2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

9 ağustos için doktor randevum vardı bir önceki randevularda doktor artık seni doğurtalım dombik dediğinde bende dedim bu kadın beni en yakın zamanda doğurturda rahatlar.. Ama gelin görünki öyle korkuyorum ki ben. Birde sürekli normal doğuma adapte olmuşum doktorumda diyor sezaryenlik bir durumun yok diye. Neyse biz 8 ağustosta eşimin ilginç ısrarı üzerine 2 buçuk gibi doktoruma gittik dedim doktor yarın bekliyor oda dedi ne olacak bir gün erken olsun diye. Doktora gittik nst de sancım çıktı bebek hareketleride çok az deyince doktor bu şekilde gitmek olmaz dedi. Bir serum verip bebeğin hareketlerini izleyelim dedi. serumdan sonra tekrar nst ye girdim bu sefer sancılarla beraber bebeğimin kalp atışları zayıflıyordu. Her sancı geldiğinde bebeğimin kalp atışları çok çok düşüyordu doktor doğumu başlatalım dedi açılmam 1 cm kadardı. Suni sancı verdiklerinde nst yede bağlıydım aynı anda bende takip ettim her sancımın gelmesine bebeğimin kalp atışları tekrar düşüyordu. Doktora haber verdi ebe. Doktorum geldiğinde durumu bende anlattım böyle böyle diye suni sancıyı kesip oksijen maskesi taktılar yavaş yavaş düzeldi kalp atışları. Daha sonra yataktayken suyum geldi doktor açılmayı kontrol etti 2 cm dedi. Biraz daha bekleyelim normal doğum için dedi. Benim kendi sancılarım yok denecek kadar azdı o an. Daha sonra açılmayı kontrol ederken doktor bebeğimin dışkısını yaptığını farketti. Bebeğim resmen içime etmişti. Ben tabi korkuların en üst seviyesinde gezerken yine, doktor acil sezeryan dedi. Üstümü başımı değiştirdiler ameliyathaneye girdim. Masanın ortasına otutturup öne doğru eğilmemi istediler kambur gibi. İğne yapacağım dedi bekliyorum ki olağanüstü bir acı duyacağım. ufacık bir acı duydum bitti dediler anında ayaklarım ısınmaya başladı. Daha sonra yatırdılar beni. Dedim ben epidural sezeryan mi olacağım? Çünkü doktorum hiç bahsetmedi epidural olacağımı ben genel anestezi olacağım zannediyordum. Neyse dedim zaten merakta ediyordum itiraz etmedim. Doktorumu gördüğümde ''Rahime hocam, çok korkuyorum'' dedim oda ''korkma dualarını oku sakın korkma'' dedi. Sonra karnımın üstünde uğraşmaya başladılar.Ben o an başladım herkes için dua etmeye sesli sesli. Doktorum benim içinde dua et dombik dedi onunda ismini saydım daha sonra doktorum ordaki tüm elemanların ismini söyledi hepsini tekrar ettim hepsi için günahları için Allah tan af diledim. Bebeğimin ilk ağlama sesini duyduğumda hayatımda hiç böyle bir duyguyu tatmadığımı bilmediğimi farkettim. O benimdi. O ağlayan bebek 40 haftadır içimde olan kontesimdi. Damlalar süzüldü gözlerimden. Şükrettim Rabbime.. Bebeğimi götürdüler sonra benim işimi bitirip odama gitmek için sedyeye aldılar. Sarhoş gibiydim. Odama geldiğimde eşim annem bebeğin başında beni bekliyorlardı. Gülümseyerek baktım onlara çok şaşkındılar. Onlarda beni baygın bekliyorlardı. Sonra kontesi kucağıma aldım ilk kez hissettim tenini kokusunu. Hayatımda unutamayacağım anlardan biriside buydu.ertesi gün hastaneden çıktık eve geldik. Sütüm gelmediği için mama desteği yaptık hala sütüm tam gelmedi. son aylarda ishal zehirlenmeler yaşadım Konteste bu yüzden 2650 kiloda doğdu çok zayıf ufacık elleri yüzü. Dualarınızı bekliyoruz. İyi besleyememişsin karnında bebeğini dedi geçen kadının biri ama insanın neler çektiğini ancak Allah bilir. Çok canım sıkıldı böyle demesine de kadının. Neyse benim doğum hikayemde bu şekildeydi. Allah tüm hamileleri kolay kurtarsın olmayanlara tez zamanda versin Rabbim inşallah.. Ve korkmayın hanımlar Allah kimseyi darda koymuyor yardım ediyor. Biz bir gün erken gitmeseydik eşimin ısrarıyla bebeğim belkide kollarımda olmayacaktı. Allah korusun böyle acıdan herkesi...

Canim senin icin en hayirlisi olsun.
Ben olsam sezaryen olurdum.burda kimseyi korkutmak veya yonlendirmek istemem normal dogum elbette en guzeli ama en yakin arkadasim cocuk dr u.bebek acisindan daha risksiz diyor sezaryen.kendi de sezaryen yapti.herkesin yaklasimi farkli. Ben de bebegime zor kavustum bi suru sikinti yasadim hamileyken.sezaryen istiyorum allah herkesi sikintisiz kurttarsin.sakin yanlis anlasilmasin yszdiklarim lutfen.sadece duydugumu yazdim.yoksa ben de bobrek sorunuma dek normal diye israr ediyordum

Canım hayırlı olsun...benim oğluşum da 14 günlük oldu...ilk zamanlar hafif kilo kaybı dedi doktorlar ve mama takviyesi yaptik. ..
Bazen dediğin gibi uyanmak bilmiyordu bende zorla uyandırıyor dum
ama 6 gündür felan kendi kendine uyanıp emiyor ve uyuyor ...arada huysuz oluyor annem mama veriyo bende arkadan emziriyorum ve uyuyor
ama 2 saat sonra gene aynı kısır döngü :)
Kiyafetler evet sıkıntı.icine Kolsuz badi giydiriyorum, üstünde de alt üst Penye pijama takım. ..
evde sıcak 27 derecede hep. Bunaliyor tabi çocuk. ..
ama gerçek ten. ..insan şaşırıyor bazen. ..kolay gelsin tatlım

Merhaba tatlışlaaarrr
nehneh tebrik ediyorum Allahım analı babalı büyütsün.darısı bizeee
Ben yarın doğuruyoooorruuumm
eşimle son hazırlıkları yapıyoruuuzz
yarın sabah erkenden genel a. sezeryana gircem oğlumda aynıydı ama bunda yani kızımda başıma ne geleceğini bilmenin heyecanı ve korkusu var.hem hazırım hem değilim.
tamamen sağlıklı olur mu? yine süt sıkıntısı yaşar mıyım? aklımdaki sorular böyle,kendimi düşünmüyorum.sadece ayıldığım ana gitsem diyorum..

AMin canım hayırlısı inşallah,ama ben de minyonum,gören sadece göbeğin kilo almış diyor.Ama bebişim yeni döndü.Bu engel değil.Neyse,inşallah seninki de hemen dönerde istediğin gibi bir doğum olur.

Insallah hayırlısı ile bebisine kavusursun ilki de mi genel anesteziydi benim dr da bana genel anestezi onerdi ama onun agrisi cok oluyor spinal ya da epidural ol diyor cevremdekiler sizin nasil olmustu insallah bu da sıkıntısiz bi sekilde olur

Hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün inş.Çok duygulandım.

Evet canım ilkim de genel anesteziydi.gayet rahattım.ben o ayıkken bana yapılanları kaldıramam diye düşü
ndüm bir de baş ağrısı falan çekenleri biliyorum.hepsinin bir zorluğu var ama ben memnundum.ikinci gün korse takmaya başladım,ağrım da olmadı.sadece oturup kalkarken dikişler sızlıyor biraz tutma ihtiyacı hissediyorsun. bir de bebeğini alıp koyarken zorlanıyorsun biraz.onun dışında ne wc ne başka bir sıkıntı yaşamadım.üstelik göbeğimde kalmamıştı hiç.inşallah bunda da olmaz.yine aynı şeyleri yapıcam o yüzden.hepimiz hakkında hayırlısı olsun.ben genel anesteziyi yaşayan biri olarak tavsiye ediyorum.

Maşallah gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Ilk çocuk muydu? Ben de normal doğum bekliyorum ama bi belirti yok Dr ilk bebekler geç gelebilir dedi ondan soruyorum..
Cok teşekkür ederim. Evet canım ilk bebeğim. Bekle bende de hic belirti yoktu aniden suyum geldi sonrasında da zaten sancılar bastırdı.. Rabbim en kısa zamanda seni de yavruna kavuştursun

gözün aydın Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.. doğumun nasıldı? kolay oldumu, epidural yaptırdınmı? suni sancı verdilermi? bende normal doğum istiyorum şuan sancı filan yok ama bakalım

Cok cok sagol canım darısı basına.
Epidural yaptırmadım suni sancıda almadım. Tamamen kendi sancımla dogum yaptım. Ilk önce suyum geldi sonra sancılar bastırdı derken 4-5 saat sonra bebegim doğdu. Ne olursa olsun normal dogum deneyin hemen ayağa kalkıyorsun bütün ihtiyaclarını kendin gideriyorsun.

Herseyin farklı guzelligi var tabi her iki dogum seklininde artisi eksisi var. RABBIM hakkımızda hayırlı olanı nasıp etsın. ..

Yesil_sis den ses cikmadi kizlar, sabah suyu gelmisti, sercem dede acilma var. Doguramayanlar listsindeki 4kisi boylece dogurmus oluyo, bende halaaa tik yok :) :)

Benimde bebegim gununu beklerse 4u gecermis, doktor normal dogum zor olur ama yinede son ana kadar bekleyip, bi aksilik oldugu takdirde sezeryana alcam dedi. Hatta ben israr ettm madem oyle niye riske atiyoruz diye, belki catin musait dogurabileceksin, neden ameliyata alim durup dururken dedi. Bide suyun azalmis dikkat edelim dedi bende tedirginim ama doktor kendinden emin, Allah nasip ederse ilk bebegim olucak, doktor benden daha cok dogum gordu diyip rahatlatiyorum kendimi :) hakkimizda hayirlisi olsun insallah :) bi ikimiz kaldik zaten topicde

selam arkadaslar benımde ıkıncı gebelıgım dr verdıgı tarıh 27 agustos ama agrı sncı namına bırsey yok sezeryan olur dıye cok korkuyoyorum sızdede sancısı agrısı olmayn varmı

selam arkadaslar benımde ıkıncı gebelıgım dr verdıgı tarıh 27 agustos ama agrı sncı namına bırsey yok sezeryan olur dıye cok korkuyoyorum sızdede sancısı agrısı olmayn varmı
Benim 3 cm acilmam var, rahmimdeki incelme 1 cm ama sanci vs yok simdilik, bol bol hurma ye, tarcin cayi ic sanci getirir diyorlar

canım korseyi 2.gün taktın ha demekki hiç hissetmedin kesiği??yine aynı olur inşallah:))
şu dikdörtgen cırt cırtlı olanlardan mı taktın?? doktorlar 10 gün sonrayamı izin veriyorlar korseyi ?? hiç göbeğinin kalmamasının nedeni korsemiydi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…