Evet eninde sonunda evleneceğim istersen her gün görüş ama söz isteyince reddederim diyor. Biz çocukluktan beri arkadaş ve tanıdığız kolay olur sanmıştım..Ve hem benim akrabalarım hem de erkek tarafının akrabaları biliyorlar. Ben kız ailesi olsam düşünürüm bunlar yıllardır görüşüyorlar,Necatinin kızı velinin oğluyla geziyormuş demek mi daha hoş yoksa onlar zaten sözlü denmesi mi daha hoş.Bunu düşünemiyorlar..Erkek arkadaşım elektrik teknikeri ve geçinemeyiz dedikleri maaşı 2500tlYarın erkek arkadaşım ile ikimizin de doğum günü aynı gün doğmuşuz ikimizde 26 yaşındayız
çok ilginç ya.. maaşı gerçekten iyi erkek arkadaşının..
istediğin kadar görüş ama söz olmaz ne demek.. sonra bi hata yapsak başımızı yere eğdin derler
ne zamandır sevgilisiniz?
bu arada ben de 21 yaşındayım erkek arkadaşım da 22
2015 yazında düğün istiyoruz aileler ikna oldu gibi o tarihe
3 yıldır sevgiliyiz canım..Yani nasıl yaranacağımı çözemedim düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum..Ne güzel ikna olmuşlar bende 1 yıldan önce evleneceğim demiyorum söz istiyorum sadece ama reddedileceğim
Sana da mutluluklar diliyorum canım benim
Kızlar nişanı atlattım şükür
Darısı düğüne
sağol canım ben de sana sabırlar ve mutluluklar diliyorum
kpss yi kazansan da gideceksin yurdun icra bir köşesine atanacaksın.. büssürü dert ya
şu an boşta mısın çalışmıyor musun?
Evet atanacağımın garantisi de yok üstelik.. Maalesef çalışmıyorum canım 8 ay önce işten ayrıldım ve henüz düzgün bir yer bulamadım canımmgerçi bulup evlenmek istesem de reddedileceğim:)Bulmasam daha iyi sanki..
hani aileler ödevlerini bitirmeden tv izleyemezsin der ya, seninki de o misalmemur olmadan evlenemezsin
aileler pek sever koşul koymayı
hani aile direkt evet dese olmayacak
doktora gideriz iğne vurulması gerekir ama aileyle ikna pazarlıkları yapılmadan vurulmayız o iğneyi mesela
insanoğlu böyle işte
Ne kadar da birbirimize benziyormuşuz okurken gözyaşlarımı tutamadım açıkcasıÇocuklarına zerre kadar güvenmiyorlar bunu da çok güzel hissetiriyorlar.Maalesef bu yüzden benim de hiç arkadaşım yok kimse ile göüşmeye gidemeyince bağlar hali ile kopuyor.15 yıllık bir arkadaşım vardı dostum diyeyim onda da düğün de takılarla ilgili bir tartışma oldu hepten yalnız kaldım.Senin deyimin ile odamda bitkisel hayat yaşıyorum.Bilgisayarım ve internet olmasa nasıl vakit geçirirdim bilmiyorum.Gerçi şimdi ki en büyük problemimiz de o ama napalım Nereye gitsem peşime takılıyor diyorsun ya beni de nereye gitsem babam götürür babam alır mazallah ben başka yere giderim. Hani zamanında bir şeyler yaptık da ondan güvenmiyorlar desem o da yok her istediklerini yaptık diye bu. Zamanında daha doğrusu ben lisedeyken falan ablama anlam veremezdim hiç arkadaşı yok diye ama artık tıpatıp ona benzedim.Gram farkımız yok Bunu böyle düşünmek çok da zoruma gidiyor ama ablam için de kendim için de aynı şeyi söylüyorum evlilik bizim için kurtuluş başka bir şey değil..Allahtan sevdiklerimiz var da katlanılır oluyor..Bazen annem diyor ki sizin için biriktiriyoruz alıyoruz diyor inan 1 kuruşlarını istemiyorum. Allah gecinden versin Allah korusun ama Vefat ettiklerinde hiç bir mallarına dokunmayacağım. Bir evde huzur lazım,güleryüz lazım ve karşılıklı oturup konuşmayı becerebilmek lazım.Sürekli kalp kırıp,arkasından konuşunca insan ister istemez uzaklaşıyor kendi içine kapanıyor.. Vallahi forum'un en dertli kızı benim buna kanaat getirdim
slm kızlar ya markafonide banyo takımları var cok uygun ben alamadım hala kararsızım aslında bakın derim bi
selam canım bende alamıyacağım ama hangi butik
Bundan bikaç ay önce böyle bir konuya cevap yazacağım hiç aklıma gelmezdi.
Erkek arkadaşımla ortak tanıdıklarımızın isteğiyle evlilik amacıyla kısmen de olsa zorla tanıstırıldık. İkimizin de aklına sonucun böyle olacağı gelmemiş ama O bana "aşk insanın başına bir kere gelir." lafımı geri almama sebep oldu. :)
Şimdi 5 aydır beraberiz ve nerdeyse bütün yazı beraber geçirdikten sonra 4 yıl sonraya yaptığımız evlilik planlarını bayağı öne aldık :)
Ayrı şehirlerdeyiz birimiz İzmir birimiz İstanbul. Ayrı şehirlerde olmak gerçekten çok zor ama sevince öyle ya da böyle yürüyor işte. O da ben de memuruz. Eğer olur da Şubat'ta eş ataması olursa Şubat'ta, olmazsa da yazın evlenmek istiyoruz kısmetse :)
Hayatımda ilk kez biriyle evlilik planları yapıyorum. İnsan ne kadar değişik duygular yaşıyor öyle. Eviydi gelinliğiydi eşyasıydı bana çok uzak şeylerdi. Hala yabancıyım böyle şeylere ama sizlerin de sayesinde ben de alışırım sanırım.
bundan bikaç ay önce böyle bir konuya cevap yazacağım hiç aklıma gelmezdi.
Erkek arkadaşımla ortak tanıdıklarımızın isteğiyle evlilik amacıyla kısmen de olsa zorla tanıstırıldık. Ikimizin de aklına sonucun böyle olacağı gelmemiş ama o bana "aşk insanın başına bir kere gelir." lafımı geri almama sebep oldu. :)
şimdi 5 aydır beraberiz ve nerdeyse bütün yazı beraber geçirdikten sonra 4 yıl sonraya yaptığımız evlilik planlarını bayağı öne aldık :)
ayrı şehirlerdeyiz birimiz izmir birimiz istanbul. Ayrı şehirlerde olmak gerçekten çok zor ama sevince öyle ya da böyle yürüyor işte. O da ben de memuruz. Eğer olur da şubat'ta eş ataması olursa şubat'ta, olmazsa da yazın evlenmek istiyoruz kısmetse :)
hayatımda ilk kez biriyle evlilik planları yapıyorum. Insan ne kadar değişik duygular yaşıyor öyle. Eviydi gelinliğiydi eşyasıydı bana çok uzak şeylerdi. Hala yabancıyım böyle şeylere ama sizlerin de sayesinde ben de alışırım sanırım.
Durumları gayet iyi canım 2 evimiz var arabamız da var niyetleri bir ev daha almak ney yapacaksak bu kadar parayı anlamıyorumTatile gitmeyiz evden adım atmayız ben 13 yıldır tatile gitmiyorum deniz görmek tatil yapmak istiyorum dediğimde kızıyor annem gitmiyorsanız ben gideyim diyorum o zaman da niyetin ne demek istiyor ne niyetim olacaksa? evlenince hiç gelme tatilden diyor..Sanki tatile giden herkes evli Ben onlardan nişan falan istemiyorum ki sadece adını koysunlar yeter yani onun içinde bir masraf yok ki.Zor canım kürdandan başlarsak en ufak şeylerden başlıyorsun almaya ev kurmak zor vallahi:44:Benim erkek arkadaşım da yatak odasını ailene aldıracağım adet diyor Ama ben onlardan hiç bir şey istemiyorum almasınlar yani ablam kendisi aldı şimdi onun lafını da ederler ablan aldı sende al diye.. Birikmiş paranı aldılarsa aldır yatak odasını canım
Ahh canım ya sen benden daha beter cıkmıssıncanım sen yine iyiymiş ya ben ne yapayım .
ben abimin evliliği olsun diye aldığım zam farklarını ve ikramiye maaşımı verdim o parayla söz takıldı geline bilezik alındı .
nişan yapılacak diye 5800,00 tl kredi çektim ve kim ödüyor biliyor musun o parayı da yine ben ödüyorum her ay 209 tl . düğün oldu ben düğünde hiçbir şey takmadım .annem büyük altın aldıydı ama takmak istemedim gelin bazı sorunlar yaşadığımdan dolayı .
ablamın düğünü olacak diye yine 3500,00 tl kredi çektim onuda ben ödüyorum o parayla bilezikler alındı . ayda 102,50 tl canım.
aniden evlilik olunca kendi çeyizime aldıkllrımın hepsini verdim , yine ona bir sürü tupperware , tencere takımı , kızı için yorganı , pike takımı , nevresim takımı aldım ödüyorum ..(ablamın 2.evliliği) 1.evliliğinden eşyalarının hepsi eski diye beğenmediklerimi alma boşver alırız demiştim. 1evliliğinde yurt dışına gittiği için eşyaları burda kaldıydı.
şimdi ben kendime yapmaya çalışıyorum .o taksitleri ödeyip de.
ablamın nikahında abim mesela ince teneke gibi bilezik takmıştı gelinle de o yüzden tartıştım mesela . insan yediremiyor ya ablam oysaki ona 15 gr bilezik takmıştı.
insanın gücüne gidiyor bana abim yapmazsa kıyametin kopacağını söyledim ben evlendiğimde getireceksin o parayı dedim ama sanmıyorum getirsin.
o yüzden hiç üzülme canım benim . allah büyük .
Merhabalar kızlar hepinize iyi akşamlarForum'un en dertli kızı olan ben maalesef yine başınızı ağrıtacağım çünkü fikirlerinize ihtiyacım var.Sevenin halinden sevenler anlar misali bende sizin düşüncelerinize muhtaç durumdayım.Bugün erkek arkadaşım ile görüşmek için dışarı çıkacaktım ve babam bıraktı beni.Bilenler bilir babam ve annem ile sürekli arkamdan konuştukları beni çekiştirdikleri için konuşmuyorduk..Neyse babam beni bırakırken nedir senin bu tavrın ne istiyorsun dedi.Bende beni çekiştirdiğinizi duyuyorum yani demek ki size yük oluyorum ki sürekli evde oturmamdan şikayetcisiniz dedim.Sen annenin lafına ne bakıyorsun bana da 5 yıldır çalışmıyorum diye söyleniyor dedi.Her şey buraya kadar hoş tabi ama sonra açtı ağzını yumdu gözünü Eğer evlenmek istiyorsam evlendirip görevini yapacakmış ama sonra yüzüme bile bakmayacakmış sen sağ ben selamet derim bayramlarda bile gelemezsin kapatırım kapıyı dedi.Bunun nedeni de eğer ben özelde çalışacaksam ve erkek arkadaşım ile maddi anlamda geçineceğimi düşünüyorsam böyle olacakmış.Ama yok şayet devlet memuru olursam 1 ay içinde her şeyini yaparım dedi.Ama şimdi istiyorum diyorsan böyle olacak,söz olunca ne olacak zaten görüşüyorsunuz,yine görüşün ama eğer ben işe gireceğim evlendir diyorsan seni evlatlıktan reddederim demeye getirdi kaçmış gibi olursun dedi.Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim kızlar ben kötü bir şey yapmıyorum sadece adının konmasını istiyorum ve bunları duyuyorum..Cenk ile konuş kararını bana bildir dedi babam. Ne denir ki bu durumda? Düşünün söz istedim diye babam beni evlatlıktan reddediyor hep annemin doldurmasından oldu bunlar. Arabadan indim ve erkek arkadaşım ile konuştum daha sonra zaten biz eylülden önce evlenmeyecektik en azından ailemi kaybetmeyeyim seneye kadar beni bekle dedim.O da açtı ağzını yumdu gözünü sonra erkek arkadaşımın evine gitik ve aile dostumuzu da çağırdık ne yaparız ne ederiz diye.Babamın söylediğinin sadece kuru tehdit olduğunu yoksa hiç bir annenin babanın evladını o kadar kolay silemeyeceğini kaçıp gidenlerin bile daha sonra barıştıklarını söylediler.Bayramdan sonra bir kez daha gelip niyetlerini konuşacaklar açık açık.Yine yok derlerse mayıs ayında da vermezlerse de gelip isteyecekler..Ve sonuç itibari ile ağustos ayında her halükarda evleniyorum verselerde vermeselerde..Düşüncelerinize ve dualarınıza çok ihtiyacım var ne sevdiğimi,ne babamı kaybetmek istemiyorum.Kötü bir şey yaptım desem tamam haklılar ama sadece söz olsun istedim ve reddedilme durumuna kadar geldim tanımadıkları birisi olsaydı ne olurdu bilmiyorum
iyi Akşamlar nasılsınız
Ben gelmeyeli yeni arkadaşlar gelmişler hoş gelmişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?