İyiyiz canım sen nasılsın? İnşallah hepimizin hafta sonu güzel geçer.. Benim babama bunu söylersem hemen suratı asılır herhalde.. Ne güzel baban mutlu olmuş senin mutluluğundanselam kızlarrrr nasılsınızzz bakalım haftasonunuz umarım güzel geçer.
dün benim telefonum çalıyordu bende dalgınlık o kadar çok ki , cebimde olan telefonu unutmuşum ,aynanın önünde arıyorum , babamda halime gülüyor , bende meşgula attım
babam kim dedi bende takılırım arada yine takıldım sevgilim dedim dediği şey beni şaşırttı inşallah maşallah dedi bir kahkaha attım ki kendim bile şaşırdım
tabi iş o duruma gelince böyle dicek mi bilmiyorum.
sizin anne baba kızlar bende de abim var abim zorluk çıkarır diye düşünüyorum
Durumları gayet iyi canım 2 evimiz var arabamız da var niyetleri bir ev daha almak ney yapacaksak bu kadar parayı anlamıyorumTatile gitmeyiz evden adım atmayız ben 13 yıldır tatile gitmiyorum deniz görmek tatil yapmak istiyorum dediğimde kızıyor annem gitmiyorsanız ben gideyim diyorum o zaman da niyetin ne demek istiyor ne niyetim olacaksa? evlenince hiç gelme tatilden diyor..Sanki tatile giden herkes evli Ben onlardan nişan falan istemiyorum ki sadece adını koysunlar yeter yani onun içinde bir masraf yok ki.Zor canım kürdandan başlarsak en ufak şeylerden başlıyorsun almaya ev kurmak zor vallahi:44:Benim erkek arkadaşım da yatak odasını ailene aldıracağım adet diyor Ama ben onlardan hiç bir şey istemiyorum almasınlar yani ablam kendisi aldı şimdi onun lafını da ederler ablan aldı sende al diye.. Birikmiş paranı aldılarsa aldır yatak odasını canım
selam kızlarrrr nasılsınızzz bakalım haftasonunuz umarım güzel geçer.
dün benim telefonum çalıyordu bende dalgınlık o kadar çok ki , cebimde olan telefonu unutmuşum ,aynanın önünde arıyorum , babamda halime gülüyor , bende meşgula attım
babam kim dedi bende takılırım arada yine takıldım sevgilim dedim dediği şey beni şaşırttı inşallah maşallah dedi bir kahkaha attım ki kendim bile şaşırdım
tabi iş o duruma gelince böyle dicek mi bilmiyorum.
sizin anne baba kızlar bende de abim var abim zorluk çıkarır diye düşünüyorum
Öyle canım o zamanda utanmıs olacak yaptıklarındanevdekilerin maddi durumu nasıl acaba nişan vs yapamayız bir sürü masraf mı diye düşünüyolar :44:mesela bende birazcık birikmiş para var dügüne kadar calısıp bi o kadarda para ayırabilirsem ceyiz vs için ancak diyorum belkide yetmeyecek..üstüne annemlerin takacagını düşünmem kendileri alsınlar..birde yatak odasını onlar alsın ( asslında benim yatak odası için hazır param vardı birazcık acık kalırdı belki habersizce aldılar sonrada yemicez ya geri vericez diye bagırdılar yatak odasını zenginde olsam onlara aldırmak istiyorum bu yasananı belki hafifletirim içimde ) yoksa herseyimi kendim almak istiyodum ben :44: o kadarda ceyiz aldıgım halde yetmiyo canım hesaplıyorum yok ne masraflı işmiş şu yuva kurmak :44:
İyiyiz canım sen nasılsın? İnşallah hepimizin hafta sonu güzel geçer.. Benim babama bunu söylersem hemen suratı asılır herhalde.. Ne güzel baban mutlu olmuş senin mutluluğundanO duruma gelince zorlanır ama kabul edecek mecbuurrrr
Ben güne kırgın uyandım, soğuklar beni mahvetti
Sen nasılsın??
Bayramda İstanbula gideceğim için kayınvalide, kayınpeder ve iki görümceye hediye bakacağım bugün...
Burada da bir şey bulunmaz ki bakalım günüm nasıl geçecek
Ben annemle konuşamıyorum bağırıp çağırıyor sürekliBabamla sakince konuşabiliyorum onunla daha iyiyim hatta ama ona da ısrar edemiyorum Senin yengen varmış ne güzel benim çevremde yardımcı olacak kimse yok ablamda da araya birilerini sokmuştum bunda da mecburen olacak.Sonuçta aileler birbirini tanıyor duymayan kalmamış kız ailesi olarak demez misin aa gençler böyle yıllardır görüşüyor herkes de biliyor laf ederler en azından adını koyalım dersin değil mi? Ama sözden sonra 6ay düğün yapalım diyecekler diye ödleri kopuyor anlayamadım. Eniştemi istemedikleri için ablamda zorladılar ben rahat ederim tanıyorlar dedim bende de milyonlarca sorun çıktı iş,para,6 ay sonra düğün isteyecekler Çıldırmak üzereyim yangır var diye bağıracağım az kaldı tımarhanelik olacağım
Sende hep mutlu olursun canım inşallah
bende iyiyim canım babamdan dolayı sorun yaşayacağımı sanmıyorum yine belli olmaz ama abim garanti yani..
bendeki abim anne babaya yeter.ablamın kinde eniştemi dövmüştü yani , bende de böyle yapmasından krkuyorm Şadiye abimin sorun çıkaracağını söyledim ama bunu yapacağını söylemedim ne olur bilmem .
bende iyiyim canım havalar soğudu ohh diyorum bu ne sıcaklardan çok bunladım.
nasıl bir şey bakıyorsun canım .ne güzel nişanlının ailesi sevinir çok iyi düşünmüşsün canım.
Kızlar bu ne böyle herkesin ailesi sorunlu...
Günde 489 Ya Fettah deneyin bakalım ne olacak:26:
Canım henüz karar vermedim ne alınır hiç bilmiyorum...Babana ve nişanlıma birer cüzdan almayı düşündüm(nişanlımın ihtiyacı da var), kayınvalideye ipek bir şal olabilir(açık kendisi) ama görümcelere ne olur hiç bilmiyorum...Kimi ev hediyesi al dedi, kimi bakım seti al dedi...Kararsız kaldım
Günaydın canlarımmmHerkese iyi hafta sonlarııı benim bu hafta sonum yurtta pinekleyerek geçecek ama inşallah perşembeden itibaren 15 gün gayet iyi geçecek sevdiğimin yanıında olacağım bu bayramlar tatiller iyi ki var yaaa
Senin işin zor vallahi..
Benim ailem de kabul etmemişti. İlk 1 ay sustum, anlarlar falan diye bekledim ama ben sustukça onlar da sustu... Sonra her gün laf sokmaya başladımSürekli kafasını şişirdim annemin, neredeyse her gün kavgalıydık. Bir gün sahurda geldi suratı on karış bir şekilde "çağır gelsinler" dedi gitti. O günden nişan gününe kadar yine kavgalı, surat on karış... Şimdi normale döndü şükür...
Yani beklersen daha çok beklersin, sürekli başlarını ağrıt gerekirse kavga et bıksınlar senden
Ah kuzum bir sürü borç içindesin desene:26: Allah yardımcın olsun canım senin hakkını ödeyemezler ablan,abin,her şeyde yardımlarına sen koşmussun senin mutluluğun için de onların bir şeyler yapması şart.. Ne gördüysen onu yapmak zorundasın canım.. Sen 15 gr bilezik taktıysan o da aynısını getirmek zorunda. Benim ablamın düğününde de sahte altın takmışlardı düşün yani. Durumun yoksa söyle ya da ufak bir şey al ev eşyası gibi. Sahte altın nedir? Allah yardımcın olsun canım benim..canım sen yine iyiymiş ya ben ne yapayım .
ben abimin evliliği olsun diye aldığım zam farklarını ve ikramiye maaşımı verdim o parayla söz takıldı geline bilezik alındı .
nişan yapılacak diye 5800,00 tl kredi çektim ve kim ödüyor biliyor musun o parayı da yine ben ödüyorum her ay 209 tl . düğün oldu ben düğünde hiçbir şey takmadım .annem büyük altın aldıydı ama takmak istemedim gelin bazı sorunlar yaşadığımdan dolayı .
ablamın düğünü olacak diye yine 3500,00 tl kredi çektim onuda ben ödüyorum o parayla bilezikler alındı . ayda 102,50 tl canım.
aniden evlilik olunca kendi çeyizime aldıkllrımın hepsini verdim , yine ona bir sürü tupperware , tencere takımı , kızı için yorganı , pike takımı , nevresim takımı aldım ödüyorum ..(ablamın 2.evliliği) 1.evliliğinden eşyalarının hepsi eski diye beğenmediklerimi alma boşver alırız demiştim. 1evliliğinde yurt dışına gittiği için eşyaları burda kaldıydı.
şimdi ben kendime yapmaya çalışıyorum .o taksitleri ödeyip de.
ablamın nikahında abim mesela ince teneke gibi bilezik takmıştı gelinle de o yüzden tartıştım mesela . insan yediremiyor ya ablam oysaki ona 15 gr bilezik takmıştı.
insanın gücüne gidiyor bana abim yapmazsa kıyametin kopacağını söyledim ben evlendiğimde getireceksin o parayı dedim ama sanmıyorum getirsin.
o yüzden hiç üzülme canım benim . allah büyük .
bende iyiyim canım babamdan dolayı sorun yaşayacağımı sanmıyorum yine belli olmaz ama abim garanti yani..
bendeki abim anne babaya yeter.ablamın kinde eniştemi dövmüştü yani , bende de böyle yapmasından krkuyorm Şadiye abimin sorun çıkaracağını söyledim ama bunu yapacağını söylemedim ne olur bilmem .
Herkes bişeyler yaşıyor az çok yani sorunsuz geçti diyene ben gerçekten inanmıyorum ya.
nişanlının ihityacı olan şeyi alman güzel.ikili takımlar var ya bluz kırka onlardan da alabilirsin lc waıkıkıya bak çk hoş gömlekler var
görümceler evli ise onlara da kıyafet alabilirsin evine girip çıkıtysan süs eşyası alabilirsin tabi.
Ablamda da aynı olayları yaşadık ders almışlardır diye düşündüm beni de üzmezler diye düşündüm ama yok.. Erkek tarafı bayanlar olarak annem ile konuşmaya geldiler ama kovmaktan beter etti bayramdan sonra bir kez daha gelecekler niyetlerini bu sefer açık açık söyleyecekler erkeklerde gelecek yine yok derslerse bi daha gelmeyiz diyorlarAh bu anne babaları anlamak mümkün değil biz de mi öyle olacağız 2 gündür tek kelime konuşmuyoruz yüzlerine bile bakmıyorum çünkü sürekli annem beni çekiştiriyor babam da susuyor hepten deli oluyorum. Sabah babam geldi kalkmıyor musun diye uyuyorum dedim gitti saat 11:30 da daha kalmıyor mu diyordu annem normalde yatan birisi değildim ama inan görmek bile istemiyorum. Senin gibi yapacağım artık başka çare yok bayramda ablam ile eniştem gelecek onlar da konuşsunlar istediğim sadece söz bunun nesi bu kadar zor algılayamıyorum:44:
amin inşallah hepimiz mutlu oluruz canım yasözden nişandan sonra neden hemen düğün olsun yaa şartlar el vermiyorsa beklenir ki hemen düğün olacak diye bişi mi var maksat ad koymak sende sevdğinde rahat etsin birbirinizi birbirinizin ailelerini iyi tanıyın diye var ve eğer aradaki samimiyette ileri gidilmezse mesafe korunursa ben bozulacağına inanmıyorum nişanınn falan(tabi çiftler anlaşamazsa ayrı bir konu) ama siz anlaşırsanız aileler de mesafeyi korursa nişanlılık döneminin uzun sürmesinde bir sakınca yok bana göre:26: ne kadar sürelik bir ilişkin var? babam ilk mırın kırın etti baba 4 yıl oldu tanıyalı deyince birden surat ifadesi değişti tamam o zman ilk bir ben tanışayım dedi sevdiğim ben babam tatlı yemeye çıktık tanıştılar çokta beğendi babam ilk böyle oldu işte sende babanla aran iyimiş böyle yapabilirsin canım ilk baban tanısın istersen?
Bayramda belki kalpleri yumuşar ablanlar bi konuşsun bakalım olmadı başka bir yol düşünürsün
Ah kuzum bir sürü borç içindesin desene:26: Allah yardımcın olsun canım senin hakkını ödeyemezler ablan,abin,her şeyde yardımlarına sen koşmussun senin mutluluğun için de onların bir şeyler yapması şart.. Ne gördüysen onu yapmak zorundasın canım.. Sen 15 gr bilezik taktıysan o da aynısını getirmek zorunda. Benim ablamın düğününde de sahte altın takmışlardı düşün yani. Durumun yoksa söyle ya da ufak bir şey al ev eşyası gibi. Sahte altın nedir? Allah yardımcın olsun canım benim..
Allah görüyor canım hiç kuşkun olmasınablamdan hiç kuşkum yok geçen gün sordu ne kadar çekmiştin diye tamam ben sana ödeyeceğim dedi.
ama abim maalesef sanmıyorum ben kendime kıyafet fean alamıyorum ya çıldırıyorum böyle çeyizime öyle ufak teefek şeyler alıyorum . sırf ben bu borç yüzünden evliliği erteliyorum canım . . bu kadar borç varken nyimle yapacağım bohçası yüzüğü dün yüzüklere fean bakıyorum 500-600 tl yuhh dedim yani baktıkça işin içinden çıkamaz hale geliyorum.
sevgilimde abilerine yardım etmiş ve ödüyorlar ama parça parça para pul olup gidiyor diyor.
canım insanın ççk zoruna gidiyor ya .ben keriz miydim de aldımm taktım yani dimi. .
gelin hanım çok akıllı uyanık sanıyor kendisini.kendileri ev alacaktı o altınlarla . o yüzden kalın bilezikten takmadılar . ince bileziği seçerken de abim çıkardı bileziğe kurdele bağlamak için arıyor kurdele . .annem de bunu mu takacaksın dedi.abim başka bileziklere baktı sonra başka bir bileziği çıkardı ,gelin hanım ben seninle böyle mi konuştum.ben onu istiyordum dedi . ya varya o anda direk saçını başını yolacaktım öyle sinir oldum .
bir dünya lafar söyledim şimdi konuşmuyruz ..
sonuç ne oldu biliyor musun altınlaı çok büyük zararla sattılar ve evi de alamadılar allah büyük canım hiç bırakmıyr.
sahte altın da neyin nesi , insanları anlamak çok zor canım ya allah herkesin kalbine göre versin
Allah görüyor canım hiç kuşkun olmasınElbet hak yiyenin cezası çıkıyor bir yerden. İyi olmuş gelin hanıma da alamamış evini senin hakkını yiyecek sonra ben seninle böyle mi konuştum desin eşine Sen evlen yuvanı kur canım bu çektiğin tüm sıkıntılara o zaman değer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?