- 9 Kasım 2007
- 16.974
- 248
- 88
Nisan sonu yada mayıs bası diyoruz hep..babamda onay verdi amaa kısın evlenemeyiz donarız diyen sevgilim babamla tanıstıgı gün evden cıktı vee nişandan hemen sonra evlensek mi dediama düşünüyoruz hem soguk hemde telaşları üst üste yasamak bir anda zor olacak sanki hedefteki aylara hersey tam yetişir gibi bilemiyorum :44: hele anneme kalsa durun daha 2 sene nişanlı kalın diyo
Hos geldin oyy şubat gelinide varmısgelinlik bakmaya mutlaka basla canım :44:
Nisan sonu yada mayıs bası diyoruz hep..babamda onay verdi amaa kısın evlenemeyiz donarız diyen sevgilim babamla tanıstıgı gün evden cıktı vee nişandan hemen sonra evlensek mi dediama düşünüyoruz hem soguk hemde telaşları üst üste yasamak bir anda zor olacak sanki hedefteki aylara hersey tam yetişir gibi bilemiyorum :44: hele anneme kalsa durun daha 2 sene nişanlı kalın diyo
Benim annemde mi anormallik var anlamadım ki annemde diyor ki , nişan süresini fazla uzatmayın diyor .
Sizlerebakıyorum 2 sene felan :) benim annem benden çok mu bıktı yahu
tatlım mayısa az kaldı zaten ance yetiştirirsiniz hazırlıkları
biz de nisan sonu mayıs bası nişan yapılsın isteyeceğiz bakalım kabul edecek mi bizimkiler
Çok güzel olmuşlar canım maşallah senmi yaptın becerikli hatun seni
Benim annemde mi anormallik var anlamadım ki annemde diyor ki , nişan süresini fazla uzatmayın diyor .
Sizlerebakıyorum 2 sene felan :) benim annem benden çok mu bıktı yahu
Sonuçta sormuşlar sende söylemişsin. Kendi kendine açmadın ya konuyoYok canım annen normal babamda gerek görmüyo süre gayet normal diyo..ve bencede uzatmak olmaz nişanı ara bozulur Allah korusun her kafadan bir ses bunalıyo insan anladım..
Ve işin tuhafı iş bu kadar ciddiye binmeden önce evde kalmısım gibi düşünüyodu hic gecinemiyoruz diye gözümün içine bakıyordu gitmem için..sanki o kadın bu kadın degil heyecan 0 gibi gösteriyo sürekli 2 yıl diyo :44: aman neyse nazlansın benim annecim nikah günüde bagırır 2 yıl bekleseydiniz diye
Cidden az kaldı dimi kuzum ya :18: şaka gibi geliyo ama gercekten az ve zaman ne hızlı geciyormus meger :18: ama istiyorum ya işteyken aksam ne yemek yapsam derdine düşmeyi bile istiyorum2013 gelinlerinin büyük takipcisiyim hep diyorum onların yazdıklarını okurken öyle hevesleniyorum kii oyy birde annem sürekli demeye basladı bizim zamanımızda konusamazdık susardık diye..dün misafirlikteydik sordular oturdugu yeri şuraya yakın mı vs diye bende anlatınca annem bizim zamanımızda konusamazdık dedi birde pazar günü ne yapılacak konusunda fikir verince yine aynı şeyi söyledi kızlar ben mi çok rahat davranmıs oldum gercekten susmam mı gerekiyordu :26:sadece sevdigim hakkında kişisel sorular sorduklarında kendimi kıpkırmızı olmus gibi hissediyorum heyecan yapıyorum
Kabul etsinler canım ya ederler ederler demek ben gelin olurken sen nişanlanacaksın hee vayy büyüdüktabi inşallah Rabbim bizleri bu yolda utandırmasın
Sonuçta sormuşlar sende söylemişsin. Kendi kendine açmadın ya konuyo
Kızlarr babamın kuzeni aradı şimdi tam yarım saat konusmusuz :44:
abisi nişanlandı daha yeni 20.000 takılar 10.000 de bohca tutmus yanlıs okumadınıznişanları evde oldu bide
Ablası sözlendi nişan gibi masraf bohcalar altınlar..
Şimdidide konustugum kız sözleniyormus pazar ( tabi ben gidemicem)
Söz bohcası için taammm 1500 tl vermiş ve ondan fazlada damat vermiştir sanırımsöz için aldıkları bilezik damadın 3000 miş isteme-söz için elbise 400 küsür ( ben 200 e gercekten süper almısım)
Ben yanında varya bedava gidiyormus gibi kaldım..ben sevdigimde mutlu olayımda diyorum :44:
Sen manyakmısın bi kere evleniyosun diyo..
Tamam bi kere evleniyorum ama yuvamı kurmak için evleniyorum..ben böyle ucar gidersem kurulmadan yıkılır o yuva Allah korusun
Kızlarrr ben mi tuhafım onlarmı anlamadım
Ben sevdigimden altın bile istemiyorum..
Zaten kolye aldı,küpe aldı,tektaş aldı ben sadece alyans,bileklik,saat istiyorum :44: tek hayalim bunlar kaldı bunlar beni çok mutlu ediyo onun dısındada 1 yada 2 adet nişanda takın dedim 2 tanede dügünde tamam yani toplam 3-4 bilezik..
Mesela Allah nasip ederse kayınpeder kredi cekecek 20-25 bin kadar verecek ve baska en ufak yardımı olmayacak tabi daha ne olsun..ee bizde istiyoruz ki yuvamızı kuralım inşallah borcsuz kuralım sonrası bizim için daha kolay olsun..
Tamam bir defa yasıcaz ama o bir defa için yaptıgımız masrafı belki bir ömür cekicez..
Ve düşünün bu masraflarda onlarında hep damattan ve gelinden cıkıcak hersey..yani aileler varlıklı degil onlarında..
Bana şimdi sen salaksın hic bişey istemiyosun dedi
Ama benim sevdigimde öyle masraf yapmıyım diye hic bişey istemiyo gerek yok diyo..
Yada ben istemiyorum dedigim halde her zaman tüm ihtiyaclarımı o alıyo ben daha ne istiyim ki ne gerek var şunuda isterim bunuda isterim demeye bilmiyorum düşünmeye basladım şimdi hangimizde sorun var diye
Canım Nisan Mayıssa sizinde çok az kalmış dügün yerini falan ayarladınızmı gelinlik bakmaya başla bence kışın alırsın daha uygun olablirmiş belki gelinlikçilerinde paraya ihtiyacı oldugu dönemlerBen heyecan yaptım bak
10000 liramııııııı şaka herladeKızlarr babamın kuzeni aradı şimdi tam yarım saat konusmusuz :44:
abisi nişanlandı daha yeni 20.000 takılar 10.000 de bohca tutmus yanlıs okumadınıznişanları evde oldu bide
Ablası sözlendi nişan gibi masraf bohcalar altınlar..
Şimdidide konustugum kız sözleniyormus pazar ( tabi ben gidemicem)
Söz bohcası için taammm 1500 tl vermiş ve ondan fazlada damat vermiştir sanırımsöz için aldıkları bilezik damadın 3000 miş isteme-söz için elbise 400 küsür ( ben 200 e gercekten süper almısım)
Ben yanında varya bedava gidiyormus gibi kaldım..ben sevdigimde mutlu olayımda diyorum :44:
Sen manyakmısın bi kere evleniyosun diyo..
Tamam bi kere evleniyorum ama yuvamı kurmak için evleniyorum..ben böyle ucar gidersem kurulmadan yıkılır o yuva Allah korusun
Kızlarrr ben mi tuhafım onlarmı anlamadım
Ben sevdigimden altın bile istemiyorum..
Zaten kolye aldı,küpe aldı,tektaş aldı ben sadece alyans,bileklik,saat istiyorum :44: tek hayalim bunlar kaldı bunlar beni çok mutlu ediyo onun dısındada 1 yada 2 adet nişanda takın dedim 2 tanede dügünde tamam yani toplam 3-4 bilezik..
Mesela Allah nasip ederse kayınpeder kredi cekecek 20-25 bin kadar verecek ve baska en ufak yardımı olmayacak tabi daha ne olsun..ee bizde istiyoruz ki yuvamızı kuralım inşallah borcsuz kuralım sonrası bizim için daha kolay olsun..
Tamam bir defa yasıcaz ama o bir defa için yaptıgımız masrafı belki bir ömür cekicez..
Ve düşünün bu masraflarda onlarında hep damattan ve gelinden cıkıcak hersey..yani aileler varlıklı degil onlarında..
Bana şimdi sen salaksın hic bişey istemiyosun dedi
Ama benim sevdigimde öyle masraf yapmıyım diye hic bişey istemiyo gerek yok diyo..
Yada ben istemiyorum dedigim halde çok şükür her zaman tüm ihtiyaclarımı o alıyo ben daha ne istiyim ki ne gerek var şunuda isterim bunuda isterim demeye bilmiyorum düşünmeye basladım şimdi hangimizde sorun var diye
Diyorsun öyle düşüneyim o zaman kuzum
Sevdiginizin bulundugu şehirde yaşamak daha zor olur kanaatimce bulundugunuz şehirde arkadaşlarınız ortamınız vardır işiniz varmı bilmiyorum ama ilk başta oraya gittiginizde muhakkak zorlanacaksınız eşiniz olmadan dahada çok zorlanacaksınız 2014 de illa olmasını istemenizin önemli bir sebebimi var peki sevdiginiz için nikahımız olsun öylemi gideyim istiyor geldiginde yapsanız çokmu farkı olurki şimdi herkesin bir planı var tabiki o yüzden fazla karışmak haddime değil ondan soruyorum hayallerimizde bile beliriyor bazı tarihler çünkü
yok kuzu hic birsey yok biz nikah istiyoruz ya o yüzden ben diyorum ki nişandan sonra yani aralık sonu ocak bası gibi tarihimizi alalım sonra beyaz eşya ve mobilyamızı alalım sonra 3 ay kala gelinlik baksak 2 ay kalada ev baksak eşya hazır olacagından sorun olmaz diyorum :18 eki şunu merak ediyorum..atıyorum gittim gelinligi begendim sadece omzuna şu eklensin dedim ve dügünüme 3-4 ay var ve ben bu gelinligi kiraladım (yani hazır olan gelinligi yada hazırın üstüme göre dikilmişi neyse) kiralamıs oldugum için 3-4 ay boyunca kimseye vermezlermi yoksa o güne cok var diye bir kac gelin daha giyermi..
1 yıldır çalışıyorum İstanbulda, onun yanına gidip geliyorum oradaki insanları da tanıyorum ama İstanbulda da hali hazırda ev arkadaşım evim var ben de sizin dediğiniz gibi orada sıkılıp bunalmaktan korkuyorum. Onun isteme sebebi ayrı olmayalım 2-3 ayda olsa beraber kalalım ama sonrası da var tabi. İki ucu pis değnek bu oluyor sanırım :/
Bence sorun onlarda kuzum onlar nasıl rakamlar öyle düğün gibibelki onlardada yoktur sorun herkes kendi bütçesine göre davranıyorda bana göre abartı geldi herkes içime sinsin isterde illa uçuk rakamlarla olacak diye birşey yok valla nasipse bizde ayagımızı yorganımıza göre uzatıcaz inşallah o kadar havalarda uçmaya gerek yok sonra biz çekicez zorlugunu yani:44:
10000 liramııııııı şaka herladene koymular o bohçanın içine çok merak ettim açıkçası herşey altındandı herhalde. Evde yaptığı halde 20000 lira takıda çok iyi takılmış Bizde takılan 2 bileziği saymazsan 3 binlira felan takılmıştır vay anasını arkadaş.
Söz bohçasında herşeyi tam takır yapcam dersen 1500 tutabilir. Yok röptaşambırıdır geceliğidir felan filan (hepsi çok gereksiz bence)
Sen en iyisini yapıyosun kuzum boşver kimsenin lafına bakıpda kendini kötü hissetme. Bizde aynı şekildeyiz ben hiç bişey istemedim. Ama bazıları gerçekten abartıyo senin kuzenin gibi
Zor yerden sordun be kuzu inan hiç bilmiyorumki satın alma olurda kiralamayı sanırım verirler başka geline ama dügün başlangıçlarında oldugu için tarihin kimse giymeyebilirde bilemedim şimdi :26: planladıktan sonra hepsini tamamlarsınız canım ev tutma eşyalar için rahat yeter zaman temiz temiz yerleştiriirsiniz hemen yeterki para olsun bir haftada bile alınır herşey
He ya nisan mayıs gibi dügün olacakmıs bide helal olsun mu diyim Allah kolaylıkmı versin diyim bilemedim :44:kuzum bilmesem onları kendi halindeler bizim gibi sadece bi evleri var o kadar..aynen öyle canım millet kolay ev köy sahibi olmuyo ileri zamanda lazım bu para..Rabbim ömür verirse tabi
işte o sorun olur bide yırtılır bisey olur baska begenin derler vs ne bileyim :44:öyle canım zaten kafamda hazır gibi hersey beyaz eşyaları almak istedigim markada hazır nasipse bakalımbide ya işe gireyim ceyize baslayım dedim ama nerdee bu ayda böyle gidecek elektrikli ev aletlerini nasıl alıcam ben
İnşallah canım herşey güzel olacak tabiki ama herşeyin güzelliği abartı paralarlada olmuyor herşeyin bir ölçüsü var yani herkesin kendi fikri tabiki bende az olsun öz olsundan yanayımda bazı şeyleride unutmadan yapıyorum gereksiz şeylere hiç gerek yokFikir al canım bir bak gelinlikçilere kiralamaya kararlıysanız yakın bir zamanda kiralayıp alırsın o zaman yırtılmaz o kadar aksilik gelirmiki insanın başına içini temiz tut bakıyım Hayırlısıyla tamamlarsın eksiklerini canım özellikle kullanacaklarınızı yap diğer eksikler evlendikten sonrada tamamlanır elbet
Aynen öyle canımayy giyersem o an begenirimde alırım korkuyorum bide ilk giydigim gelinlik 100 de 100000000000 büyüler beni hatta her gelini o heycandan off benim aptal yapım işte herseyin ilk önce en fena en kötüsünü düşünüyorum elimde degil inşallah canım cok şükür baya aldım zamanında baslıca şeyler kaldı ama iyi almısım zamanında şimdi çok zor geliyor..uzun zaman işsiz kaldım ya bide bugün mesela yastık alezi bakıcam begenirsem alıcam şok marketten 3.95 fiyatı 2 adet alıcam tabi begenirsem yarında salata kurutucu geliyor a101 markete 7 tl mi neydi oda çok işe yarıyor arkadasta gördüm alayım dedim inşallah
Bende enteresanım o salataları ıslak ıslak yapmayı seviyorum daha lezzeti içinde kalıyor sankiBeyaz hayallerimiz tabikide hemen büyüleyecek bizi canım yakışanı alırsın zevklisin muhakkak denemek istediginde zevkine göredirki deniyorsun begenmen normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?