2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

Kızlar merhaba,

Sanırım bende 2014 gelini olacağım, daha çok var gibi geliyor bana :)

Konuları da baya kaçırmışım ama sağlık olsun. :)

Edacımm hoşgeldin
Tariflerin yanına yaparken kullandığım farklı bi yöntem varsa onu yazıyorum, ya da insanların yedikten sonraki yorumlarını yazıyorum, mesela 'babam çok beğendi, yine yap' gibi
Saç dökülmesinde kestirmek işe yarıyor diye biliyorum ben. Saçların güçleniyor çünkü. Uzan saç maalesef bakımı zor ve güçsüz oluyor ne kadar güzel görünse de:100:

Kızlar merhaba,

Sanırım bende 2014 gelini olacağım, daha çok var gibi geliyor bana :)

Konuları da baya kaçırmışım ama sağlık olsun. :)

Hoşgeldin canım, sen de katıl aramıza, beraber burda sohbet ederek zamanın nasıl geçtiğini anlamıycaz inşallah

Anladım canım ne güzel yapıyorsun o zaman ayy ne güzel ya dügünümüz geç olacak ama herşey el emegi kimse anlamaz ama bizim için o defter bile çok kıymetli
Gerçekten mi inşallah yarar canım çünkü inanılmaz dökülüyor :44:şimdi ufak bir işim var tekrar gelirim biraz bakar sonra giderim saçlarıma kıymaya

Günaydın kuzuummmm

Evet evet bende başlayacağım bugün karar vardim
Geçmiş olsun canım bende de var kansızlık keçiboynuzu pekmezi iyi geliyor gerçekten bide az çay tüket çayda kansızlık yapıyor..
Benimde saçlarım uzun aynen montuma falan takılıyor çok zorlanıyorum ama kıyamıyorum da
Saçlarının dökülmeside inşallah düzelir tatlımm o şampuanı hiç kullanmadım o yüzden bişey diyemicem inşallah iyi gelir
Bu arada ajandayı kaplama fikride süper

Bende bugün bi iş görüşmesi için telefon bekliyorum ama hala aramadılar

Son düzenleme:
hoşgeldin canım zaten anlamıyoruz hakikatende güzel oluyor ay bana ağırlık geliyor ya yazmak zaten derslerden kaafamı kaldıramıyorum boş olsam yada vaktim olsa bende çok severek yaparım ama diğer yöntem internetten alma tarifler için benim çok yararıma olacak cuma akşamı bi tarif yazacağım size mutlaka deneyin eşinizde ailenizde çok sevecek neden cuma çünkü sınavlarım yoğun bu iki gün bende kitap tarzı düşündüm gene istediğimi yazarım ama netten kopyala yapıştır ekle daha kolay olur sonra çıkarıncada üstüne not alırım canım ne var hem tatlılar tuzlular bölümünüde kolay yaparım hahhaha

Öyle düşünme canım, saçlarına iyi bir şey yapıyorsun aslında.

Pınarcım inşallah hayırlısı olur, gönlündeki olur canım.

Suracım senin ki de güzel yöntem valla. Ayrımı da kolay dediğin gibi:13:

Bu arada bende internetten bulduğum tarifleri bir dosyaya kopyalıyorum çok pratik oluyor.
Çok unutkan bir insanım böylece hem unutmuyorum hem de yazmaktan daha kolay. :)

ozaman bugün hemen başlıyoruzzz kızlar tarif defterim adlı bi dosya oluşturdum içinde de 3 dosya tatlılar tuzlular yemekler

Pilavlı Kaşarlı Et Yemeği
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama:15dk Pişirme:45dk

MALZEMELER
300- 400 gr dana kuşbaşı
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı pilavlık pirinç
yarım çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Kuşbaşı etlerinizi tavaya alarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler suyunu çekince tereyağını tavaya ekleyin, iyice kavurun. Salçayı yarım su bardağı suda incelterek etin üzerine dökün ve çekinceye kadar kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Diğer tarafta pirinç pilavını yapın.
Pirinçleri iyice yıkayın. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun. Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın.Pilav dinlendikten sonra büyük bir kaseyi ıslatın ve pirinç pilavından koyun. Et sotemizi pişirdiğimiz sacın ortasını açın ve pilavı oraya ters çevirin. Et sotenin üzerine kaşar peyniri rendeleyin ya da benim gibi sebze soyacağıyla dilimlerek koyun . Eriyene kadar kısık ateşte pişirin.
et sote yaparak da sunumu böyle yapabilirsiniz.
Sofraya bu şekilde getirip değişik bir sunum elde edebilirsiniz. daha sonra tabaklarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Alın bakalım kızlar ilk tarif benden değişik ve çok güzel

Vaaayyy, süpermiş :) Çok çalışkanız maşallah. Suracığım tarif için teşekkür ederiz.

Canım çayı ancak sabah bir çay bardagı içerim o kadar az tüketirim yani..ha birde bitki çayı içiyorum akşam ama o zarar vermez sanırım bitki :44:
Hadi gel bugün sende kestir
Aynen bende öyle canım kıyamıyorum ama dayanamıyorum dökülmelerine kopmalarına
Evet canım kaplamam gerek yoksa o yazılar sinirimi bozar
Ahh canım ne olacak bizim bu işsizligimiz 15 gün sonra doktora gidecegim birde özel tahlil falan off off

Alın bakalım kızlar ilk tarif benden değişik ve çok güzel

Senin için sıkıcı olur dogru söylüyorsun canım Canım söyledigin bu tarif mi?
Çok sagol bu arada hemde 2 kişilikmiş tam uygun yeni evlilere Akşam bu tarifi bende geçirecegim defterime

Öyle düşünme canım, saçlarına iyi bir şey yapıyorsun aslında.

İnşallah canım iyi olsunlarda bakalım kısa saç nasıl duracak

yok benim söylediğim bu değil benim dediğim tatlı onu kendi elcağızlarımla yazıcam size bu internetten beğenip sevdiklerim

Tatlı mı
Harika olur canım

evet canım çok güzel bişey oluyor hemde bu Arada bence bi topik açalım hatta açayım hemen buraya katmayalım bu tarifleri yoksa sohbetle tarifler çorba olacak herkes tariflerini o topik altında paylaşsın derli toplu olsun hemde nasıl fikir

KAHVELİ KURABİYE

Malzemeler
• 125 gr margarin
• 1/2 su bardağı pudra sekeri
• 1paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 tatli kasigi nescafe (Yarim tatli kasigi su ile eritin) (Ben ilave olarak 1 tatlı kaşığı da su ile eritmeden kuru olarak ekledim.)
• 1 tatli kasigi kakao
• 1 su bardagi tepeleme un
Yapılışı
1. Yumusamis margarini pudra şekeri ile krema haline gelene kadar karıştırın.
2. Diğer malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Eğer unu az gelirse 1-2 yemek kaşığı daha ekleyin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval bir şekil verin. Ortasına kaşığın tersi ile bastırıp kahve şekli verin.
4. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. (Kurabiyeler kabarırken şekilleri biraz bozuluyor ben fırının kapağını açıp kaşıkla tekrar ortalarına bastırdım.)
Afiyet Olsun..
Not: Bu ölçülerle yaklaşık 11-12 tane küçük kurabiye çıkıyor.

Benim gibi kahve delisi arkadaşlar için bu da benden o zaman, internetten bulduklarımdan, bu hafta yapacağım, resimlerini de paylaşırım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…