2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

İyiyiz canım sen nasılsın? İnşallah hepimizin hafta sonu güzel geçer.. Benim babama bunu söylersem hemen suratı asılır herhalde.. Ne güzel baban mutlu olmuş senin mutluluğundan O duruma gelince zorlanır ama kabul edecek mecbuurrrr

Senin işin zor vallahi..
Benim ailem de kabul etmemişti. İlk 1 ay sustum, anlarlar falan diye bekledim ama ben sustukça onlar da sustu... Sonra her gün laf sokmaya başladım Sürekli kafasını şişirdim annemin, neredeyse her gün kavgalıydık. Bir gün sahurda geldi suratı on karış bir şekilde "çağır gelsinler" dedi gitti. O günden nişan gününe kadar yine kavgalı, surat on karış... Şimdi normale döndü şükür...
Yani beklersen daha çok beklersin, sürekli başlarını ağrıt gerekirse kavga et bıksınlar senden

Ben güne kırgın uyandım, soğuklar beni mahvetti
Sen nasılsın??
Bayramda İstanbula gideceğim için kayınvalide, kayınpeder ve iki görümceye hediye bakacağım bugün...
Burada da bir şey bulunmaz ki bakalım günüm nasıl geçecek

canım sen yine iyiymiş ya ben ne yapayım .

ben abimin evliliği olsun diye aldığım zam farklarını ve ikramiye maaşımı verdim o parayla söz takıldı geline bilezik alındı .

nişan yapılacak diye 5800,00 tl kredi çektim ve kim ödüyor biliyor musun o parayı da yine ben ödüyorum her ay 209 tl . düğün oldu ben düğünde hiçbir şey takmadım .annem büyük altın aldıydı ama takmak istemedim gelin bazı sorunlar yaşadığımdan dolayı .

ablamın düğünü olacak diye yine 3500,00 tl kredi çektim onuda ben ödüyorum o parayla bilezikler alındı . ayda 102,50 tl canım.

aniden evlilik olunca kendi çeyizime aldıkllrımın hepsini verdim , yine ona bir sürü tupperware , tencere takımı , kızı için yorganı , pike takımı , nevresim takımı aldım ödüyorum ..(ablamın 2.evliliği) 1.evliliğinden eşyalarının hepsi eski diye beğenmediklerimi alma boşver alırız demiştim. 1evliliğinde yurt dışına gittiği için eşyaları burda kaldıydı.

şimdi ben kendime yapmaya çalışıyorum .o taksitleri ödeyip de.

ablamın nikahında abim mesela ince teneke gibi bilezik takmıştı gelinle de o yüzden tartıştım mesela . insan yediremiyor ya ablam oysaki ona 15 gr bilezik takmıştı.

insanın gücüne gidiyor bana abim yapmazsa kıyametin kopacağını söyledim ben evlendiğimde getireceksin o parayı dedim ama sanmıyorum getirsin.

o yüzden hiç üzülme canım benim . allah büyük .

bende iyiyim canım babamdan dolayı sorun yaşayacağımı sanmıyorum yine belli olmaz ama abim garanti yani..
bendeki abim anne babaya yeter.ablamın kinde eniştemi dövmüştü yani , bende de böyle yapmasından krkuyorm Şadiye abimin sorun çıkaracağını söyledim ama bunu yapacağını söylemedim ne olur bilmem .

bende iyiyim canım havalar soğudu ohh diyorum bu ne sıcaklardan çok bunladım.
nasıl bir şey bakıyorsun canım .ne güzel nişanlının ailesi sevinir çok iyi düşünmüşsün canım.

amin inşallah hepimiz mutlu oluruz canım ya sözden nişandan sonra neden hemen düğün olsun yaa şartlar el vermiyorsa beklenir ki hemen düğün olacak diye bişi mi var maksat ad koymak sende sevdğinde rahat etsin birbirinizi birbirinizin ailelerini iyi tanıyın diye var ve eğer aradaki samimiyette ileri gidilmezse mesafe korunursa ben bozulacağına inanmıyorum nişanınn falan(tabi çiftler anlaşamazsa ayrı bir konu) ama siz anlaşırsanız aileler de mesafeyi korursa nişanlılık döneminin uzun sürmesinde bir sakınca yok bana göre:26: ne kadar sürelik bir ilişkin var? babam ilk mırın kırın etti baba 4 yıl oldu tanıyalı deyince birden surat ifadesi değişti tamam o zman ilk bir ben tanışayım dedi sevdiğim ben babam tatlı yemeye çıktık tanıştılar çokta beğendi babam ilk böyle oldu işte sende babanla aran iyimiş böyle yapabilirsin canım ilk baban tanısın istersen?

Kızlar bu ne böyle herkesin ailesi sorunlu...
Günde 489 Ya Fettah deneyin bakalım ne olacak:26:

Canım henüz karar vermedim ne alınır hiç bilmiyorum...Babana ve nişanlıma birer cüzdan almayı düşündüm(nişanlımın ihtiyacı da var), kayınvalideye ipek bir şal olabilir(açık kendisi) ama görümcelere ne olur hiç bilmiyorum...Kimi ev hediyesi al dedi, kimi bakım seti al dedi...Kararsız kaldım

Günaydın canlarımmm Herkese iyi hafta sonlarııı benim bu hafta sonum yurtta pinekleyerek geçecek ama inşallah perşembeden itibaren 15 gün gayet iyi geçecek sevdiğimin yanıında olacağım bu bayramlar tatiller iyi ki var yaaa

Herkes bişeyler yaşıyor az çok yani sorunsuz geçti diyene ben gerçekten inanmıyorum ya.
nişanlının ihityacı olan şeyi alman güzel.ikili takımlar var ya bluz kırka onlardan da alabilirsin lc waıkıkıya bak çk hoş gömlekler var

görümceler evli ise onlara da kıyafet alabilirsin evine girip çıkıtysan süs eşyası alabilirsin tabi.

günaydın canım

aynen öyle şu önümüzdeki haftayı da atlatsak da gelse 9 günlük tatil
yatacam hep valla , hep böyle diyorum ama sabahın köründe kalkıyor

oh ne güzel aşkla olcan hee

Ablamda da aynı olayları yaşadık ders almışlardır diye düşündüm beni de üzmezler diye düşündüm ama yok.. Erkek tarafı bayanlar olarak annem ile konuşmaya geldiler ama kovmaktan beter etti bayramdan sonra bir kez daha gelecekler niyetlerini bu sefer açık açık söyleyecekler erkeklerde gelecek yine yok derslerse bi daha gelmeyiz diyorlar Ah bu anne babaları anlamak mümkün değil biz de mi öyle olacağız 2 gündür tek kelime konuşmuyoruz yüzlerine bile bakmıyorum çünkü sürekli annem beni çekiştiriyor babam da susuyor hepten deli oluyorum. Sabah babam geldi kalkmıyor musun diye uyuyorum dedim gitti saat 11:30 da daha kalmıyor mu diyordu annem normalde yatan birisi değildim ama inan görmek bile istemiyorum. Senin gibi yapacağım artık başka çare yok bayramda ablam ile eniştem gelecek onlar da konuşsunlar istediğim sadece söz bunun nesi bu kadar zor algılayamıyorum:44:

Ah kuzum bir sürü borç içindesin desene:26: Allah yardımcın olsun canım senin hakkını ödeyemezler ablan,abin,her şeyde yardımlarına sen koşmussun senin mutluluğun için de onların bir şeyler yapması şart.. Ne gördüysen onu yapmak zorundasın canım.. Sen 15 gr bilezik taktıysan o da aynısını getirmek zorunda. Benim ablamın düğününde de sahte altın takmışlardı düşün yani. Durumun yoksa söyle ya da ufak bir şey al ev eşyası gibi. Sahte altın nedir? Allah yardımcın olsun canım benim..

Niye dövdü enişteni ? Çok kıskanç mı? Anne baba izin verdikten sonra dövmek nedir ya! İnşallah ikna olur canım benim..

İlk defa nişanda gördüm kendilerini, ne zevklerini ne bedenlerini biliyorum o yüzden :) Ev eşyası olabilir, ona bakayım ben bi...

Bayramda belki kalpleri yumuşar ablanlar bi konuşsun bakalım olmadı başka bir yol düşünürsün

Ben anlam veremiyorum yani.. Düğün elbet olacak yani.. 3 yıllık bir ilişkim var canım benim ama çocukluktan beri tanıyoruz beraber büyüdük aileler de birbirlerini tanıyorlar sürekli de görüşüyorlar ama o konular ima edilince ne annem ne babam konuşmak istemiyor.. Konuyu hep kapatmak niyetindeler.. Ben çalışmıyorum diye bir problem bir problem ablam devlet memuru onda da bir sürü sorun yaşadık yok ayrıl görüşme,evlenme,erkek mi yok dediler yani. Sevgiye hiç önem vermiyorlar halbuki kendileri severek evlenmişler ve 3 yıl da nişanlı beklemişler..Anlamıyorlar yani. Kimsenin söylediklerini dinlemiyor kendi bildiklerini okuyorlar.. Babam zaten tanıyor canım ama sözden 6 ay sonra düğün yapalım gelecekler diyor ne mantıksızlık bu ya!

Bayramda belki kalpleri yumuşar ablanlar bi konuşsun bakalım olmadı başka bir yol düşünürsün

İnşallah canım benim bekleyeceğiz bakalım.. Yarın doğum günüm kutlamak akıllarına bile gelmeyecek biliyorum ama olurda kutlarlarsa keşke doğrumasaydınız nasıl olsa istediklerimi yapmıyorsunuz diyeceğim zaten annem hiç istememiş beni doğurmayı babam belki erkek olur demiş ama maalesef kız olmuşum

ablamdan hiç kuşkum yok geçen gün sordu ne kadar çekmiştin diye tamam ben sana ödeyeceğim dedi.

ama abim maalesef sanmıyorum ben kendime kıyafet fean alamıyorum ya çıldırıyorum böyle çeyizime öyle ufak teefek şeyler alıyorum . sırf ben bu borç yüzünden evliliği erteliyorum canım . . bu kadar borç varken nyimle yapacağım bohçası yüzüğü dün yüzüklere fean bakıyorum 500-600 tl yuhh dedim yani baktıkça işin içinden çıkamaz hale geliyorum.

sevgilimde abilerine yardım etmiş ve ödüyorlar ama parça parça para pul olup gidiyor diyor.

canım insanın ççk zoruna gidiyor ya .ben keriz miydim de aldımm taktım yani dimi. .

gelin hanım çok akıllı uyanık sanıyor kendisini.kendileri ev alacaktı o altınlarla . o yüzden kalın bilezikten takmadılar . ince bileziği seçerken de abim çıkardı bileziğe kurdele bağlamak için arıyor kurdele . .annem de bunu mu takacaksın dedi.abim başka bileziklere baktı sonra başka bir bileziği çıkardı ,gelin hanım ben seninle böyle mi konuştum.ben onu istiyordum dedi . ya varya o anda direk saçını başını yolacaktım öyle sinir oldum .
bir dünya lafar söyledim şimdi konuşmuyruz ..

sonuç ne oldu biliyor musun altınlaı çok büyük zararla sattılar ve evi de alamadılar allah büyük canım hiç bırakmıyr.

sahte altın da neyin nesi , insanları anlamak çok zor canım ya allah herkesin kalbine göre versin

Allah görüyor canım hiç kuşkun olmasın Elbet hak yiyenin cezası çıkıyor bir yerden. İyi olmuş gelin hanıma da alamamış evini senin hakkını yiyecek sonra ben seninle böyle mi konuştum desin eşine Sen evlen yuvanı kur canım bu çektiğin tüm sıkıntılara o zaman değer

aynen öyle canım rabbim büyük diğer tarafa bırakmıyor .üzüldüm mü tabi ki de üzüldüm evi alamadıklarına ama insan yine de sana yapılana karşı da üzülüyor yani. dedim abime de sen dedim o bileziği taksaydın şu zamana kadar evi almıştın ama bak yüce rabbim büyük hiç diğer tarafa bırakmadı yiğenimin hakkını yediğinden sana da evi nasip etmedi birazda bu atarftan bak olaylara da gör o geri zekalı karını da söyle dedim.

ayy bende bunlardan istiyorum dedi annem direk aldı verdi.

annem mesela geline tupperware antartika buzluk almıştı çok gücüme gitmişti ki kızın annesi de kendine almıştı o zaman sipariş vermişti benimde annem gelinine aldı . oysa ki bende yeni yeni çeyizlerimi almaya başlıyordum .onca borcun içinde

sana mı düşüyor almak dedim annesi alıyorken kendi kızına da alsın ne var dedim . sen bana ne aldın dedim . gelinin sana doğum gününde ne aldı dedim sen niye alıp değer veriyorsun dedim.

biz ilk zamnlarda çok iyiydik aman içinde ukte kalmasın diye herşeyini aldık . ben burada gördüklerimi bohça hazırlattım anneme düşün.

ama onun yaptığı muameleye bak. yediremiyorum ya.insan kendini enayi yerine koyulmş hissediyor.

hayırlısı ile inşallah yuvamı kurarım inşallah hepimiz sorunsuz sıkıntısız kurarız canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…