2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar slm, anne sütüyle yoğurt yapma mantığını doğru bulmuyorum. Sütünüz varsa bolca verin bebeğinize onu herhangi bir işlemden geçirmek manasız. Yoğurt verecekseniz şayet inek sütü veya keçi sütü ile yapın bence. Yoğurt vermenin mantığı bebeğe ek gıda olması ve sindirim sistemini rahatsız etmeyecek olmasındandır, anne sütüyle yapmanın bir anlamı yok zira bebeğe ek gıda olmuyor sütünden çalıyorsunuz sadece. Ben tam anlamıyla ek gıdaya bebeğim 4,5 aylıkken geçtim. Oğlum yarın 6. ayını dolduracak. Önce cam rendeden geçirilmiş elma suyu ile başladım, birkaç gün sonra rendeden geçirilmiş elmayı hiç süzmeden püre olarak verdim. Daha sonra yoğurda başladım. yoğurdu önce sevmedi şimdi bir fiske toz şeker ile vermeye başladım çok sevdi. Ayrıca eğer sütüm az olursa (oğlum dört aylıkken işe başladım) bir parça ev yapımı sade keki yoğurda koyup veriyorum çok hoşuna gidiyor. cicibebe bisküviyi yoğurda koyup verenler oluyormuş, katkılı ürün vermektense ev yapımı kekin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Meyve olarak muz, elma ve armudu dönüşümlü veriyorum. Ananas denedim bir iki defa onu da cam rendeden geçirip verdim. Bazı geceler 20cc inek sütü 20cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu ve 1 küp şeker ile muhallebi yapıp biberonla uyku arasında veriyorum. Muhallebiyi haftada bir-iki defa taze inek sütü ile yapıyorum. Son iki haftadır kahvaltı yaparken oğlum uyanıksa minik minik ekmek içini yoğurt kaymağına, reçele banıp veriyorum. Minik minik lor peyniri veriyorum ve ıhlamur çayı içiriyorum bir kaç kaşık. Yumurta sarısından tattırıyorum. Havuç, brokoli, irmik ve zeytinyağı ile çorba denedim çok sevmedi oğlum. Bugün de tarhana çorbası deneyeceğim.

Şu inek sütünü görene kadar yazdıklarınızın hepsine katıldım ama bir yasından önce sulandırarak bile olsa inek sütü yasak. Hem de küp sekerle veriyosunuz. Onun yerine gece mama yapıp verin, annem babam usulu muhallebi yapıp verin daha sağlıklı. Reçeller fln, inanılmaz sağlıksız.

İnek sütü eğer bebeğinizin laktaz intoleransı yoksa sağlıksız değildir verebilirsiniz. Hazır mamaların büyük çoğunluğu inek sütü kullanılarak formülize edilir. Reçel konusuna gelince ben ekmeğe eser miktarda sürüp veriyorum öyle kaşık kaşık reçel yedirmiyorum. Muhallebiyi hergün vermeyeceğim için bir küp şekerin zararı olacağını düşünmüyorum. yediğimiz besinleri, hazır gıdalar vb düşününce şeker en hafifidir emin olun.

Şeker peki. Annelik yarıştırmak değil niyetim. Nasıl biliyosanız öyle yapın

Kızlar Buzlukta ki kendi sutlerim le yoğurt yapabilir miyim ? Sanki ısıtip bekleyince bozulur gibi geliyor. Öyle yapmak doğru olur mu ki.of çok beceriksizim yoğurt konusunda zaten hayatta tutmaz)
Ben denedim canim sut eksidi cok koturdu attim bende

Kızlar Buzlukta ki kendi sutlerim le yoğurt yapabilir miyim ? Sanki ısıtip bekleyince bozulur gibi geliyor. Öyle yapmak doğru olur mu ki.of çok beceriksizim yoğurt konusunda zaten hayatta tutmaz)
Bu arda yogurdu keci sutuyle yapiyorum inek sutunden yaptigimda 6 gun kakasini yapamayinca keci sutuyle yapmaya basladim yiyor cok sukur

Şeker peki. Annelik yarıştırmak değil niyetim. Nasıl biliyosanız öyle yapın

Ben de ilk zamanlar aman şekerden, hazır işlenmiş gıdadan uzak durayım dedim ama bu bir yere kadar mümkün bu. 1 tane esmer şekerden haftada bir iki defa zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Benim bebeğim sadece anne sütüyle 4 ayda çok iyi kilo aldı ve boy attı. 4. ayı dolduğında 70 cm 9500 gr dı. 4 aylıkken dönmeye başladı. 4 ay bir haftalıkken ilk dişini çıkardı. 5,5 aylıkken sürünmeye başladı ve çok enerjik. Demem o ki her bebek farklıdır, her bebeğin bünyesi, besinlere verdiği tepki, büyüme hızı herşeyi farklıdır. Bebeğinin beslenme düzenine ve beslenme çeşidine de en iyi annesi karar verir. Karar verirken çevresindekilerin, doktorunun, tecrübeli annelerin fikirlerini alır. Son tahlilde annenin kararıdır neyi nasıl ne zaman vereceği. Ben burada fikrimi paylaşıyorum. kimine doğru gelir kimine yanlış. Ama bebeklerimiz yaşadığımız dünyaya ait bu dünyada yaşayacak, bu dünyada beslenecek. Ona uzaydan gelmiş muamelesi yapmayın derim.

Ben de sizin gibi düşünmekle beraber, paketli gıdalardan ve sekerden mümkün olduğunca uzak tutmaya gayret ediyorum. Genel gecer doğrular dışında çalışan bi anne olarak ayrıntıya inebilmem cok mümkün olmuyor. Ama bir adet küp seker yerine tatlandırmak icin bi parça keci boynuzu özünü, hurmayı tercih ederim.

Bende 5 ayllik yogurtla basladim canim keci sutuyle yapiyorum alisti artik guzel yiyor. Bir gun sebze bir gun de meyve puresi veriyorum ama ogun olarak yiyemiyor sadece tadiyor bir iki kasik daha alisamadi. Dun de tarhana verdim city farm organik tarhana almistim yarim subardagina bir tatli kasigi koyup yaptim hepsini yedi masallah bu kadar sevecegini dusunmemistim. Biz simdilik iki ogun olarak gidiyoruz ama ikincsi tam ogunluk degil tadimlik oluyor simdilik :)

şimdi gelelim olayın acıklı kısmına oğlum beni sadece karnını doyuracağı ve kakasını temizleyen birisi olarak görüyor .Annemi ve eşimi daha çok seviyor.özellikle babasına bayılıyor.Babasına bakarken ne yaparsam yapayım kafasını tutup bana çevirsem bile babasından gözünü almıyor.Babası çok eğleniyor ben en başlarda çok üzüldüm ama şimdi diyorum ki kim babasını daha çok seviyor ki biraz büyüyünce beni de çok sevecek eminim .
hatta çocuk doğurma sebebim :bu hayatta annemi sevdiğim gibi birisinin de beni sevmesini istemem.Evet biraz bencillik gibi olmuş olabilir :)ama sabırla oğlumu kucaklıyorum saçlarını okşayarak uyutuyorum zaten bu durumun benim çalışmam ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ben doğumdan sonra lohusalık depresyonuna girmiştim emzirdikten hemen sonra ablalarım kucağımdan alıp gazını çıkarırlardı sonra da bir sonraki emzirmeye kadar vermezlerdi.işte o arada oluşması gereken bağı oluşturamadım diyorum .ama geçecek biliyorum.

kızlar buarada ben ek gıdaya hala geçmedim 14 ünde 6 .ayımız dolacak .Bu çarşam süt iznimde doktora gidip liste alayım diyorum.yoğurtla başlarız sanıyorum şimdiye kadar eline yeşil soğan, pırasa,havuç verdim kemirsin diye.inş. kolay geçer şu dönem hiç istemiyorum ek gıdaya geçmeyi anne sütü hem doğal hem kolay hem de bağımızı güçlendiriyor.ama mecburuz işte artık.halbuki araştırmaya başladığımda istiyorum uyur belki geceleri diye şimdi gayet alıştım uykusuzluğa.Buarada oğlum çok sık uyanıyor.

neden normal pirinç unundan kendin yapmiyorsun.içine meyve olarak kayısı koyabilirsin.

Kabız olabilir. Kav günde bir yapıyor?
evet Cnm hemen doktora görürdüm öyle kıvamı koyu gelince kabız olmuş.ek gıdaya geçiş doneminde genelde olurmuş.duphalac vardı.çünkü poposu çatlamış kıvamını biraz yumuşatmak için yaranın artmaması için tabi bide kremler var..

Bu arda yogurdu keci sutuyle yapiyorum inek sutunden yaptigimda 6 gun kakasini yapamayinca keci sutuyle yapmaya basladim yiyor cok sukur
Ya ben de keçi sütü nereden bulurum diye düşünüyorum .bu marketlerde satilanlar olmaz herhalde. Sanki artık bir şeyler yemesi gerekiyor gibime geliyor.kilosunu da kontrol ettiremedim 1 ayı gecti. Keçi sütü bulmak zor

Günaydın kızlar,

Benim kızım da yoğurt yemiyo, nasıl yedirebilirim ya da alıştırabilirim onu? Acaba icine meyve rendelesem yer mi? Ya da biraz pekmez koysam tatlandırsam.

Gecmiş olsun, demek ki epey zorlandı annesi. Ek gıdasına cok az zeytinyağı da damlatabilirsin. Hem bağırsaklarını yumusatır hem de hazmı kolaylastırır.

İlk doğduğunda kızım da kabızdı, her gün bi cay kaşığı zeytinyagı icirirdim, rahatlardı cocuk.

Kızlar bişe sormak istiyorum kızıma akşamları Muhallebi yapıp vereyim diyorum ama hep inek sütü yazıyor tariflerde 1 yaşınaltındaki bebeklere inek sütü verilmiyor diye biliyorum ben Muhallebi nası Yapılıyor peki

Bizim doktorumuz muhallebiye süt yerine biberon mamasi katin dedi,inek sütü sadece yogurtta kullaniliyormus...

Ben migrostan aliyorum baltali marka gunluk sut cam sisede

Benim kizim seviyor yogurdu sade de yiyor ama bugun icine hurma ve kuru kayisi koydum daha cok sevdi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…