günaydın canım. herşeyi almışsın. sabahlık yada bir hırka almayı unutma canım. kışın ortasında doğum yapacağız. yürütmeye çıkarıyorlar koridora falan üşüyormuşsun çok kan kaybettiğin için. ıslak mendil alabilirsin. tarak.kolonya. şamğuan ve duş jelihastaneden çıkarken duşalmayı düşünüyorum ben. hastane kokusu siniyormuş üstüne(evegeince mecbur yapılıyormuş. hastane odasında ki duşu daha rahat duş almak için. tutunmaya yerler yapmışlar. duştan sonra pansumanın falan yapılıyor. o şekilde temiz çıkıyorsun.ayrıca hastaneden çıkarken pijamayla çıkılırmı bilemedim onu. belki bi eşofman takımı alırım yanıma dedim.
günaydın canım, ankarada'da ayaz var resmen kar geliyorum diyor. çok geçmiş olsun, burnun öok tıkanıyorsa kekikli suyu kaynatıp buharını soluyabilirsin. bol bol limonlu ılık su tüket. dikkat et
bu haftalardan sonra bu şikayetlerimiz artacak sanırım canım, olsun az kaldı sabredeceğiz. yatış pozisyonun nasıl acaba ondan mı çok sırt ağrısı yaptı? bacaklarının arasına yastık koyuyor musun, o çok rahatlatıyor.
günaydın canım aynen öyle ya ben de doğuma kadar çalışırım kimse beni işimden alamaz diyordum ama tabi ki bekara boşanmak kolay misali olmuş :) 34te zorlanmaya başladım 37ye kadar nasıl dayanacağız bakalım :)
ben çok şükür sırt kalça ağrısı yaşamıyorum, yorulunca kuyruk sokumum ağrıyor biraz bir de akşamları bacaklarım. ama bahsettiğin nefes alamama durumu var bende de, sırt üstü yatınca boğulacakmış gibi hissediyorum. bir de ben horlamaya başlamışım, bugün itiraf etti eşimhem de bazen nefes alamıyorsun diye korkuyorum uyandırayım diyorum dedi o kadar yani. bu kız ne hale soktu beni ya :)
canım hastane de duş almayı düşünmüyorum. ama hırkayı hatırlatman iyi oldu. kendim için ayrıca ıslak mendil de aklımda yoktu. onu da dahil edeyim. kolonya da alkol olduğu için almayı düşünmüyorum. gayri ihtiyarı bebeği elleyecekler tedirgin olurum. teşekkür ederim hatırlatmaların için :)
canım ben ve arkadaşım birlikte yaptık.şişeleri gitti gidiyordan aldım.içine bende kolonya koydum.arkadaşım dışarıya yapıyor.yaptırmak istersen sorabilirim.ama kendin yapmak istersende anlatırım:)bunların hepsini sen mi yaptın canım yaa. ne kadar marifetlisiniz ben bişey yapamadım dahaşu şişelerden bende istiyorum. nerden aldın şişeleri? birde içinde ne var. ben kolonya koyarım diyorum.
beğenmenize sevindimm daha iyileri sizlerin olsunnnhepsi çokk güzel çokk beğendimmmmmm :))))
evet cnm artık sırt üstü yatmak çok zor. ciğerlerimin üstünde bişey oturuyomuş gibi oluyo. tabi nefes alman zorlaştıkça horlaman normal :) ben de soruyorum bazen eşime doğru söyle horluyor muyum diye. yok diyo ama bilmiyorum artık :)
Aynen canım yaa. sonuna kadar çalışsam 38 in ci haftama girmiş oluyorum. bakıyorumda bazıları 38. haftasında doğum yapıyor. nasıl çalışılır bilmem. ama sonuna kadarda dayansak bebişlerin yanında daha fazla kalıcaz. Allah'ım güç kuvvet verdin hepimize kızlar. rahat geçiririz inşallah bundan sonrasınıda
bakalım artık ne olacazzzz zamana kaldı işimizBenim de bur arkadaşımın aşağıdaydı bebeği döndü. Ben de bu konuyla alakali devamlı bişeyler okuyorum. Benim de kafam karıştı.
kuzum bende kitapta babaların okuması gereken kısmı eşime sesli okudumm hiçç üzerine alınmadı sanki biliorum yardımcı olur destek olur ama önemli olan beni biraz da pohpohlaması o dönem ben kendimi biliorum herkese kahredicem .. en başından bana kahrediosun zaten dio .. zor işimiz ya belki bebekle birlikte bizde büyürüz diyorum bazen de huylu huyundan vazgeçmez diyorum hadi hayırlısııııııııı tecrübelileeeeerr yardımmmmm
elleerine sağlık..kumaşları nerden aldınız... pazen kumaş da mı satılıyor... bende alam da annem etrafını gitsin...kızlar ben şimdi pazen kumaş aldım tam Aralık ayına uygun yumuş ve sıcacık. 1.5 mt kadar aldım yarıya böldürdüm artık kenarlarını yapıp bir güzel sararım bebişi kurularım altına sererim elimin altında olsun.
bu da alttaki 100x100 lük mermerşahin kumaşından kurulama bezim dün bitirdim
üstteki de mendillerden biri şu anda henüz bitirmedim.
siz bugün ne işler bitirdiniz ?
nerdesin ve nasılsın bacım? herşey yolundadır inşallahÇok sağol canimm biliyorum Allah hepinizden razi olsun iyi ki varsiniz.... Bir değişiklik oldukça buraya da yazmaya calisirim insallah
Taataaammm:)
Beklendiği üzere ilk doğum haberi bendenn
Oğluşum 30ekim gecesi 35+5 te normal doğumla doğdu. 3.040gr ve 46cm
Gayet iyiyiz çok şükür
Biz sıramızı savdık. Darısı hepinize
kızlar şun çok kötüyüm hastanede yatıyorum dün lekelenme var demiştim bir süre sonra da doktora gittim yatış yaptılar... tam taburcu olacakken baya bir kanamam oldu ki riskli bir gebelik için enn olumsuz şeyy şuan da hastene yatıyorum... lütfen bana bol bol dua edin dualarınıza çook ihtiyacım var...içinizden ne geliyorsa okuyun
tam 9 gün oldu hala halılarımız gelmedi aradık hala nemliymiş.. kesin kurutamadılar koktu tüm evin halıları.. ufff hep bu bebek yüzünden bukadar geciktirdim yıkatmada.. ufff ev de halısız çöplük gibi duruyor
Sagol canim Inanki moral oldu herkes..bugun tartilma gunumdu cok sukir hala ayniyiz.enn fazla bi kilo daha alirim sanirim 39 gun kaldi..eslem kuzu icerde annesini tekmelemeyle vakit geciriyor bi titriyor bi hopluyor bi kaziyor bide hickiriyor.hop hop hopluyo bizimki..ben bide cikolatayi felan seven biri olsam ne yaprdimmm.bu kiz organlarimla halay cekerdi kesin :)
sebamede tereddüt ediyorsun da Johnson ve daline nasıl güveniyorsun.merhaba kızlar. belki çoktan konuşulmuştur ama o kadar çok sayfamız var ki oku oku bulamadım. hangi şampuan ve bebe yağını aldınız? sebamed alacaktım. sakın almayın zararlı maddeler var diye yorum okudum. bübchen sete rastladım geçen bir mağazada 55 tl falandı. onun da kremini önermemişler. hiç kendimi bunaltmayım. marketten dalin veya johnson baby set alayım diyorum. iyice aklım karıştı.
Karlı bir Van sabahından günaydınlar. Nezle oldum benZaten zor nefes almaya başladığımız bu haftalarda nezleyle uğraşmak çok zor. gidicem bi de bu halde bıdaklara ders anlatmaya çalışacağım. Hadi hayırlısı
günaydın annişler herkese iyi haftalar. hafta sonu bakamadım maşallah baya ilerlemiş sayfalar. atlaya atlaya okudum. @tirilaylom da doğum yapmış tebrik ederim. analı babalı büyüsün inş..
ya kızlar sizde de oluyor mu. sürekli yan yatmak zorunda olduğum için kalçamın yan tarafları çok ağrıyor. sırt üstü yatıp biraz dinlendireyim diyorum ama o şekilde de nefes alamıyorum. ağrı bütün gün sürüyor bi de. geceler çile oldu benim için(
güle güle sağlıcakla kullanın bacım...Arkadaslar bebek arabasını anca atabılıyorum resmini .. Umarım memnun kalırız size de belki fikir olur
doğurursun elbet.. ahan da buraya yazıyorum :)Dogururmuyum dersin? Elbet dogacakta Insallah ben dogurabilirim :) catir catir cutur cutur :) benim karnimdan bazen kizim hareket ettikce cit diye bi ses geliyor sizdende geliyormuu? Nasil tarif etsemki bildigin cit ediyor..
bende aynenn sen gibiyimmm..ki 5. aydan itibaren erken doğum riskimde var 2 haftaya doğuradabilirim hani ama çocuk açıkta kalır hiç bir şey yıkamadım...bir halıları verdik 10 gündür gelemedi gitti..bende halılar gelsin ev süpürülp silinsin toz kalkmaz bebişin kıyafetlerne diye bekletiyom iyimi ediyom kötümüüü bilemedim
ben daha hiç bişi yapamadım . napıcam ben daha bi çantamıza iğne koymadıgım gibi ev cok dagınık ve kıyafetlerimizi yıkamadık yerleştirmedik. Evi toplamadık ben yapamıyorum yaptırmak da istemiyorum
elleerine sağlık..kumaşları nerden aldınız... pazen kumaş da mı satılıyor... bende alam da annem etrafını gitsin...
elifceeeee
bilhassa sen merak ediyordun. işte size 18 kilo almış bir hamiş göbişiEki Görüntüle 1290805 . parmaklarıma dikkat edin lahana dolması gibi tombul tombul oldu o zarif parmaklarım
elifceeeee
bilhassa sen merak ediyordun. işte size 18 kilo almış bir hamiş göbişiEki Görüntüle 1290805 . parmaklarıma dikkat edin lahana dolması gibi tombul tombul oldu o zarif parmaklarım
amaninnnnnnnnnn çok çok beğendimmmmmmm sabun sandım meğer kurabiyeymiş nasıl yapılıyor yaaa. bende çok iyi poaça börek elmalı kurabiye vs.. yaparım ama bu ıncıklı cıncıklı şeyleri hiç bilmem boğaz amaçlı herşeyi yaparım ama şıklık yok bende...Eki Görüntüle 1290449 Begenilerinize sunuyorum.olmadi baskami denesem???? Renklerin tam tersinide uygulicam 130 tane cikti kurabiye..yarisida pembe ana renkli olur...
rica ederim canım ne demek. senin listende bana örnek oldukolonyayıda odaya girer girmez herkese veririm diye düşündüm bende. dışarıdan geliyorlar sonuçta daha kaç saatlik bebek olucak o. aslında insanların anlayışlı olup üstüne eğilmemeleri bile gerekiyor. ben hastaneye ne zaman bebek görmeye gitsem yaklaşmam bile. ama işte herkes aynı düşüncede değil maalesef
raziye kurabiyelerine bayıldım çok güzel olmuşlar.tarifini verebilirimisin.bide kaç gün saklanabiliyor kurabiyeler?derin dondurucudamı saklıcaksın?amaninnnnnnnnnn çok çok beğendimmmmmmm sabun sandım meğer kurabiyeymiş nasıl yapılıyor yaaa. bende çok iyi poaça börek elmalı kurabiye vs.. yaparım ama bu ıncıklı cıncıklı şeyleri hiç bilmem boğaz amaçlı herşeyi yaparım ama şıklık yok bende...
yerim ben o koklayan bıdığın burnunuOglumda dogsun kardesim ayaklarini kokluyalim diyo
amaninnn raziye kız bu nasıl bir tarif.. ben kendimden utanır oldum yahuu... kaç aydır içimde bıdığım ama ne kötü anneyimki neyi nerede bilemiyorumm pes bana... maşallah sanaBak canim kafa yerlestiyse olay su sekilde oluyor..kendimden ornek vereyimmm.. kafa 30 . Haftada yerine yerlesti bizim hatun sagda govde yukari dogru popo ve solda ayak pozisyonundaydi hilal gibi ters hilal yani...sonra ben rahatsizlandim karnim catlicak gibi oldu..nefes alamicak derceye geldim ve cok agrim oldu ondan Iki gin sonra doktora gittik buda 32. Haftamiza denk geldi ve bizim kiz megerse kafa asagida govde solda popo yukarda ayaklar sagdaymis...donmus icerde ama kafa dogru yerde :) plasentam tam ortada midemin altinda...oraya ayaklarini uzatamio kaburgalara bisey yapamio senmisin diyip bana rahatsizlik verio yavrum.icerde plasentasiyla kavga ediyor kesin bazen plasentayi halay ceker gibi salliyor :) yani ben oyle bisi hissediom titriyor :) simdi 34 haftadayiz ve bizim minik yine govdeyi saga cevirdi.nerden bilion dicen.hickiriklarindan yavrummm hickirinca resmen vajinanin az ustunde hop hop oynuyor govdesi :) kasiklarima denk gelen yerde yani resmen atiyor gozle gorunuyor..zaten ayak nerdeyse orasi o gun curuyor nasil tekmeler can yakio artik kocaman bisi oldular masallah
ALLAH rahmet eyleye okudumSelam kızlar iyi geceler
Uyumamissiniz bakıyorum da
Ben Hafta sonu eşim rahatsızdı ona dolandim evin içinde, her yerim ağrıyor
10 gibi sizdim akşam, sonra 12 gibi uyandım eşime bakmaya, aklıma bebisli gunlerimiz de böyle olur gece kimbilir kaç kez uyanicam diye geldi
Allah im sağlıkla nasip etsin, insan o günler gelip yorulacagina bile nasıl heves ediyor
Bu nasıl güzel bir duygudur maşallah
Bu arada kızlar, Çok sevdiğimiz bi yakınımız vefat etti bugün, birer Fatiha okur musunuz rica ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?