Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı cumalar ve de hayırlı hamilelikler diliyorum..Aklıma takılan bir durum söz konusu bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.. Doktorum FOLBİOL ibareli folik asit kullanmamı söyledi.. Bende hamilelik sürecimden bugüne söz konusu folik asit hapını kullandım.. Geçenlerde ilacım bitmişti eşime söyledim oda eczaneye gittiğinde FOLİC ibareli bir ilaç görmüş kalsiyum+d vitamini+folik asit içerikli bir ilaçmış.. Aklıma takılan bu zamana kadar kullanmış olduğum ilaç bebeğimin gelişimi için yetersiz kalmış olabilir mi diye düşündüm fakat doktorum FOLBİOL dediği için yine ona devam ediyorum.. FOLBİOL veya FOLİC plus kullananlarınız düşüncelerini paylaşırsa sevinirim..
İlk doğduğunda zaten öyle kıllı mıllı oluyorlar :))))) Sen öyle olduğunu bilmiyor muydun ki şaşırdındoğum epüdral sezeryendi Bebegim doğdu sürekli ağlıyor hemşire çok güzel bir kızın oldu dedi sonar yanıma getirdiler bi baktım ayyy bumu güzel kap kara bişey buodaya çıktık detaylı baktım yüzü hep kıl içinde ama 1 hafta sonra bir tatlı oldu tüyler sarılık gitti dünyanın en tatlı bebeği oldu kızım bir yana dünya bir yana. Genelde ilk anda sersemlik oluyor benimsenmiyormuş ama tam tersine doğduğu anda kucağına alıp bırakmayan annede var
Ben de sadece folbiol alıyorum günde 1 tane...Cnm ben doktoruma güvenirim ve bana hep folbiol yazıyor her seferinde , elevite kullanmak istiyorum izin vermiyor folbiol e devam diyor.
kızlar bende göbekten iğne kullanan biri olarak ( 3.kutuyu bitirmek üzereyim) 2-3 gündür canımı cok acıtıım iğneyi sokacak yer bulamadım,resmen girmedi iğne .doktorumu aradım napıcam ben die o da bana kolundan dene dedi ben göbekten yapmak istiyorum diyince göbeğini yokla yavas yavas parmaklarınla ve en yumusak buldugun yere yap dedi bende öle yaptım ve iğne girdi acımadan sizde bi deneyin isterseniz
Ben de sadece folbiol alıyorum günde 1 tane...
Ben de sadece folbiol alıyorum günde 1 tane...
Gerçekten mi yaa daha erkendir diye düşünüyordum demek bi tek ben öyle hissetmiyormuşumGaz şişkinliktir diye düşünüyordum ben, eşim yok bebek göbeği diyodu inanamıyordum bu kadar erken olmasına. ne güzelll burdayım desin bebeklerimiz.
canım folik asitten günde üç defa foliboldan günde bir defa alınıyor. o kadar çok hap kullanıyorum ki günde üç taneyi ayriyetten almak istemem.
tebrikler canım maşallah.. benim de 7 hafta oldu.. bu cts günü gitsem mi diye düşünüyorum. 1 hafta önce gitmiştim. sonra diyorum en asından 2 hafta geçsin öyle gidiyim. tabi insan endişeleniyor her hafta gitmek istiyor. ama dr bana ne verebilir ki.. önlem olarak clexane verdi zaten. coraspirin de içiyorum. progestanı da vajinaldan alıyorum. folibol içiyorum. ama bunu ve diğer vitamini sormam lazım. tsh için eutroxy kullanıyorum.guatr..
ama yine de dr un görmesi önemli tabi.. ama her zaman da gidilmiyor. cts de çalışıyorum. en iyisi haftaya gidiyim en azından biraz daha büyümüş olur.
hadi bakalım hayırlısı canım.. sonucunu yazdın mı okuyamadım. yarım saattir okuyorum. bitmiyor. şimdi tekrar uyumam lazım işe gidecek sabah çünkü..
canım zaten yanındakiler sana ve mutfak ve yemek işleri için ve pek tabi gelen giden için orda oluyorlar. senin bebeğinle ilgilenmen lazım sadece. üstelik bir de sezeryanla olursan bebeği bile kucağına emzirmek için birisinin vermesi lazım. zaten bebekler o zaman sadece annesinden emmeğe ve uymaya ihtiyacı oluyor. tabi dikkat edilmeye de ihtiyacı oluyor.
Canım benim galiba cidden bunalıma girdim, hem iğne yapmanın artık iyice zorlaşması moralimi bozuyor hem de 5n1k'nın iğne kullanmasına rağmen düşük yapması beni baya demoralize etti.
Sen de lekelenmem var deyip duruyosunGirip de senden de kötü birşey okuyacağım diye çok korkuyorum...
Ama bu mesajını görünce yüzüm güldü,saol tatlım :)
Geçecek inşallah bitanem, tek temennim kimsenin bir kayıp yaşamaması,inşallah bebeklerimiz 9 ay 10 gün boyunca hep bizimle ve sağlıklı olurlar :)
Canım benim, haklısın iğneyi batırırken ben de hep bunu düşünüyorum, kalp atışları bu iğneye bağlı diyorum,onu hayatta tutuyor diyorum ama iğneye rağmen düşük yapanları duyunca ister istemez moralim bozuluyor...
Ama haklısın moralli olalım, sonuçta hergün birşey olacakmı diye ölmektense, olunca düşünürüz demek lazım.
First'e espri yapacağım da onun da lekelenmeleri oluyor,beni korkutuyor, sinirimi bozuyor :))
Senin dr kontrolün ne zaman tatlım ?
Canım benim sağlık bakanlığı bazı ilaçların reçeteye dökülmesine izin vermedikleri için Folik asit olarak FOLBİOL un yaygın olarak doktorlar tarafından önerildiğini düşünüyorum.. Muhtemelen FOLİC plus ve türevlerini sağlık bakanlığı reçete ile satışına izin vermiyordemir hapını sordum alayım mı diye güzel bir soru dedi banaama şimdi değil zamanı var dedi belki de kan tahlillerine göre haraket etmek istiyordur . magnezyumu sordum onuda ileriki aylarda dedi , sen sadece folbiolu çok beğeniyor doktorum
Önemli değil canım benim.. Eylül ve ekim arasında mekik dokuyorum fakat genelde sessiz seyirci modundayım:) Şimdi bende fark ettim sat tarihim 19 ARALIK umuyorum sağlık sıhhatli bir hamilelik sürecinden sonra yavrularımızı kucağımıza alırız..Şuan yaşamımı eşimin işi dolayısıyla MUŞ ilinde sürdürüyorum ayrıca BALIKESİRLİYİM
Canım çok saol verdiğin bilgi için, bu akşam bu şekilde deneyeceğim. İğnenin girmesi 5 dakikamı alıyor benimde,o kadar zor oluyor ki...Eşim yüzümün şekline dayanamadığı için odaya giremiyor...
Acaba ne kadar sağa yada sola yapabiliriz ki iğneyi.Yani göbeğin3-4 parmak sağı yada solu deniyor ama mesela5 parmak sağına olur mu ki,çünkü bi tek yumuşak yer orası kalmıştır heralde...
First'e...
Nasılsın tatlım, var mı leke vs ?
göbeğin sadece hamilelikte çoğu kadın gaz problemi yaşar belki onun etkisiyle şişmiş hissediyorsun. Ayıptır söylemesi dün kurufasülye yedim acayip şişkinlik yaptı 3-4 aylık hamile gibi oldum ama şimdi indi :)
Bence erken değil, bak şimdi soyle düşünelim bilmiyorum daha oncesinde göbeğin varmıydı yokmuydu ama ben xs giyiyordum yazın bol olsun diye s giyiyordum yani göbekten eser yoktu bende. Yarın 11. Haftama giriyorum ve bebeğimin durduğu kesenin suanda boyu bir greyfurt büyüklüğündeymiş. Şimdi al göbeğine bir greyfurt koy illaki bir şişkinlik olacak koymasında olacak yani. Ben birtek gazdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Hiç göbeğim olmadığı için ee bu greyfurt büyüklüğündeki su dolu kese illaki göbek yapacak. Ama keske bu kadar erken çıkmasa yani ben bebeğim gözüküyor diye biyandan seviniyorum biyandan üzülüyorum şimdiden boyle dolaşmak istemiyorum kilo almak istemiyorum
Benim yüzüm de çok kuruyorrr.. Hele dudak kenarlarım çok feci.Bizde de yok çatlak falan ama bu olmayacağı anlamına gelmez ki ben korkuyorum canım ya Eylül annelerinde de okudum catladımı catırcatır gidiyormuş. Aslında krem daha güzel cunku cilt direk emiyor yağlı yağlı kalmıyor ama ben herseyin doğalından yanayım yağlar bana daha sıcak geliyor. Mesela benim suratımda çok fena kurumaya başladı. Bol bol nemlendiyorum ama bu sefer iyi bir kremle :)
Neyse zaten 3 tane almaya devam edersem 3 gun sonra bitiyo kutu:) sonra decavite baslicam...
Canimm benimm lekelenmem o kadar az ki...hatta o gun geldi bidaha gelmedi bilee hem ben gidip pitircigi da gordum leke geldikten sonra... Allaha sukur kalbi atiyoduu hemde kendi dr um diil ama oteki sesini bile dinletti cok guzeldi...
5n1k nin ki tamamen sansizlik hayirlisi boyleymis bende cok uzuldum igneye ragmen dusuk yapmasina ama degerlerini kendi solemisti hatirlarsin cok olumlu gitmiyoduzaten dun bize bi msj daha yazmis moralimiz bozulmasin diye onu gorunce daha da kotu oldum suan onun icin dua etmek ten baska bsy gelmez elimizden ben inaniyorum ki en kosa zamanda yeniden aramiza katilacak bize guzel haberler verecek...
Sen de toparlan artikk senin fasulye uzulyodur bakk ona gore:)
[
QUOTE=Bseylul;34237144]kızlar bende göbekten iğne kullanan biri olarak ( 3.kutuyu bitirmek üzereyim) 2-3 gündür canımı cok acıtıım iğneyi sokacak yer bulamadım,resmen girmedi iğne .doktorumu aradım napıcam ben die o da bana kolundan dene dedi ben göbekten yapmak istiyorum diyince göbeğini yokla yavas yavas parmaklarınla ve en yumusak buldugun yere yap dedi bende öle yaptım ve iğne girdi acımadan sizde bi deneyin isterseniz
1000lerde olunca karından ultrasonda görünüyo o zaman demi canım?Canım haftaya cuma karından görünür büyük ihtimal. Değerin hergün 2 kat artarak yükseliyo ona göre hesap yap cuma günki yaklaşık değerini o şekilde hesaplayabilirsin.
Yaa evt canim ben dun tam da senin dedigin gibi yaptim gercekten acimadi ben artik emijim altta olusan bezeler yuzunden aciyo canimiz ve igne o yuzden girmiyo
Lekelenmemm yokk merak etmee esprilerini bekliyorumm:))
Canım günaydın hayırlı cumalar msj atmıyorum artık buradan yazşırızBenim yüzüm de çok kuruyorrr.. Hele dudak kenarlarım çok feci.
Yüzüme dove kullanıyorum. Kokusunu da çok seviyorum...
Krem için de kadın özellikle onu getirmiş. Hamileyken ben düzenli kullandım hiç çatlak olmadı diyor. Yeşil beyaz bir kutu. Kocaman bir tüp var içinde.
Bende d vitamini eksikliği var azcık. Yazın yağlanıp güneşlenirim
1000lerde olunca karından ultrasonda görünüyo o zaman demi canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?