegın olma ıhtımalı yukske benım cadı kızım genelde yemek yedıkten sonra

ve dınlenrıken kıpırdıo :)

Son düzenleme:

canım kan ilacı hepimize kötü etkiler yapıyor ama ben doktora yine sordum doğumyapınca bile kullanacaksın diyor
ben sabah içince yarım saat geçirip kahvaltı ediyorum ve süt ürünleri kalsiyum almamak gerekiyormuş ama portakal suyu demir alımını artırıyormuş bende erik portakal sularıyla kahvaltı yapıyorum peynir az yiyorum bal idare ediyorum ama olurda 1saat yemezsem anında banyoda sizin başta çektiğinizi ben anca görüyorum iğrenç bide süt içersen kesin çıkıyo ama gün içinde hep ağzımda kan tadı var gibi beni isal yaptı diye sevinmiştim ama buhafta elevite de başladım anın da kabız geri geldi onun kokusu iğrenç içmesem dedim kan hapı aç bu tok devam dedi eh gecede mağnezyum ve kalsiyum bakalım geçcek bu 5ayda sizin 4buçuk ay

ay canım inşallah bende hep ramazanda sultanahmet istiyorum dayıkızlarım istanbulda gel diyolar hep olmuyodu bu ramazan boş boş geçince kocaya diyorum seneye küçük demeden sıkıştırcam kucağıma gidicem diyorum 6aylık bebişle nasıl yolculuk yapıcam bilmiyorum ama çok istiyorum hem dayıkızlarında kalmak istemezsen annemlere geçeriz diyorum kısmet bakalım hem hava güzel hem sıcak zaten sabaha kadar kalınıyor ay çok istiyorum

Selam arkadaşlar
ünv hastanesine gittim bugün 4 lü tarama için.
usg ye baktı herşey normal dedi ilk kez bi doktora cinsiyeti sordum, baktı direkt erkek dedi.eminmisiniz cok şaşırdım dedim.
size daha önce kızmı dediler dedi.bende hayır ama kız olarak düşünüyordum dedim.yok erkek dedi .
ünv hastanesi oldugu için bakan genc bi asistandı.sizce yanılma ihtimali varmıdır??bu arada bebek 19 haftalık cıktı usg de
bu akşam yada yarın sabah özel doktora gidip netleştircem inş.
4 lü tarama için kan verdim cuma günü sonuc cıkacak.lütfen dualarınızda benide unutmayın sonuclarım bu kez güzel cıksın.
2 li tarama testim riskli cıkmıştı maalesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…