2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Canım bak yanlış anlama lütfen ama bence bazı konularda yanlış düşünüyorsun. Adam işten çıkmadan tazminat verir mi hiç? Buna zorlama eşini, öyle birşey teklif edemez işyerine, haklı.

Ama elbetteki evliliğin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Eğer bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdiyseniz, maddi sıkıntılar konusunda biraz dikkatli davranmalı. Mesela ben evlenirken eşimden tek birşey istedim, sigarayı bırakacaksın. Ne altın, ne eşya, ne başka birşey. O da çok şükür sözünü tuttu, nikahtan önce kurtuldu o zehirden. Ailelerden de hiçbir katkı almadan evlendik biz. Herşeyimiz tam olmasa da olur ama yuvamızı kendimiz yavaş yavaş düzenleyeceğiz dedik. Böylece kimsenin evliliğimize karışma hakkı olmadı. Hala daha bizim yemek odası takımınız yok mesela. Misafir için ayrı çatal bıçak takımı, yemek takımı falan almadım. Ben biraz farklı bakıyorum hayata. Bana gelen benim yediğim masada, tabakta yemeyecekse ne işi var evimde diyorum. İnsanlara da açık açık söylüyorum bunu. Onlar da benim yüreğimi bildiklerinden daha sağlam oluyor arkadaşlıklarımız.

Bence senin yapman gereken eşinle açık açık konuşmak. Yeni bir can katılacak ailemize, daha dikkatli harcama yapmalıyız. Sigara hem sağlığa hem kesemize zarar. Önce bundan kurtulmalısın. Sonrasında da gereksiz harcamalarını azaltmalısın demelisin. Ben bugün eşimle konuştum güzelce, "Hergün otomobille gitmene gerek yok. Hem çevreye zarar, hem kesemize aşkım. Çok şükür sıkıntımız olmasa da gereksiz harcama yapmaya hakkımız yok. Günde 20 milyon kar etsek o bile kardır. Biriktirir, kısmetse çocuğumuzu güzel okullarda okuturuz." dedim. O da anlayışla karşıladı ve belediye otobüsü ile gitti işlerini halletmeye. Otobüs saatlerine baktım netten, ona göre çıktı evden. Erkek adam, azıcık yorulsun bir zahmet. Ama biz bunu söylemeyince erkekler akıl edemiyor. Aslında onlar kadının kendisini yönlendirmesini istiyorlar. Çünkü bunu düşünmeye çalışmak bile onlar için zahmetli bir iş. Napsınlar, yaradılışları böyle Allah bize fazla düşünen beyin vermiş ki bu adamları çekip çevirebilelim.

Hatta fıkrası bile var bunun. Hiç de beceremem fıkra anlatmayı ama aklımda kaldığınca yazayım. Birine beyin nakli gerekiyormuş. Erkek beyni şu kadar, kadın beyni şu kadar demişler. Ama erkek beyni daha pahalıymış. Nakil olacak adamın karısı pahalı olmasına rağmen erkek beynini seçince, neden onu seçtiniz diye sormuşlar. "Kadın beyni düşün düşün eskimiştir, erkek beyni olsun da sıfır kilometre olsun demiş."

1 Ağustosta devlet hastanesine randevu aldım kızlar. Bebeğimin genel durumuna baktırıcam. 8inde zaten kendi doktoruma gidicem ama suyuna falan baktırmak istedim. Dönüp dönmediğini de sorarım yine

Kamuran şu dönme olayına takılma canım. Ben doktora sordum bu sefer de başı aşağıda mı diye. Evet aşağıda dedi. Peki erken doğuma neden olur mu bu dedim. O da başından beri hep böyle yerleşen bebekler bile var. Takılmayın böyle şeylere, nerede durduğunun önemi yok dedi. Yani dönmüş dönmemiş doktorlar önemsemiyor bu aşamada böyle şeyleri. Biz çok evham yapıyoruz ya, ah bu hormonlarımız.

Bu arada biliyorsun müdürün sana yasal mazeret izni vermek zorunda annenin rahatsızlığı için. Problem çıkarırsa mazeret izni formu doldur ver. Ya da rapor alıver birkaç günlük elinde olsun. Sorun yaratırsa, al raporum dersin. Hatta annene refakatçi olduğuna dair bir yazı da alabilirsin hastaneden. Rapor da gerekmez o zaman. Allah şifa versin canım. Geçen annemle de konuştuk, dedim arkadaşın annesi böyle böyle ameliyat olacak falan. O da şifa diledi.

Canim tansiyonum gerilince cikiyo bende agliyorum hep sirt belim cati agrilari kasik agrilari o sivrileri hic sorma resmen bacaklarim yara oldu elimin parmagini ustunu bile yemisler benim ayaklarim ve ellerim felaket sisti napicam bilmiyorum gece 4 anca uyuyorum ki cogu aglayarak esimde uyumuyor yazik az kaldi kizlarimiz saglikli olsunda canim bunlara razi gelicez canim

Ay kızlar ben en önemli haberi yazmayı unuttum. Birkaç ay öncesinde paylaşmıştım, sevdiğim ve riskli gebeliği olan bir arkadaşımın eşinin tayini bizim yaşadığımız yere çıkmış, gelin adayımız ve oğlumuz beraber büyüyecek diye

Dün arkadaşım benim önerimle benim hastanemde ve bildiğim bir doktora (benim doktorum yoğunluktan yeni hasta kabul edemiyor) doğum yaptı. En önemlisi çentikli bir anneydi. Oldukça riskli bir gebelik yaşadı. Bebeği gelişsin diye akciğer iğnesi yapıyorlardı anneye.Bebiş minik kalmıştı, geriden gidiyordu. İzmir'e gelince bebeğin gelişimi hızlandı, sevdi anne memleketini kuzum. 38. haftada sezeryan olarak fıstığını aldı kucağına. Dün öğlen çoooook tatlı 2700 gram bir ADA kızımız oldu maşallah. Saçları ıslak, kıvır kıvır ve siyahtı. Henüz süt gelmedi ama yine de emiyor yavrum anneyi. Yani demem o ki çentikli arkadaşlarım içiniz rahat olsun, Adacığımız artan çentiklerine rağmen yaşam savaşını kazandı ve maşallah aramıza katıldı. Onları anne kız görünce dayanamadım, boşalıverdi gözümden yaşlar. Darısı hepimizin başına inşallah.

benim erdem de olacak inş.bana uzak diye son ayım da annemlerde kalıcam zor olacak biraz yeditepedeydim memnun kalmayınca ablamın doktoruna gittim çok memnunum uzaklığa katlanıyorum..

Benim hastanem de bana çok yakın değil ama önemli olan doktor canım, eğer memnunsan sorun yok, uzak olmasına çok takılma bence inşallah bir problem olmadan atlatıcaz

benim erdem de olacak inş.bana uzak diye son ayım da annemlerde kalıcam zor olacak biraz yeditepedeydim memnun kalmayınca ablamın doktoruna gittim çok memnunum uzaklığa katlanıyorum..

Benim hastanem de bana çok yakın değil ama önemli olan doktor canım, eğer memnunsan sorun yok, uzak olmasına çok takılma bence inşallah bir problem olmadan atlatıcaz

Kızlar sivrisinekler için birkaç formül vereyim. Eğer soktuysa sizi hemen tuzlu su ile masaj yapıyorsunuz ya da elinizi ıslatıp, tuza batırıp, soktuğu yerleri bir güzel tuzla ovalıyorsunuz. Hoooop kaşıntı falan kalmıyor.

İkincisi sinkov falan kullanmıyoruz yeşil olanı da dahil. 50 damla limon yağını damlatıyorsun bir fısıfıslı şişeye, üstüne su ekliyorsun, sıkıyorsun vücuduna. İsetrsen içine okaliptüs yağı da ekleyebilirsin. Ayrıca yeşil limona karanfil batırıp koyuyorsun odaya. Bir de şu prize takılan sinkovların bitmiş olanını iyice temizleyip, içine okaliptüs ve limon yağlı su dolduruyorsun, fişe takıyorsun. Aktarlara danışabilirsiniz bu yöntemlerin detaylarını. Daha başka doğal çözümler de var.

aynen öyle bende onun için katlanıyorum...
inşallah canım atlatıcaz...
ben böyle değildim. hareket ettiğimde hep ağrım var kasıklarımda...ağrı olacak evet de ayağa kalkıp oturmam resmen sıkıntı daha şimdiden...normal diyor çevremdekiler aklım almıyor ne zormuş son aylar
işteyim bir de motivasyonum kalmadı...
bitirmem gereken iş varken buraya giriyorum sürekli

sen kaç yaşındasın canım?:) benim senemin dolmasına daha çok var, nerden baksan 10 yıl vardır. yaşa ise oooooo bi bu kadar daha yaşamam lazım sanırım:)

çok duygusalım ben bugün okurken bile gözlerim doldu resmen :)
nazar değmesin ne güzel biran gözümde canlandı ve ayrı bir heyecan duydum benim de inş.bebeğim olacak emecek kimse alıp gitmicek hep bende kalacak hahaaa
bu arada bende çizgi karakter gibi oluyorum çocuklarla beraberken özellikle :90:

Allah yardımcısı olsun bebişin. Ama 30 haftalıkken 1070 gram zaten ufak değil mi? Muhtemelen sorunlu bir gebelikti ki bu kadar ufak doğmuş yavrucuk. Benim ayrıntılıya gittiğim perinatolog da buna benzer birşey anlatmıştı. Doktoru 28 haftalık demiş kadıncağıza ama ayrıntılıya perinatologa gelince çocuk bir ay geride çıkmış, damağında yarık varmış falan. Kadın doğumcusu hiç farketmemiş nasıl olduysa. Çok üzülmüştüm bunu duyunca.

Sorma canım ya giderek zorlaşıyor gerçekten de.. Ben de öyle, bi sürü iş varken ben oyalanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…