2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Kızlar bu arada sizinle birşey daha paylaşayım.
Sultancım eğer sende okuyorsan yorumunu bekliyorum.
Ben detaylı ultrasona girmeyeceğim. Çünkü doktorum böyle birşeyden bahsetmedi.
Ben sordum detaylı ultrasonum ne zaman diye...
Bulunduğumuz şehirde bunu yapabilen 'perinatolog uzmanı' dedi sanırım sadece 1 kişi varmış.
Eğer normal ultrasonda bir anomali görürsek o zaman o uzmana sevk ediyoruz.
Görmezsek böyle birşeye gerek duymuyoruz dedi.
Ne düşünüyorsunuz?

yesimcim inşallah kolayca atlatır kızın hastalığını.
bizimkindede ne zamandır öksürük var bide burnu akıyo.ama ateşi falan olmadı.benimde şimdi kendimi enfeksiyondan korumam lazım ya geliyo yüzme doğru öksürüyo:)onun yanında maske kullanıyorum

Yeşim83 ben kendimden hatırlıyorum.
Pijamanın kollarını dikmek büyük avantaj olmuştu.
Alamıyordum uykuda...
Birde söylemekle olmuyor inan.
Kimsenin görmediği yerlerde emmeye başlıyordum o zamanda
Motive etmek lazım.
Çocuklar genelde verdiği sözlerde durur...
Bir bebek oyuncak yada sevdiği şey her ne ise.
Allah yardımcınız olsun :)

bence mantıklı.
ben giricem çünkü lupus hastası olduğum için gebeliğim riskli ve ilaç kullandığım için.
artık bu ultrason 3 boyutlu 4 boyutlu renkli vs.birazda ticarileştirdiler gibime geliyo.
tabi herkesi seçimi tercihi.rabbim herkese sağlıklı evlatlar versin.

Merhaba Fesleğen ;
benim dr um yok renkli,yok 3 boyutlu vsvs şeylere şu anakadar hiç girmedim;ama 2.düzey detaylıya mutlaka gireceğim ,dr um bana beni rahatsız eden bir durum yok dedi ;fakat yinede ben randevumu (ayrıntılı)-kanuni araştırma hastanesinden gebe bölümünden aldım-dünde dr um zamanının geldiğini 5-10 eylül arası yaptırmam gerektiğini söyledi.
ben zaten 5 eylül e almıştım (koçiş aferin sana dedi ) ;eminim bebşin çok sağlıklıdır ;şu durumda benimkindede ve bendede bi rahatsızlık olmamasına rağmen ,bu kadar net bi şekilde bebeğin tüm olarak net görebilceğin bi şeyden kendini mahrum etme derim,ki İstanbulda o kadar seçenek varki,önüne gelen hastane bile perinatolog olmamasına rağmen detaylı deyip yapıyor;sağlıklı bebişlerde olsa allah göstermesin bi serçe parmağı bile olmasa bu duruma hazırlıklı olmakta fayda var derim ben ..
ben 5 eylülü sabırsızlıkla bekliyorum.:)
sevgiler

günaydın kızlar aşımızı olup geldik ve sesiini duyduk dın dın dın atıyor kalbi arada hışırtıları dedilerki o hışırtılar döneme sesiymiş şuan dönüyor dediler :))

sana katılıyorum ve çoğu ticari olmuş annelik duygusu sömürülüyor fakat 2 .düzey ayrıntılının en önemil özelliği zaten ultrosonda görünmeyen rahatsız verici bir durumun teşhisi burada kullanılan aletin teknolojisinkadar bunu yapan uzmanın bu konuda tecrübe çok önemli..
bu tamamen tercih meselesi bu konunun uzmanı atıl yükselin sitesinde bile tercih edilebilir diyor ,yani her gebe ypmak zorunda değil ;ama sağlıklı bi bebekte olsa ;detaylı bi şekilde incelensin istiyor insan

canım bu işi çok piyasaya döktüler buna katılıyorum yok 1000 tl ye ayrıntılı yok 500 tl

ye ayrıntılı böle şelere hiç gerek yok bunlar tamamen sömürme bu ısı 50-100 tl ye yapan

yerlerde var ve cidden önemli bişey detaylı usg...çok zor bi durumda olmadıkça o kadar

para verip asla gitmem su an da gideceğim yerde 100 tl alıo ve doçent pazarlamacı değil

yani bildiğin doktor canım ve ayrıntılı önemli...bebekte öle sorunalr olusabılıo kı eger

doğarken bilinse direk amelıyata alınarak kurtarılıcak bu ıhtımal var ama doğmadan

öğrenmen gerekıo bu da ayrıntılı usg ile oluyo eğer ımkanın varsa ilinizde de varsa ki

konya da vardır yaptır bence ama bunu pazar halıne getırmıs sömürgecılere yaptırma

tabıı kı ayrıca normal usg de bı sorunun gozukmesı ıcın ayan beyan ortada olması

gerekıyo ama detaylı da ufak bi anomali başlangıcı bile gözlenebılıo

ayrıca kan akımında bi sorun varsa kı kordon pıhtılaşmaları ödemler bunalrı normal usg

de göremezsin...kimseye hamıle kalmadan pıhtılaşma testi bilmem ne tetsı yapılmıyo 3

bebek kaybedıceksın kı sana pıhtılaşma testı yapsınalr e hal böyleyken pıhtılaşma

basladıgı hafta olan 20-25 haftalarda doppler ıncelemesi ile böle bi durum varsa

gozukuyor ve önlemı alınıyor...ben doktorunun söylediğini doktoruma

teklif etmsıtım usg de siz görürüsenız doppler e giderım olmaz mı dedım herseyi normal

usg de goremıyoruz bebegının sağlığı için bir kere de olsa doppler a girmen lazım demıstı

bu da dr ki ben farklı dr lara da dansıtım gene de sizin kararınız ben sadece bildiklerim

doğrultusunda sizi uyarıyorum canım :)

eee ben burda kaç gundur bas bas bagırıyorum 23. haftada gidin diye

kalp ve beyın gelısımı tamamlanmamış oluyo die söyluyorum...normal bişey

Aysecım adım yelız 27 yasındayım ve 77 kıloyum ılk bebegım erkek adıda ahmetenes olucak nasıpse 17 ocak dogum tarıhı ızmırde yasıyorum eksık besey varsa yazarım yıne

eklıyorum canım :)

Son düzenleme:
eee ben burda kaç gundur bas bas bagırıyorum 23. haftada gidin diye

kalp ve beyın gelısımı tamamlanmamış oluyo die söyluyorum...normal bişey

Evet biliyorum ayşecim sen 23. haftada gidin diye sürekli söylüyorsun.Doktora da erken geldik sanırım 23. haftada tamamlanıyor diyorlar dedim.Evet erken gelmişsiniz dedi.Ama sürekli gittiğim doktor erken olmadığını bu hafta gidebileceğimi söylemişti Ona güvenerek gitmiştim Keşke gitmeseydim.Şimdi 2 hafta aklıma takılacak.Eşim de bugün şehir dışına gidiyor zaten 15 gün olmayacak tek başıma düşünüp durmasam İnşallah sapasağlam doğacak tüm bebeklerimiz.

günaydın kızlar
acaıp bı mide bulantısıyla uyandım hava bıraz bulutlu üşüttümmü ne.dün resmen canım cıktı.derın bı temızlık yapılsın dedım kadın tutmak ıstedım kayınvalıdem kadın güzel temızlemez ben, filanca ablanla temizlicez dedı ıyı dedım .tabı dün filanca abla yan cızdı gelmedı bız kaldıkmı bı yaşlı bı hamile 2 kişi tın tın temızlık yapmaya .bende tez canlıyımdır başlandımı bıtecek ılla.banyoyu ov süpürge tut perdelerı yıka derken belim tutuldu resmen.bi daha temizlik mi aman aman eksik kalsın.bebişim bütün gün teklemedi sanırım erkek haliyle temizliğe dahıl olmak hoşuna gıtmedı ordan bıle ıtıraz edıyorlar valla:)akşam eşim ayaklarımı belimi falan ovdu da bıraz kendıme geldım bı ton balıklı salata yaptım üstüne meyve yıyıp yattım dıkkat edersenız sıfır karbonhıdrat yanı:)ama sabaha kadar karnım gur gur kalktım gecenın 3 nde dolabı kurcaladım böreklere bulasmadan süt ıcıp yattım gururluyum hafıfım hafıfsın hafıf:)

cnm benim doktorumda önce ben bakıcam eger anormal bi durum görürsem yönlendiricem dedi randevumuz cumartesi bakalım ne dicek ?

canım ama normal başlamaması beyın gelısımı derken şekillenmesınden

bahsedıo dr onu da söyleyım durduk yere stres yapma :) beynı olusmus var

ama mınık kıvrımalrın olusmaya baslamasını gozlemlemesı gerekıyodu onu gorememıs

demekkı görememesi de normal bence sakın öle 2 hafta nası beklıcem die

düşünme goruceksın kı bıseyı yok :) amin canım

az önce avcılar hospitali aradım 2. düzey ultrason için çapadan özel doktor geliyomuş ve fiyatı 320 tlmiş off yaaaa ne kadar pahalıı

Kızlar başka bir özel hastane ile görüştüm.
Bizde var ayrıntılı ultrason dediler...
Ama perinotolog olduğunu hiç sanmıyorum :)
37 lira dediler (Bu zaten muayene ücreti) ek bir ücret yokmuş yani.
Mantıklı mı bu anlamadım. Amaaaaan :)
+
Cevap yazdığınız için teşekkürler kızlar hepsini okuduk kızımla

Son düzenleme:

canım obsesterık doppler kullanımı sadece perıantologların yaptıgı bi iş

eğitimini almamışalra yaptırılmayan bişey yanı yapıoruz dıoalrsa yapıolardır

git gozuk bence olmadı kaşesınden diploma açıklamasıan bakarsın ben bakıorm :)

mesela kadın perınat dımı hem kaıdn doğumcu hem perınat olması lazım mesela

ıksıınınde ayrı ayrı notu dusuluo kaşeye ehehehe

320 için sadece yuhhh diyesim geldi ;

canım bende dün gittim.normal muayene ücreti dışında bi ücret almadılar.hastanedeki radyolog baktı.için rahat olsun yani.git bencede.

selam kızlar herkes yıne erkencı neguzel bu ayrıntılı utrason ısı benımde kafamı karıstırıyo doktor hersey normal dıyo madem normalse negerek var ayrıntılı ultrasona 300 lıra cok para 4 boyutlu ultrasona gırıyoruz heray bıse olsa bellı olmazmıkı dedıgım gıbı kafam karısık daha tam karar veremedık gogus konusuna gelınce benımkılerın ucları acayıp karardı ve cok buyuduler daha catlamadılar ama delı gıbı kasınıyolar badem yagı surmeden gezemıyorum neyazıkı ve gobegımde o meshur cızgı yavas yavas belırgınlesıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…