hee aynen kız.. ne derse yapıyorum valla yeterki yanımda olsun uzaktan erkek akrabaların elini bile öpmüyom izin vermiyor pantolon giymem yasak güneşlikler kapanmadan evde kafam açık gezmem yasak.. yalnız bu kıskançlık kına gecemde fena patlak verecek.. muhtemelen kakalak gibi oturcam yerimde herkesler oynarkenbi türlü anlaşamadık annemler karma diyor kapının önü diyor benim adam kadınlar arası salon diyor napcam ben..
bende nikah istiyorum ama kına gecemde döktüreceğim tabiAma bir kere evleniyorsun tölerans kullansın bir kere ya Üzüldüm valla senin için..
Anam seninkide çok kıskançmış beİyi sabrediyon valla.
Eğlenemedikten sonra ne anlamı var kına gecesi yapmanın annenleri ikna et kadınlar arasında olsun bari sonuçta senin günün yani
Kızlar dün babamdan kacamadım
Senin bana anlatacakların varmıs diyo..yok diyorum varmıs varmıs..yok baba diyorum ama yüzüne bakmıyorum
En sonunda acıldı konu nasıl titriyorum agzımdan kelime cıkmıyo..
Kızlarr dün aksam aynı zamanda çok kötü bir andı..hem aglarım hem giderimi dün aksam anladım..ne kadar kızsak kavga etsekde çok ama çok zor oldugunu anladım..
O kadar anlayıslıymıs ki babam o kadar güzel karsıladı ki..
Annem hala itiraz ederken azarladı onu kac kere..
Ama çok defa sordu bana istiyormusun yapabilirmisin eminmisin kızım diye..
En sonunda madem istiyorsun bende istiyorum hayırlısı olsun dedi aglayarak
Bide en cok hosuma giden olay babam kendi ailesini akrabalarını cok takar kim ne der ne söyler diye..
Dün aksam dedim ki annem amcanlar izin vermez bile dedi dedim..
Bi kızdı biz tamam dedikten sonra kimse karısamaz sana agzını acıp bi laf söyleyemez kimse diye..
Canım babam benim ya canımmm canım
Rabbim utandırmısın bizi kızlar..İnşallah cok mutlu oluruz
Canıııııııııııııııııııııııııııııııııııım
Amin canım inşallahayy siz böyle diyince daha bi içime sindi kuzum bu bohca işi iyiki yapmaya karar vermişiz
Canım benim ya tanısmaya gelmeleri bile cok güzellhic dert etme sen anlasınlar gerekirse 1 günlügüne gelirsiniz evinize yine isteme olur yada rapor falan alırsınız ki bak babam tanıstıktan sonra he dese cuma cıksanız yola cumartesi aksam yada pazar gündüz yaparsınız sözü hic sıkma canını tanısmayı kabul etsinde..
Merhaba kızlar...
Uzun zamandır uğrayamamıştım buraya.. Yeni gelenler olmuş onlar bilmez ama önceki arkadaşlar biliyorlar.. nişan hazırlıkları koşuşturmacasındaydım.. Tek kelimeyle mükemmel, kusursuz bir nişan hazırlığı oldu ama nişandan önceki 1-2 gün nişan günü yaşadığımız saçma sapan bir kaç tartışma nedeniyle ve o tartışmaların büyümesiyle nişan günü yüzükleri çıkardık biz.. binbir özenle hazırladığım her şey pufff uçuverdi.. hazırlık kısmını da geçtim, harcadığımız beklediğimiz 2,5-3 senemiz de gitti.. 2-3 hafta geçti nişanın üstünden, ancak kendime gelebildim de yazıyorum.. olayları anlatmak isterdim aslında ama o kadar çok ve o kadar saçma ki, defalarca anlatmaktan çok yoruldum.. aynı şeyleri defalarca yaşıyorum anlattıkça.. belki yavaş yavaş anlatırım bir ara..
üzgünüm, kırgınım, ama bir yandan da gerçek yüzlerini şimdiden gördüğüm için de şükrediyorum.. allah korusun evlendikten sonra da yaşayabilirdim çok daha fazlasını... elbette tek taraflı değil sorunlar, benim de ya da ailemin de hataları oldu belki ama biz onların büyük hatalarını tolere ettikçe onlar küçük hataları büyüttükçe büyüttüler... sanki biz erkek tarafı onlar kız tarafı gibiydi..
zaten bilenler var, özellikle de ebissim biliyordu, zaman zaman endişelendiğim, beni şüpheye düşüren, içime sinmeyen bir şeyler vardı ama ne olduğunu da çözemiyordum.. hep geçiştiriyorduk problemleri sevgilimle.. ama geçmiyormuş.. hayırlısı buymuş diyorum.. zor ama kabulleniyorum artık yavaş yavaş..
bu arada benden size tavsiye, kültür farkı önemsiz demeyin sakın, çok ama çok önemliymiş.. nişan günü anladım ben bunu.. geç oldu ama daha da geç olabilirdi.. ya aileler benzer olmalı ya da farklılıkları dengeleyebilecek bir sevgili, eş olmalı karşınızda, her şeyi kendilerine göre yapmak isteyen değil..
kızlar teşekkür ederim desteğiniz için.. evet zor oldu ama atlatıyorm işte.. ara ara çok özlüyorum o canımı çok yakıyor.. ama doğru karar verdiğim yönünde için rahat.. devam edemezdik bu şekilde.. varmış bir hayır ki bitmiş diyorum..
edacım çok çok zor oldu nişan bnm için.. ama hala küçücük de olsa bir umut vardı içimde.. kimseye belli etmemeye çalıştım elimden geldiğince gülümsemeye çalıştım.. o onu bile yapmadı.. üstelik nişan öncesi özürler diliyordu, affet beni, senden ayrılamam sensiz yapamam diyordu.. affettim ne oldu yine hala her şeyden bir sorun çıkardı.. yok şu niye böyle yok bu niye böyle.. bir yandan barışmaya çalışırken bir yandan kavgaya devam yani.. anneler babalar herkes bir yana onun bu tavırlarıyla olmazdı.. sinirlenince gözü bir şey görmüyormuş onu anladım.. sinirleniyor, kırıyor döküyor sonra özür dilerim istemeden oldu.. ne kıymeti kalıyor ki öyle..
adet olaylarına girmemek en iyisi belki evet ama bu sayede de gerçek yüzünü gördük..
aradı olaylardan 3 gün sonra.. tekrar barışalım dedi.. kanacak gibiydim yine.. olsun istedim.. ama baktım hala aynı.. hala bir yandan yok siz de şunu dediniz bunu yaptınız kavgasında.. farz edelim ki %100 ben haksızım, insan barışmaya çalışırken bunun kavgasını mı eder hiç?(
sonrasında da işte yine bir iki gün konuştuk.. hatta bir akşam hiçbir şey olmamış gibi yine sevgiliymiş gibi konuştuk, sonra ertesi gün biz napıyoruz ya, bu şekilde nasıl kopacağız birbirimizden dedik.. görüşmeme kararı aldık..
bir kaç gün önce de mesaj atmış nslsn diye.. iyiyim sen nasılsın dedim ben de.. o da iyiyim dedi.. o kadar işte..
şimdi öyle çok arayasım var ki.. günlerdir zor tutuyrm kendimi..onun için de çok zor biliyorum, çok üzülüyor o da..hatta gecen bir arkadaşımıza demiş ki şu kadar günlük nişanlı olacaktık ayrılmasaydık içim nasıl acıyor duyunca böyle bir bilsen.. ama biz evlensek yapamazdık.. sevgili olarak mükemmel bir çifttik ama eş olamayız.. o kadar başka ki aileden, evlilikten beklentilerimiz.. aramamam lazım o yüzden biliyrm.. ararsam yaralar yeniden deşilecek.. bu kadar toparlanmışken yeniden başa döneceğiz..
selam kızlar iyi gecelerrrrrrrrrrrr
nasılsınız gündüz pek uğrayamadım işlerin yoğunluğundan
Alışırsın canım:) Aslında bu kadar zaman alışman lazımdı:)
ve aleykumusselam canım nasılsın
hayatımda ilk defa böyle kıskanç biri çıkınca valla canım biraz zor oluyor ya.:) alışıcaz alışmaya çalışıyorum:)
kızlarrrrr sevgiliminnnn annesi babası akrabaları bizi görmüşlerrr resmimizi :) annesi aramış sormuşş yok bişey demiş uyuzannesi sonra da ablasını aramış o da bilmiyorum demiş , sır küpü bu aile ben sırcıyım anlatmam pek bişey diyor uyuz sevgilim
kızlar siz evlendiğinizde bekar arkadaşlarınızla görüşmenizze sevgiliniz karşı çıkıyor mu ? şimdiden söylüyor evlendiğimizde sen nereye ben oraya veya ben nereye sen oraya diyor evli arkadaşlarla görüşürz ailece diyor , öyle cafelerde felan bekar gibi gezmek yok ben şimdiiden söyliyim diyor . benim dediğim ise AŞKIM ŞAKA MISIN SENşimdidien böye olursa evlendiğimizde sanmıyorum böyle bir şey yapsın . gerçi benim eniştem aynı bu hareketleri ...umarım böyle olmaz .
iyiyim canım sen nasılsın , nasıl gidiyor drler İngilizce , almanca bakalım
Ben böyle bir şeyi kabul edememevlenmek demek eşinle yapışık ikiz olmak demek değil ki..Evlendikten sonra da ben arkadaşlarımla cafede görüşürüm ya da onları evime çağırırım ya da onların evine giderim, sinemaya gideriz,havuza gideriz vs
ve eşim de arkadaşlarıyla buluşup görüşebilir
evli tanıdıklarımız olursa da beraber takılırız, gezeriz tozarız, tatile gideriz belki vs
ben böyle kısıtlamalara, yasaklara karşıyımbiz birbirimize yasak koymayız
ingilizceden bugün sunum yaptım pek parlak geçmediçünkü cümlelerimi yeterince ezberleyememiştim
almanca da iyi ya 25 ekimde sertifika sınavına gireceğim sen neler yapıyorsun bakalım canım
bekar arkadaşlarımla görüşmemi istemiyor cafelerde felan canım. nasıl bir erkektir ben anlamıyorum ya .evli arkadaşlarımızla ailecek görüşür gezer tozarız diyor.
bu kadar yasaklama nereye kadar bilmiyorum bu kadarı fazla yani., bu kadar kıskanç olup nasıl kıyafetime karışmıyor cidden şaşıp kalıyorum hayret diye..
en güzeli seninki canım ya ..hayatının tadını çıkaracaksın bunun dediği şekilde olmaz yani.
ne yapaym canım bende işe gidip geliyorum şu bayram tatilini iple çekiyorum uyumak istiyorum ya .
umarım sınavın iyi geçer tatlım.ingilizceden nefret ediyorum ben ya
canım evlendikten sonra arkadaslarınla gezmeyeceksin demek olur mu hiç? evlendikten sonra zaten bir bunalıme gireceğiz yeni hayata alışma sürecimiz olacak.. hiç arkadaşımız olmazsa olur mu hiç hep evlilerle mi görüşeceğiz..
benim evli arkadaşlarım var birbirimizin evine gideriz evli arkadaşlarımız pasta börek yapar oturur yeriz çok güzel oluyor
yaşımız daha genç biz evlendiğimizde yaşıtlarımız evlenmemiş olabilir
bu yasağı kabul edersen sonra cok yalnızlık hissedersin
Aynen öyle , yeni bir ev , yeni bir semt şimdiden bile bunalıma griyorum ben evde pek iş yapmam annem yapar genelde , ama evlendiğinde herşeyi sen yapacakasın çok zor ya .
Çok da güzeldir eminim , 20 sinde de evleenen var 28 inde de yani . ne bilim nasıl bir mantıkdır sevgilimin bilmiyorum . her dediğini yaparsan zaten işim zor olur.
orta yolu bulmak lazım , bakalım bunda da nasıl sorun yaşarız :18:
konuşurken çk dikkatli konuşmaya özen gösteriyorum en ufak bişey de yanlış anlıyor tedirginim ya ,önceden lafımı esirgemez herşeyi söylerdim , bunda hiç öyle bir şey yapamıyorum kaybetmekten mi korkuyorum acaba anlamadım ki.
gerçi şu anda da pek arkadaşım yok canım benim , annem izin vermezdi göndermezdi ne sinir olurdum klasik sözlerinden biri : ben sana güveniyorum ama etrafa güvenmiyorum derdi. bende ağlardım gidemediğimden o yüzden pek arkadaşlarım yok yani.
anladım kuzum ama evli kadınların en büyük şikayeti arkadaşsız olmaktır buna da hep eşleri sebep olur.. kuzenlerle bile görüşmek yasaklanır vs
tatlım ilişkiniz daha yeni, evleneceğin insanı iyi bir tart ölç lütfen.. bir çocuk benle evlenmek istiyordu ama öğrendim ki bi önceki sevgilisi kıskançlığına dayanamamış ayrılmış.. konuştuk bu meseleyi
kıyafetine karışırım, pantolon üzerine tunik giy, erkeklerle konuşma vs böyle saydırıyo
dedim benim anam var babam var bana gerekli terbiyeyi verdiler
ben nerede nasıl davranılmasını çok da iyi bilirim
sen bana böyle müdahelelerde bulunamazsın dedim. Şok oldu neyse dedi işte böyle yumuşamaya çalıştı tamam sen kendini bilirsin haklısın filan ama ben benim olanı kıskanırım dedi
yine dur dedim
ben senin malın değilim.. romantik bi ortamda sen benimsin dese hani anlarım hoşuma gider ama bunun hiç bir romantik yanı yok
uzun lafın kısası ben nerde nasıl davranılmasını gerektiğini, ne giymem gerektiğini gayet iyi bilirim o yüzden sevgilim kıyafetime, arkadaşlarıma karışamaz.. bunu kendime hakaret olarak algılarım
anamın babamın izin verdiği bir şeyi yasaklayamaz elin oğlu
kızlar böyle yasaklara müsamma göstermeyin lütfen
Haklısın canım ..
çok iyi demişsin, bu kadar kısıtlama nedir yani? ne oluyor bunlar yapılınca veya yapılmayınca ? insan kendini bildikten sonra bir şey olmaz . tamam kıskanılır ama herşey dozunda olmalı ya.
Canım benim ki çok şükür kıyafetime karışmıyor yani şu anlık .hep yanındayken pantolon giymiştim , elbise etek giymedim belki giydiğimde sorun edebilir ki eder diye düşünüyorum bunları söyleyen insan buna da karışır .
benim eniştem mesela ablama asla etek , elbise giydirmez.. giyemiyor malesefve benim sevgilimin bütün hareketleri konuşmaları eniştem bu kadar olur ya,
biz herşeyi giyebilirz sonuçta çalışan insanlarız bir işimiz var , topluma giriyoruz , yeri geldiğinde etek elbise hepsi giyilir . herkes giyiyor ne oluyor giyildiğinde.
biz çok iyi anlaşıyoruz ama işte kıskançlığı yok mu işte kavga etmemizin tek sebebi budur başka hiçbir şey yok yani.
Bir düğüne filan git elbise giy de tepkisi ne olacak öğren bence
Ya ben de elbise giyerim mesela ama prensibimdir dekolte ve mini giymem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?