Facebook grubu açılınca ne yazık ki burası ihmal ediliyor, bizim ilk hamilelikte var olan kk sayfamız ne yazık ki facebook grubundan sonra kapandı( Umarım burda öyle olmaz.
Selam kizlar prs gunu doktora gittim, doktor rutin kontrol yapti, herkeze yapiliyormus burda. smear testi yapildi, ve alltan doktor muayene etti. smear testi cok acitti ya. neyse hatirlamak istemiyorum. Bu hafta crs ultrason randevum var, bebegimi gorucem bakalim..
Burayida ihmal etmicez tabi ki kk siz olur mu :)
Smear testi icin örnek almak cok basit bir islem aslinda neden acidiki :/ ve neden alttan muayene etme gereği gördü doktorun merak ettim canim
Daha once Turkiyede de burdada yaptirmistim toplam 2-3 kere, ama bu defa cok acidi , sanirim doktordan kaynaklaniyor, elle muayeneyi anlamadim, acimayacak rutin kontrol dedi, hayir diyemedim, burda gebelik boyunca sadece 2 kere ultrasano sokuyorlar, onun haricinde gobekten mezurayla falan olcum yapti muayene etti. ben daha once dusuk dis gebelik yaptigim icin, risk hasta grubuna dahil oldugum icin 2.kere ultrasano giricem,normalde sadece ilk gittigin zaman bide cinsiyeti bellirlenecek zaman sokuyorlar Amerika da.
Anladim canim hayirli olsun bebisin.bu sefermuradina erersin iinş
Selam kizlar prs gunu doktora gittim, doktor rutin kontrol yapti, herkeze yapiliyormus burda. smear testi yapildi, ve alltan doktor muayene etti. smear testi cok acitti ya. neyse hatirlamak istemiyorum. Bu hafta crs ultrason randevum var, bebegimi gorucem bakalim..
ins.. senin kacinci hafta bakalim. Nargile canim istedi simdi bak ya:)))
hamilelikte smear testi yapılıyor muymuş? yapılıyormuş ki yapmışlar ama ne biliyim ben hamililikte yapılacağını düşünmüyordum..
hamilelikte smear testi yapılıyor muymuş? yapılıyormuş ki yapmışlar ama ne biliyim ben hamililikte yapılacağını düşünmüyordum..
Bende ilk kez duydum hele elle muayede cok ilginç geldi
Ben son sat tarihime gore (10 ocak) 5+2 deyim sali günü ilk randevum o zamn kesinlesicek.aa olmadi simdi piss nargile öögg nargile cekmesin canin :)
Bende int baktim hamilelikte yapilmasinin hic bir sakincasi yokmus, ama ilk gittigim zaman hamilelik testi yapmislardi, ozamanda doktor hemen sordu semar testi yaptilarmi simdi diye, bende hayir dedim, ozaman yaptir dedi, yani burda gebeligi ogrenir ogrenmez yaptiriyorlar, arkadaslara sordum onlardada ayni sekilde olmus. sanirim saglik farkli burda, birtanede aids testi yaptilar tukurukle yapiliyor bu testte. buarada emzirmeyi dusunuyormusun diye sordu doktor bende evet dedim. oda oo tebrik ederim bizde emzirmenden yanayiz en az 6 ay mutlaka emzirmelisin bebegin gelisimi icin daha iyi olur,falan diye sevindiler. cunki burdaki anneler emzirmiyorlar, hem mama hep mama.
ben 6+3 de kalp atisini duymustum, seninki daha erken gibi, 5+4 olacak keseyi gorebilirsin ama.
Bende int baktim hamilelikte yapilmasinin hic bir sakincasi yokmus, ama ilk gittigim zaman hamilelik testi yapmislardi, ozamanda doktor hemen sordu semar testi yaptilarmi simdi diye, bende hayir dedim, ozaman yaptir dedi, yani burda gebeligi ogrenir ogrenmez yaptiriyorlar, arkadaslara sordum onlardada ayni sekilde olmus. sanirim saglik farkli burda, birtanede aids testi yaptilar tukurukle yapiliyor bu testte. buarada emzirmeyi dusunuyormusun diye sordu doktor bende evet dedim. oda oo tebrik ederim bizde emzirmenden yanayiz en az 6 ay mutlaka emzirmelisin bebegin gelisimi icin daha iyi olur,falan diye sevindiler. cunki burdaki anneler emzirmiyorlar, hem mama hep mama.
olabilir tabi.. ben 1,5 senedir yaptırmıyorum. yeni evlenince yaptırmıştım. dr birşey demedi.özel dr a gidiyorum yine herşeyim düzgün değil. çünkü malum iyi kötü bir işyerinde çalışıyorum. izin sorun oluyor. hep iki arada bir derede gidiyorum.
şuan uyku tutmadı. o kadar yorgunum ki.. nasıl çalışacağım yoğun tempoda bilmiyorum. işsiz kalamam. böylede zor geliyor.. allah yardımcım olsun. ne olur iyi şeyler olsa.. iyi bir işim olsaydı. ben de huzurlu mutlu olsam..
amin canım..Canim ya Allah yardimci olsun hele hamileliğin ilk zamanlari calismak cok zor. Uyu dinlen yoksa daha cok yorgun gecireceksin yarini
amin canım..
sonraları daha zor değil mi.. sonuçta yüklü oluyorsun.. benim ilk bebeğim. yani daha önce gebeliğim 2 aylıkken kalbi durdu.
üç aydan önce mi zor sonra mı daha zor geçiyor?
ben 6+3 de kalp atisini duymustum, seninki daha erken gibi, 5+4 olacak keseyi gorebilirsin ama.
İlk 3 ay ve son ay zor olmustu benim icin en rahat 4 ve 7 aya kadar olsn sureydi ama herkesin farkli olabiliyor tabi
Selammm kizlrr bende bugun 4 haftalik gebe oldugumu ogrendim hala saskinlik mutluluk bi arada bende bulanti bas dinmesi yok cok sukur ama gozlerimi zoraciyorum uzerimde pek bir agrilik varr
Merhaba sanırım bende ekim annesi olucam....şaşkınım :) beklemiyorduk....2010 doğumlu kızım var....benim reglim düzensiz oluyordu 10-15 gün geciktiği oluyordu....dün 8. günde öylesine test yaptım 2. çizgi çıktı kan verdim 344 çıktı....28 yaşındayım.....nette ki hesaplamaya göre doğum 13 ekim gözüküyor....son sat 6 ocak....
Bebeklerinizi inşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız, alırız :)
slm kiizlar...benide araniza alirmsiinizzz...
persembe günü ögrendim hamile oldugumu, cok sevindim ama cokta korkularim var...
1,5 senelik evliyim, evlendigimizden bu yana bebis hasretiyle yanip tutusuyoruz. ama maalesef allahim bize ilk baslarda vermedi, gecen yaz bir gebelgiyim oldu, ama BOS gebelikmis, kürtaj olmak zorunda kaldim...ilaclarla düsürmeye calistilar ama olmadi...cok zor günler gecirdim...
veeee ikinci asilamami beklerkene hamile oldugumu ögrendim...ama yine aynisi olacak diye cok üzülüyorum...cokta korkuyorum. doktorum kese var ama bebek cok kücük iki hafts sonra gel dedi, veee ben bu iki haftayi nasil beklicem????
allahim herkesin bebegine saglik versin....
isteyen herkesede allahim evlat versin, evlatsizlikla bizleri sinamasin....
Merhabalar, merak ettim neden 2 tane Ekim anneleri topiği var ?? Burası sanırım daha aktif.. İzin verirseniz bende burdan devam etmek istiyorum:))
kizlar ben 6+5 günlük hamileym dun yerimden kalkinca bi sicaklik hissettm bi baktm kan,sok oldm evde yalnzm esim iste annemlr baska sehirde..banyoya kostm ama kan durmadi aglamaktan titremekten esimı zor aradm..hemen doktoruma gittk ben bebek gitti dedm ama cok sukur birakmamis beni pit pit atiyodu kalbi cok sukur Rabbime..rahm etrafnda yirtilma olmus progestan verdi dr igne yaptilr hic kipirdamadan yat dedi pztsi rapor verck okula gitmcm..dua edin nolur ismim nuran..isimle dua kabul olurmus..Rabbim kimseye bu korkuyu yasatmasn,hayirlisini versin ins
Hoşbulduuuuk, inşallah hepimizin hamileliği sorunsuz bir şekilde geçer de bu mucizenin her dönemi bizi mutlu eder :)
Ay canımm sen iyiki varsın. Son iki günümüz kaldı dualarla bekliyoruz annanemin basında. Pazartesi günü ameliyat olacağız. Umutlu olmaya çalışıyorum ki güzel sonuclar alalım. Bide strese girdikte bebeğim inanılmaz ağrılar yaşatmaya basladı bana oyüzden sustum. Birsey sorcam kalbi duran bebeği anlayabilirmiyiz? Ben bugünlerde daha az hissediyorum sanki bebeğimi de
Kızlaaaar bugün bebeğimin kalp atışını gördüm Allahıma şükürler olsun çok iyiymiş bebeğim:) ve de ultrason hesaplamasına göre 3 gün ilerden gidiyorrrrrrr:)))))))))
İyi aksamlar kizlar benden haberler kötü bugün kese icin doktora gittik ama karnimdan bakti ve net göremedi keseyi etrafindada kanama var dedi sonra kan verdim ve degerim 398 cikti 3 subatta 41 5 subatta 82, 15 subatta yani bugün 398 doktor büyük ihtimal düsücek dedi pazartesî tekrar cagirdi progestan verdi ama test sonucu düsük cikinca içme dedi düssücekse düssün engelemiyelim dedi bende ne leke ne agri hicbirsey yok dua edin canlar rabbim hak.hayirlisini nasip etsin
İyi geceler hanımlar.
Aramıza yeni katılan arkadaşlar, hoş geldiniz, hayırlı olsun.
Bugün ben de ilk kontrolüme gittim. Daha önce 3 kaybım var. Büyük endişeyle gittik doktora. Keseyi gördük ama doktor çok küçük olduğunu söyledi. Alttan bakmak istedi. 3. kaybım düşüktü. Doktor alttan muayene ettikten sonra kahverengi akıntı başlamıştı, 3 gün sonra da düşük yaptım. O yüzden mecbur değilse istemediğimi söyledim. Doktor ben keseyi gördüm benim için şart değil, anneler çok meraklı oluyor, daha net görmek istiyor, sen istemiyorsan bakmayız tabi dedi. Beta Hcg testi istedi. 349 çıktı sonuç haftasına göre çok az ama doktor kese boyutuna göre normal dedi. Sen kayıplar yaşadığın için normalden daha endişelisin, ağrı, koyu akıntı olabilir, endişelenme dedi. Crinone jel yazdı her ihtimale karşı. Senin durumundaki biri için alınabilecek tüm önlemleri aldık, 15 gün sonra tekrar gel dedi. Keyfim kaçtı ama kötü düşünmemeye çalışacağım 15 gün. İnşallah sonu hayırlı olur.
Doktor bana, işe gitmeden evvel kahvaltını evde yapacaksın. İşyerinde yapılan poğaçalı kahvaltıların sana hiçbir faydası olmaz dedi. Zaten yemiyorum o tür şeyler.. Biraz erken kalkıp evde kahvaltını yapacaksın dedi..
Hergün bir tane yumurta mutlaka yiyilecek dedi. Bunun nasıl olduğunun önemi yok, yeter ki ye dedi.. Çünkü yumurtadan bir canlı oluşuyor. Yumurtanın içinde bir canlıyı oluşturacak her şey var dedi. Bu yüzden mutlaka yiyeceksin dedi..
Hamile kadın asla 4-5 saat aç kalmaz dedi.. 2şer saat arayla mutlaka bir şey yiyeceksin dedi... Ana ve ara öğün olarak yiyeceksin dedi. Hamilelerde kan şekeri çok çabuk düşer dedi. Ve sonrasında zor toparlanırsın dedi. Gerçekten de cuma günü işyerimdeyken saatin nasıl geçtiğini anlamamışım. Meğer öğle arasını kaçırmışım. Saat iki olmuş. Elim ayağım tittredi. Çok kötü oldum..
Sizler de saatlerce aç kalmayın kızlar..
Haftada bir defa mutlaka balık yemelisin dedi. Balık kelimesinden bile iğreniyorum ama zorlucam kendimi herhalde bilmiyorum.
Hamile kalmadan önce hep yerdim ama hamile kaltıktan sonra balığa karşı bi iğretim oluştu..
Ve et ürünlerinden de beyaz ya da kırmızı et haftada bir yiyilecek dedi..
Yapılacak testleri söyledi bana. 2'li test,3'lü test,ayrıntılı ultrason ve şeker yüklemesi yapılacak birer ay arayla...
Ama ben 2li 3lü testleri yaptırmayacağım. Diğer ayrılıntılı ultrasonu ve şeker yüklemesini yaptıracağım...
Ayrıntılı ultrasonda bebeğin iç organları var mı yok mu diye bakıyorlar. Şeker yüklemesinde de şeker çıkarsa diyet veriyorlar..
Bir de bu 2li testi bana yaptığında kesinlik derecesi %85 olurmuş yaşımdan dolayı. Yani 3lü teste bile gerek olmazmış.. Ama ben yaptırmayacağım. Doktora demedim ama nasıl olsa diğer ay bana soracak yaptırdın mı diye:)
Şimdilik bunları hatırlıyorum:) Hepinizin bilgisi olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?