2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

Eşya konusu

Ben şöyle hesaplyorum;

Mutfak Ivır Zıvırları (Büyük Olarak; Vitrinlik Su Takımım(450), Düdüklü Tencerem(300), Sahan Seti(100), Günlük Yemek Takımı(100), Çaydanlık, Cezve Takımı (150) bunlar kaldı... Ivır zıvır diyip geçmiyorum diğerlerini gerçekten para yapıyorlar... Çekasından, ütü masasına, Mutfak Masasına, kadar bir hesap yaptım,k...)

=)2.000 Min.

Beyaz Eşyalar (1700+1000+900+900) + Süpürge 500

=)5.000 Min

Banyo, Salon, Yatak Odası Eşyalar, Süsler Vs. (Avizelere, Boyaya Kadar...)

=)2.500

Televizyon =)2.000

Perdeler (1800) + Halılar (1200) En fazla çıkmak istediğim miktarlar...

=)3.000

Mobilyalar... =) 10.500

Yatak Odası ;4500 Civarı...
Salon Takımı ; 3000 Civarı...
Yemek Odası Takımı (Masa,Konsol,6Sandalye); 2500 Civarı...
Zigon Sehpa ; 200 Civarı...
Tv Sehpası ; 300 Civarı...

Ee Giyimde Alacağız demi Ama Ona ikimizin toplamı en azz 500 desek ( tutsa kii hiççç sanmam en az 1000 tutar...)
2 Aylık Kira + depozito : 1500 Olsaaa

TOPLAM:27.000

Nelerden Kısmaya Çalışacağım?

Beyaz Eşya kesinlikle Siemens düşünüyordum... Artık Samsung-Hotpoint arasındayım... Memnun olanlar çok var gerçekten. Ama genede Çamaşır Makinemi Siemens istiyorum...

Beyaz Eşya konusunda yapılabildiği kadar pazarlık yapılsın istiyorum
Mobilya konusunda da
Perde ve Halıda bu fiyatları geçmek istemiyorum
En acil olmayacak ihtiyaçları sonra almak istiyorum...
Orta sehpa almayacağım, yer kaplamasından başka birşey yapmıyor bence... Zigon her işlevi görüyor

Benim genel hesabım böyle... (Evlenmeden ayağımızı nasıl uzatacağız bakalım dedik, hesapladım )
Allah Yardımcımız olsun...
Ivır Zıvırları çıkarmaya çalışıyorum bende napayım

Evet seninle kina gecesi konusunda hemfikiriz hatta bak burayada yaz hangi düğüne gittiysem kina gecesi daha guzel oluyor nikah tabi senin tercihin amaaaan sonucta ikisindede gelinlik giyceksin fotograf cekinceksin en onemliside mutlu oldavha nikah ha düğün ne farkedr

en mantıklısı gidiş geliş olmadan hepsi bir olsun. çünkü ddiğin gibi yaşlılar vardır hem masraf olur hem yıpratır karşı tarafı gidip gelmek. tanışma isteme bi olur hem zevkli de olur kızz. ama sanki hala için sıkkın senin

Evet bencede korkma sürekli dua et canim harbiden hersey cabuk olup bitiyor anlamiyormussun bile
haklısın canım sağolasın
ayy ne güzel ya heveslendm de işte şu tanışma olsaydı daha tanışmada ne yapıcaz onu bilmiyorum
uzaktan gelicekler ama akrabaları var orda yemek yerler sanırım o yüzden ikramlık mı yapalım neler yapalım kızlar? siz sözlendinz mi

Oyyyyy icjm sisti perimmm .s yandik valla biz

ikramlıklar da olsun ama yemek mutlaka olmalı uzak yol çok yıpratır yok derler ama yerler yemek. bizimkilerin yol 1 2 saatlikdi yine de yemek yediler. kesi yerler

Oylede beni dusundurende su o zaman daha cok masraf olacagina azar azar yine alayim diyorum aldirmiyorlar bende simdilik elimden gelenlrri aliyorum saydiklarim gibi
sen gizli gizli al bence

tabi paylaşırımm. yani okuma ve yeteneğe gerek yok azcık dikkat edersen yaparsın sende. mesela kına düğün sepetlerim 5 tl tutar ancak
bende hediyelik kutular yapmştm sevgilime kendi tasarımımdı beceririm diye umuyorm

haklısın bende onları düşünüyorm ama şimdi babama gidip hem isteme hem tanışma olsun diyemem
o yüzden bari düşünelm deynce kulp bulamazsa ertesi günü yaparız
benm için acele oldu demem zaten daha iyi olur yüzüklerimz olunca hemaradan çıksn bnmde okul açılacak ekmde git gel banada zor
ama babama emri vaki yapamam
ertesi gün desek o zamanada kuaförüm yüzük bakmamız falan yetişir mi acaba ona sıkılıyo canım içim
şimdi babama desem aileyi görmedi nasıl tamam veririm desin o da haklı

İyi geceler arkadaslar

iyi geceler canım

Canımmm Allah Güzel Gönlünüze göre versin herşeyi
Düğün Hakkında doğru şeyler yazmışsn gerçekten...
Onların ailede Nikahla evlenen görülmeid kuzum
Eskiden istemesemde artık alıştım bu fikre...
Canım bizim baktığımız yerler maksimum 2500...
O benim çok istediğim yer bir tanıdığın... Mesela Arkadaşıma 3200 demişler aamaa indirim yaparlar diyorum.
Tabi yazın olmayacak bunun + sı olacak...
Hatta Benim damat 1500-2000 e de hallederim diyor
Abisinde 2500 istemişlerde 1500 e mi ne anlaşmışlar, tanıdıklarıyla...

Bu arada bizde Kınada erkeklerde oluyor :)
Şunu da düşündük, Kına gecesini düğün salonunda çok kalabalık olmadan, 1000-1500 e bir salon...
Sonrada nikah olmasını...
Eğlence kesinlikle olmalıı
Onda da şunu düşünüyorum, bizle geleceklerin hesaplarını biiz mi onlar mı ödeyecekler...
Ben biz öderiz derken herkes kendi hesabını kendi öder laflarını duymaya başladım kafam karıştı iyice...

Düğünde olsa nikahta olsa Gece eğlence mekanına gitmek istediğimiz bir gerçek
Biz Cafe & Bar tarzı bir yer istiyoruz...

İnşallah ya heyecanlandım valla
Sarıla sarıla Dans etmek :132: istiyoree :))

Kesinlikle yemek hazirlayin evde mutlaka yemek olsun canim ben kendi aramda sozluyumde aileler biliyor babam haric.s uzaktan gelecekler o yuzden tanismayla yuzuklerin arasi kisa olmasi daha iyi baban hemen versede seni yazik onlarda perisan olmasa yakin olsa ikramlik olur kahveni cikolatani tutarsin kuruyemis kurupasta olur onlerinde ama yemeselerde yemek vermeniz buyuk erdemlkk olur

Oo perim naptin

Kizlar maddi seyleri dusununce benim moralim bozuluyor ya bizim durumumuz cok cok iyi ayiptir soylemesi babam vergi rekortmenidir

Ama gelgelelim sevgilimin ailesi durumu cok kotu ve ben bu yuzden sorunlar cikmasindan korkuyorum

Cunku ne yalan soyleyim ben kanaatkar davranamam, yalana gerek yok yani ne istesem aninda o alinsin isterim

Beni nolur yanlis anlamayin endiselerim var iste

Kuzum çok şükür biz çeyizi baya aza indirdik iyiki alınmıs bunlar diyorum birde onları eklesene

Öyle valla canım tabi para cok olsa belki dügünde cok eglenceli olabilir zengin dügününe gitmedim hic
Evet canım yaaa ahh o gelinlikkk
İnşallah hepimizin gönlünden gecen olur

ikramlıklar da olsun ama yemek mutlaka olmalı uzak yol çok yıpratır yok derler ama yerler yemek. bizimkilerin yol 1 2 saatlikdi yine de yemek yediler. kesi yerler

işte buradaki akrabalarında yiyip gelme durumları var birde uçaklada gelebilirler ama direk bize gelmeyeceklermiş erkek arkadaşıma sordum akrabamıza gideriz dedi gecede oraya gidicez kalmaya dedi

Canım olsun üzülme...
Sen şimdiden biriktirmeye çalış...
Evlenince Babanda yardımcı olur sonuçta biricik kızı evlenecek...
Sevdiğininde ailesi elinden geleni yapar... Tabi isteklerinde bütçelerine göre olmalı bence...

haklısın bende onları düşünüyorm ama şimdi babama gidip hem isteme hem tanışma olsun diyemem
o yüzden bari düşünelm deynce kulp bulamazsa ertesi günü yaparız
benm için acele oldu demem zaten daha iyi olur yüzüklerimz olunca hemaradan çıksn bnmde okul açılacak ekmde git gel banada zor
ama babama emri vaki yapamam
ertesi gün desek o zamanada kuaförüm yüzük bakmamız falan yetişir mi acaba ona sıkılıyo canım içim
şimdi babama desem aileyi görmedi nasıl tamam veririm desin o da haklı[/QUOTE]

evet doğru baban da haklı ama canm yüzük işi kolay olur bence elbiseni şimdideen al derim. elbise kolay iş değil

haklısın tatlım bende öyle düşünmüştüm ama erkek arkadaşm akrabalarına gideceklerini söyledi.
bizde boşa hazırlık yapmayalımdiye düşündm o zaman ikramlığa ağırlık verelm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…