Yalnız annenin tavırları böyle ise zaten nişanlılık sürecini uzun tutma mümkün olduğunca yakın olsun düğünle arası. Aksi halde başın çok ağrıyabilir:26: Sıkıntılı bir nişanlılık sürecindense bir an önce atlatırsın en azından...
olmuyor işte maalesefBen söz olsun adı konsun diyorum onlar bana adı konulunca 6 ay sonra düğün yapalım diye gelecekler diyor Bu denmeyecek bir şey olarak düşünüyorlar ben hep sözlü kalacağım.kendileri 3 yıl nişanlı kalmışlar ama ben isteyince yapmıyorlar..
Maşallah ya günler nasıl güzel geçiyoorr 1 sene 8 ay 2 güm kalmışyaz mevsiminden nefret ediyorum ama kış mevsimini seviyorum yaa millet yazın tatil yaptı ama ben sürekli birileri evleniyor diye üzülmekten tatil yapamadım şimdi tatil sırası bende diyorum hemde ''kafa tatili'' korna sesi yok havaifişek sesi yok oohh miiss birde kış neden bilmem ışık hızıyla geçiyor
senin tarih zaman belli çeyize başlamamışsın
bizim zaman belli olmamasına rağmen çeyize başladık
bizde mi anormalik var anlamamdım
bir başladın mı kendini durduramaz alırsın sıkma canını , hayırlı olsun bu arada
ya nerden baslayacagımı bılmıyorum. dedeğin gibi bi başlasam devamı gelcek ama be korkuyorum bıraz yaa.ben bu işlerden maalesef anlamıyorum..eee anne yok babada yok tek başıma yapcam ve abımde kalıyorum alsam esyalarımı nereye koycam abımler kirada oturuyor ve 2 göz odaları var bırı yatak odaları biri misafir odası ve neredeyse herkes şimdi alma evlenmene yakın 1 yada 2 ay sonra al diyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum sence ne yapmalıyım?
herşey inşallah gönlünce olur canım ya aileler de artık ister istemez ikna oluyor bir süre sonra. 4 yıllık ilişkim var geçen eylülde istediler bizimkiler mırın kırın etti daha okuyorsun ya hemen gelirler düğün yapalım derlerse diye ama ikna ettim üstelik telefonda ikna ettim çünkü okuyorum o zaman 2.sınıftım ikna ettim ve ocakta sözlendimEğer nasipte varsa er yada geç olur canım sen sürekli ısrar et
Günaydın tatlım nasılsın? Günün temizliği başladı mı:) Erkek arkadaşın seni çok sahiplenmiş o yüzden herkesten kıskanıyor:) Aileni koruman tabi ki önemli sonuçta bu yaşına seni onlar getirdi..Nişanlılık evrelerine geldikten sonra hemen evleneceğim zaten evde durmaya niyetim yok
Bu arada kızlar herkese günaydın.. Size danışmak istediğim bir şey var. Ben hangi sabah kalksam annem hep beni çekiştiriyor oluyor. Örnek vereyim yok bilgisayar başında,bir elinde telefon,çalışmaya niyeti yok vb. gibilerinden. Halbuki bu yaşıma kadar hep onun iştediklerini yaptım üniversite diye tutturdu 2 yıllık okudum.Sonra el alemin meşhur kızları ile kıyaslamaya başladı sınava girip 2 yılın üstünü hatay da işletmeye tamamladım. Ama yine yaranamadım el alemin kızları bir seferde kpss'yi kazanırken ben kazanamıyormuşum aklım fikrim başka yerdeymiş falan. Hep bize harcadığı paralardan bahseden o kadar emek verdim şu tutarda para harcadım diyip yüzümüzü vuran bir annemiz var. Ablam evlendi kurtuldu çünkü bizim evlenmemiz bunlardan kurtulmamız demek evde hep bir baskı hep kendi istediğinin olması yönünde bir tavır var.. Beni çekiştirirken babama anlatıyor tabi bunları ama babam da kalkıp hiç bir şey demiyor. Biliyorum babam annem gibi düşünmüyor ama onun düşüncelerini de değiştirmek için hiç bir şey yapmıyor bu da evde hepten yalnızlaşmama neden oluyor.Bir işim olsun diye her gece dua ediyorum sırf evde durmayacağım sabah gidip akşam geleceğim diye istiyorum evde durmak bibim için kabus! 10 dakika telefon ile konuşursun hemen gelir kim o kim o! Ablamla konuştuğumda bile inanmaz bazen.. Bazı anneler kızlarının mutluluğunu ister ama annem bizim seçimlerimizden hiç gurur duyup beğenmez çünkü kendi düşünceleri her şeyin üstündedir.Sevgiye inanmaz ve her şey onun için para demektir. Şimdi para para diyorum ama sanmayın ki bu paraları harcıyor,Hayır!1 kuruşuna bile dokunmuyor sürekli biriktiriyor ne yapacaksınız bu kadar parayı dediğimde yaşlanınca harcayacağız diyor halbuki yaşlanınca da emekli maaşı var aynı para o zaman da geliyor.Üstüne merak etmeyin size bırakacak değilim diyor zaten onlardan kuruş isteyen yok dershane,okul parasını ona geri ödememizi bekleyenden ne beklenir ki.Komşumuz var benimle kız benimle yaşıt lise mezunu eşi ise doktor yaklaşık 4 yıldır evliler.Annem sevgiye inanmadığı için o doktor onu bırakır falan diyordu sürekli.Bu çiftin 15 gün önce bebekleri oldu ve annemin tek söylediği şey kız kendini garantiye aldı demek oldu..Onun için sevgi önemli değil zengin olsun yeter.
Çok dolmuşum galiba kusura bakmayın..Ama ben bu anne ile ne yapabilirim sözümün bir an önce olması için onları nasıl ikna edebilirim
Bazı yerler mağzada isteğin kadar bekletiyolar canım öyle bişey yapabilirsin tabi güvenilir biyer olması lazım.
Oda olmazsa para biriktircen hepsini birden alcan ama benim tavsiyem yavaş yavaş al para biriktirmek biraz daha zor geliyo bana
Ne kadar da birbirimize benziyormuşuz okurken gözyaşlarımı tutamadım açıkcasıah tatlım benim yeni yazabiliyorum... bi bu özelliği aynı annelerimizin kakalayıp duyor benimkide beni işte hiç bir şeyi beğenmez hiç bir yaptığımı kabullenmez bi işi bi kere aksatayım hayatım boyunca hiç yapmamış olurum.. bende bu sebeple uzaklaştım odamda bitkisel hayat yaşıyordum taki nişanlımı tanıyınca biraz çıktım işte rahat ettim alıp çıkardı beni evdende öyle.. daha gezmek nedir bilmem arkadaşlarımla arkadaşım yok ya resmen bu yüzden varsa yoksa dükkan ev dükkan ev hastaneye gidemiyordum tek başıma ki hala aynı bi işim olsun oda peşime takılıyor ben nasıl gidecekmişim ta oralara başıma bişey gelirmiş ne gelecek ya ortaokul çocukları gecenin bi yarısına kadar fink atıyor sahillerde ben gündüz bi yere gidemiyorum. telefon konusundada aynı bi rahat yok ya bi bırak rahat rahat konuşayım yok ona anlatacakmışım zaten görüşemediğim üç beş arkadaşımlada bu şekilde adam akıllı konuşamıyorum herşey içime patlıyor. senin en azından çalışmanı istiyorlar bana çalışmakta yok artık daral geldi evde durmaktan ablam boşuna 18inde evlenmemiş anlıyorum şimdi kızıneyseki para gibi bi derdi yok tek derdi benim oturmamla hiç bişi bulamasın bi bardak su ister gene kaldırır ya.. sen napacaksın ananı görmezden geleceksin katlanacaksın başka çaresi yok bunun anneler için bi çözüm bulunamadı henüz inşallah bi an evvel evlenir kurtuluruz canım... ananda tek başına yesin paralarını..
güldürdün beni evleniyolar diye tatil yapamadın hee
Yok canım onlarda bulamıyorlar,ablam van da öğretmendi eşi de amasyadaydı bir tanıdık bulduk ankaraya tayini gelecek dediler..Fos çıktı sonra eniştem nikah kıyıp eş durumundan getirtelim dediler ona da karşı çıktılar ollmaz diye ama en sonunda nikah kıyılıp eş durumundan geldi.Onların dediğine kalırsak zor iş..Vallahi benim hiç bir şeyim yok canım bir kimliğimi alıp gideceğim..Senin çeyiz çokmuş valla
İnşallah canım.. Sende sevdiceğinle bir ömür mutlu ol inşallah:) Nasıl ısrar ettin onları bana söyler misin? hiç becerikli değilim bu konularda maalesefKonuşuyorum yok diyorlar bende bir şey diyemiyorum belki istediğimi anlarlar diye bekliyorum ama yok
Ohh iyi olmus onlar kazanmısen önemlisi kimlik zaten o ve sen tamamsanız nikah kıyılmaya haazırdır amaaa yinede kacmak yok savasmak var
onların anlamasını beklersen çok zaman alabilir canım yaben sürekli annemi aradım babamla iletişimim çok iyidri hatta onunla daha iyi anlaşırım ama sürekli annemi aradım bu dönemde sonra yengemde ısrar etti anne hemen evlenecek değil nişanlılık sözlülük dönemi neden var birbirlerini daha iyi tanımak için sen güven destekle falan dedi ikimiz iki yandan baş ettik şükür derken bu defa yazın olsun söz şubat tatilinde olmasın dediler bir de öyle ikna ettim ama işte dediğim gibi geçen sene eylülde istediler ocakta ancak oldu söz 4 ay beklettiler bizimkiler beni yaptılar yapacaklarını
Mecburen kabul edecekler canım ben anne baba olsam böyle yapmazdım üstelik çocukluğunu bildiğim bir genç ve ailesi..Ayıp ediyorlar ama 2 gün sonra yüz yüze bakacağız..
ya nerden baslayacagımı bılmıyorum. dedeğin gibi bi başlasam devamı gelcek ama be korkuyorum bıraz yaa.ben bu işlerden maalesef anlamıyorum..eee anne yok babada yok tek başıma yapcam ve abımde kalıyorum alsam esyalarımı nereye koycam abımler kirada oturuyor ve 2 göz odaları var bırı yatak odaları biri misafir odası ve neredeyse herkes şimdi alma evlenmene yakın 1 yada 2 ay sonra al diyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum sence ne yapmalıyım?
Öyle canım o zamanda utanmıs olacak yaptıklarındanevdekilerin maddi durumu nasıl acaba nişan vs yapamayız bir sürü masraf mı diye düşünüyolar :44:mesela bende birazcık birikmiş para var dügüne kadar calısıp bi o kadarda para ayırabilirsem ceyiz vs için ancak diyorum belkide yetmeyecek..üstüne annemlerin takacagını düşünmem kendileri alsınlar..birde yatak odasını onlar alsın ( asslında benim yatak odası için hazır param vardı birazcık acık kalırdı belki habersizce aldılar sonrada yemicez ya geri vericez diye bagırdılar yatak odasını zenginde olsam onlara aldırmak istiyorum bu yasananı belki hafifletirim içimde ) yoksa herseyimi kendim almak istiyodum ben :44: o kadarda ceyiz aldıgım halde yetmiyo canım hesaplıyorum yok ne masraflı işmiş şu yuva kurmak :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?