2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bugün son kontrolümüze gittik. Kısmetse bir dahaki gidişimiz çarşamba günü oğlumuza kavuşmak için olacak hayırlısıyla. Geçen haftaki ölçüme inanmamıştım, 600 gr almıştı doktotra göre, söylemiştim sizlere de. Bu hafta ise doktorun söylediğine oğlum sadece 150 gr kadar almış ama boyu 4 cm uzamış gibi görünüyor. Hiç inandırıcı gelmedi ya haydi hayırlısı. Kafasını 3 hafta önde söyledi. Olur da normale dönmek istersem diye mi yaptı bunu bilemedim. Bir de doktoru beklerken doğum yapan annelerle konuştum, onlar da iyice şüpheci yaptı beni. Kızcağıza 4 kilo doğacak, normal doğuramazsın demiş doktoru, yavrum 3100 doğmuş. Bebeğin anneannesi de diyor ki "Kasap bunlar, kasap. Hep yalancılar." Umarım kasten yapmıyorlardır.

Ben de çok iri olmasın diye vitamini, demiri bırakmıştım. Hatta hafiften de diyet yapar gibi olmuştum. Neyse sağlıklı olsunlar da boyu kilosu çok sorun değil.

nst de yine sancı çıkmadı. Ama doktorum haftasonu bol bol dinlen, yorma kendini, başımıza iş açma, erken gelmesin dedi. Niye öyle dedi onu da anlamadım. Ultrasona göre doğum tarihi 1-2 Ekim görünüyor diye mi bilmiyorum. Son zamanlar iyice gergin mi oldum ne? Çok sessiz ve durgunum evde. Sadece doğuma odaklandım. Normaldir herhalde böyle olmam. Doğumdan sonra iyi oluruz umarım.

Tiroid ilacı kullanan arkadaşlarım, doktora sordum. Sabah az bir suyla tiroid ilacını iç dedi. Siz de sorun mutlaka.

Bizden haberler böyle. Beklemedeyiz bakalım
 

Maşallah canım herkes ten güzel haberler geliyor sen normal dogummu yapacaksın sezeryan mi? Benimde perşembe son kontrolum var şu 13 günde bi geçse hayirlisiyla
 
ilerya sen nereye gidiyordun kontrole bide doğumu nerede düşünüyordun? doktordan doktora ultrasondan ultrasona değişiyor bence kilo, 2 hafta önce diğer doktor ölçmüştü kızımızı 3050 gramdı, topu topu 2 hafta geçti kendi doktorumz 3800 dedi bgn şok olduk anaaam çok tontik olursa nasıl doğurcam dedim hatta güldü doktor onunla çok da alakası yok dedi, senin performansına bağlı dedi, geçen de buradaki hamilelik takviminde yazıyordu rahim doğum sırasında 25kiloyu itecek güce sahip oluyormuş:S Allah hepimize güzel doğumlar nasip etsin.. gerginliğimiz normal bence.. hafif bir sızlama olsa tırsıyorum, herşey güllük gülistanlıkken de ne zaman doğcak yaa diye dayılanıorm =)) benim psikoloji de byle işte
 

Canım maşallah fıstığına, gözünüz aydın Çok güzeller ya, Allah nazarlardan saklasın bütün bebişleri. Bizim Deniz de yine aynı modda keyif yapıyordu. El çenenin altında, eli yanağa baskı yaptığından sanırım yanak maşallah tombiş tombiş. Oğlumla göz göze geldik, artık çarşamba günü rahat rahat görürüm yüzünü bebeğim dedim. Çarşamba yüzünü değil heryerini göreceksin dedi doktorum. Allahım isteyen herkese hayırlısıyla, sağlıkla evladına kavuşmayı nasip etsin. Onlar bize Allah'ın hediyeleri
 
Son zamanlar yavaşlıyormuş büyümeleri ama bilmiyorum. Senin doktoruna güvenin azalmış gibi sanki.. Özeldeki doktorlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar işin para boyutuyla çok ilgileniyorlar malesef.
Tiroid ilacımı bn de her sabah aç karnıma alıyorum canım.
 
Anlatsana canım erdem bey nasıl:))
 

Egepole gidiyorum canım. Doktorum bugün çok gergindi. Normalde şeker gibidir. Sekreteri yoktu, başka bir kız vardı. O da becerememiş sanırım pek. Benim ismim çağrılınca benden önce 5-6 kişi daldı odaya. Kadının biri hamile de değil sanırım, randevusu da yok. Neymiş eşi işe gidecekmiş, bir an önce içeri girmeliymiş. Sanki bir tek onun eşi işe gidiyor. Ne düşüncesiz insanlar var bu gezegende. Ben kapıda kaldım eşimle annemle. Doktorum da sinirlendi. Sekretere de kızdı. Kimi çağırıyorsam o girecek diye. Onu böyle gergin görünce ben de gerildim. Sen nereye gidiyorsun, nerede yapacaksın doğumu?
 

Ya ne bileyim canım, bugün doktorum gergindi. Onun bana yansıması sanırım. Çünkü normalde şeker gibidir. Bir de konuşmuştuk ya seninle de çok şüphelenmiştim son söylediği kilodan, inanamamıştım. Bugün de kafasını maşallah 40 hafta 6 gün dedi. O kadar koca kafalı mı benim oğlum ya Sağlıkla gelsinler, diğerleri önemli değil. Ama insan iyice pimpirikleniyor sanırım bu son zamanlarda.

Bir de bizim hastanede normal de sezeryanda aynı para. Sadece normal onlar için plansız oluyor tabi.

Hani ameliyattan önce aç olmak gerekiyor ya, ilacımızı içmeyecek miyiz acaba diye düşünmüştüm. Az suyla iç dedi. Bu bahaneyle bir yudum da olsa su içmiş olurum. Çünkü susuzluk çok yoruyormuş.
 
Son düzenleme:
Maşallah canım herkes ten güzel haberler geliyor sen normal dogummu yapacaksın sezeryan mi? Benimde perşembe son kontrolum var şu 13 günde bi geçse hayirlisiyla

Sağol canım, hepimize maşallah Sezeryan olacağım kısmetse. Bayrama denk gelirse diye hiç normal düşünmemiştim. Doktorum da bayramın ilk 2 günü nöbetçiymiş meğer.

Tansiyonuna baktır canım, baş ağrısı ondan olabilir. Ama sebepsiz ağrı da olabiliyor gebelikte. Yine de için rahat etsin. Senin de kolaylıkla geçsin 13 günün inşallah.
 
Bende ilaç kullanmak istemiyordum zaten iyi oldu yazdıkların hemen uygulucam...Çok saol canım:)
Tam sana yazıyordum arkadaşım geldi saolsun yardımcı oldu bana yalnızım diye yazınca burdan bir hamilenin duasını aldım belki de öyle iyi geldi ki :) Daha iyiyim :)
 
Anlatsana canım erdem bey nasıl:))
İyiydi canım çok şükür. Doktor bu kez kilosunu söylemedi. Takma kilosunu ideal kilosuna ulaştı senin bebeğin dedi. Artık sık sık gitmem gerekiyormuş pazartesi tekrar çağırdı. Artık sadece suyuna baksak yeter dedi doktor... bir de her gittiğimde nst tabiki. Bugün yine sancı çıkmadı. Doğuma gönderdiği bayanında ilk doğumu olacakmış ve benden 4 gün büyüktü gebelik haftası. 39+6 da yapmış oluyor doğumu yani.
 
Kızlar kanamam oldu doktora zaten gidecektim bugün neyse gittik. yine malesef catala çıktım sonra nst ye baglandim derken sancilarim başladı nu gece yada yarin sabah dedi
Ben eve gitmek istedim ve geldim.simdi sizden yardim istiyorum.neler yapmalıyım. Nefes yöntemleri vs.
 
İlerya maşallah bebeğine benden önce kucağına alacaksın böyle giderse

Simla sana da geçmiş olsun cnm dikkat et bol bol dinlen doğumdan önce atlatırsın inşallah....
 
Allah yardımcın olsun cnm. Çok heyecanlı bir bekleyiş. İnşallah bir avazda kurtulursun. Doğum esnasında sancı geldikçe kuvvetlice ıkınmak gerekiyormuş. Boşluklarda derin nefes al ver. Öncesinde ne yapılır bilmiyorum. Normal doğum çok az forumda ilklerden olacaksın.Bize muhakkak yaz merak ederiz.
 
Cok gecmis olsun canim kendine dikkat et, aman kusburnu cayi falannic ben de 4 gun baya usutmustum kusburnu cayi demleyip ictim 2-3 kupa baya toparladi beni
Saol canım...Adaçayı içiyorum bende kuşburnu da aldırırım akşam eşime :) Şimdi biraz daha iyiyim...
 
:)) Arkadaşım geldi minoseti de o getirdi. Kesin bir hamile arkadaş dua etti diye düşündüm :) Toparlanıcam iyiki varsınız herkes bir öneri sundu cidden moral veriyorsunuz :)Teşekkürler
 
Canım anlattıklarına istinaden Dr un bana hiç güven vermedi. Ultrason sonuçların çok kafa karıştırıcı tutarsız geldi...Senin yerinde olsam kesin bir başka Dr a daha giderdim. Kafamın rahat olması çok önemli...
Evde doğuma odaklandığın için durgunsundur...Hepimizde ayrı ayrı farklı duygu halleri oluyor...Dediğin gibi normal bir durum :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…