2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

Aslında büyük olarak çelik setim ve yemek takımım kaldı sadece. 1 tane uyku setim bi tane de nevresimim var. Her şeyim tam olmak zorunda değil zaten sevgilime göre de öyle. Birlikte alırız diyor. Bu yaz askere gidiyor. Biz de şöyle düşündük, askerden gelsin benim dersanem falan devam ediyor olacak. Normalde gelince söz nişan düşünüyorduk ama sınavdan sonra mı söz nişan yapsak, dediğin gibi nisan mayısta da düğün yaparız dedik ama hayırlısı tabi. Plan yapmaya gelmiyor böyle oturuveriyosun yerine sonra

Oyyy ben yanlıs okumusum sadece 1 kurs mu bu kadar para
Evet canım sadece Aile Danışmanlığı sertifikası 3500 lira, o da açılan programlar içinde en düşük.
Aslında düğün işlerine girersek, kendimi derslerime veremezsem, KPSS'den istediğim puanı alamazsam korkusu var. Çünkü 1 tane değil çalışmam gereken sınav. KPSS var YDS var İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı var, Aile danışmanlığı var ve bunun uygulamaları da olacak. Üstüne Vizeler var Finaller var daha mezun durumda olmadığım için. Ha bi de mezuniyet çalışması var. Üstüne bi de sanki söz nişan düğün ailelerin tanışması isteme falan girerse 50 parçaya bölünmem gerekir gibi geliyor. Korkuyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Günaydınlar canlarım

Mutella canım ben 2015 i beklemenizden yanayım.
Ama erkek arkadaşının maddi olarak problem yoksa bundan kastım işi varsa düğünü vs borçsuz yapabilecekse Evlen.
Çünkü ailelerimiz 2015 te evlensek te biriktirik yapacaklar birşeyleri 2014 olsa borçla olur 1 yıla biter aynı şeye gelir yani

Çünkü erkek arkadaşın fazla birşey olmasada olur desede o alınması gerekenler illaki alınacak.
İster evlenince ister evlendikten sonra.
Zaten askerden gelecekmiş seneye. Oda biraz para biriktirir.
Ne kadar neyin olsada Nereden Baksan 10 Bin daha harcarsın. 3 Beyaz Eşya Min 3 + Yatak Oda Takımı Falan derken.
Canınıda hiç sıkma.
Sonuçta kendi eviniz için uğraşacaksınız, çabalayacaksınız.
Hem nişanlılıkta güzel dönem herşeyi gönlüne sine sine alacaksınız böyle düşün.
Gönül olsun hemen istiyor ama hayat şartları diyelim...
Amaa dersen ki ailen benim içinde Nişanımı kınamı düğünümü yapsın 7-8 bin arası temel eşyamı alabilir o zaman evlen derim.
Seneye evlenirsen şunuda düşün tek maaş olursa birkaç eşya borçla olsun ödenir dersin.
Ama kurs paraları da işin içine girdi mi maddi olarak sıkılabilirsiniz
Ben bu sene KPSS ye hazırlandım zorluğunu gördüm yani.
Stresle sıkıntıyla çalıştın mı çalıştığından da hiç birşey anlamıyorsun.
O yüzden bu sene iyice düşünün kararınızı verin canım.

Son düzenleme:

Kafam çok karışık gerçekten
Bu durum benim psikolojimi bozuyor, bu asıl kötü olan durum. Evlilik teklifi ederse kabul etmem diye bile düşünüyorum kendi kendime. İnanır mısın ayrılmayı bile düşündüm. Neden? 1 sene geç olur hayaller diye. Nasıl alışırım bu fikre bilmiyorum. Tüm hayaller, hazırlıklar 2014 içindi

Son düzenleme:

Canım bu arada yazımla biraz oynadım istersen onuda oku.
Bu psikoloji bozukluğu kpss ye iyi gelmiyor ben bunu derim tecrübemle.
Eğer zaten seneye karar verirseniz Haziranda falan yapın derim.
Canm biz bir ara 2013 Ekimde istedik ama Maddiyat ailelerimize yükümüz olmasın diye 2015 Nisana kaydık
Ki 2007 den beri birlikteyiz düşün yani 8. yıl bitecek biz evlenirken!

Bu konuda ailenle konuşsan annen ile?
Açıkça bir tek o seni rahatlatabilir çünkü.

Son düzenleme:
Canım işi var çok şükür, memur kendisi 1 senedir. 2014 bile olsa, askerden gelince para biriktirip borçsuz kapatmayı düşünüyordu o da düğün olayını. Ailesi de şükür hali vakti yerinde bi aile. Evimiz de var oturabileceğimiz, kendi evimizi alana kadar. Ama her şeyi onlara yükleyemem. Maddiyat da korkutuyor gözümü evet ama asıl korktuğum şey bu koşturmacanın arasında sınavlara kurslara yeterli zamanı ayırıp, gerekli önemi verememek. Çünkü ne olursa olsun bu benim hayatımı ilgilendiren bi süreç. Her şeyi de kafaya takma gibi bi huyum olduğum için maalesef :44:
Bi de şu durum var, ikimiz de nişanlılık dönemini uzatmak istemiyoruz. O yüzden evlilik ne kadar uzaklaşırsa, nişan söz vs. uzak olacak. Bu da 1 sene daha ortalıklarda görünmemeye çalışmak demek ve bu beni çok sıktı artık.

Evet haklısın ne kadar stres o kadar kötü sonuç
Eğer sınavdan sonra yapalım dersek, kış düğünü mü yapsak diye bile düşündüm 2015 şubat-mart gibi.
Maşallah ya sizin de epey olmuş. Ben de acaba bozulur mu aramaız diye korkuyuorum. Biz de 2009'dan beri birlikteyiz.
Annemle konuşursam 2016'ya kadar yolu var
Elinden gelse gözünün önünden ayırmayacak.

Son düzenleme:

Canım en başta kusura bakma çıkmak zorunda kalmıştım.
Memursa gayet iyi canım. Nişanlılık dönemi bencede en fazla 6 7 ay olmalı ama bazen elde olamayan nedenlerden uzayada biliyor.
Kaç yıldır birliktesiniz canım merak ettim?
Eğer seneye düşünürsen KPSS zaten Temmuzda diymi sizin pardon ben eylül diye hesapladım :26:
Eee o zaman Durumlar el verirse Eylül Ekim rahatlıkla yaparsınız canım. Yada Dediğin Gibi Kış Düğünü Aralık Ocakta çok güzel olur.
İşin özüne de bakarsan zaten KPSS yi atlatmadan Nişanda isteme derim. Cidden sıkıntı. Zaten sıkıntıda oluyorsun hayatını yönlendireceğin bir sınav beynin sürekli bunu tekrarlıyor son 1 2 ay. Hem erkek arkadaşın gelir o sıra askerden dinç bir şekilde puan açıklanma süreci(Kafayı yediğim andı günler geçmedi bana.) o süreçte nişan hazırlıklarıyla ilgilenirsin. 5-6 Aya da düğün Mis gibi olur valla. Bu kadar canını üzme.
Şuda var kimse ailesine borç bırakmaz istemez ama atıyorum ailen 2014-2015 arası ne kadar biriktirip halletmeyi düşünüyorsa maddi konuları 2014 te borç yapıp yine 2015 te bitire bilir. Yani bana göre aynı şeye de denk gelecek. Bu konularda bende çok kafa yormuştum. Ki kış olursa daha da rahat yetişirler.
Şahsen kış düğünleri daha sıcak gelir bana. Yazda illaki çok güzel ama ter içinde kalıyor insan sıcaktaa.
Hani şu varya en kötü şey kararsızlık aynen. Şuan seni yiyen o.
Bende çok yordum bu konulara kendimi.
Bizimki hep der ha nişanlılıkta ödüyeceğiz ha evlenince. Sadece 5-6 ay erken evlenmiş oluruz diye. Birde bizim senelere bakınca haklı :))

Son düzenleme:

Evet çok güzel özetledin durumumu, aynen bu belirsizlik beni yoruyor çok.
Biz 6 senedir tanışıyoruz, 3 buçuk senedir de sevgiliyiz canım. O askerden 2015 ocak-şubat gibi gelecek, benimle birlikte dersaneye gidecek Uzmanlık istiyor benim gibi o yüzden girecek sınava. Eğer sınavdan sonra yani temmuzdan sonra bu işlere girişirsek dediğin gibi eylül-ekimde'de olur. Kısmet tabi bu işler öncelikle. Böyle düşününce daha kabullenilebilir geldi şimdi.

Çok sağol canım öyle bi ferahlattın ki içimi. Ben mantıklı düşünemiyorum işte bunları hiç düşünemem. Hep yaz olur ya düğünler, bana bıraksan 2015 ağustos derim, üzülürüm bi de uzak diye

2015 te mi gelecek askerden?
Ee o zaman canım askerden önce düğün daha zor olmaz mı.
Bencede o zaman en mantıklısı zaten 2015 Mart Nisan.
Herşeyin hayırlısı olsun canım.
Hepimizin aklımızın bir köşesinde bu sorunlar, paylaşacağız tabi.
Yok canm bizde nisan gibi düşünüyoruz da Ocak-Martta güzel geliyor :))))
Hayırlısı olsun canım benim üzme tatlı canını.
Herşey olacağına varır

Mutellacım bu durumda yalnız değilsin şimdi benim bu sene 3. senem matematik okuyorum. akademik kariyer istiyorum. bu nedenlede bu sene ydsye gireceğim seneye de alese. bunlara okul sınavları derken ağırlık vermek oldukça zor. bizim planımızdada 2014 mayıs okul biter ağustos gibi evleniriz diye düşünüyoruz. ama ben olumsuzluğa düşsemde sevdiğim hep bana bırak oluruna diyor. benim olumsuzluklarımda okulumun bir sene uzaması gibi sıkıcı bir durumu var çünkü ilk senemin yazında parmaklarımı kırdığım için sınavlarım çok berbat geçmişti oda ortalamamı beterleştirdi tabi sonrasında alttan kalan derslerimi ancak toparlayabildim. ayrıca yds puanımın 85 civarı alesimin 90 civarı olması gerekiyor ki ayrıcalıkla girebilme sansım artsın. isteklerim olabilsin. evet benim kurs param vs olmayacak orası ayrı ama bazen diyorum ki acaba okulum uzayınca bir sene daha sarkar mı evlilik işi. ama tatlım şu yönden bakıyorum hep benim okulda evli arkadaşlarımda var hatta hamile olanlar bile. o yüzden herşey maddiyattan geçsede siz birbirinizi sevdikten sonra herşeyin üstesinden gelirsiniz. şunuda düşün sevdiğimin ailesi söz ile nikah arası en fazla 5 ay diyen bir aile. bizde bunu öğrenince bizde dedik arası çok açılmasın o nedenle kışa söz olsun seneye yazada nikah dedik. bana kalsa ben nişandan sonra 6 ay istiyorum ama ailemde aileside hazır olursak beklemeyiz 6 ay diyorlar o yüzden oluruna bırakıp bence planlamayın derim. birde nişanlıyken asker yolu beklemekle evliyken asker yolu beklemek çok farklı.. ikisindede aynı sevdiceğin o ayrı. ama bence askerden dönünce nikah olması daha iyi geliyor kulağıma.. Hakkınızda hayırlısı olsun tatlım.

Son düzenleme:

Canım valla Perim haklı..
Kuzum o kadar cok sınavın varki okurken ben yoruldum :26: ve kendime kızdım sen daha aöf için ders calışmazken bak kız ne kurslara gidecek diye Haklısın canım söylediklerinde eger sıkıstırırsan hem o mutlu sürec eziyet gibi olacak hemde kendi filminde figüran gibi kalacaksın Varya kızlar bugün otobüste düşündümde biz evlenmemize cok zaman var gibi düşünüyoruz ya aslında hiç zaman yok düşünsenünce ne cabuk hafta geciyor mart bitti ya
Bu arada sanada zaman cabuk gecer gibi geliyor sınavlar kurslar derken onlar bitecek kostur kostur zaten ceyizler dügün dernek derken 2015 mayıs bile olsa ohooo Çenemmm düşüyooo ve herseyin hayırlısı diyerek sustummm

MErhaba kızlar :18:
YArın benim için büyük gün, 15-20 gündür sevdiğimle sorunlarımız vardı. Ve hiç bi sonuca bağlanamadı. Yarın herşey kesinleşicek uyku tutmadı. Hepinizden dua istemeye geldim. Şu belirsizlik kalksın artık üzerimizden. Çok yoruldum be kızlar ağlamaktan üzülmekten bıktım. Halim kalmadı. Allah'a sığınmaktan ona yalvarmaktan başka çarem yok. Ama nolur dua edin. Çok ihtiyacım var. Belirsizlik kalksın bian önce herşey düzene girsin 8 sene oldu dile kolay bir gün bile ayrı kalmamışız, nasıl olur nasıl yaparım. Onu başka bir bedenle nasıl düşünebilirim Allah'ım sen yardım elini uzat bana güç ver Sen koydun içime bu sevgiyi acı çektirme Yarabbim

Canım benimmm
Ne oldugunu bilmiyorum ama üzülme ne olur..İnşallah sorunlarınızı çok kolay bir sekilde çözüme ulastırırsınız vee inşallah bu hayırlı bir şekilde olur canım..senden çok mutlu haberler bekliyorum inşallah

Hakkında hayırlısı neyse onu versin Allah'ım.. İnşallah mutlu mesut gelirsin bu akşam foruma..

kızlar nasılsınız bu arada ben de kursa gittim geldim yoruldum yaa şeklim değişti vizeler kurslar okullar derken.

Ben güya temizlik yapıyorum bi yapıyorum bi kk

Ben güya temizlik yapıyorum bi yapıyorum bi kk

Aman yaa hava çok güzell bu havada ne temizliğigez dolaş tatlım sevdiceğinle bu arada görümceciğimi nişanladık ve haziranda evlendiriyoruz hayırlısıylaaaa :132:

Son düzenleme:
Meraba kızlar nasılsınız? iyisiniz inşallah

Ben 7 gün boyunca kk ya gelemedim sebebini anlamadım siteye bir türlü erişemedim

Aman yaa hava çok güzell bu havada ne temizliğigez dolaş tatlım sevdiceğinle bu arada görümceciğimi nişanladık ve haziranda evlendiriyoruz hayırlısıylaaaa :132:

Canım sevdigimle yarın bulusuyoruz inşallah
Temizlik yaptım amcamlara gittik sonra geldim arkadasımın dogum gününe gittim
Ohhh hayırlı olsun darısı basımızaaa

Günaydın kızlar... Dün anestezinin etkisinde olduğum için gelip yazamadım bir türlü.. Biopsi için parça almışlar ama görünürde önemli bir şey yok dedi doktor, sdc emin olmak için dedi.. Onun da sonucu 10 gün sonra çıkacak.. İyiyim şuan bi sıkıntı yok yani :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…