- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
evet canım çok güzel bişey oluyor hemdebu Arada bence bi topik açalım hatta açayım hemen buraya katmayalım bu tarifleri yoksa sohbetle tarifler çorba olacak herkes tariflerini o topik altında paylaşsın derli toplu olsun hemde nasıl fikir
evet canım çok güzel bişey oluyor hemdebu Arada bence bi topik açalım hatta açayım hemen buraya katmayalım bu tarifleri yoksa sohbetle tarifler çorba olacak herkes tariflerini o topik altında paylaşsın derli toplu olsun hemde nasıl fikir
KAHVELİ KURABİYE
Malzemeler
125 gr margarin
1/2 su bardağı pudra sekeri
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatli kasigi nescafe (Yarim tatli kasigi su ile eritin) (Ben ilave olarak 1 tatlı kaşığı da su ile eritmeden kuru olarak ekledim.)
1 tatli kasigi kakao
1 su bardagi tepeleme un
Yapılışı
1. Yumusamis margarini pudra şekeri ile krema haline gelene kadar karıştırın.
2. Diğer malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Eğer unu az gelirse 1-2 yemek kaşığı daha ekleyin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval bir şekil verin. Ortasına kaşığın tersi ile bastırıp kahve şekli verin.
4. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. (Kurabiyeler kabarırken şekilleri biraz bozuluyor ben fırının kapağını açıp kaşıkla tekrar ortalarına bastırdım.)
Afiyet Olsun..
Not: Bu ölçülerle yaklaşık 11-12 tane küçük kurabiye çıkıyor.
Benim gibi kahve delisi arkadaşlar için bu da benden o zaman, internetten bulduklarımdan, bu hafta yapacağım, resimlerini de paylaşırım. :)
KAHVELİ KURABİYE
Malzemeler
• 125 gr margarin
• 1/2 su bardağı pudra sekeri
• 1paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 tatli kasigi nescafe (Yarim tatli kasigi su ile eritin) (Ben ilave olarak 1 tatlı kaşığı da su ile eritmeden kuru olarak ekledim.)
• 1 tatli kasigi kakao
• 1 su bardagi tepeleme un
Yapılışı
1. Yumusamis margarini pudra şekeri ile krema haline gelene kadar karıştırın.
2. Diğer malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Eğer unu az gelirse 1-2 yemek kaşığı daha ekleyin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval bir şekil verin. Ortasına kaşığın tersi ile bastırıp kahve şekli verin.
4. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. (Kurabiyeler kabarırken şekilleri biraz bozuluyor ben fırının kapağını açıp kaşıkla tekrar ortalarına bastırdım.)
Afiyet Olsun..
Not: Bu ölçülerle yaklaşık 11-12 tane küçük kurabiye çıkıyor.
Benim gibi kahve delisi arkadaşlar için bu da benden o zaman, internetten bulduklarımdan, bu hafta yapacağım, resimlerini de paylaşırım. :)
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...-gelinlerinin-tarif-defteri.html#post28193067 buyrun kızlar burdan devam edelim tariflere
ayy canım süperr oldu bu tarifte
fırın olsa kalkıp yapmak istedim ben diyetteyim ama evdekiler yerama fırınımız bozukk yeni fırın alana kadar sadece bakmak ile yetmeliyim davul fırın var ondada kurabiye kek falan pişmiyor
Bende bir an önce denemek istiyorum :)
Resimlerini koyacağım hemen sonrasında gözümüz şenlensin. :)
Ebissss çok teşekkür ederim. :)
Bu arada başlık çok iyi olmuş. :)
neyse kızlar ben çıkıyım sınava çalışıyım arada gelirimyoksa yarın sınavda tarif yazıcam haydi görüşürüz ay çok iyi oldu yaaa
Kızlaaarrr
Biz bugün annemle sevgilime sözde annemin hediyesi olak vermek için kol düğmesi ve kravat bakmaya gidiyoruz. Nasıl olur sizce? Uygun düşer mi?
Selam kızlar aranıza yeni kaltıldım... kendimden bahsedeyim öğretmenim bir dersane de çalışıyorum. 10 şubatta 1.yılına girecek bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşım mı desem sözlüm mü o da öğretmen. Bu yaza söz ve nişan düşünüyoruz nasipse 2014 te de gelin olacağım. günler geçmek bilmiyor.. sizler ne alemdesiniz
Hoşgeldin bal_hatun, bende yeniyim aslında :)
Mutluluklar dilerim. Biz nişanlıyız 3 aydır, daha düğüne çok var, 2014'e kalıcak, zor geçiyor ama 4 yıldır birlikteyiz, bir buçuk yıl daha geçer herhalde. :)
İnşaallah tizbe :) Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşaallah :)
hoşgeldinbizde 2014 gelini olmayı bekleyenlerdeniz simgede çetelemizi tutuyor hahahah
Amin canımmm çok teşekkür ederimm :)Hoşbuldummm canımm, çok teşekkür ederim
Sizinde Allah tamamına erdirsin, günler çabucak geçsin
Bence de canımm hem bir sürü tarif öğrenmiş oluruz hem de anısı olur:) Ben sizlerden aldığım tariflere Ebiss'in kurabiyesi, Pınar'ın keki gibi başlıklar atmayı düşünüyorum.O zaman bir tarif defteri seferberliği başlatalım. Herkesin bir defteri olsun, birbirimizin tarifleriyle dolduralım sayfalarını.
Kızlarrrrrrrrr geç uyandım sizden ayrı kaldım..
Burasıda soguk
Oleyyyyy tarif defteri seferberligi başlamışşKızlar ben ajandamın dışında yazılar oldugu için kaplayacagım hem daha güzel görünür. Hani şu yapışkanlı kagıtlar varya dolap falan kaplıyorlar onunla birazdan dışarı çıkacagım onada bakıyım unutmazsam
Bu arada sura canım ben elimle yazmak istiyorum tarif defteri denildiginde aklıma hep böyle gelir
Bu arada kızlar Simge içinde demiştim arkadaşımda geçen bir tatlı yedim internetten bulmuş ama aynısını yapmamış kendide birşeyler katmış ondan tarifi alır almaz yazarım burayaBenim çok hoşuma gitmişti
Bu arada ebiss küçük küçük notlar derken neler yazıyorsun ?
pnrcn canım sende bugün başla
Offff çenem çok düştü
Bu arada kızlar benim saçlarım çok dökülüyor..doktora gittim kansızlık dedi ilaç verdi 3 ay kullan dedi 2.5 aydır kullanıyorum hala dökülüyor..3 ay doldugunda tekrar test yapacakmış ama o zamana saç kalmayacak
Buradan elseve arginine serisinin iyi oldugunu duydum bugün o şampuanı alacagım..
Kansızlık için keçi boynuzu pekmezi iyi gelirmiş gidip onuda alacagım..
Son olarakta annem uzun saçlarını kes az dökülür düyor..Dökülmenin uçla alakası yok fakat uzun oldugu için elime montuma falan takılıp kopuyor bende kestirmeye karar verdimSaç dökülmem gitsinde artık 2014 e kadar uzar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?