çok şeker canım güle güle giy
Teşekkür ederim canım. Ben gecelik severim. Ama netten okuduğuma göre normal doğum yapmayacaksanız pijama alın diyorlar. Çünkü pansuman için gelince geceliği yukarıya kadar sıyırmak sorun oluyormuş. Canım yanmazsa benim için dert değil bacaklarımın görünmesi deişte belimi kaldırıp eteği sıyırmak zor olur mu acaba diye düşünüp bir de kaprili takım alacağım. 3 takım yeterli olur sanırım. Hava serin olursa evdekilerden de koyarım uzun kollu olanlardan.
Kızlar bebeğime mustafa kerem mi koyuyum yoksa mustafa emre mi yoksa mustafa emir
maşallah size çok güzelsiniz
ne tatlı di mi :)) komik ama terimi seviyorum
bundan sonra acaba hep böyle mi kokucaz
Canım bak yanlış anlama lütfen ama bence bazı konularda yanlış düşünüyorsun. Adam işten çıkmadan tazminat verir mi hiç? Buna zorlama eşini, öyle birşey teklif edemez işyerine, haklı.
Ama elbetteki evliliğin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Eğer bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdiyseniz, maddi sıkıntılar konusunda biraz dikkatli davranmalı. Mesela ben evlenirken eşimden tek birşey istedim, sigarayı bırakacaksın. Ne altın, ne eşya, ne başka birşey. O da çok şükür sözünü tuttu, nikahtan önce kurtuldu o zehirden. Ailelerden de hiçbir katkı almadan evlendik biz. Herşeyimiz tam olmasa da olur ama yuvamızı kendimiz yavaş yavaş düzenleyeceğiz dedik. Böylece kimsenin evliliğimize karışma hakkı olmadı. Hala daha bizim yemek odası takımınız yok mesela. Misafir için ayrı çatal bıçak takımı, yemek takımı falan almadım. Ben biraz farklı bakıyorum hayata. Bana gelen benim yediğim masada, tabakta yemeyecekse ne işi var evimde diyorum. İnsanlara da açık açık söylüyorum bunu. Onlar da benim yüreğimi bildiklerinden daha sağlam oluyor arkadaşlıklarımız.
Bence senin yapman gereken eşinle açık açık konuşmak. Yeni bir can katılacak ailemize, daha dikkatli harcama yapmalıyız. Sigara hem sağlığa hem kesemize zarar. Önce bundan kurtulmalısın. Sonrasında da gereksiz harcamalarını azaltmalısın demelisin. Ben bugün eşimle konuştum güzelce, "Hergün otomobille gitmene gerek yok. Hem çevreye zarar, hem kesemize aşkım. Çok şükür sıkıntımız olmasa da gereksiz harcama yapmaya hakkımız yok. Günde 20 milyon kar etsek o bile kardır. Biriktirir, kısmetse çocuğumuzu güzel okullarda okuturuz." dedim. O da anlayışla karşıladı ve belediye otobüsü ile gitti işlerini halletmeye. Otobüs saatlerine baktım netten, ona göre çıktı evden. Erkek adam, azıcık yorulsun bir zahmet. Ama biz bunu söylemeyince erkekler akıl edemiyor. Aslında onlar kadının kendisini yönlendirmesini istiyorlar. Çünkü bunu düşünmeye çalışmak bile onlar için zahmetli bir iş. Napsınlar, yaradılışları böyleAllah bize fazla düşünen beyin vermiş ki bu adamları çekip çevirebilelim.
Hatta fıkrası bile var bunun. Hiç de beceremem fıkra anlatmayı ama aklımda kaldığınca yazayım. Birine beyin nakli gerekiyormuş. Erkek beyni şu kadar, kadın beyni şu kadar demişler. Ama erkek beyni daha pahalıymış. Nakil olacak adamın karısı pahalı olmasına rağmen erkek beynini seçince, neden onu seçtiniz diye sormuşlar. "Kadın beyni düşün düşün eskimiştir, erkek beyni olsun da sıfır kilometre olsun demiş."
Kiskandim sizi :) bu da biz :) Eki Görüntüle 1191885
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar herkes bir şey söylüyor bence inanmayın bunlara. Hamilelerin sorunu bu zaten, hepimiz dönüp dönüp duruyoruz. Ben de internette bir yerde kordonun dolanabileceğini bunun sorun olmadığını fakat bebeğin suyu azalırsa eğer baskıdan dolayı kordon dolanmasının sorun olacağını söyledi. Dolanma biizim hareketlerimizden değil bebeğin kendi hareketlerinden dolayı kordonunu doluyormuş.
http://............/dosyalar/haftalar/hafta26.html
sen kaç yaşındasın canım?:) benim senemin dolmasına daha çok var, nerden baksan 10 yıl vardır. yaşa ise oooooo bi bu kadar daha yaşamam lazım sanırım:)
Kızlar bebeğime mustafa kerem mi koyuyum yoksa mustafa emre mi yoksa mustafa emir
Teşekkür ederizbenimki daha yayvan canım seninkine göre
canım çok sağol ama maalesef zayıf değilim10 kilo almış bulunuyorum
Kamuran şu dönme olayına takılma canım. Ben doktora sordum bu sefer de başı aşağıda mı diye. Evet aşağıda dedi. Peki erken doğuma neden olur mu bu dedim. O da başından beri hep böyle yerleşen bebekler bile var. Takılmayın böyle şeylere, nerede durduğunun önemi yok dedi. Yani dönmüş dönmemiş doktorlar önemsemiyor bu aşamada böyle şeyleri. Biz çok evham yapıyoruz ya, ah bu hormonlarımız.
Bu arada biliyorsun müdürün sana yasal mazeret izni vermek zorunda annenin rahatsızlığı için. Problem çıkarırsa mazeret izni formu doldur ver. Ya da rapor alıver birkaç günlük elinde olsun. Sorun yaratırsa, al raporum dersin. Hatta annene refakatçi olduğuna dair bir yazı da alabilirsin hastaneden. Rapor da gerekmez o zaman. Allah şifa versin canım. Geçen annemle de konuştuk, dedim arkadaşın annesi böyle böyle ameliyat olacak falan. O da şifa diledi.
Merhabalar, bende ekim annesi olacağım kızlar ve bugünki kontrolde amniyon sıvımda azalma olduğunu söyledi doktorum((( aranızda bu problemi yaşayanlar varmı? Artırmak için neler yapabiliriz???
Aşkale:)) gidiyor musun memlekete? eşinde dadaş mı?
canım ben 17yaşından belli muhasebe -personelde çalıştım. işyerine bağlı vermeye gönüllüyse veriyorlar.çok verildi. bizzat benim hazırladıklarım da oldu.. yani sırf personelini düşünüp zor anında kurtarmak için.. hatta bir dönem ben de aldım tazminatımı tekrar başladım. sonra başka bir işimden istifa ettim ama patron yine verdi. mağdur olmayım emeğin çok geçti diye.. . yasal olarak da 15 yıl 3600 gün prim
biliyorum çok karışık anlattım ama artık gerçekten bunaldım..evlenmeden önce borcun içindeymiş (kira yok birşey yok) evlendikten sonra da borcun içinde..
akşam dediğim gibi ne olacaksa olacak.
krediyi çekmeyeceğimi söyleyeceğim. kredi çekmesi borcu kapatmak değil. borcu uzatmak oluyor. annemden aldığımda oraya gidecek. kendi maaşı da zaten borca gidiyor.. kredi limitini rahatlattığı için lüksleri için krediyle harcayacak . yani yine yaklaşık 400 tl borç eklenecek..adı da eve harcamış olacak..
bu zamana kadar annemin desteği olmazsa aç kalırdım.. yemedim içmedim gezmedim ne oldu borç oldu.. ama yeter artık.. bir kızım var.. onun hiçbir eşyasını almadık. destek aldıkça kendine harcıyor.. harcayacaksa benden bu kadar..
neyse canım ya..
mustafa emir güzel bence canım :) bende selim koyucam :)
Canım bak yanlış anlama lütfen ama bence bazı konularda yanlış düşünüyorsun. Adam işten çıkmadan tazminat verir mi hiç? Buna zorlama eşini, öyle birşey teklif edemez işyerine, haklı.
Ama elbetteki evliliğin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Eğer bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdiyseniz, maddi sıkıntılar konusunda biraz dikkatli davranmalı. Mesela ben evlenirken eşimden tek birşey istedim, sigarayı bırakacaksın. Ne altın, ne eşya, ne başka birşey. O da çok şükür sözünü tuttu, nikahtan önce kurtuldu o zehirden. Ailelerden de hiçbir katkı almadan evlendik biz. Herşeyimiz tam olmasa da olur ama yuvamızı kendimiz yavaş yavaş düzenleyeceğiz dedik. Böylece kimsenin evliliğimize karışma hakkı olmadı. Hala daha bizim yemek odası takımınız yok mesela. Misafir için ayrı çatal bıçak takımı, yemek takımı falan almadım. Ben biraz farklı bakıyorum hayata. Bana gelen benim yediğim masada, tabakta yemeyecekse ne işi var evimde diyorum. İnsanlara da açık açık söylüyorum bunu. Onlar da benim yüreğimi bildiklerinden daha sağlam oluyor arkadaşlıklarımız.
Bence senin yapman gereken eşinle açık açık konuşmak. Yeni bir can katılacak ailemize, daha dikkatli harcama yapmalıyız. Sigara hem sağlığa hem kesemize zarar. Önce bundan kurtulmalısın. Sonrasında da gereksiz harcamalarını azaltmalısın demelisin. Ben bugün eşimle konuştum güzelce, "Hergün otomobille gitmene gerek yok. Hem çevreye zarar, hem kesemize aşkım. Çok şükür sıkıntımız olmasa da gereksiz harcama yapmaya hakkımız yok. Günde 20 milyon kar etsek o bile kardır. Biriktirir, kısmetse çocuğumuzu güzel okullarda okuturuz." dedim. O da anlayışla karşıladı ve belediye otobüsü ile gitti işlerini halletmeye. Otobüs saatlerine baktım netten, ona göre çıktı evden. Erkek adam, azıcık yorulsun bir zahmet. Ama biz bunu söylemeyince erkekler akıl edemiyor. Aslında onlar kadının kendisini yönlendirmesini istiyorlar. Çünkü bunu düşünmeye çalışmak bile onlar için zahmetli bir iş. Napsınlar, yaradılışları böyleAllah bize fazla düşünen beyin vermiş ki bu adamları çekip çevirebilelim.
Hatta fıkrası bile var bunun. Hiç de beceremem fıkra anlatmayı ama aklımda kaldığınca yazayım. Birine beyin nakli gerekiyormuş. Erkek beyni şu kadar, kadın beyni şu kadar demişler. Ama erkek beyni daha pahalıymış. Nakil olacak adamın karısı pahalı olmasına rağmen erkek beynini seçince, neden onu seçtiniz diye sormuşlar. "Kadın beyni düşün düşün eskimiştir, erkek beyni olsun da sıfır kilometre olsun demiş."
:)) adıyla yaşasın selimimizSelim de çok güzel
valla kızlar ne diyeceğimi bilmiyorum.
üzülmeyim, dert etmeyim diyorum. şimdi eşim aradı. kredi işini halletmemiz lazım.kredi çektirecek. elimiz rahatlar dedi. ben de nasıl rahatlar dedim. daha önce yazdım konuşmuştuk.. sonra neyse akşam gelelim konuşalım. gelsin bakalım konuşalım. beyfendi 2 ay rahat edeceğim diye (kendisi rahat edecek sadece sigaraydı şuydu buydu) 4yıl bize el ne getirse onu yiyecez. o durum olacak.el ne getirir niye getirsin..biz niye bu kadar salakça iş yapalım ki..
çünkü aylardır annemin sayesinde bir lokma geçiyor (ne aylardır ya evlendik evleneli veriyor kadın.üstüne kredi çekip mutfak eşyasını almıştık yani 2 senedir en az ayda 500tl veriyordu kadın .) . o da gidecek..
gelsin bakalım.. kopsun inceldiği yerden herşey. kızını beni düşünmüyor. ben nasıl anneme söyledim niye onu üzdüm de elindeki aylığı bana verdi kadın.. kendi ailesine kıyamıyor. onlar girsin borca onlara öde ödeyebileceksen o zaman.. neymiş çekemiyorlarmış.biz evlenirken iki bilezik taktılar. onun dışında katkıları olmadı. ama 2senedir borçları bitmiyor.. nasıl borçsa.. başka borçları da varmış.neyse..
annem keyfinden mi verdi aylığını.. ama o kıyamıyor kimseye ..
tazminatını al diyorum isteyemem diyor. yani tazminat hakkı var ama işten çıkması lazım. o işyerini de kaybetmesini ben de istemem. ancak bir konuşup bir rica etse..belki tazminatını alıp devam ettirebilirler..elinden geleni yapmıyor. elini taşın altına sokmuyor.. 2binlira için üstelik uzun vadeli onca borcun altına girmek onu daha çok rahatlatıyor..
böyle hamilelik geçiriyorum.
Bence sadece Mustafa...Kızlar bebeğime mustafa kerem mi koyuyum yoksa mustafa emre mi yoksa mustafa emir
Geçen kontrolümde söyledi doktorum. En az 4 litre su içeceksin dedi. Dün gittiğimde hala azlık var ama önemli değil dedi. Bol bol su içip dua et canım.Merhabalar, bende ekim annesi olacağım kızlar ve bugünki kontrolde amniyon sıvımda azalma olduğunu söyledi doktorum((( aranızda bu problemi yaşayanlar varmı? Artırmak için neler yapabiliriz???
gebelik . o r g sitesinde hafta hafta gebelik bölümüne gir. 26.haftayı oku canım.sayfayı açamadım ama dediğin gibi hepimiz dönüp duruyoruz, bebişlerimiz Allaha emanet olsun,
37 yaşındayım , biraz geç evlendim :) çalışmayada erken başlayınca emeklilik yaklaştı, hemen maaş bağlansaydı işten çıkar çocuğuma bakardım
mustafa kerem hoşuma gitti,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?