2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

Az kalmış:) Tanışmamıştık biz nerelisin? Ne yapmaktasın:) Kaç yaşındasın:) ve evlenmeye aileni nasıl ikna ettin Benim deneyimlerinize çok ihtiyacım var yazdıklarımdan anlamışsındır:)

bende ne yazarım die düşünyodum paylaşımını okudum .. ben sivaslıyım evde öyle gzel güzel oturyrm 21 yaşındayım peki sen ?
evlenmeye nişanlımla aşkımızın sonsuz oldunu düşündümüzde karar verdik 4 yıldr birlktyiz .. babamın bana bi sözü vardı sen kimi seversen sev onunla evlendrcem çünkü babannem babamn aşık oldu kadını istememiş o yüzden bana aynısını yapmak istemedi ... ama babamı bu konu dışında hiç bişeyde ikna edemiyorum o ayrı mesele .. tabii bende nişan öncesi baya problemler yaşadım babamla olmasada çevremle .. şimdi baban sana neden böyle bişe yapmışş ben anlamadım neden böyle diyo acaba senin evlenecek olman fikri üzdüde seni vaz geçirme çabalarındamı ? desenki seni kayıp etmek istemyorum seni çok seviyorum baba sende bana bu konuda destek ol . ben sizdenn vaz geçemem hayatımın her anında sizi istyorum kötü bi ilşkimizmi olsn falan desen ??

Ne kadar güzel aşık olduğun adam ile evlenmene bir şey dememiş:) Ben 26 yaşındayım ve ankaradayım. Daha önce çalışıyordum ancak şimdi evde oturuyorum ve bu çok gözlerine batmış olacak ki sürekli evde oturmamdan dert yanıyor. Erkek arkadaşımı çocukluktan beri tanıyorum tabi aileler de öyle geçen yıl söyledim bu yıl da adını koyalım seneye düğün olsun diyoruz ama evlatlıktan reddedilme ile karşı karşıyayım..Hep kendi istekleri olsun istiyorlar memur olayım öyle evleneyim diyorlar her evlenen çift memur mu? Yada çiftlerden ikisi de çalışıyor mu? Tamam benim memur olmamı istiyorlar bende istiyorum kendi param olsun rahat edeyim istiyorlar ama özel sektörde çalışıp evleneyim dediğimde reddederim diyorlar algılayabilmiş değilim. Ben her şeyin gönül rızası ile olmasını istedikçe onlar ipe un seriyorlar.Anlam memurdu ama mezhep farkından onu da vermediler direttiler beddua ederim dediler..Yani nasıl yaranacağım çözemedim ki. Ki erkek arkadaşım asgari ücret ile çalışsa anlarım geçinemez diye düşünebilirler ama 2500 tl maaş alıyor ben çalışmasam bile o para ile geçinilir yani.Kimse de evde oturmamdan yana değil zaten herkes çalışmam tarafında hem fikir ama memur olmamı kimse bekleyemez ki. Asgari ücret ile geçinenler var eve ne kadar para girerse onunla idare edilir bu tavrı anlayamadım..

işi paraya çevirmişler ama dedin parayla hayli hayli geçinilr yani neden bu kdar engel koymuşlar yok memur ol yok çalış hayatta hiç birşeyin garantisi yok onlar öyle deyine sende de yarın bigün maddi sıkıntı çekersem korkmayın size gelmem de tek isteğim kimseyi kırmadan evlenmek çokmu görüyorsunuz ... şaştım kaldım yani böyle bir engel ne diye konur evlencen insanın işi gücü olmasa anlicamda oda yerindemiş.. evlatlıkdan red etmek çokkk ağır bir kelime bu kadarmı değerlmiymişsin bir evlenmek isteğiyle red edilmek

Son düzenleme:

Öyle yani algılayamıyorum annem hep başkaları ile kıyaslama yapar şu memur bu memur olmuş falan filan. Ben de memur olacağım diye bir kaide yok ki.. Ben 2006dan beri kpss'ye giriyorum lise-önlisans-lisans hepsine sırayla girdim 4 kere girdim ama olmadı yani.. Bu yıl da dershaneye yazıldım yine hazırlanacağım ama olmuyor yani herkes memur olamaz ki.Erkek arkadaşımın babası memur 1900 maaş alıyor ve 20 yıllık memur erkek arkadaşım 1 yıldır o iş yerinde çalışıyor ve maaşı 2500 paranın memurluk ile alakası yok ki..Hem memur ol diyorlar hem de çalış diyorlar anlamadım ikisi aynı anda nasıl olacak:44:

bu memurluk olayına çok takmışlar ve snada bahane olarak sunmuşlar ve saçma olduğu için insan karşılığında mantıklı birşeyde diyemiyo desende anlamıyacaklar çünkü saplanmışlar

bu memurluk olayına çok takmışlar ve snada bahane olarak sunmuşlar ve saçma olduğu için insan karşılığında mantıklı birşeyde diyemiyo desende anlamıyacaklar çünkü saplanmışlar

Öyle işte ne yapacağımı bilemiyorum bir noktaya takılıp kalmışlar değiştiremiyorum ama bu şekilde de olsun istemiyorum

Canım ilk önce inşallah bir an önce halledersiniz sorunlarınızı dualarımız seninle diyim.

Ama anlamadım baban bi erkek arkadaşın olduğunu biliyo görüşmendede bi sakınca görmüyo ama sözlenmenizi istemiyo garip geldi bana biraz. :44:

İyi akşamlar Ben yeniyim diye üstüme alındım hoçbulduk:) En dertli kız benim
Nasılsın??

Yok canım olur mu öyle şey... Ben neredeyse 2 aaydır yazmıyorum gerçekten tanışmadığım çok arkadaş var.
Ama tek tek tanışabiliriz :) Neden dertlisin canım.
İnşallah hep mutlu olursunuz
Bu arada bende iyiyim teşekkür ederim

hoşbuldukk iyizz sen nasılsnnn

İyiyim canım sağolasın.
Geleyim dedim selam vereyim dedim.

Hem de ne garip Memur olmama takmışlar kafayı ne yapacağımı bilemiyorum. Duaların için teşekkür ederim canım benim...

Oy kuzum derlerimi sıralamaya başlarsam burdan van'a yol olur o kadar uzun.. Sen kısaca en son yazdığım uzun metni oku biraz anlayabilirsin:) kısaca beni ailem evlendirmiyor memur olamıyorum diye sözlendirmiyor bile hatta istiyorum diye evlatlıktan bile reddedilme aşamasına geldi.. Ben ankaradayım 26 yaşındayım Sen nerelisin? neler yapmaktasın? Memnun oldum şimdiden:2:

çok iyi yapmışsnn burası harika

Canım hakkında hayırlısıı olsun herşey için. İnşallah herşey yoluna girer.
Bende 20 yaşındayım, İzmirliyim. Okumaktayım son yılım :) Bende çok memnun oldum

çok iyi yapmışsnn burası harika

Kesinlikle

Canım hakkında hayırlısıı olsun herşey için. İnşallah herşey yoluna girer.
Bende 20 yaşındayım, İzmirliyim. Okumaktayım son yılım :) Bende çok memnun oldum

İzmir kadar güzel bir şehir yok ya Ne okuyorsun canım? Hepimiz hakkında hayırlısı olsun..

yazdıklarını görünce cevap vermeden edemedim.. çok üzüldüm ya ailenin bu tavrına
ya hani 16 yaşında olsan anlarım ailen evlatlıktan reddederiz seni diye tehdit eder ama sen 26 sın bu kösteklik durumu nedendir

sen de istersin devlette çalışmayı, sırtını devlete dayamayı.. ama memur olmadan seni evlendirmeyiz bayramda kapıyı açmayız ne demek ya.. sonra torunları olunca torun görmeden öleceğim diye ağlarlar

senin memur olma durumun yok mu peki?

4 kere girdim kpss'ye ama olmadı yani. Bu yıl ilk defa dershane ile hazırlacağım sınav temmuz 2014'te ama umutlu değilim. Bunlardan sonra hiç ders çalışmak istemiyorum sadece buradan uzaklaşmak istiyorum.. Herkes ister devlette memur olmayı ama olmayınca olmuyor bu memlekette sadece 3milyon memur var bunların haricindeki insanlar ölüyor mu açlıktan hayır tabi ki de. özel sektörde çalışan ve çok iyi ücret alan insanlar var ama bunu onlara anlatamıyorum sürekli mukayese içindeyim komuşunun kızı ile akraba ile hep kıyaslama içindeyim şimdi bir de evlatlıktan reddedilme var sırf söz istediğim için Ablam evlenirken de sana beddua ederim dedi babam ama şimdi görüşüyorlar. Ben onların kuruşunu istemiyorum dertleri güçleri para yani ama söz istediğim için bunları duymak da insanın zoruna gidiyor..Ben kötü bir şey yapmıyorum sadece sevdiğim ile yuva kurmak istiyorum

eni sonunda evleneceksin.. bunu zorlaştırmalarının alemi ne ki. güle oynaya evlendirseler seni, mutlu mutlu atlatsan evlilik aşamalarını ne olur sanki.. 4 kere denemişsin olmamış.. ee canın sağolsun artık kısmetin devlette değil demek ki

sevgilin kaç yaşında ne iş yapar?

Evet eninde sonunda evleneceğim istersen her gün görüş ama söz isteyince reddederim diyor. Biz çocukluktan beri arkadaş ve tanıdığız kolay olur sanmıştım..Ve hem benim akrabalarım hem de erkek tarafının akrabaları biliyorlar. Ben kız ailesi olsam düşünürüm bunlar yıllardır görüşüyorlar,Necatinin kızı velinin oğluyla geziyormuş demek mi daha hoş yoksa onlar zaten sözlü denmesi mi daha hoş.Bunu düşünemiyorlar..Erkek arkadaşım elektrik teknikeri ve geçinemeyiz dedikleri maaşı 2500tl Yarın erkek arkadaşım ile ikimizin de doğum günü aynı gün doğmuşuz ikimizde 26 yaşındayız

Ben de sivaslıyım, görünce yazmadan edemedim:)

Ya anlamadığım devlet memuru olacağının garantisi mi var? 3 sene 5 sene denedin olmadı, ne olacak o zaman? Bence de kuru tehditten ibaret durum ama can sıkacak boş yere ve her türlü sıkıntınızda "biz demiştik" diye söylenip duracaklar.
Allah yardımcın olsun

Ya anlamadığım devlet memuru olacağının garantisi mi var? 3 sene 5 sene denedin olmadı, ne olacak o zaman? Bence de kuru tehditten ibaret durum ama can sıkacak boş yere ve her türlü sıkıntınızda "biz demiştik" diye söylenip duracaklar.
Allah yardımcın olsun

[/QUOTE]

Evet tatlım garantisi yok. 3-5 kere denedikten sonra aaa kızımız devlet memuru olamadı hadi gelin isteyin mi denecek o zaman da Teşekkürler canım Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…