Zam istemedim zaten senelik zam yaptılar bir daha seneye Mart-Nisan gibi olacak asgari ücret yine yetişecek bana ne anlamı kalıyor diye düşünüyorum 2 sene çalışmamım hayat zor borçlar fazla yani bilemiyorum bana karşı sert bir hal mi alırlar fazladan para istesem
İstanbul'dayım canım ekstradan zam istiyorum diye söylemeyeceğim direk dün verildiğinde bu senede tek zam başka olmayacak dimi dedim öyle kafa salladı şimdi diycem ki biraz daha iyileştirme yapılamaz mı benim hazırlık yaptığımı biliyorlar yani asgari ücret olayından giricem falan 2 senede bu kadarcık zam almış oluyorum ben mi yanlış düşünüyorum gibi kibar kibar sorucam
ahahhahahahah .. son cümlene koptum
tövbe de kız ALLAH korusun
yalnız nişan olayı çok dolanmış ya:/
benimde öyle oldu. birçok defa ertelendi vs derken tam net kararı aldık bu seferde biz ayrıldık :26: .. ama bizim aramızda sorunlarda vardı
bende bankadar çalışıyorummmm istanbulda mısın bankacılık mı okudun canım .. olsun yeme yemek gel burada takıl diyeceğim ama burdadada yemk muhabbeti dönüyor arada iradeli olmak zor
Değil mi haklıyım kuzum söyleyeyim bilsinler ona göre ileri ki aşamada değerlendirilir ne yapalım
Kuzum üstlerde yazdığım gibi durum konuşmamda haklımıyım deneyeyim mi şansımı diyorum morincimin dediği gibi isteyenin bir yüzü hesabı
anladım.baya da sorumluluğun var. biraz anlayışlı olsunlar.100 tl ile batmazlar
Canım şimdi önceki yazımda belirttiğim gibi önceden dün zam almadan önceki hali 830+agiydi dün zamla beraber 1000+agi oldu yani 170 TL fark aradaki orana baktığında evet güzel bir rakam yıllık zam olarak ama geçen aldığım maaş oldukça düşük olduğu için anca toplarlanıyor ve Haziranda zaten devletin her işe başlayana vereceği en az maaş 900+agi olacak Haziran itibariyle herkes böyle almak zorunda ee ben 2 senelik çalışmam karşılığında sadece asgari ücretten 100 TL fazla almış olucam seneye vuracak olursak senede 50 TL olacak seneye Marta tekrar yapılacak o zaman zaten yine asgari ücret yetişecek bana eminim 6 ay sonra asgari ücretle aramdaki var 50 lira olacak olmayacak ondan bu derdim
okudum canım söyle bence hiç değilse tavırlarını öğrenmiş olursun dediğin gibi isteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara
Hiç sevmem aslında böyle para meselelerini ama mecburum hayallerimi gerçekleştirmek için diyceksin ki 100-200 TL yemi bakıyor bu iş borç içine girince baktım 50 TL ye bile bakıyormuş
Değil mi haklıyım kuzum söyleyeyim bilsinler ona göre ileri ki aşamada değerlendirilir ne yapalım
Kuzum üstlerde yazdığım gibi durum konuşmamda haklımıyım deneyeyim mi şansımı diyorum morincimin dediği gibi isteyenin bir yüzü hesabı
Doğru söylüyorsun canım en azından denemelisormazsan aklına takılı kalıcak çnkü merak ediceksin sor ki en azından olup olmayacağını öğrenir sende kendini ona göre ayarlarsın
Şimdi canım şöyle söyliyim öncelikle. Yaptıkları zam gayet yerinde olmuş 170 tl az bir miktar değil. He şöyle de bir durum var başlangıcın oldukça düşük. Şimdi tekrardan bir zam istersen benim tahminimce sıkıntı yaşayabilirsin. 1 yılda 2 kere zam istemiş olacaksın onların gözünde. Ama genelde iş verenler yılda 1 kez ve çalışan senesini doldurduğunda zam yapmayı kabul eder.
Bende yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyorum eylülde 2 yıl olacak ve bu zamana kadar hiç zam almadım. Ama benim çalıştığım işyerlerinde prosüdür farklıydı. Asgari ücretle beraber biz bişey demeden zamlanırdı. Bu iş yerimde de bişey söylenmediği için bende bekledim. Daha sonra öğrendim ki dilekçe veriliyormuş ne kadar komik bir durum dimi. Şimdi bende ona göre içeriye zam dilekçemi verdim ve eylül gelince tekrar verir miyim bilmiyorum duruma ve verdikleri zama göre belli olacak bu.
Normalde haklısın hemde çok haklısın. İstersen şöyle bir seçenek sun. 6 ayda bir zam yapsınlar. Asgari ücretle doğru orantılı. Yada yılda bir kez yapsınlar ama elle tutulacak bir zam olsun. Bu şekilde konuşup sonuca varabilirsinVe mümkünse iş alanının ne derece geniş kapsamlı olduğunuda vurgula. Sadece muhasebeye bakmadığını farklı işler yapmak zorunda bırakıldığından da bahset derim
Canım şimdi önceki yazımda belirttiğim gibi önceden dün zam almadan önceki hali 830+agiydi dün zamla beraber 1000+agi oldu yani 170 TL fark aradaki orana baktığında evet güzel bir rakam yıllık zam olarak ama geçen aldığım maaş oldukça düşük olduğu için anca toplarlanıyor ve Haziranda zaten devletin her işe başlayana vereceği en az maaş 900+agi olacak Haziran itibariyle herkes böyle almak zorunda ee ben 2 senelik çalışmam karşılığında sadece asgari ücretten 100 TL fazla almış olucam seneye vuracak olursak senede 50 TL olacak seneye Marta tekrar yapılacak o zaman zaten yine asgari ücret yetişecek bana eminim 6 ay sonra asgari ücretle aramdaki var 50 lira olacak olmayacak ondan bu derdim
Deneyeceğim kuzum100 lira 100 liradır.bi borç ödenir.ne kadar fazla zam o kadar iyi.
şansını dene bakalım bi:122:
evet ileriki aşamalarda değerlendirmeleri için bilmelerinde fayda var
doğru diyosun canım valla durmak yok spora devam
hayır canım tabiki de çok az alıyoruz çünkü ben sadece telefonlara bakan ve 1600 lira alan sekreter biliyorum yaaAmin kuzum fazla şey istemiyorum değil mi genelde emeğin karşılığı az çok dediğim rakamlar değil midir onlar 100-200 TL vererek fakirleşmiyor ama bizim için çok farkediyor
Hiç sevmem aslında böyle para meselelerini ama mecburum hayallerimi gerçekleştirmek için diyceksin ki 100-200 TL yemi bakıyor bu iş borç içine girince baktım 50 TL ye bile bakıyormuş
yok başka türlü olmayacak mecbur napıyım
hayırlısı olsun canım ne diyim :44: yok canım istanbulda değilim iibf çıkışlıyım ama bi iktisat işletme okumadığım için bankalardan dönüş olmuyor herkes de yaşayacağın yerde iş bul tayin işi çok sıkıntı banka da diyor. ben burada garantinin sınavına girdim sınavı geçtim 2 mülakatı vardı ilkini geçtim sonra bir kaç bankacıyla konuştum herkes tayin çok sıkıntı olur falan diyince ben işi istemedim ikinci mülakatta seni niye işe alalım dediler bilmemki tarzında saçma sapan cevaplar verince haliyle olumlu dönüş olmadı olmadığına da sevinmiştim ama şimdi diyorum ki eğer bu işe girseydim 3aydır çalışıyor olacaktım bu yazda düğün zor gibi görünüyor
İnşaAllah gönlünüzdekini yaparsınız canım eminim o da beğenecektir
uykuya direnerek yapıyorsun sonuçta kuzummuyumak tabiki güzel ama biz şişmanlar için spor yapmak daha güzel
canım ev sahibi aldı erkek ve karısı diyoki hayatım sen almasan daha iyi unutma biz evlenirkende aldın ve güneşlikler kısa kalmıstı diyo adamsa aynı hatayı yapmam tekrar diyoistabnbuldayım canım zeytinburnundan gazi mahallesine gidiyorum naasipse 2 yıllık ilişkim aralık ayında isteme-nişan yaptık nasipse 1 ay sonra dügün :)yasımda 23 valla kosturmaca ama en büyük kosturmacak nisan ortası ev bosalınca olacak sanırım :18:sen peki ?
İmzaları attık =)
Desteğin için sağol canımm çok sağol
Aşırı derecede bunalıma soktu sanki beni, attığım adımların ters tepki yapışı beni hayli zorluyor. Erkeklerin strese gireceği ne varsa sankii Allah Allah
Baba evinden ayrılan onlarmış gibi çok sinir bozucu
Geçsin şu günler tek dileğim, isteğim bu. Bitsin şu günler artık ya!
Doğru söylüyorsun canım en azından denemeli
Canım asgari ücrete zam geldikçe bize yapsalar sorun kalmayacak zaten ama devletin yaptığı zammı almıyoruz sadece senelik zam belirleniyor bu oranı 1 sene boyunca değişmeden alıyorum 2 kere zam yapma şansları yok patronlar senede bir kere yapıyor aslında çalıştığım yer çok az yapıyor genelde herkese benim itiraz edeceğimi düşündükleri için ağzımı kapatma payı verdiklerini düşünüyorum yoksa geneli fazla çalıştırıp az verme derdinde fazla çalışmıyorum ama geneli böyle yapıp daha çok alanda var yerine göre iştesizin orası da ilginçmiş bakalım ne yapacaklar hayırlısı olsun diyorum gerçekten tuhaflar
Doğru söylüyorsun canım en azından denemeli
Canım asgari ücrete zam geldikçe bize yapsalar sorun kalmayacak zaten ama devletin yaptığı zammı almıyoruz sadece senelik zam belirleniyor bu oranı 1 sene boyunca değişmeden alıyorum 2 kere zam yapma şansları yok patronlar senede bir kere yapıyor aslında çalıştığım yer çok az yapıyor genelde herkese benim itiraz edeceğimi düşündükleri için ağzımı kapatma payı verdiklerini düşünüyorum yoksa geneli fazla çalıştırıp az verme derdinde fazla çalışmıyorum ama geneli böyle yapıp daha çok alanda var yerine göre iştesizin orası da ilginçmiş bakalım ne yapacaklar hayırlısı olsun diyorum gerçekten tuhaflar
Kızlar evlilik izni kaç gün bilen varsa yazabilir mi?
3 diyen de var 5 diyen de net bişey bulamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?