Hemen söyliyim kızlar yok ne özeli
Bizim maddi durum ortada yapmak istersek normal bir dügün salonunda normal bir dügün yapabiliriz tabi buna şükür..
Eskiden nedense dügünler daha güzel gelirdi :44:
Şimdi salon tutuluyor ben fiyat sormadım ama siz arastırma yapmıssınız hadi diyelim 5000 ile 7000 arası bir ücret verdik..
Akşam 19:00 ile 23:00 arası anlastık diyelim..
Ben hic bir zaman tam saatinde cıkan gelin görmedim genelde 20:30 da cıkıyor gelin yok pastaydı yok takıydı derken saat oluyor 22:00 hadi baslayın oynamaya..en basta anlasıyorsun adamlarla güzel müzikler calacak ama nedense gidiyorlar en istemedigin sarkıları türküleri calıyorlarhadi yinede oynuyorsun oynarkende egleniyorsun tabi ama salon tarafından bu müzik söylenenden yarım saat önce kesiliyor kesilmese bile insanlar gitmeye baslıyorlar..
Yani oynamak için 1 saat yada 1.5 saat kalıyor
Diyosun ki takılan takılarla öderiz salonun parasını..daha gecen ay arkadasım evlendi kızlar ve arkadasım aynen bunu düşünüyordu..ama dügünde takı takılmaya baslandı kızın yüzü düştü..çünkü salonun parası cıkmamıstır diye düşünüyorumtabi çok takı takanlar vardır illa onlar için kurtarabilir durum
Ama kına gecemiz cok güzel olsun isterimçok severim kınaları çokda özenirim dügün gibi degil saatlerce oynamalar göbek atmalar erkekler olmadıgı için ohh ohh yandan yandan kıvırmalar biz Allah izin verirse kınanın son 1 saati falan yakın cevredeki erkekleride almayı düşünüyoruz kınaya halaylar falan ohhh (inşallah hersey düşündügümüz gibi olur) kına mekanı içinde bizim burada kücük bir salonu olan amca var herkes kına için kullanıyor orayı cd den calıyorsun müzigi dükkandan biraz daha pahalı oldugunu hatırlıyorum inşallah cok zam yapmaz seneye kadar
Şu yasıma kadar kimsenin dügünü kalmadı aklımda çok eglenmedim :44: ama bir cok kişinin kınası aklımda konusu gecince cok eglenmiştik diyebiliyorum
Böyle işte kızlar siz sorarsanız edanında çene işte böyleeeeee düşerr
Perim damadı ikna et nikah yapın sizde
bizim uzaklık sorunumuz var yani 8 saat mesafe insanlar yaşlı gelp gidemez =(
babamda hemen vermezse uzaması iyi olmaz,bayramda tanışma olacal ama biz düşündük aileler kaynaşırsa git gel olmasn 2 gün sonra yüzükleri takarz diyorz tabi babam bilmiyo bu durumu emri vaki olmasn anlaşırlarsa ertesi gün yüzükleri alamaya gideriz ama elbisemi önceden mi alsam ne olur ne olmz diye
çünkü tanışmada pantolon gömlek düşünüyorm onu zaten alıcam ama söz 2 gün sonra olursa elbisem hazır olur bari o telaşede elbisede bakamam ki
söz olmazsa
ekimde düşünüyoruz o zaman tekrar gelebilirler çünkü
haklısın canım sağolasınEvet bencede korkma sürekli dua et canim harbiden hersey cabuk olup bitiyor anlamiyormussun bile
ayy ne güzel ya heveslendm de işte şu tanışma olsaydı daha tanışmada ne yapıcaz onu bilmiyorumYa ben baktim begendimde kristal takimim gumus rengi salon takimimida gumus yaptirdim o yuzden catal bicak takiminida ona bnzer alicam ama suan fiyatlari hic bilmiyorum ama günlük olan ayri misafirlik ayri alcam madem 0dan basliyon gucun yettigi kadar al elektronik alma hergun daha yenisi ve guzeli cikiyor o yuzden sonradan al mesela utu masasini mandal mutfak onluhu sofra bezi pike takimi nevresim yastik bu tarz seyleri almaya basla canim
evet bu foruma yeni geldim :) malum evlilik telaşı olunca hemen paylaşmak istiyo insan
Iyi geceler canimmmmm
Eşya konusu
Ben şöyle hesaplyorum;
Mutfak Ivır Zıvırları (Büyük Olarak; Vitrinlik Su Takımım(450), Düdüklü Tencerem(300), Sahan Seti(100), Günlük Yemek Takımı(100), Çaydanlık, Cezve Takımı (150) bunlar kaldı... Ivır zıvır diyip geçmiyorum diğerlerini gerçekten para yapıyorlar... Çekasından, ütü masasına, Mutfak Masasına, kadar bir hesap yaptım,k...)
=)2.000 Min.
Beyaz Eşyalar (1700+1000+900+900) + Süpürge 500
=)5.000 Min
Banyo, Salon, Yatak Odası Eşyalar, Süsler Vs. (Avizelere, Boyaya Kadar...)
=)2.500
Televizyon =)2.000
Perdeler (1800) + Halılar (1200) En fazla çıkmak istediğim miktarlar...
=)3.000
Mobilyalar... =) 10.500
Yatak Odası ;4500 Civarı...
Salon Takımı ; 3000 Civarı...
Yemek Odası Takımı (Masa,Konsol,6Sandalye); 2500 Civarı...
Zigon Sehpa ; 200 Civarı...
Tv Sehpası ; 300 Civarı...
Ee Giyimde Alacağız demi AmaOna ikimizin toplamı en azz 500 desek ( tutsa kii hiççç sanmam en az 1000 tutar...)
2 Aylık Kira + depozito : 1500 Olsaaa
TOPLAM:27.000
Nelerden Kısmaya Çalışacağım?
Beyaz Eşya kesinlikle Siemens düşünüyordum... Artık Samsung-Hotpoint arasındayım... Memnun olanlar çok var gerçekten. Ama genede Çamaşır Makinemi Siemens istiyorum...
Beyaz Eşya konusunda yapılabildiği kadar pazarlık yapılsın istiyorum
Mobilya konusunda da
Perde ve Halıda bu fiyatları geçmek istemiyorum
En acil olmayacak ihtiyaçları sonra almak istiyorum...
Orta sehpa almayacağım, yer kaplamasından başka birşey yapmıyor bence... Zigon her işlevi görüyor
Benim genel hesabım böyle... (Evlenmeden ayağımızı nasıl uzatacağız bakalım dedik, hesapladım)
Allah Yardımcımız olsun...
Ivır Zıvırları çıkarmaya çalışıyorum bende napayım
haklısın canım sağolasın
ayy ne güzel ya heveslendm de işte şu tanışma olsaydı daha tanışmada ne yapıcaz onu bilmiyorum
uzaktan gelicekler ama akrabaları var orda yemek yerler sanırım o yüzden ikramlık mı yapalım neler yapalım kızlar? siz sözlendinz mi
sen gizli gizli al benceOylede beni dusundurende su o zaman daha cok masraf olacagina azar azar yine alayim diyorum aldirmiyorlar bende simdilik elimden gelenlrri aliyorum saydiklarim gibi
bende hediyelik kutular yapmştm sevgilime kendi tasarımımdı beceririm diye umuyormtabi paylaşırımm. yani okuma ve yeteneğe gerek yok azcık dikkat edersen yaparsın sende. mesela kına düğün sepetlerim 5 tl tutar ancak
en mantıklısı gidiş geliş olmadan hepsi bir olsun. çünkü ddiğin gibi yaşlılar vardır hem masraf olur hem yıpratır karşı tarafı gidip gelmek. tanışma isteme bi olur hem zevkli de olur kızz. ama sanki hala için sıkkın senin
İyi geceler arkadaslar
Hemen söyliyim kızlar yok ne özeli
Bizim maddi durum ortada yapmak istersek normal bir dügün salonunda normal bir dügün yapabiliriz tabi buna şükür..
Eskiden nedense dügünler daha güzel gelirdi :44:
Şimdi salon tutuluyor ben fiyat sormadım ama siz arastırma yapmıssınız hadi diyelim 5000 ile 7000 arası bir ücret verdik..
Akşam 19:00 ile 23:00 arası anlastık diyelim..
Ben hic bir zaman tam saatinde cıkan gelin görmedim genelde 20:30 da cıkıyor gelin yok pastaydı yok takıydı derken saat oluyor 22:00 hadi baslayın oynamaya..en basta anlasıyorsun adamlarla güzel müzikler calacak ama nedense gidiyorlar en istemedigin sarkıları türküleri calıyorlarhadi yinede oynuyorsun oynarkende egleniyorsun tabi ama salon tarafından bu müzik söylenenden yarım saat önce kesiliyor kesilmese bile insanlar gitmeye baslıyorlar..
Yani oynamak için 1 saat yada 1.5 saat kalıyor
Diyosun ki takılan takılarla öderiz salonun parasını..daha gecen ay arkadasım evlendi kızlar ve arkadasım aynen bunu düşünüyordu..ama dügünde takı takılmaya baslandı kızın yüzü düştü..çünkü salonun parası cıkmamıstır diye düşünüyorumtabi çok takı takanlar vardır illa onlar için kurtarabilir durum
Ama kına gecemiz cok güzel olsun isterimçok severim kınaları çokda özenirim dügün gibi degil saatlerce oynamalar göbek atmalar erkekler olmadıgı için ohh ohh yandan yandan kıvırmalar biz Allah izin verirse kınanın son 1 saati falan yakın cevredeki erkekleride almayı düşünüyoruz kınaya halaylar falan ohhh (inşallah hersey düşündügümüz gibi olur) kına mekanı içinde bizim burada kücük bir salonu olan amca var herkes kına için kullanıyor orayı cd den calıyorsun müzigi dükkandan biraz daha pahalı oldugunu hatırlıyorum inşallah cok zam yapmaz seneye kadar
Şu yasıma kadar kimsenin dügünü kalmadı aklımda çok eglenmedim :44: ama bir cok kişinin kınası aklımda konusu gecince cok eglenmiştik diyebiliyorum
Böyle işte kızlar siz sorarsanız edanında çene işte böyleeeeee düşerr
Perim damadı ikna et nikah yapın sizde
haklısın canım sağolasın
ayy ne güzel ya heveslendm de işte şu tanışma olsaydı daha tanışmada ne yapıcaz onu bilmiyorum
uzaktan gelicekler ama akrabaları var orda yemek yerler sanırım o yüzden ikramlık mı yapalım neler yapalım kızlar? siz sözlendinz mi
Eşya konusu
Ben şöyle hesaplyorum;
Mutfak Ivır Zıvırları (Büyük Olarak; Vitrinlik Su Takımım(450), Düdüklü Tencerem(300), Sahan Seti(100), Günlük Yemek Takımı(100), Çaydanlık, Cezve Takımı (150) bunlar kaldı... Ivır zıvır diyip geçmiyorum diğerlerini gerçekten para yapıyorlar... Çekasından, ütü masasına, Mutfak Masasına, kadar bir hesap yaptım,k...)
=)2.000 Min.
Beyaz Eşyalar (1700+1000+900+900) + Süpürge 500
=)5.000 Min
Banyo, Salon, Yatak Odası Eşyalar, Süsler Vs. (Avizelere, Boyaya Kadar...)
=)2.500
Televizyon =)2.000
Perdeler (1800) + Halılar (1200) En fazla çıkmak istediğim miktarlar...
=)3.000
Mobilyalar... =) 10.500
Yatak Odası ;4500 Civarı...
Salon Takımı ; 3000 Civarı...
Yemek Odası Takımı (Masa,Konsol,6Sandalye); 2500 Civarı...
Zigon Sehpa ; 200 Civarı...
Tv Sehpası ; 300 Civarı...
Ee Giyimde Alacağız demi AmaOna ikimizin toplamı en azz 500 desek ( tutsa kii hiççç sanmam en az 1000 tutar...)
2 Aylık Kira + depozito : 1500 Olsaaa
TOPLAM:27.000
Nelerden Kısmaya Çalışacağım?
Beyaz Eşya kesinlikle Siemens düşünüyordum... Artık Samsung-Hotpoint arasındayım... Memnun olanlar çok var gerçekten. Ama genede Çamaşır Makinemi Siemens istiyorum...
Beyaz Eşya konusunda yapılabildiği kadar pazarlık yapılsın istiyorum
Mobilya konusunda da
Perde ve Halıda bu fiyatları geçmek istemiyorum
En acil olmayacak ihtiyaçları sonra almak istiyorum...
Orta sehpa almayacağım, yer kaplamasından başka birşey yapmıyor bence... Zigon her işlevi görüyor
Benim genel hesabım böyle... (Evlenmeden ayağımızı nasıl uzatacağız bakalım dedik, hesapladım)
Allah Yardımcımız olsun...
Ivır Zıvırları çıkarmaya çalışıyorum bende napayım
Evet seninle kina gecesi konusunda hemfikiriz hatta bak burayada yaz hangi düğüne gittiysem kina gecesi daha guzel oluyor nikah tabi senin tercihin amaaaan sonucta ikisindede gelinlik giyceksin fotograf cekinceksin en onemliside mutlu oldavha nikah ha düğün ne farkedr
Hosgeldin canim evet insan yerinde duramiyor mutlulugunu paylasmak istiyor
Sagol canim nasilsin nasil gidiyor
ikramlıklar da olsun ama yemek mutlaka olmalı uzak yol çok yıpratır yok derler ama yerler yemek. bizimkilerin yol 1 2 saatlikdi yine de yemek yediler. kesi yerler
Oo perim naptin
Kizlar maddi seyleri dusununce benim moralim bozuluyor ya bizim durumumuz cok cok iyi ayiptir soylemesi babam vergi rekortmenidir
Ama gelgelelim sevgilimin ailesi durumu cok kotu ve ben bu yuzden sorunlar cikmasindan korkuyorum
Cunku ne yalan soyleyim ben kanaatkar davranamam, yalana gerek yok yani ne istesem aninda o alinsin isterim
Beni nolur yanlis anlamayin endiselerim var iste
Gerçekler kuzum
Kesinlikle yemek hazirlayin evde mutlaka yemek olsun canim ben kendi aramda sozluyumde aileler biliyor babam haric.s uzaktan gelecekler o yuzden tanismayla yuzuklerin arasi kisa olmasi daha iyi baban hemen versede seni yazik onlarda perisan olmasa yakin olsa ikramlik olur kahveni cikolatani tutarsin kuruyemis kurupasta olur onlerinde ama yemeselerde yemek vermeniz buyuk erdemlkk olur
Iyiyim canim iste bakiniyorum oyle napiim sahura kadara bosbos dolaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?