2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Ben de bornova dan kemalpaşa ya gidiyorum okula. Eşim bu haftalarda burada olsaydı ben de devam ederdim okula 2 hafta ama eşim işinden dolayı şehirdışında Artık raporla idare etmeye düşünüyorum 1. dönem sonuna kadar sonrada ücretsiz her halde. Allah kolaylık versin canım 3 gün daha gidicen o zaman okula ondan sonra bebişini beklicen:)
Eş durumu zor oluyor benim için ben her seferinde istiyorum ama gelemiyorum bornova ya hizmet puanım yetmiyor İstediğin yere tayinin olur inşallah canım.

Biraz önce coştu benim kız çok şükür şimdi uykudayız. canım bu sancı nasıl bir şey, adet sancısı bel ağrısı gibi mi?

Kızlar bende bergama öğretmenim. Seminerlere gidiyorum gerçekten zor oluyor. Kendi aracımla 10dakikada okuldayim. Sonrasında iki hafta daha çalışırsam 37 doluyor bakalım nasıl olacak. Öğrencilerim de küçük yaş 2. Sınıflar çok yorucu olur.Acaba rapor alınabilir mi?

mrb doğum izni başladıkdan sonra rapor alınmıyor direk iznin başlıyor genede bir sor istersen ben alacaktım olmadı senelik izinlerini kullanıyorum mecburen

Biraz önce coştu benim kız çok şükür şimdi uykudayız. canım bu sancı nasıl bir şey, adet sancısı bel ağrısı gibi mi?

ay evet bende sancının nasıl olacagını merak ediyorum acaba adet agrısı gibi fln mı doktora sordum bayagı güldü yerinden hoplatır dedi:))ama netten baktıgımda kimi sitelerde bebeğin toplanmasına kasılma sancı diolar kimisi normal dio benim toplanmalar oluyorr acaba normal mı

Sen fuzzybunzla ilgili yazarsın ben de kushies le ilgili yorumlarımı yazarım. 40 ı çıktıktan sonra denemeyi düşünüyorum ben...

canım mrb belinde fıtık var sanırım benimde belimde sorun var sezeryan olacak ama belden iğnelimi genel mi henüz belli değil. sizin nasıl olacak doktorun neye karar verdi beyin cerrahına gidecez biz sanırım son kararı o vercek

Günaydın hepinize ben cok cok heyecanlıyım. Kalbim pır pır atıyor fenayım Rabbim hepinize yaşatsın bu son gğnleri inşallah mutluluk ve huzurla canım arkadaslarım benim hepiniz iyiki varsınız

Ayyyy canım benimmm nasıl heyecanlısındır :) seninle birlikte biz de çok heyecanlıyız emin ol dualarımız seninle, Allah'ın izniyle prensesini kucağına alacaksın ve bizim için de bol bol kokla onu olur mu?

Aynen canım, il içi ile il dışılar beraber yapıldığından olmuyor. Arkadaşım hiç doğuda çalışmadan, İstanbul'dan 80 puanla Urla ilçe emrine geldi. Benim puanım onun neredeyse 2 katı ama yıllardır çıkmıyor. Bir de il dışından gelenlere tüm İzmir açık, bize sadece özrümüzün olduğu ilçeden 4 okul. Bunca adaletsizlikler içinde hak aramaya çalışmak yıpratıyor insanı. İnşallah senin de olur tayinin ama çok zor bizim bu tayin işleri. Branş değiştirmek zorunda kalacağım sanırım. Oysaki çok seviyorum sınıf öğretmenliğini.

Dediğin gibi 1. dönemin sonunu raporla idare etmeye çalışacağız. Bir arkadaşım nisanda doğum yaptı. Ertesi seneyi bile raporlarla kapattı. Arada kısa süreli göreve döndü, sonra yine rapor. Sen yalnız mısın evde yoksa annen falan var mı yanında? Dikkat et kendine.

Canım benimde bebeğin dün hareketlerinde yavaşlama oldu. Ben taktıkça daha da hareketsizleşti. Eşimde tedirgin oldu kalktık gittik Dr a...
Dr bebek büyüdükçe alanı daralıyor eskisi kadar hareketli olmayabilir dedi. Ben rahatladım ondan sonra ama alan dar falan demiyor bebeğim huzur bulunca oda eskisi gibi hareketlendi.Dur durak bilmiyor çok şükür :)Gece yatarkende sağa ya da sola yatıyorum. Sırt üstü de yatıyorum ama kısa süreli Dr da dedi sırtüstü en fazla 15 dk durabilirsin sonra baskıdan dolayı sende rahatsız olduğundan pozisyonunu değiştirirsin dedi.Doğru da bana aynısı olduyor :))Uyku fln yok aynen sürekli yarım uyku hali uyanıp uyumalar son günler böyle artık :)

Evet canım bu tayin işleri çok saçma sapan, bana da sadece iki ilçe açılıyor ve o kadar az okul var ki gidilebilecek. İl içini ayrı yapmaları lazım ve tüm merkez ilçeleri açmaları lazım yoksa ben bir 10 sene daha gelemem bu taraflara gibi. Benim branşım lise matematik bazen ilköğretim matematiğe mi geçsem acaba diyorum şansım yükselir mi bakalım hayırlısı olsun inş evimize yakın bir yerlere geliriz bebişlerimizin kısmetine:)
Arkadaşın maşallah nasıl kapatmış , ben 2. dönem başlıcam gibi ama en azından nisan ayına kadar idare etmem lazım kızım ek gıdaya başlayana kadar inşallah olur. Ben şimdi yalnızım canım evde çok sıkıcı oluyorrr Ama birazdan anneme geçeyim diyorum evlerimiz yakın, yoksa ne yapardım bilmiyorum. İyiki annelerimiz var.

İçin rahatlamıştır canım iyiki gitmişin doktora. Benim eşim yanımda değil şu an o yüzden doktora da gidemedim içim içimi yedi ama kızım bugün kendine geldi çok şükür hareket ediyor şimdi sanki biz stres yapınca hissediyor gibi.
Artık uykusuzluğa dayanacağız ne yapalım ben sırtüstü rahat yatıyorum aslında baskı falan yok ama öyle uyuyamıyorum pek sağda baskı var. Kaldı bana bir tek sol onda bile baskı olmaya başladı nedense.

Kızlar son günlerimiz için tekrar okumakta fayda olur diye düşündüm.
Bol sütümüz olur, yavrularımız doya doya rahat rahat emerler umarım.
Hastane çantama koyacağım şu bira mayası haplarından.

Anne Sütünü Nasıl Arttırabilirsiniz?

Yeni annelerin en büyük derdi budur. Benim de 3 çocuğumu büyütürken en hassas olduğum konulardan biridir anne sütü.
Ne yapsam da daha çok anne sütüm olsa?

İşte bebeklerimin ilk yılında aklımda devamlı bu soru vardı. Oğlum Alper zamanında doğmuştu ve doğduğu günden başlayarak çok güzel emdi. Çok şükür hiç sorun yaşamadık ama o da çok süt isteyen ve çok hızlı büyüyen bir bebekti. Devamlı emerdi ama güzel doyduğu için daha 2,5 aylıkken gece kalkmadan 12 saat uyumaya başlamıştı. Zaten aklınızda olsun gündüz karnı çok iyi doyan bebekler gece de daha iyi uyurlar. Kızlarım ikiz oldukları için ve benim rahim yetmezliği problemim nedeniyle 33 haftalık yani prematüre doğdular ve emme refleksi 34 haftalıkken geliştiği için hiç ememediler. Tabii ki "neyse ememiyorsunuz hadi bakalım alın mamaları!" demedim. Her Hassas Anne gibi başladım sütlerimi 3 saatte bir sağmaya ve günde 8 kere sağarak ilk 4,5 ay sadece anne sütüyle besledim ikiz kızlarımı. Hatta ilk 3 ay hem ikisini de anne sütüyle besledim hem de hergün 300 gr anne sütü arttırıp buzluğa attım. Buzluğu ağzına kadar anne sütüyle dolduran bu sütler sütümün azaldığı zamanlarda can kurtarıcı oldu. Sadece anne sütü aldıkları 4,5 aydan sonra da günde sadece 1 öğün mama aldılar 6 aya kadar. 13 aya kadar da günde yaklaşık 2 kilo süt sağdım ve onlara içirdim.

Günde 2 kilo süt sağacak ve ikiz bebekleri bile 4,5 ay sadece anne sütüyle besleyecek kadar sütü nasıl ürettim?

• Günde 4 litre su içtim
  • Aldığım kalori miktarını azaltmadım yani diyet yapmadım.
  • Sabah 3 Öğle 3 Akşam 4 olarak günde 10 adet BİRA MAYASI TABLETİ aldım. Bunlar alkolsüz ve hem anneye hem süte çok faydalı. GNC dükkanlarından veya aktarlardan bulabilirsiniz. B vitamini deposudur. (doktorunuza danışıp öyle kullanın)
  • bol bol bulgur, balık ve yeşillik yedim.
  • tatlı yemenin bir faydası yok, sadece kilo yapar
  • Mutlaka 3 saatte bir göğsünüzün boşalması lazım; ya bebeğiniz emecek ya da sağacaksınız. Boşaldıkça süt yapımı artar.
  • Bebeğiniz kuvvetli ve tam ememiyorsa çift başlıklı ve elektrikli bir pompa edinin ve 3 saatte bir sağın.
  • Moraliniz yüksek olsun. Ağlamak ve üzüntü sütü azaltır.

Bütün annelere bol sütler diliyorum. Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Bebeğiniz mutlu olur, daha iyi uyur ve daha güzel büyür. Gazı ve ishali daha az olur. Yapılan araştırmalara göre anne sütü alan bebeklerin IQsü bile daha fazla oluyormuş.

Toplanmalar bende de oluyor, sertleşiyor falan ama kızım kafasını ya da ayağını dayıyormuş gibi oluyor. ben de inceden bel ve ayaklarım da adet sancısına benzer ağrı girmeye başladı 2-3 gündür o beni korkutuyor

Sağlık raporu vermiyorlar canım çalışabilir raporun varsa. Eğer çalışamayacaksan normal iznine çık diyorlar izin hakkın var diye.

Sen fuzzybunzla ilgili yazarsın ben de kushies le ilgili yorumlarımı yazarım. 40 ı çıktıktan sonra denemeyi düşünüyorum ben...
Aynı fikirdeyim, bende 40ı çıksın öyle denerim diyordum:) tamam yazalım, çok iyi olur. Bu arada yardımcı ürünleri de istetecem mutlaka,bir rulo kağıt liner, büyük-küçük ıslak torbası, birde tazyikli su hortumu varmış, onu da bulursak iyi olur, bulursam ne olduğunu yazarım canım.

Sağlık raporu vermiyorlar canım çalışabilir raporun varsa. Eğer çalışamayacaksan normal iznine çık diyorlar izin hakkın var diye.
Eşim okul müdürü arada göreve başlama yapıp rapor alabilirsin ben kabul ettim öğretmenlerimin raporlarını dedi. Yoksa ocak ayı açıkta kalıyor 2.Dönemi de düşünüyorum.İlk oğlum da kasım doğumlu bir yıl kendim baktım. Ayrım yapmak istemiyorum:-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…