Günaydın arkadaşlar,nasılsınız...
Birazdan dün akşam başlayıp şimdi bitireceğim minik yeleği eklicem az kaldı:) Size bi günaydın diyeyim dedim.Cumanızda mubarek olsun inş.....
Birazdan dün akşam başlayıp şimdi bitireceğim minik yeleği eklicem az kaldı:) Size bi günaydın diyeyim dedim.Cumanızda mubarek olsun inş.....
bu aralar nette bebek örgülerine bakıp hevesleniyorum
hatta şapkalı pançolar var onlara bitiyorum ama örgü konusunda çok bilgiye sahip değilim
yeleği kaç ilmekle başlayıp kaç sıra ördüğünü ne kadar kestiğini anlatırsan sevinirim canım
Şişlikler için doktorumu arayayım o zaman...
Öğle arasından sonra
Çekirdek, Ayşe
BENDE ÖRMEEEK İSİTYORUUUUUUUUUUUUUUM ama hiç bilmiyrum ama çok isityrum ya netten bakıncada anlamyrum çünkü hiç bilmiyrum alt yapım yok
şöle değişik değişik şapklar şallar patikler yellekler örmek istyrum yaaa
Doktordan geldim, plasentanın ön duvara yerleşik olması normal bir yerleşimmiş. ya ön duvara ya arka duvara yerleşirmiş zaten.
Bebeği hissetmememin nedeni, bebeğin çok derinde olmasıymış. makine bile zor görüyor bebeği çok derinde ama keyfi yerinde gayet iyi merak etme dedi. kalp atışlarını da dinledim tekrar,rahatladım.
22.haftadan sonra başlayacaksın hissetmeye ve hareketlerini takip edeceksin, o hareketler bebeğin sigortası dedi.
inşallah hissederim, o kadar heyecanla bekliyorum ki , nasıl birşey olduğunu hiç hayal edemiyorum
sıkıcı ya kuaföre gitmek ben kaş aldırmaya gitmeye bile üşeniyrum yani
neyseki şükür bitti :))
hahahha sen git kızımı bıtak he iyimmiş yasattıyo seni hemen bak gör gör doğunca nolcek bakalım
çok istersek sağlıkla kucağımıza alabiliriz inşşş..yani ben buna inanıyrum bişeyi çok istersen olur bence tabiki allahım izin verirse
bende yeni şeyler yapmayı çok severim bak bildiğim bi yemeği değişik versiyonda tarife göre yaarım hep hoşuma gidiyo
tabi :128: deneye deneye buluyruz sonunda doğrıu olanı
ama çok haklısın he hiç bu yönden düşünmemiştim ben,m kızıma kim öğreticek yahu salçayı turşuyu benim acil yapıp deneyimp öğrenmem :))
ay az gülmedim kıyamam.yavrum ne memeleri büyük insanlar tanırım bir gram sütü gelmeyen.kankimin hiç yok diyebilirim yani hamile kalmadan düzdüzdü şimdi eh işte ama maşallah 8 aydır emziriyor bebeğini,sütüde yeterli...büyüklüğü değil işlevi önemli yaniAklıma takılan çok salakça 2 soru sorucam, şimdiden bağışlayın :)
1- memesi büyük olandan çok mu süt gelir ?
2- kullandığımız şampuan,duş jel,saç kremi. bunların içinde kimyasal yok mu, bebeğe zarar vermiyor mu ?
üzme cnm kendini,ahirette versinler cevabını,zaten görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı diye boşuna dememişlergunaydın herkese...
ahh su kaynanalar diyerek giris yapayım konuya. insan evlatları arasında ayırım yapar mı ya . ama benim kaynana ve kayınbaba kızlarını esimden cok fazla ayırıyolar..kızları da calısıyo ogretmen..ki bunlardan habersiz nikah kıymıs biri. yani telefonla arayıp ben nikahı kıydım haberiniz olsun diyen biri. gecen sene kızıma annem bakacagından evimizi tasımak zorunda kaldık. oturdugumuz evi guya esime vermisleri, onun icin almıslardı. biz tasınınca bizden habersiz kayınpeder evi sattı ve evin yarı parasına el koydu. nedeni de guya paraya ihtiyacı varmıs (kulliyen yalan maddi durumları cok cok iyi). neyse aradan 1 yıl gecmeden kızlarına 180 bin liraya ev almıslar. esime dedim hani maddi durumları kotuydu 1 yılda 180 bini nasıl biriktirmisler diye. sevgili kaynanam ben anneme yakına tasınınca anneme laf sokmus. gelinler kaynanayı napsın (halbuki kendisiyle farklı sehirlerde oturuyoruz) annelerinin yanına tasınırlar diye.. kendi torpille kızının tayinini cıkarttırıp, evinin yanındaki binadan ev satın aldı kızına...
a
üzme cnm kendini,ahirette versinler cevabını,zaten görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı diye boşuna dememişleray bende görümce olucam ama abimi çok seviyorum abim hakka hukuka çok düşkündür,kendime güvenmem ona güvenirim.oyüzdende mal mülk için abimle kötü olamam doğrusu.ayıp etmişler kuzucum boşver sen.aslında bizim türk literatüründe erkek evlada düşkünlük vardır ama neyse üzülme sen cnm
"görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı diye boşuna dememişler"
ayy koptum yaaabenım gorumcem cok ıyıdır kız ama öcü olanarı da vardır emınım veya aynen senın gibi düşünüodur
eşim hakka hukuka cok dıkkat eder kımsenın hakkını yemez bunu o da cok iyi bildiği için ufak tefek şeyelrden
arıza çıakrtmıyordur sanıyorum :)
ayy sendemiiiiAl benden de o kadar. annem örgü örerken, şimdi burdan kesmeye başlıyorum dediğinde,makası getiriyim mi demişliğim bile var . saftirik ben
amanda aman paşamız hareket halinde desene....günaydın canım bu arada...fıstık anneler cumanız hayır olsun.bebişim bugün hareket halinde.rabbim çok büyüüüük.bize böyle güzel duygular yaşattığı için şükürler olsun ona
Allah İyiliğini Versin Ne Güldüm Sana..ne güzel iyi geçiniyor olmanız cnm.benim görümcem yok şükürler olsun eşim tek çocukçevremde hep arkadaslarımın cadı görümceleri var ne biliim kaynanam yetiyor sağolsun ama hem kaynana hem görümce hem eltidir yani :) kıyamam yinede hakkını yemem,hakkı çok geçiyor bize,eh işte düşkünlükten ben dış kapı dış mandal muamelesi görüyorum bazen ama olsun çokta tın oğlu beni seviyor oh olsun
Bunu görmüş müydünüz kızlar? Biz de böyle banyo yaptırabilsek diyorum hep huzurlu olur bebişlerimiz :)
Ya da düzenli olarak böyle bir uzmana mı yıkatsak çocuuu
İnsan İzlemeye Kıyamıyor( İzlemeye Değer) - YouTube
Doktordan geldim, plasentanın ön duvara yerleşik olması normal bir yerleşimmiş. ya ön duvara ya arka duvara yerleşirmiş zaten.
Bebeği hissetmememin nedeni, bebeğin çok derinde olmasıymış. makine bile zor görüyor bebeği çok derinde ama keyfi yerinde gayet iyi merak etme dedi. kalp atışlarını da dinledim tekrar,rahatladım.
22.haftadan sonra başlayacaksın hissetmeye ve hareketlerini takip edeceksin, o hareketler bebeğin sigortası dedi.
inşallah hissederim, o kadar heyecanla bekliyorum ki , nasıl birşey olduğunu hiç hayal edemiyorum
Kızlarr hepinize hayırlı cumalarr ya bende hala hissetmiyorum bebişimi acaba bendede mi plesanta önde dr çok güzel herşey demişti geçen hafta :26:
gunaydın herkese...
ahh su kaynanalar diyerek giris yapayım konuya. insan evlatları arasında ayırım yapar mı ya . ama benim kaynana ve kayınbaba kızlarını esimden cok fazla ayırıyolar..kızları da calısıyo ogretmen..ki bunlardan habersiz nikah kıymıs biri. yani telefonla arayıp ben nikahı kıydım haberiniz olsun diyen biri. gecen sene kızıma annem bakacagından evimizi tasımak zorunda kaldık. oturdugumuz evi guya esime vermisleri, onun icin almıslardı. biz tasınınca bizden habersiz kayınpeder evi sattı ve evin yarı parasına el koydu. nedeni de guya paraya ihtiyacı varmıs (kulliyen yalan maddi durumları cok cok iyi). neyse aradan 1 yıl gecmeden kızlarına 180 bin liraya ev almıslar. esime dedim hani maddi durumları kotuydu 1 yılda 180 bini nasıl biriktirmisler diye. sevgili kaynanam ben anneme yakına tasınınca anneme laf sokmus. gelinler kaynanayı napsın (halbuki kendisiyle farklı sehirlerde oturuyoruz) annelerinin yanına tasınırlar diye.. kendi torpille kızının tayinini cıkarttırıp, evinin yanındaki binadan ev satın aldı kızına...
Günaydın sevgili arkadaşlarım...
geçmişe bakmadım üşendim, 2 gün olucak ben girmeyeli ve sayfalar almış yürümüş...
inşallah bir rahatsızlık faşan yoktur..biz kötü günler geçirdik kızımla, yine maddi manevi sıkıntılardan boğulduk...
allah'ım şanslarıyla, kısmetleriyle getirsin yavrularımızı, bizim çektiklerimizi çekmesinler...
hep mutlu olsunlar; hiç sevilmek, sayılmak, yalnız kalmamak gibi ya da nasıl alıcaz, nasıl ödiycez gibi sıkıntıları hiç olmasın..
kıyamam onlara, biz zor dayanıyoruz, allah onları da öyle sınamasın masum yavrularımızı..
aslında dünyaya getirmeye hakkımız yoktu diye de çok düşünüyorum ama bize olumlu katkılarını düşününce ağzıma biber süresim geliyor...bilemedim ben..
Herkese günaydın kızlar, hayırlı cumalar...
Sağlıklı, mutlu, huzurlu, sakin, dingin bir gün olsun inşallah. Güzel haberler alalım...
Yine enerjim sıfır :)
Ellerim ayaklarım dudaklarım şiş...
Günaydın kızlar :)
kahvaltımı yaptım geldım bı 10 dakıkaya çarpıntım baslar yarım saate de o gecer bebısde tekmelıo
gayet rutın sıradan bi gun :) dün akşam bebıs göbek deliğime neresını yasladıysa bı cıkıntı vardı göbegımde
yumurta gibi bişi sert eşim gorunce baya duygulandı yaa burada ıste dımı buradaa diip durdu
sonrada baska tarafa kaydı gıttı bebıss...
dün akşam eve gidince şu salçayı yapayım dıye direk mutfaga gırdım ama bıberlere bı baktım yarımları curumus
bazıalrı kötü olmus dolaptaydı halbukı cok da beklemeıd ama neyse dedım temzıeldım az bı bıber kaldı
ben de dün tarıfını aldıgım acı sosu yapaım dedım...yöresel yıyecekler satan bı dukkandan adıyaman acı bıberı
almsıtım onunla yaptım doğrarken resmen elelrımı yaktıı saatlerce gecmedı yanması ama yerken o kadar acı değil
şaştım kaldım :S bana çok acı bıber lazım artık yarın pazarda bakıcam...acı bıberım olmadıgı ıcın 5 kg domatesımde
benı beklıo :S Ev yapımı acı biber sosu (acısso)
Çok şükür bebek iyimiş.. Sende bolca dinlen, ağır iş falan sakın yapma.. Hiçbirşey sizin sağlığınızdan önemli değil.. İnşAllah tez zamanda normale döner..Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir...
Dün kontrölüm vardi, bebegim hamdolsun iyiymis ama rahimagzi kanali 4 cm olmaliyken bende 2,5cm e düsmüs. Pazartesiye kadar degisiklik olmazsa hastaneye yatacakmisim. Evde bol dinlenmem gerekiyormus. Ayni sorunu yasayanlar oldu mu? Hamileligimin ilk aylari hastanede gecti ( baska bir nedenden dolayi) yine yatmak istemiyorum=(
MaşAllah barekAllah oğluşuna.. Çok tatlı kuzucuk.. Rabbim cc nazarlardan saklasın..Kızlar bu da benım oğluşum... 4 boyutluya girdik ayrıntı sonrası, o zaman verdi doktor. Görünce inanamadım, bu kadar net olduğuna... Allah hepimizin evlatlarını bize bağışlasın...
Eki Görüntüle 514467
ayyy cidden çok fenaymışım dimi :84:walla topuklu ayakkabı giymeye çekinen ben çıktım merdivenin tepesine mutfak dolabı sildim bugün :) yardımcım bile şoka girdi abla napıosun düşcen die :) biri beni durdursun ya kafama koydum ya bugün o dolaplar silincek, kadın da akşam köyüne gitcekmiş yarım gün kalim bugün haftaya yaparız kalanları dedi, o camları silerken çıktım dolapları sildim bende hadi herşey bitsin die yardım de ettim kıyı köşe heryer tertemiz oldu ama bende öldüm bittim yani yokkk illa bugün bitcek yani :)
ayyyy süslü olmayı seviom ya ama hamile kaldığımdan beri kendimi kötü hissediom aynen bende diom bebiş doğsun kuaför arkadaşım gerekirse hastaneye gelip boyican saçımı :) sarıya alışkın ben bir zamandır kahve tonlarına dönmüştüm bebek istiyorum sarının dibi korkunç görünüo boyatmayınca die şimdi hemen döncem rengime bi doğsun kuzum :):) bi de şimdiden elbiseler aldık kızıma artık oyuncak bebek gibi süslerim onu da çıkar gezeriz ana kız ohhhhhh12:
ohhh dört teyze senin kız prensesler gibi ilgi görür walla :):)
arkadaşlar bebek bakım ürünelri hakkında düşüncelerimi sölemek istiyorum.bana set halinde almak gereksiz geliyor
ben sadece sebamed şampuan kullandım kızımda
pişik kremlerinde paraben oluyor genelde.ayrıca cok gereksiz geliyor
ben kızımın poposunu temizlemek için bi kapa ılık su koyardım pamukla temizlerdim.sonra temiz bi belzde kurulardım
hatta yazın lavoboda yıkardım popoyu.sonra temiz bi havluyla kurulayıp hakiki zeytin yagı sürerdim azcık.
cok sürmemek lazım asitli oldugundan pişik yapabiliyor
bebeklerde pişik ya bez den dolayı olur ,ya anne asitli bişi yerse (portakal gibi mesela ) sütten cocuga gecer ve idrarıda asitli olur bebegin.
biraz çişli bezde bekledigindede bebek pişik olur
yada kakalı olarak cocuk bekletilirse
bide cocugun poposu cok havasız kalırsa.yani popo temizlendikte sonra 5 dk popoyu havalndırmak lazım.
bunlara dikkat edilirse cocuk pişik olmaz.kızımın pişik oldugu sayılıdır.
şayet pişik olursada bunun için en güzel ve zararsız kremler hematen pomad ,bepanthene krem yada troysd. saglık ocakalrından yazdırabilriisniz.
banyo köpügü yada sabunu cok cok gereksiz cünkü şampuanda zaten kimyasal oluyor bide sabun ve köpükteki kimyasala maruz bırakmaya gerek yok bebek vucudunu
sacına sürülen şampuanı durularken zaten vucuduna akıyor bu şekilde bebek yıkanabilir.
zaten uzmanlarda bu şekilde öneriyor.
banyo sonrası bebek yagıda kullanmadım buda derideki gözenekelri kapatıyor belli süre sonra.tavsiye edilmiyor
bunun yerine ben kızıma zeytinyagı kullandım.eklem yerlerine masaj yaparak sürerdim özellikle.buda boyunun uzamasını saglıyor feridun kunaktan duydum.ben bilmeden uygulamışım kızıma meger :)
ayrıca zeytinyagı cok dogal zararsız ve faydalı
yüzü için nemlendiriciye ben 1 yaşından sonra gectim.mustelanın nemlendiricisini kullanıyorum
hiç ıslak mendil kullanmadım kimseyede tavsiye etmiyorum
ıslak mendillerin bir cogunda bulunan paraben erken yaşta ergenlige sebep oluyor ,özellikle kzılarda cok küçük yaşta regliye sebep oluyor bilginiz olsun.
kısacası bakım seti almak cok gereksiz yinede tercih meselesi tabi.ben kızımda dogal ürünleri kullandım oglumda da yine aynısını uygularım inş.
kızlar şu uyku setıne bakın çook tatlıııııı :)
Yeniden çok geçmiş olsun canım.. İnşAllah ciddi birşey çıkmaz.. Güzel haberlerini bekliyoruz inşAllah..kızlar geldim doktor muayene ettı ıste ekg cekıldı
bi rahatszlık ısmı söledi ne dedim anlamadım taşikardi yani dedi
öyle gibi gözukuyo su an ama pıhtılaşma sorunun oldugu ıcın kalbıne de bakalım dedi salı gunu eko için randevu
verdi usg ile kalbıme bakılıcakmıs bı de efor testı yapılıcakmıs
clexane kullanman da etkılı oalbilir dedi kansızlık etkılıodur dmeıstı kadın doğumcum dedım
çok fazla kansızlıgın yok yanı kansızlık var ama bu kadarı çarpıntı yapmaz dedi
tansıyonumda normalmiş öle yanı...
genel anlamda çarpıntın yavas yavas artıyot yavas yavas azalıyosa bu ıyı bısey ama anıden baslaıp
aniden gecıyosa ciddi bişey var demektir dedi sizinde aklınızda olsun kızlar
Hepinize Hayırlı Cumalar...Allah'ım gönlünüzden geçen tüm güzellikleri en yakın zamanda nasip eder inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?