Günaydın kızlar :)
kahvaltımı yaptım geldım bı 10 dakıkaya çarpıntım baslar yarım saate de o gecer bebısde tekmelıo
gayet rutın sıradan bi gun :) dün akşam bebıs göbek deliğime neresını yasladıysa bı cıkıntı vardı göbegımde
yumurta gibi bişi sert eşim gorunce baya duygulandı yaa burada ıste dımı buradaa diip durdu
sonrada baska tarafa kaydı gıttı bebıss...
dün akşam eve gidince şu salçayı yapayım dıye direk mutfaga gırdım ama bıberlere bı baktım yarımları curumus
bazıalrı kötü olmus dolaptaydı halbukı cok da beklemeıd ama neyse dedım temzıeldım az bı bıber kaldı
ben de dün tarıfını aldıgım acı sosu yapaım dedım...yöresel yıyecekler satan bı dukkandan adıyaman acı bıberı
almsıtım onunla yaptım doğrarken resmen elelrımı yaktıı saatlerce gecmedı yanması ama yerken o kadar acı değil
şaştım kaldım :S bana çok acı bıber lazım artık yarın pazarda bakıcam...acı bıberım olmadıgı ıcın 5 kg domatesımde
benı beklıo :S Ev yapımı acı biber sosu (acısso)
birazdan doktor randevum var zaten sorucam canım.
+ Hani imzamızda Bebeğimi kucağıma almama 130 gün kaldı vb yazıyor ya...
Az kalmış iki basamaklı rakamlara
Herkese günaydın kızlar, hayırlı cumalar...
Sağlıklı, mutlu, huzurlu, sakin, dingin bir gün olsun inşallah. Güzel haberler alalım...
Yine enerjim sıfır :)
Ellerim ayaklarım dudaklarım şiş...
günaydııııın ve hayırlı cumalarzuzularr
bende bi kupa sütümü içtim şimdilik 1 saate kuaföre gidip gelicem
gelincede kızkardeşim gelicek onla yaparız kahvaltı
nasılsın ayşe;
başlamamıştır umarım çarpıntı...
kız duygulandım yaa
benim kociş dün akşam tv izlerken bi baktım karşı koltuktan benim göbişe bakıyo dikkkatlice bi baktım anagözleri dolmuuuuuş dedim sen ne düşündün öle gitim yanına öptüm sarıldım uzandım yanına doğru ya sanan e diyo bana git yerine diyo utandı zaar
söle dedim paylaş benimle ben şimdi babamı olucam diyonasıl olcak neye benzicek ne biliyim duygulandım diyo ya kıyamam kız ben onaaa :))
sende şimdi yazınca gözümün önüne geldi kocanın hareketi hehehhe :))
ay ben sos çok severim yaa..bende salça yapmayı düşünmüştüm de cesaret edemedim ya ziyan olursa dietembel ben
ama denicem bigün o hangi gün olur artık bilemem :))
hünarlisin kızım senn
Ya bu arada, ben işe gitmiyorum ama hala sigortam devam ediyor. Ssklılara doğum izni ve ücreti veriliyormuş, ama 7. aydan sonra mı ne bir rapor vermesi gerekiyormuş doktorun, doğum parası da doğumdan 40 gün sonra falan veriliyormuş. var mı net bilgisi olan?
Kızlarr hepinize hayırlı cumalarr ya bende hala hissetmiyorum bebişimi acaba bendede mi plesanta önde dr çok güzel herşey demişti geçen hafta :26:
Selam kızlar dertleşmeye çok ihtiyacım var çoookkkkk...ya biliyosunuzki okullar yeni açıldı sabahçıyım ve miniklerle ilgileniyorum....çoook yoruluyorum.canım çıkıyo vallaa...eve geliyorum heryer heryerde yemek yapmak lazım eee temizliği filan....tabi gücümde bir yere kadar yetiyo.bir yandan kasıklarım ağrımaya belim ağrımaya başlıyooo.doğru yatağa gidiyorum işler duruyo diye uyamıyorumdaaa...yaaaa beceriksizmiyim ben ya bir şeyi yetiştiremiyorum.bu sefer yetişmiyo diye ağlıyasım geliyooo.napim bennn akıl verinnn.ben nasıl bakıcam bu beceriksizlikle çocuğa yaaa.daha işimi gücümü yetiştiremezken
Eve gidip yatmak istiyorumm evde olan kızçelerr şükredinn bol bol yatın yuvarlanın ben dakikaları kovalıyorum şimdi şöyle bi uzansammm oturduğum zaman kuyruk sokumum ağrıyorrneyseki son bi saat kaldııı
Kızlar ödem için ne yapabilirim?? Çalışıyorum ve akşama kadar masa başındayım. Bu akşam bacaklarım bileklerim fil gibi olmuştune yapacağım
canım 32. haftana geldiğinde doktorun doğum ıznı raoru verıo ıs yerıen ibraz edıosn sonra
doğum yapıcnada doğum raporsunu alıosn iş yerıne verıosn ve toplamda 8+8 16 haftalık maaşının 3/2 sini
ssk snaa ödüyo olay bu :)
hayırlı cumalar canım
21 haftalıksın yanı 20+ gunlerdesın ilk gebelıgınse daha erken bile sayılabilir canım bu haftaalrdan sonra hıssetmeye baslarsın
sanıyorum :) çok kılolu olmak ılk gebelık olması hareketı hıssetmeyı gecıktırıo bir de bazı bebekelr cok hareektli
olmuyolar maalesef...genelde 24. haftadan sonra kesın baslar ama bekle canım hersey yolundaysa
hareketlerde başalr ınsallah :) sıkıntı yok
hmm yani yaklaşık 3,5 aylık maaşın 3/2si mı ödüyor? ve bu maaş sskda görünen kadar di mi? yani asgari ücret görünüyorsam sskda o kadardan hesaplanır ve devlet öder değil mi işyerini bağlamaz yani?
aman bu hafta ne uzun geldi allahım:)okulun haftasıydı sanırım ondan.neyseki bugun dersim sabah 10 da bitti.hava cok serınmıs bende yazlık gıyınıp gıtmıstım bay abı üşüdüm eve geldım sıcak bı süt içtim biraz ceviz tıkınayım dedım içinden böcük cıkıntı mıdem agzıma geldı.neyse detaya gırmıcem:)
ayşecim:
benım yıllardır çarpıntım var cunku ritim bozuklugu var bende.korkma bişey olmaz ama o an cok korkuyorsun kalbim mi duracak falan dıyorsun.ben hemen dua okuyorum bol su ıcıyorum alıştım artık.çok yemek yemıceksın bı kerede.kahve çay kesınlıkle içme.yeşil cay da öle kafeın var.ben kolanın cayın kahvenın tadını unutttum resmen.bazı ilaçlarda hemen tetıklıyor agrı kesıcı gıbı.ama suan zaten öle ılaclar kullanmıyorsundur.ben kalp atısım 170 180 ıle hastaneye gıttıgımı bılırım.rabbım herkese sağlık versin.okadar degerlı ki..bende bu yüzden normal dogumdan korkuyorum çarpıntım tutarsa doğuramazsam bebek sıkısırsa vs dıye...inşallah bir avazdakucagımıza alırız bebeklerımızı.keşke leylekler getırseydı ya:)deseydık ocak ayına sıparışım vardı bı baksaydık camın önüne koymuşlar.:)tabi ozaman annelik bu kadar degerlı olurmuydu orasını bilemicem ama ben yine leylek taraftarıyım:)
Ben 51 kilo ile hamile kaldım sonra 50ye düştüm geçen hafta 52 olmuştum yani 5 aydır 1 kilo almışım ilk gebeliğimde evett ama bebek harketlerinde tık yok ultrasonda bakarken bebek oynuyor güzelce ben hissedemiyorum daha galiba benimki tembellerden olacak rahatına düşkün miskin miskin yatıyor içerdebakalım az daha sabırla bekliyeceğimm
sabah bende ayni seyi dusundum :))+ Hani imzamızda Bebeğimi kucağıma almama 130 gün kaldı vb yazıyor ya...
Az kalmış iki basamaklı rakamlara
canim ya hakikaten hasizlik yapmislar ama bosver ona gorede muamele gorurlergunaydın herkese...
ahh su kaynanalar diyerek giris yapayım konuya. insan evlatları arasında ayırım yapar mı ya . ama benim kaynana ve kayınbaba kızlarını esimden cok fazla ayırıyolar..kızları da calısıyo ogretmen..ki bunlardan habersiz nikah kıymıs biri. yani telefonla arayıp ben nikahı kıydım haberiniz olsun diyen biri. gecen sene kızıma annem bakacagından evimizi tasımak zorunda kaldık. oturdugumuz evi guya esime vermisleri, onun icin almıslardı. biz tasınınca bizden habersiz kayınpeder evi sattı ve evin yarı parasına el koydu. nedeni de guya paraya ihtiyacı varmıs (kulliyen yalan maddi durumları cok cok iyi). neyse aradan 1 yıl gecmeden kızlarına 180 bin liraya ev almıslar. esime dedim hani maddi durumları kotuydu 1 yılda 180 bini nasıl biriktirmisler diye. sevgili kaynanam ben anneme yakına tasınınca anneme laf sokmus. gelinler kaynanayı napsın (halbuki kendisiyle farklı sehirlerde oturuyoruz) annelerinin yanına tasınırlar diye.. kendi torpille kızının tayinini cıkarttırıp, evinin yanındaki binadan ev satın aldı kızına...
günaydııııın ve hayırlı cumalarzuzularr
bende bi kupa sütümü içtim şimdilik 1 saate kuaföre gidip gelicem
gelincede kızkardeşim gelicek onla yaparız kahvaltı
nasılsın ayşe;
başlamamıştır umarım çarpıntı...
kız duygulandım yaa
benim kociş dün akşam tv izlerken bi baktım karşı koltuktan benim göbişe bakıyo dikkkatlice bi baktım anagözleri dolmuuuuuş dedim sen ne düşündün öle gitim yanına öptüm sarıldım uzandım yanına doğru ya sanan e diyo bana git yerine diyo utandı zaar
söle dedim paylaş benimle ben şimdi babamı olucam diyonasıl olcak neye benzicek ne biliyim duygulandım diyo ya kıyamam kız ben onaaa :))
sende şimdi yazınca gözümün önüne geldi kocanın hareketi hehehhe :))
ay ben sos çok severim yaa..bende salça yapmayı düşünmüştüm de cesaret edemedim ya ziyan olursa dietembel ben
ama denicem bigün o hangi gün olur artık bilemem :))
hünarlisin kızım senn
gunaydın herkese...
ahh su kaynanalar diyerek giris yapayım konuya. insan evlatları arasında ayırım yapar mı ya . ama benim kaynana ve kayınbaba kızlarını esimden cok fazla ayırıyolar..kızları da calısıyo ogretmen..ki bunlardan habersiz nikah kıymıs biri. yani telefonla arayıp ben nikahı kıydım haberiniz olsun diyen biri. gecen sene kızıma annem bakacagından evimizi tasımak zorunda kaldık. oturdugumuz evi guya esime vermisleri, onun icin almıslardı. biz tasınınca bizden habersiz kayınpeder evi sattı ve evin yarı parasına el koydu. nedeni de guya paraya ihtiyacı varmıs (kulliyen yalan maddi durumları cok cok iyi). neyse aradan 1 yıl gecmeden kızlarına 180 bin liraya ev almıslar. esime dedim hani maddi durumları kotuydu 1 yılda 180 bini nasıl biriktirmisler diye. sevgili kaynanam ben anneme yakına tasınınca anneme laf sokmus. gelinler kaynanayı napsın (halbuki kendisiyle farklı sehirlerde oturuyoruz) annelerinin yanına tasınırlar diye.. kendi torpille kızının tayinini cıkarttırıp, evinin yanındaki binadan ev satın aldı kızına...
Doktordan geldim, plasentanın ön duvara yerleşik olması normal bir yerleşimmiş. ya ön duvara ya arka duvara yerleşirmiş zaten.
Bebeği hissetmememin nedeni, bebeğin çok derinde olmasıymış. makine bile zor görüyor bebeği çok derinde ama keyfi yerinde gayet iyi merak etme dedi. kalp atışlarını da dinledim tekrar,rahatladım.
22.haftadan sonra başlayacaksın hissetmeye ve hareketlerini takip edeceksin, o hareketler bebeğin sigortası dedi.
inşallah hissederim, o kadar heyecanla bekliyorum ki , nasıl birşey olduğunu hiç hayal edemiyorum
Canım sen öyle diyince ben de ayrıntılı rapora baktım. Bende de plesanta fundus arka duvar yerleşimli yazıyor. Tam sana yazıcaktım, ama sen güzel haberlerle döndün. Sıkma artık canını bak inşallah hissedeceksin en yakın zamanda...
gunaydın canım hayırlı cumalar :) ayy ben de kaç zamandır kuafmöre gidicem hep ertelıyorum yaa :S :S
hamdolsun yıyım bugun carpıntıyı hafif gecırdık :)
ay yazık yaa onlar neler hıssedıoalr dımı :) valla ben de eşimi o halde gorunce bazen tutamıyorum kendımı
ağlıyorum yaa :) göbeğimi öpüyo sevıyo kıızm kızım die inşallah kucagımıza aldıgımız zamanları da görürüz canım
sabahta uyyakalmıs kaçırmıs servısı ben cıkıodm evden
eşim yatıyo hala bana dıokı kızımı bırak sen ıse git biz yatıcaz uyuycaz daha dio
ya ben yenı tarıf denemeyı cok sevıyorum sırf tarıf ıcın değil ne olursa yanıyenı olması yeterli denemem için
denersın canım denersın yaa bi gözünü karartmaya bakar eheheheacısosu da dolaba koymsutum tadına
bakmadım eşim daha sıcakken baktı hım sirkesı fazla gibi dedi ama daha soğumamıstı :)
neys ebu akşam bakarız :)
yok kız deneme yanılma sımdı yaparım kötü oldu ya bı dahakıne güzle olsun dıye uıgrasırım o yanı bazne bı arkadas tarıf
istio verıorm gelıo senınkı gibi olmadı dio ama bılmıo kı ben o tarıfı ılk yaptıgımda ne tür bişey cıktı ortaya şekil verip
koydugum kurabıyeler eriyip dümdüz mü olmadıkalıptan cıkmayan kekler mı ıstersın şekeri az tatlıalr mı
zamanla oluyo yanı hem kız yetiştiriciğim ben salçadır tursudur bunalrı öğreneyım kızım sorunca bunca yıl ne
yaptın be kadın demesınannem bu ıslerden anlar annem sunu sunu yapar desın eheueheue
gunaydın herkese...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?