2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İyi geceler hamişler doğum zamani yaklaştikça vücudum kasinmaya başladı... Dermatolog bebek için zararlı olan alerjiden değil dedi ama kortizonlu krem ve kasinti içinde alerji hapi verdi...( kremi kullanmaya cekiniyorum )doğumdan sonra geçer dedi bakalim... En çok göbek deliğinin çevresi yanik gibi oldu acayip gerilim....

Doğum yapan arkadaşların bebişlerine Allah sağlik versin anali babali buyusunler inşallah...

Evet işte aynı tarif ettiğin gibi canım , ben ne olduğunu biliyorum , doktoruma sordum , o acıyan yerde rahim bağları varmış , bebek oraya başını yaslayıp iki hareket ettirince iyice geriliyomuş ki zaten rahim büyüdükçe gerildi bu bağlar ve acıyomuş , bi zararı yokmuş ama işte bi acıyo ki sorma, 2 dk devam eyse kıvranıcam nefessiz kalıp ağlıycam resmen, Allahtan saniyelik oluyo , ama çok sık olmaya başladı , günde 7-8 kere oluyo, pazartesi doktor kontrolüm var , bi aha sorucam doktora bakalım...

kasinti fena bi illet..hele de bu sicakta..Allah sifa wersin canim gecer insallah

Ne zamandir bakamiyordum, dogum yapanlar olmus, allah anali babali buyutsun insallah 😀
Bizimkide 2hafta onden gidiyo, boyle giderse nornal dogum yapamazsin diyo doktor. cocuga koca kafali diye diye, koca kafali yaptim kizimi 😀

yok canim koymamistim..sanirim o yesil ortulere filan sariyolar ilk..ameliyathanedeki..

canım saf sulu ıslak mendil koy. artık onunla siliyorlarmış yıkamıyorlarmış.
ben şeffaf bir çöp poşetine düzgünce koydum her şeyi üzerine de soyadımızı yazıp örnek "kılıç bebek" dedim. böylece direk o poşeti vericem.
diğer ürünlerini de güzelce poşetledim ki doğuma kadar çantada nem almasın. burası nemli baya.
kendim için ayrı çanta yaptım. kendim için de doğumdan çıkar çıkmaz giyeceklerimi ayrı poşetledim beni giydirene kolaylık olur diye düşündüm.

Merhaba kizlar, dun doktora gittim gecen hafta gittigimde 15 gun bel cevresi geriydi bebegimin 2200gr di. 6 gun sonra dun tekrar gittim 2500 kilo olmus wallahi sabahlari ac karna muz yiyom 4 gundur. Ise yaradi sanirim sadece 1 hafta kilosu geri dedi doktor. Cok sevindim masallah kuzuma. Gecen hafta sancim cikmis nst de o yuzden erken dogum olabilir demis bu hattabsancim falan yok cok sukur pruloton depot ise yaramis dedi doktorum. Vakitlice gelsin bebislerimiz insallah :)

Uyuyamamak ne kotu ��
evet artık uyuyamıcaz doğumdan sonra da uyuyamıcaz.

çok şükür canım. tamamlarsınız açığı çok bir şey kalmamış zaten.
muz, kaşar peyniri, bulgur pilavı bebeğe kilo aldırır.
ben iki güne bir muz yiyorum bağırsağımı durduruyor her gün yersem.

Son düzenleme:
bilmiodum canim saoll

oohh gozunaydin..masallah kuzuya..peki bu duruma bagirsaklarin isyan etmedimi:))

Herkese günaydıınn.
dün akşam son misafirimi de ağırladım.karın ağrısı ishal,sıcak ezikliği bi yandan.çok şükür atlattım.artık benden ne köy olur ne kasaba.
iyi ki diyorum hazırlıklarımı yapmışım sadece çantaya koymadım henüz.
bundan sonra kimseye bişey yapamam.ancak çamaşır bulaşık
Allahım hepimize kolaylık versin.doğumdan sonrasının da hiç de kolay olmadığını bildiğim halde bu gün ilk kez doğursaydım artık dedim..

Merhaba kizlar.kizlar ben geceleri bebegimi dusunmekden uyuyamiyorum..artik 1 haftaya sezeryan olayim diyorum bebegimin basi yukarda gobek kardonu boynunda nasil rahat uyurumki.ne yapsam bilmiyorum dr cok rahat bekliyelim basi asagi cevrilir sorun yok diyor ama ben en cok kardon icin rahatsizim cuma gunu insallah 37. Haftasini tamamliyacak oglum Rabbim sagsalim kucagima almayi nasib eylesin amin

günaydın kızlar doğuma ne kadar kala anne yada kvniz gelecek yada .geldiler mi doğuma az kaldı malum ne olacağı belli olmaz

İnşallah canım kapatacagız arayı :) kaşar peynirde yiyom bulguru da deniyim. Demir ilacı ishal yapıo beni bide sütte öyle o yuzden bagırsaklarda problem yok cok sukur sende sütü iç canım yumusatır bagırsakları...

ben de ilk kez bugece we sbh sikayetci oldum durumumdan..4 hafta war daha..uyjusuzluk bitiriyobeni..

kalp atislari duzene girdi dimi minigin..dr problem yok diosa beklesenmi biraz daha

günaydın kızlar doğuma ne kadar kala anne yada kvniz gelecek yada .geldiler mi doğuma az kaldı malum ne olacağı belli olmaz
canim benim tarihibelli oldugu icin iki gun oncesinde gelcek

Zuzuu canim hamd olsun kalp atislari duzeldi cok iyi dedi dr ama her bebegim haraket etdikde korkuyorum kardon boynnnunda diye geceleri bile uyuyamiyorum dusunmekden..bilmiyorum dua edin nolur Rabbim. hayirlisini nasib etsin beklemek hayirlisi ise bekliyeyim insallah

bebeğin ilk kıyafetlerini hemşireye verirken neyle vereceksiniz??? bohça filan mı hiç bilmiyorum nasıl oluyor

Bize egitimde ebeler,eger bebeğinizin ilk kıyafetini giydirmek isterseniz,bunu hemşireden talep edin dediler...Herşey yolunda giderse ben o zevki kimseye bırakmıycam

Bebek kordonu boynuna 3 kez bile dolanıp normal doğabilen bebekler var.Sıkmıyo ki onu kordonu,ters tarafa döndüyse açılmıştır bile...Özel bi sorunu yoksa kordonunda ,can sıkacak bişey de yoktur...Doktor da sorun yok demiş,kendi kendine sıkıntı yaratıp ameliyata girme mantıgı nedir ? :)

sezaryen olacaksan niye 40. Haftayi bekliyor ki o zamana kadar suyun gelebilir sancin gelebilir niye zorluyor bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…