2013 Yazına Zayıf Gireceğim Diyenlerin Deneyimleri

slm kızlar bende aranıza katılmak istiyorum bende doğumdan sonra çok kilo aldım. 77 kiloyum benim sizlerden daha fazla kilo vermem gerekiyor

KİLO VERMEYE HAZIR OLMA TESTİ

Beslenmenizi kontrol edin

Kilo vermeye hazır mısınız? Davranışlarınız, başarıya ulaşmanızda etkili olabilir. Başlamadan önce bu testi yaparak davranışlarınızda herhangi bir değişikliğe gereksiniminiz olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Her soruya 'doğru' veya `yanlış` olarak cevaplayın. Yanıtlarınız nasıl olmanız gerektiğini değil, nasıl olduğunuzu yansıtmalıdır.

1-Yeme alışkanlıklarım ve fiziksel aktivitem hakkında çok düşündüm. Ve neleri değiştirebileceğimi biliyorum.

2-Yeme ve aktivite şekillerimde geçici değil kalıcı değişiklikler yapmam gerektiğini biliyorum.

3-Çok fazla kilo verirsem kendimi ancak başarılı hissederim.

4-Yavaş kilo verirsem daha iyi olacağımı biliyorum.

5-Gerçekten kendim istediğim için şimdi kilo vermeyi düşünüyorum. Başkası istediği için değil.

6-Kilo vermek yaşantımdaki diğer sorunları da çözebilecek.

7-Normal fiziksel aktivitemi arttırmayı çok istiyorum.

8-`Hata` yapmazsam başarılı bir şekilde kilo veririm.

9-Beslenme ve aktivite planımı organize etmek için her hafta çaba göstermek ve zamana uymak için verdiğim sözü tutmayı istiyorum.

10-Kilo vermeye başladıktan sonra kilom sabit kalırsa, hedefime ulaşmada yardımcı olan motivasyonumu kaybediyorum.

11-Şu anda yaşamım stresli olsa bile bir kilo verme programına başlamak istiyorum.

....... Yanıtlarınızı Değerlendirin .......

1, 2, 4, 5, 7 ve 9. sorulara verdiğiniz yanıtlara bakın. Eğer `doğru` yanıtını verdiyseniz `1` puan, `yanlış` yanıtını verdiyseniz `0` puan olarak değerlendirin. 3, 6, 8, 10 ve 11. sorularda `doğru` yanıtını `0` puan, `yanlış` yanıtını `1` puan olarak değerlendirin. Sonra puanlarınızı toplayın.

Tek bir puan sizin kilo vermeye hazır olup olmadığınız hakkında bilgi veremez, fakat toplam puanınız ne kadar yüksekse başarılarınız da o kadar yüksek olur.

8 veya üstünde puan: Şu anda muhtemelen kilo vermek için iyi sebepleriniz var. Ve başarmanız için gerekli bazı adımları biliyorsunuz.

5-7 puan: Kilo verme nedenlerinizi ve takip edeceğiniz yöntemleri tekrar gözden geçirmelisiniz.

4 veya altında puan: Şu anda kilo vermek için uygun bir zaman olmayabilir. Başlangıçta başarılı olabilirsiniz, fakat hedefinize tam anlamıyla ulaşmak için gerekli ilerlemeyi sürdüremeyebilirsiniz. Nedenlerinizi ve yaklaşımlarınızı tekrar gözden geçirin ve daha sonra tekrar deneyin.

*REFERANS

AMERİKAN DİYETİSYENLER DERNEĞİ’NİN
GELİŞTİRİLMİŞ BESİN ve BESLENME REHBERİ
ROBERTA LARSON DUYFF, MS , RD,

6 çıktı benim

KASILMAYIN KASLANIN

Uzun zamandır spor yapmanıza rağmen yeterli cevabı alamıyor musunuz ?
Sporun hemen ardından çok aç ve halsiz misiniz ?
Ne kadar çabalasanız da fit bir bedene ulaşamıyor musunuz?
Performansınızın yeteri kadar arttığını düşünmüyor musunuz ?

O zaman sporcu beslenme planımıza kulak verin !
Tek başına ne spor ne de diyet tam performans göstermez.

Güçlü, çevik, dinamik,fit olmanın doğru yolu yeterli beslenmeden geçer. İşte diyetisyen berrin Yiğit'ten öneriler...

- Uzun zamandır spor yapmanıza rağmen yeterli cevabı alamıyor musunuz ?
O zaman sporcu beslenme planımıza kulak verin !

Tek başına bir besin mucize yaratmaz. Sağlıklı yaşam kısa mesafeli koşu değil, uzun maraton gibidir, süreklilik ister.
Ne sporla birkaç ay çalışıp atletik bir bedene kavuşursunuz ne de beslenme de yediklerinizde bir süre dikkat edip süperfit olursunuz.

Her iki kriterin de devamlı yaşam şekli olmalıdır.
Bazen aksamalar olsa da sonuçta bilinçli beslenme, spor, sıvı tüketimi performansınızı katlayarak artırır.

Fazla kilolardan kurtuldunuz ama çok daha ince, şekilli bir vücut, yüksek performans istiyorsanız glikojen depolarınıza iyi bakın.

- Acil enerji depoları olarak kullanılan kas ve karaciğerde saklanan glikojeni yetişkinlerde sıkı antrenman esnasında 1-3 saatte tüketilir.

Bu nedenle spor öncesi birkaç saat kala kilo başına 1-2 gr karbonhidrat tüketmelisiniz.
Bunun için sade, haşlanmış makarna doğru bir alternatiftir.

- Kısa antrenmanlar içinse karbonhidrat ve protein dengeli öğünler daha uygundur.
Tost, sandviç, müsli tercih edebilirsiniz.

Yaktığınız yağların atımı besinlerin vücut tarafından verimli emilmesi, dolaşımı, spor sonrası yorgunluk hissetmemek için sıvı alımını kontrol edip düzenli alınmalıdır.

- Spor öncesi ve sonrası tartılıp kaybedilen yarım kilo için 3 bardak su için.
Yeterli sıvı içip içmediğinizi anlamak için idrarınızın rengine bakın, açık ıhlamur çayı kadar olmalıdır.
Bir de 3 saattir tuvalete çıkmıyorsanız bilin ki vücudumuz %2 susuz kalmıştır.

Çok terleyenlerin kaybettikleri su kadar, tuz da dayanıklılık sporlarında sıkıntı yaratır.
Özellikle nemli, sıcak ortamlarda spor yapanlar mutlaka sodyum alımını takip etmelidir.

- Aç karna spor yapmayın.
Sabah erken saatlerde antrenman yapanlar için ise sıvı içeriği fazla vücutta şekeri aniden yükseltmeyen doğru karbonhidrat kaynakları seçmelisiniz.
Lifli, yağlı sağlıksız olsa da yoğun besinler sindirim sorunu yaratır.

- Kafein ise yağ yakımını arttıran etkisiyle sporculara önerilir.
Yine spor sonrası kas ağrılarını da dindirdiği düşünülür ama tansiyon sorunu olanlar dikkatli olmalıdır.

Yine sodyum kadar magnezyum, potasyum minerali de terle, eksik beslenmeyle sporcularda azalabilir.
Bunun için sporcu içecekleri özellikle kırmızı meyvelerden sıkılmış meyve suları tercih edilebilir.

- Spor, dayanıklı beden inşaatında önemli alt yapı kurar.
Yıkım ve yapım sistematiğinde ilerleyen fitness çalışmalarında kas yapısının doğru yenilenmesi için spor sonrası hızla kana karışan protein takviyesi alın.
Bunun için ağır antrenman toz protein alınmalıdır.

Yediklerinizle karşılayamayacağınız kaliteli ve çeşitli aminoasit kaynakları kas, zihin ve performans olarak da desteklerler.
Kana hızla karışmasını sağlamak için bu tozları meyve suları ile karıştırmalısınız.

- Mineraller kadar vitaminlerde yeteri kadar alınmalı.
D vitamini özellikle kış aylarında eksilebilir, takviye edebilirisiniz.
Bu konuda doktorunuza danışınız.

Su yetersizliği vücudu strese sokup yağlandırabilir.
Özellikle bir gün önce alkol aldıysanız su kaybetmişsinizdir, spor yapacaksanız önce bolca su tüketin.

- Antrenmanlara devam edebilmek için kaslarınıza iyi bakmanız spor öncesi ısınıp esneme hareketleriyle sonlandırmanız şart.
Kasılmalar, uyuşmalar lif ve kas yırtılmalarına kısa ve uzun vadede sakatlıklara neden olmasın.

Destek ürünler başarınızı artırabilir ama mutlaka tahlil yaptırıp sağlık kontrollerinden geçip,reçetesiz satılsalar da doktorunuza danışarak kullanın.

CLA, L-Karnitin ile birlikte Coenzyme Q-10 kullanımı birkaç yıldır sık tercih edilen besin takviyeleridir.
Son yıllarda kreatin ve beta- alenine kürleri de takviye edilmektedir.

- Güçsüz ve yetersiz kas kitlesine sahip vücut kan şekerini kontrol eden insülin kullanımı zorlanır.
Yani kas gücü çalışmaları diyabet riskini ortalama %67 azaltabilir.

Ağırlık antrenmanı sonrası alkol almak kasların iyileşmesinin geciktirir.
Çünkü dokuların yenilenme performansını azaltır.

Kas gelişimiz antrenman bitiminden itibaren 38 saat sürer.
Bu nedenle spor öncesi hızla kanda maximum çözünürlüğe ulaşan whey protein almalı spor sonrası gün içinde ara öğünlerde sporcu barları alabilir, ana öğünlerde hayvansal ve bitkisel protein grupları yemelisiniz.

Çok yoğun çalışıyorum diyorsanız yatmadan önce kazein proteini almalısınız.
Kazein midede jelleşeceği için geç kana karışıp yaklaşık 7 saat çözünecektir.

Diyetisyen Berrin Yiğit

niye kimsecikler gelmiyor. ((

tatlımmmm geldim sonunda ben kaç gündür deniyorum ama giremiyorum sayfa hata veriyor sürekli nihayet açıldı :)

yeni gelen herkes hoşgelmiş

son durum raporu vereyim hemen dukan diyetine devam ediyorum, çok katı olmamakla beraber, ama son kaçamaklardan dolayı aldığım kilolar gidiyor bir bir çok şükür :)
ama cumartesi benim minnoş yeğenimin mevlüdü var, umarım bozmam

özlemişim buraya yazmayı :))

filizcim senin nasıl gidiyor bakalım
ve yeni gelen kızlar neler yapıyorsunuz, kendinizden ve de diyetlerinizden bahsedin biraz :)

Selamm.. :)
Ben sadece ekmeği kestim ve spor yapıyorum her gün 20 dk kadar.. :)
Bolca su, şuanlık gözle görülen fark başladı bileee.. :)

pek iyi gitmiyor cnm şu diyetisyen ve spora başlasaydım..inşallah pazartesiden itibaren tam paylaşımda bulunacagım

Selamm.. :)
Ben sadece ekmeği kestim ve spor yapıyorum her gün 20 dk kadar.. :)
Bolca su, şuanlık gözle görülen fark başladı bileee.. :)

bal öncelikle hoşgeldin :)
Gerçekten devamlılık önemli sporda, 15-20 dk olsun her gün yapmak gerek
bolca su içtiğin içinde imrendim bak şimdi :)) günde 1 bardak ancak içiyorum alışkanlık edineyim diyorum ama 3-4 güne eski düzene dönüyorum maalesef
Bu kadar sözün üstüne bir maşallah diyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…