2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

canım afp iyi çıkmış benim o sorun ve onuda genelde ayrıntılıda buluyorlarmış senin yaş riskin tr 21 için sanırım amniyo önermedimi onda genelde amniyo öneriliyordu gerçi benimde ayrıntılıdan sonra önerme ihtimali varmış ki risk olsaydı ikili testinde daha çok çıkardı sanırım

cnm ikili yaptırmadı dr. bana . bu stresleri devamlı yaşama. direkt 4 lü yaptırırız demişti. ayrıntılıda sorun varsa görülür mü kesin acaba? amniyosentez şimdilik demedi. tehlikeli olduğu için ben ondan çok korkuyorum zaten.

canım hayırlısı olsun hakkımızda ayrıntılıya yolladıysa belli olur inşallah ve sağlıklı olurlar inşallah

bende okuyorum hep başka sitelerde bakıyodum bu akşam ilkkez burda arttım kimlerin başına neler gelmiş insan arayınca öğreniyor çok kişi bizim yaşadıklarımızdan ağırlarını yaşamış ama zaman herşeyi unutturuyor ben ilk bebişi kaybedince unutmam demiştim şimdi ikinciyle hayaller kuruyoruz acabalardaydım ama bu akşam okadar çok okudum ki inşallah benim gibi 1e 50 olanlarda bile sağlıklı olanlar okudum tabi çoğu aldırmak zorunda olanlarıda herkezin inancı rabbim herkeze yardımcı olsun çokzor kararlar ama rabbim herkezi affetsin ve hayırlı evlatlar nasip etsin sağlıklı ve sıhhatli tarihin bellimi benim haftaya cuma inşallah

tatlım yaşın kaç bilmiyorum ama yaşından dolayı çevremde sonucu böyle çıkan biri var.pröfesöre gitmişler ve bebeği ayrıntılı ultraonla falan nerdeyse 1 saat incelemiş ve çocuğun gayet sağlıklı amniyosentez yaptırma demiş.zaten riskli o amniyosentez cnm hemen yaptırma önce güzel bi pröfesör bul baksın bebişine.güzel haberlerini bekliyoruz.üzülme

yaşım 30 cnm. doğum yaşına bakıyolarmış.31 olucam şubatta. 35 ten sonrası riskli biliyodum. hcg de yüksek. araştırıyorum netten şimdi. 2.64 çıkmış. üst sınır 1.34 üş. 2 katı olunca down sendromlu yazıyo. çıldırıcam ya doğru mu bu test acaba. bizi boşa mı strese sokuyolar bilmiyorum.

wilma cım yaşını ve seni listede göremedim ama yaş olarak en büyük burda benim 37 benim bebiş ikili testte normal ama yaştan riskim çıkmıştı ve ben okadar ısrara karşı amniyo yaptırmamıştım şimdi başka şeyler çıkınca niye yaptırmadım diye düşünmüyor değilim ama canım sırf yaştansa ve benden de küçüksen yaptırma afp yüksekliğindeki sorunlar çok farklı ama tr 21 çok çıkıyor ve hemen herkezin temiz sonlanıyor oyüzden doktorun seni germemiştir inşallah şu haftaları beklemek çok zor ben bebişide kendimide çok üzüyorum ama bol bol dua ediyorum sende bol bol dua et canım burda tontirik ark bana kenzul arşı oku demişti tabi başka dualarda herkezden Allah razı olsun çok rahatlatıyor sende canım bol bol dua et ve bekle zaman ilaç olsun inşallah bize

canım üzülme ve dediğim gibi işinin ehli iyi bir profesör bulun önce bi bebeğinize baksın,bakalım o nediycek

merhaba canım.ozelden msj yollayamıyorum.benım afp degerım yuksek cıkmıstı evet buna baglı olarak da testte spına bıfıda pozıtıf gorunmustu.yanı omurgada acıklık anlamına gelıyormus bu hastalık.ayrıntılı ultrsaonda omurgada acıklık gormedı doktor.bızım ıcımız rahat etmeyınce perınatalojı uzmanı profa gttık.o da gormedı acıklık allaha sukur.bılınmeyen sebeplerle afp yukselmıs olabılır dedı.ınsallah bebeklerımız sag salım dogar.ayrıntılı ultrason daha onemlı teste gore.sen ayrıntılı ıncelettınmı ?umarım bır sorun yoktur.

Kızlar canınızı sıkmayın bu testler yuzunden ..benım 2 akrabamın cocuguna da testlerden sonra downlu dediler birine birine de özürlü olcak dediler.. kadınları muallakta bıraktılar.. cok sukur bebekleride saglıklı dogdu.. sadece Allahtan bebeklerımizin saglıgını isteyelım,testler vs sadece ihtimal üzerinden söylenen şeyler. üzmeyin kendinizi Rabbim saglıkla kucagımıza almayı nasip etcek inşallah..

canim benim insallah amin yüce rabbim güzel yazzin yazilarini saglikli sihatli versin kucaklarimiza insallahhh aminnnnn.....ne güzel bir rüya görmüssün renkli gözlü deyince bende renkli görmüstüm sizde varmi canim renklilik bizde yok ben kesin bilic alti görmüsümdür hep özenirim renkli gözlü beyaz tenlilere.nasilda aglamis canim benimmmm simdiden sana cokkkkk düskün olacak canimmm...

Ben varim, daha onceden de yazmistim, bazi arkadaslarla yazismistik. Bende down sendromu/T21 icin ikili testte 1/95, dortlu testte de 1/230 risk verdiler. 13. haftada ense kalinligi olcumu normaldi, sonra detayli ultrason yapildiginda her sey cok guzeldi. ama ben 1/230 gibi bir riskle rahat edemezdim, o stresle 5 ay gecmez diye dusunup amniyo yaptirmaya karar verdim. boyle "karar verdim" dedigime bakma, cok zor bir karar oldu dusuk riski var sonucta. Merak edersen amniyo deneyimim hakkinda daha detay veririm. Sukur bizde her sey normal cikti.

Simdilik sana iki tavsiyem olacak. Birincisi bu sonucun ne demek oldugunu iyi anla, ogren. Mesela baska bir arkadas "benim akrabalarimin ikisine de down var dediler" gibi bir cumle kullanmis. Bu testler bebekte su var bu var demez, sadece ihtimal belirtir. Mesela seninkinde down sendromu riski 283 de 1. Yani senin kan degerlerine sahip 283 hamilelikten sadece 1inde down gorulebilir, diger 282 hamilelikte normal bebekler olacak. Iste bu testler biraz piyango gibi, o 1 hamilelik sana cikar mi, yoksa o 282 "normal" bebekten biri mi olur senin bebek bilemezsin. Amniyosentezde ise kesin sonuc aliniyor, kromozomlara bakiyorlar cunku, 47 tane varsa sorun kesin var demek. (Yas riski ise su demek: hicbir test yapilmasa, sadece annenin yasi uzerinden bir tahminde bulunulsa senin yasindaki 854 hamile kadindan 1inde down goruluyor, istatistiklere dayali ihtimal bu yani).

Ikinci tavsiyem detayli ultrasonu bir an once yaptirman. Isinin ehli bir doktora, perinatologa git, guzelce incelesinler bebegi. Burun kemigi, omurga, cene, bas cevresi, gogus cevresi, kalp ve kalp odaciklari, her seye bakiyorlar. down sendromunun bazi fiziksel ibareleri (marker) olabiliyor, onlari kontrol etsinler. Ultrasonda normal gozuken bir bebek downlu cikabilir, ultrason da kesin bir sey soyleyemez ama bir fikir verir. Bu ultrasondan sonra karar verirsin ileriki adimlara. Doktoruna guven, guvenmiyorsan guvenebilecegin bir doktor bul. Ben cok sasiriyorum, bu test sonuclarini, risklerin yazili oldugu kagidi kadinlarin eline tutusturuveriyorlar bir aciklama yapmadan, o 1/283 ne anlama geliyor guzelce anlatmadan. Evet bir 1/10000 gibi "guzel" bir risk orani degil ama "cocugunda down sendromu var" demek hiiic degil.

Bu durumda stres yapmamak uzulmemek elde degil biliyorum, gectim o yollardan, ama gereksiz endiselere de kapilma lutfen. Sukuneti elden birakma. O 282 normal hamilelikten birisin muhtemelen, oyle dusun.

beni unuttun mu demet? Ben 38e girdim bile!!!

Insallah senin bebegin de saglikli nurtopu gibi dogar, alirsin kollarina.

slm canim insallah seneye ev aldigimiz icin cok ama cok mutlu oldum allahim dualarimi kabul etti cokkk sükürrrrrr binlerce sükürrr basimizi sokucak bir evimiz var artik cok güzel birduygu allahimmmm herkezlere yasatsin insallahhh aminnn...ahhhh almanya cekilmiyor senede bir kere izin olmayinca canimm benim insan özlüyor en asindan söyle moral dagidiyor dedigin giib insallah seneye ama insan yinede istiyor gidenlerin arkasinda bakipp kaliyonnn ben arkadasi izine yollarken agladin bile canimm cocuk gibiiiiinsallah seneye allahim sanada nasip etsin insallahhh...aminnnn..ayyyy ya hala bir tuhafim ne bileyim bak simdi demissin ya seneye kizin ve ogluslarinla gidersin insan bir tuhaf oluyor ne güzelde demissin öylee ayy ya insallahhh allahim gönlüme göre versin kurban oldugum allahim insallah aminn..

canım benım esımde bankacı bız ızmırde arastırdık hepsı nakıt ıstıyo ucretı sonra sıgortadan kesıyolar bızımkı gunes sıgorta her kontrole gıttıgımızde dogum tamınatından dusuyo 250 lıra bosu bosuna gıtsın ıstemıyorum

slm canim iyiyim izine gitmedik iste ona bir üzüldüm benim arkadasi yolladim almanyadan memlekete cocuk gibi agladimüzüldüm ama demekki nasip degilmis hala alisamadim diyorum bu sene nasil gecer diye bazen nefes alamiyom gibi oluyor hic birsey yapasimda yok iste böyle günler geciyor canim benim..allah tamamini erdirsin hayirli olsun nisaniniz canim benimm.konyaya ben de orta okuldayken gittim okul gezisiyle cok cok güzel yerdii.cinsiyetine gelince canim%80 kiz dedi ama gelde inan iste 2.oglumada %99 kiz dedi erkek oldu sankli buda öyle olcakmis gibi geliyorrr.biz simdi bir heyecan bir merak gittik hepimiz heyecani ve komik gecti allahima cokkk sükür herseyi yolunda bizim sipa ultrasaldan rahatsiz oldu bir eli yüzü eskitmeler eller yüze gtmesi burusturmasi ayy yaaa cokkk heyecan verici cok güzel bir duygu böyle tenin rengi falan acayip birduygu yaacok heyecanlandim ultrsal aletinden rahtsiz olmus kizmis doktor öyle dedi ben bir ara agliyo sandim ama elini yüzünü burusturup durdu iste.sipam yaa bir kafa salladi bize teyzesi görcen asagi yukari cok komikti.sonra devam elini ayagini organlari falan gösterdi bizimkiler iceri girdigimizden buyana sorup durdular kizmi kizmi falandiye tam iste bakiyodu himm ddi %80 kiz ama siz öbür aya kadar birsey almayin öbür ay söylerim dedi sonra benim bebis kafa salladi tekrar asagi yukari asagi yukari benim oglanda demzmi siz %80 diyonuz ama o kiz kafa salliyor dedi baya güldük yasanki allah söyletir gibi yavrum oglum etkilenmis kafa sallamasinda bugun diyorki anne bak ben kiz dedim oda kafa salladi diyor bende güldüm birde bana diyorlarki anne kiz kardesimizin ismini ne koycaz bende iyice belli olsun düsünür koyariz dedim..basimin üstünde yerin var hic unuturmuyum buralara yolun düsrde misafirim olursun insallahh gezdiririm seni bir msj yetrer canim benim kendinebebise cok yiiy bakkkk...

aynen cnm o nakit olayı koyuypor adama zaten.para 1 haftaya geliyor dediğin gibi ama benim şimdi bursaya gitmem ayrıntılı ultrason yol masaf 500 tl bebeğime bişeyler alırım onunla valla gerçi sağlığı herşeyden önemli ama şimdi çook harcamalar yapıcaz malum bebişe.doktorumla tekrar görüşücem bidahakine sağlıklıysa gitmesem olurmu diycem.tabikide karar sizin gibi klişe bi cvp vericek alıcağım cevabı şimdiden biliyorum ama neyse gerçi varya ben kendim kaşıntım kendim dedim doktora ayrıntılı ultrasona gidiimmi diye

canım esımın ve aılesının renklı gozlerı ve beyaz tenlıler bende bol bol esıme bakıyorum zaten sen daha ıyı bılırsın de oglan cocugu anneye daha duskun oluyo genelde ınsallah bana duskun olsun oglum bol bol sarılsın bana

slm canim insallah esine benzer allahim gönlüne göre versin hepimizin insallah kurban oldugum allahim aminnnn...evet öyle kizlar babaya derler sarilsin canim benim saglikla sihatle al insallah kucagina hepimiz insallahhhaminnn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…