- 3 Şubat 2014
- 181
- 68
- 43
- 35
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #33.181
Canım benim öncelikle moralini Yüksek tut çünkü bebişin seni hissediyor onu üzme:) ben biraz polyannacılık yapacam maşallah her gün tatlı yediğine göre gebelik şekerin yok şükür:) ama şöyle düşün canım ben şekerden dolayı diyetisyene gidiyorum ve şöyle bi şey dedi Canın baklava börek çekince ben bunu yesem bebeğime bi faydası yok vitamin yok içinde böyle böyle vazgeçir kendini dedi. Tamam şekeri olmayan gebeler yesinler afiyet olsun ama onlara da faydası yok bebeğe de...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yok gebelik sekeri falan cikmadi ama, durdurulamaz bir istahim var.. Esim bile inanamiyo artik bu halime.. Herkesten laf duyuyorum, cok kilo almisin dikkat et diye.. Ya gebeligin basindan beri savasiyorum kendimle ama yok, durduramiyorum iste.. cikolatanin sekerin bi faydasi olmadiginida biliyorum ama napcam bilmiyorum valla.. Moralim alt ust durumda..
20+haftalarda benim de iştahım açıktı Dr vitamini kestiçünkü vitamin hapı iştah açarmış.. Sen de olmazsa druna sorarak ihtiyacın yoksa bırakabilirsin canım..
merhaba arkadaşlar bugün benim de ara ara karnım ağrıyor bugün eve donecegiz köye geldik.bu hafta elim ayağım çok şiş dün acile gittik idrarda protein yok son haftalar da böyle olması normal dedi
Kizlar cati muayinesi hangi haftada yapilmali bana dr soylemedi 38 hafta olucaz henuz demedi0
kızlar sanırım doğum sancıları bende de kendini göstermeye başladı.. karnım kasılıyor taş gibi oluyor, bu kasılmalardan bazılarında belimede ağrı giriyor, 10-15 sn sonra geçiyor.. kasılma anında midem kabarıyor, bir tuhaf oluyorum... daha önce yaşamadığım bişey.. birde bacaklarım kasılıyor, kramptan farklı.. sizde de var mı böyle bişey
Iyi canim sevindim sende yat dinlen ben korkudan kontroller disinda hic cikmiyorum evin icinde ufak ufak dolasiyorum zaten annemin yanindayim sagolsun hep yatiriyo beni havalar cok sicak serinde dinlenip bol su tuketmek lazim bi akraba dogurdu bizim 1 ay erken o da cok yoruyordu kendini iyi hissediyorum diye hala calisiyordu gezmeler falan tam gaz doktor kizmis son zamanlarda bol bol soluna yatip dinlenmen lazimdi demis bebis dusuk kilolu dogdu simdi hep hasta Allah korusun biz dinlenelim ki bebisler enerjiyi kullanip surelerini tamamlasinlar
2 cm aciklik var dedi doktor kontrolde bekleyecez artana kadar bol bol yuru dogum kolay olsun dedi
kzılar bayram günü dün eşim beni çok üzdü o kadar çok ağladım ki bebeğime bişey olacak diye çok korktum. hala doğurmadıysam hiç doğurmam gibi geliyor.. hala aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum.. ben zaten artık çok duygusalım ve stresliyim eşimse bi o kadar anlayışsıs...bu bayram ne anne ne baba kimseyi göremedik gidemedik malum kızımısı bekliyoruz.. ya da ben bekliyorum.. babsı için şu an için bi anlam ifade etmiyor.. hala bebeğimin farkında değil sanırım.. çok zor galiyor bazı şeyleri kabullenmek ama bebeğim için yutuyorum.. allah kimseyi yanlız çaresiz bırakmasın.. insanların artık hiç bişeye tahammülü kalmamışken seni anlayabilecek tek kişi ANNEN.. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.. evlatlarımızı da bize bağışlasın..
Canlarim ben bu konida cahilim biraz kusura bakmayin aciklik var derken cati muayinesindemi belli oluyor aciklik yoksa usg de mi?
arkadaşlar allah nsıp ederse doğumlarımıza az aldı hatta bazı a rkadaslarımız dogum yaptı su an lohusalardun görümcemle bu konu açıldı ve dedi ki dinimize gore lohusalık max. 40 gundur kanaman 20 günde kesildiyse artık lohusa degılsındır namaz kılabılır oruç tutabılır hatta esıne yaklasabılırsın dedi bu es konusunun tıbbı olarak sağlıklı olmayacağını bılıyorum ama namaz ve oruç için merak ettım ve bı yazı buldum sizinle de paylaşmak istedim
LOHUSALIK (NİFAS)
Kullanıcı: Sorularlaislamiyet.com | Tarih: Cum, 24/02/2006 - 01:00 ....
Kadınlarda doğumdan sonra cinsel organlarından gelen ve kanla ortaya çıkan en çok kırk gün devam eden özel bir durum. Kadınların bu haline lohusalık (nifas) hali, bu kana da lohusalık kanı denir.
Lohusalık müddeti kadından kadına değişir. Bazı kadınlarda bu süre, bir gün dahi olabilir. Lohusalık süresi, kanın kesilmesiyle son bulur. Lohusalığın asgarî süresi yoktur. Azamî süre ise kırk gündür. Doğumdan sonra kırk gün geçtiği halde kan devam ediyorsa, artık bu kan nifas kanı değil, özür kanıdır (bk. İstihâze).
Lohusalık müddeti içinde (kırk gün) görülen temizlik de nifastan sayılır. Meselâ; doğumdan sonra on gün kan gelip, beş gün kesildikten sonra yeniden on gün daha kan gelecek olsa, bu yirmi beş günün hepsi de lohusalık müddeti sayılır.
El, ayak gibi uzuvları belirmiş olan bir çocuğun düşmesiyle lohusalık hali meydana gelir ve çoğunlukla ön, on beş gün devam eder. Fakat, azaları henüz belirmemiş bir düşük ile lohusalık hali oluşmaz. Düşük ile görülen kan üç gün devam eder, evvelce de en az on beş gün temizlik hali devam etmiş bulunursa, bu, hayız kanıdır. Böyle olmazsa istihâza (hastalık kanı) sayılır.
Lohusa olan kadınlar bu süre içinde; namaz kılamaz, oruç tutamaz, Kur'an okuyamaz, Kur'an'ı eline alamaz, Kâbe'yi tavaf edemez, mescidlere giremez ve kocası ile cinsî temasta bulunamazlar. Lohusa bir kadının kocası, hanımının göbeği ile diz kapakları altına kadar olan uzuvlarından, arada bir örtü veya giysi olmaksızın faydalanamaz. Arada bir örtü olduğu takdirde, cinsel ilişki olmamak şartıyla sevip okşayabilir.
Lohusalık süresince kılınamayan farz namazlar daha sonra kaza edilmez, fakat tutulmayan oruçlar kaza edilir.
Lohusalık kanı kesilince kadın boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar. Kocası ile cinsel ilişkiye de ancak yıkandıktan sonra veya kanın kesilmesinin üzerinden en az bir namaz vakti geçtikten sonra başlayabilir.
Lohusa olan kadın dua ayetlerini, dua maksadıyla okuyabilir. Zikir ve tesbih edebilir. Pişirdiği yemekler, içtiği ve yediği şeylerin artıkları temizdir. Kocası onunla aynı yatakta yatabilir ve yukarıda belirtildiği ölçüde ondan yararlanabilir. Bu esnada kadının bazı ibadetlerden alıkonmasının bazı hikmetleri vardır. Bu esnada kadın ifraz ettiği bazı mayiler itibariyle, Allah'ın huzuruna çıkabilecek tam bir temizlik halinde değildir. Diğer taraftan büyük bir hastalık ve yorgunluk içinde olduğu için istirahata muhtaçtır. Bu esnada cinsel ilişkinin yasak kılınmasının hikmetlerinden biri de, kadının böyle bir ilişkiye fizik ve psikolojik yönden hazır olmamasıdır. Diğer taraftan bu esnadaki ilişki tıbbende mahzurludur. Cinsel hayattaki bu geçici yasak, eşler arasındaki sevgi ve özlemin artmasına da sebep olur.
Akif KÖTEN
Kizlar bugun kendimi cok kotu hissediyorum.. kilo almami 4. Aydan beri bi turlu durduramiyorum. Bu sabah tartida hamileligimin basindan beri aldigim 20. Kiloyu gordum ve oyle pek zayifta hamile kalmamistim. Ustelik daha 34. Haftadayim ve tam 4 haftam daha var, nerdeyse 2 gune bir kiloaliyorum, asla diyet yapamiyorum, hergun tatli yiyorum.. kendimi durduramiyorum ve sabahtan beri agliyorum.. bayram ziyaretine bile gitmek, insn icine cikmak istemiyorum. Benim boyumda uzun oldugu icin, iyice dev gibi gorunuyorum.. Napicam ben yaaa.. ilk oglumda da boyle olmustu, kilolari vermek bir sene surmustu ve hic bi zaman, hamilelik oncesi halime donememistim..
seşam kızlar bir sorum olacak sizlere..
Dün acilden geldikten sonra lavaboya gittiğimde çok ıkındım,birde alttan muayenede kendimi çok kastım.Akşam 7-8 gibi bassur memesi farkettim.Ne oturabiiyom ne yatabiliyorum.Hiç uyuyamadfım.Nedir bu başıma gelenler kaç gündür anlamadım.Daha hastane görmek istemediğimden gitmiyorum.Bu arada okadarda kabız değilim.Süt içtim yine bağırsaklarımı yumuşattı ama basur memesini nasıl tedavi ederim?
Canım aynı şey bendede var malesef ne kabızlığım ne acı kanama vs hiç bir belirtisi yok bitek elime gelince anlıyorum hemşirem aktif değil değil dedi bol su iç dedi doğumdan sonra geçedebilir veya kızının hatırasıda kalabilir dedi şimdi ben zeytinyağı sürüyorum vücuduma sürerken onu da içeri doğru ittiriyorum ozaman kayboluyor en azından belki senide rahatlatır bi dene
Ben de ağrısı çok,kanamada yapıyo,gün içinde de açık pembe renkte lekelenme şeklinde kanlar oluyo çamaşırımın daha arka ksımlarında.Dün alttan muayenede oldum ordaki muayeneden sonra lekelenme olabilir dedi.Acaba bu lekeler onunla mı yoksa basutrla mı ilgili bilmedim.Ben şuanda uzanmış yatıyorum ve acısı var.sağa sola dönerkende yüyrrkende çok zorlanıyorum.Zeytinyağını bugün denedim ama ben ittiremiyorum içeri çok aCIYO.bakalım yumuşatacak mı.saol önerilerin için..
seşam kızlar bir sorum olacak sizlere..
Dün acilden geldikten sonra lavaboya gittiğimde çok ıkındım,birde alttan muayenede kendimi çok kastım.Akşam 7-8 gibi bassur memesi farkettim.Ne oturabiiyom ne yatabiliyorum.Hiç uyuyamadfım.Nedir bu başıma gelenler kaç gündür anlamadım.Daha hastane görmek istemediğimden gitmiyorum.Bu arada okadarda kabız değilim.Süt içtim yine bağırsaklarımı yumuşattı ama basur memesini nasıl tedavi ederim?
Ooo üzüldüm canım ya seninki kötüymüş çok geçmiş olsun Acıdan hatta bütün baharatlardan uzak dur sabahları kalkınca bide kayısı ye üç dört tane üzerine hafif de sıcak su iç iyice bağırsakların yumuşasın
canım geçmiş olsun.. bir pamuğu zeytinyağına batır o bölgeye koy orda kalabildiği kadar kalsın.. emin ol çok faydasını göreceksin..
Nihsan yagmmuru canim benim her sabah ilik su ic insallah duzelir..bu arada cevabin icin cok. tsk ederim o zaman ben. cati muayinesi istemeyeyim kendi soylesin dr bakalim az zamanimiz kaldi 17 gun kaldi cok heyacanliyim insallah hepimiz sagsalim kucagimiza alalim evlatlarimizi:)
rica ederim canım ben de tesekkür ederim,yarın bi deniyim onu da..
Geçen kontrolde bende sordum doktora hemoroidlerim dışarı fırladı merhem kullanabiliyor muyuz diye.
Önceden de kullandığım procto glyvenol'u yazdı verdi. Bu hamilelikte de kullanıyor öyle mi dedim, evet dedi.
Birde mutlaka biliyorsundur, oraya sıcak su tutacaksın dedi. Yani oturma banyosu da olur ama duşa girdiğinde birkaç dakika boyunca o kısma sıcak su tutmak ağrıyı azaltır. (ben önceden mantarım için sarı sulu oturma banyosu yapardım, hemoroidlerime de iyi gelirdi ama sen sadece su tut tabii)
Ben kremi aldım gece yatarken uyguluyorum. Birde sıcak su tutuyorum işte. Ikınmamak için yoğun çaba sarfediyorum. Sade probiyotik yoğurt yiyorum içine iki tatlı kaşığı yulaf ezmesi atıp, sabahları ılık limonlu su filan (kayısı-incir bana yasak şekerden ötürü) su içiyorum. Bakalım ne yapacağız.:44:
Geçen kontrolde bende sordum doktora hemoroidlerim dışarı fırladı merhem kullanabiliyor muyuz diye.
Önceden de kullandığım procto glyvenol'u yazdı verdi. Bu hamilelikte de kullanıyor öyle mi dedim, evet dedi.
Birde mutlaka biliyorsundur, oraya sıcak su tutacaksın dedi. Yani oturma banyosu da olur ama duşa girdiğinde birkaç dakika boyunca o kısma sıcak su tutmak ağrıyı azaltır. (ben önceden mantarım için sarı sulu oturma banyosu yapardım, hemoroidlerime de iyi gelirdi ama sen sadece su tut tabii)
Ben kremi aldım gece yatarken uyguluyorum. Birde sıcak su tutuyorum işte. Ikınmamak için yoğun çaba sarfediyorum. Sade probiyotik yoğurt yiyorum içine iki tatlı kaşığı yulaf ezmesi atıp, sabahları ılık limonlu su filan (kayısı-incir bana yasak şekerden ötürü) su içiyorum. Bakalım ne yapacağız.:44:
Deminden beri herpid ne anlamiyordum azerice simdi anladim kizlar o bende de firladi cok canimi SIKIyor dogumdan sonra gecicekmi yoksa kalicakmi hep? sicak su bende tutayim ama bende kabizlik yok diye aci vermiyor ama olmamasini istiyorum ilk kez boyle gordugumde hatda korkmusdum bu ne diye aka cogu kiside varmiGeçen kontrolde bende sordum doktora hemoroidlerim dışarı fırladı merhem kullanabiliyor muyuz diye. Önceden de kullandığım procto glyvenol'u yazdı verdi. Bu hamilelikte de kullanıyor öyle mi dedim, evet dedi.Birde mutlaka biliyorsundur, oraya sıcak su tutacaksın dedi. Yani oturma banyosu da olur ama duşa girdiğinde birkaç dakika boyunca o kısma sıcak su tutmak ağrıyı azaltır. (ben önceden mantarım için sarı sulu oturma banyosu yapardım, hemoroidlerime de iyi gelirdi ama sen sadece su tut tabii)Ben kremi aldım gece yatarken uyguluyorum. Birde sıcak su tutuyorum işte. Ikınmamak için yoğun çaba sarfediyorum. Sade probiyotik yoğurt yiyorum içine iki tatlı kaşığı yulaf ezmesi atıp, sabahları ılık limonlu su filan (kayısı-incir bana yasak şekerden ötürü) su içiyorum. Bakalım ne yapacağız.:44:
Bizim adımız elif zeynep oldu kizlar minnacik bi bebeğimiz war karin cevresi küçük çıktıgi icin heralde bukadar minik ama çok şükür kafasiyla bi orantisizlik gozukmuyo bide erken olduğu icinmi ne hep uyuyo kızım zorla uyandirip emzirmeye calisiyorum çok emmiyoda nasıl nezaman buyuyecek bakalım minnak kızım 4 günlük oldu :)
Benimde hamilelligimde cikti.malesef şimdi doğumdan sonra daha fazla disari cikmisti ikinmaktan zorladi beni oturup kalkarken ilaç felanda wermedi dr bana :/seşam kızlar bir sorum olacak sizlere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?