kızlar yarın dr. kontrolüm var.
cinsiyetine de bakacaklar bir kez daha, emin olmak için.
İnşallah herşey yolundadır.
şu ana kadar hiiç heyecan yoktu.
haftalardır ilk kez , kontrole gideceğim telaşı başladı.
inşallah güzel haberlerle dönerim.
iyi akşamlar ekim anneleri aranızda belki bilen vardır ben geçen hafta üçlü testi yaptırdım sonucunuda aldım 10 gün sonra dr bana bir daha ki kontrole 29. hafta da gel dedi çok geç değil mi yaw ben anlamadım... Size doktorunuz hangi zamana kontrol tarihi verdi yazarsanız sevinirim
Tabi canımmmdoktorum ayrıntılı varmış endişelenerek geldim dersin, meraklandım demezsin Doktor yanlış söylemiştir kesinlikle, normalde kaç haftada bir çağırırdı?
dimi yaa en azından ayda bir olsun çağarması lazım ayrıntılı dediğin ultrason mu canım hani renkli oluyor o mu?
Evet canım , daha önce yaptırmadım ama detaylı ultrasonografi . Her şeyi net görme ultrasonudoktoruna tekrar sormanı öneririm
maşallah annesi, rahatlatmaz mı hiç oğluş tekmesibenim oğluşum cihangir kadar sert vurmasa da yavaş yavaş itekliyo çok şükür Rabbimize:) inşallah daha sert tekmelerini de yakında hissederim
aaa ismi çok güzel benim eşim beğenmedi bu ismi ama ben çok seviyorum iyi seçim olmuş canım ben koyamıyourm sen koy bari ismi.. Adıyla yaşasın
InsallahTabiki hissedeceksin annesi:) şimdi hep alt tarafıma vuruyor. Ilerde daha yukarıya vuracaklar:))) doğduğunu düşününce çok mutlu oluyorum ben :) böyle salonda minik yavrumun belli belirsiz gülümsemesini görmek istiyorum:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kizlar ya iki gundur agrim vardi isyerindeki revirde idrar tahlili yaptrdm enfeksiyon var gibi dediler dktoruma gosterdm sonuclari idrar kulturu istedi enfeksiyon cikarsa antibiyotk kullanmak zorunda kalablrz dedi( antibiyotgi nasil kullancam ki smdi ben? Hamilelere zararsz antibiyotk mi kullancam acep?
Çıkarmak lazım canım yoksa hiç ayrılmaz yanınızdan. Bütün doktorlar böyle söylüyor..
Bu arada herkese günaydınnn =)
Minik yavrumun kocamannnn tekmesiyle başladı bu güzel günüm =))
yok canim bende tam tersini duyuyorum :) neyse ki herkes kendi istedigi gibi yetistirmekte ozgur :)
Günaydın canım kesinlikle oyle hatta daha erken çıkartılmalı diye biliyorum hatta anne babanın yanında hiç yatmamalı bile alışında cok zor oluyormuş ben 3 aydan sonra falan direk çıkartmayı düşünüyorum 40ınfan sonra da olabilir telsiz koyacağım yatağının yanına ağladığında direk gitcem yanına alışmasın bize. Bizimde hayatımız var sonucta tabi devam edebilirse :)) cok zor günler bizi beliyo olsun ya geldinde herseye razıyım valla uyumamda bile :)
kızlar ben biraz arastırma yaptım ama ne doğru ne yalnıs bulamadım. yurtdısında eğitim gordugum için bize orada işte bebek doğsun 6 ay olmadan ayrı odasına koyun diye bilgi verilmişti psşkoloji eğitimlerinde ama türkiye işler birazcık değişik burada 1 yasına gelmeden kendi odasına koymayın diyorlar. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda benim kafam cok karıstı. sizce bebek ne zaman ayrılmalı kendi odasına geçmeli?
teşekkür ederim canım bilgilendrme için. Ama işte yurtdısından oğrendiğim kadarıyla hiç bakmamıstım burdaki sitelere bir yazara bir baktım 2 yaşına kadar aynı yatakta 4 yasına kadarda aynı odada yatın diyor. delirmiş resmen anne babanın ozel bir hayatı da olacak sonuc olarak uyku duzeni oturduktan sonra.
http://miskokulum.com/forum/bebek-psikolojisi/19417-anadolu-pedagojisi-adem-gunes-soru-cevap-7.html
site bu işte. bilemedim ya ben evde olacagım halde bende 3 aydan sonra kendi odasına alıstırmak istiyorum herseyden once onun bir hayatı olacak. bebekte olsa artık oda bir birey yani.
Tünaydın kızlar bakıyorum uyku eğitimini konuşuyoruz. Ben her zaman duymuşumdur ayrı yatmaya alıştır alıştır ben alıştırmadım pişmanım diyorlar. Peki niye alıştırmadın kıyamadın ağladı dayanamadın zırladı dayanamadın ee haliyle çocukta seninle yatmaya alıştı. Ben de kesinlikle kendi odasında yatma taraftarıyım ama ne ile karşılaşıcaz bilemiyorum bende kıyamam sanırım dayanamam ağladığında ama yaşayarak öğrenicez inşallah çok güzel bireyler yetiştiririz.
Ben şunu anladım. Doktorlar bir şey söylemiyor. Sen soracaksın arkadaşım :) Mesela parmaklarını belki de senin doktorun da saydı. Ama normal olduğu için hiçbir şey söylemedi. Zaten hep böyle kendilerine saklıyorlar. Oysa söylemeleri lazım olumlu her şeyi de. Ben akıllandım artık yazıyorum sorularımı. Hepsini bir bir soruyorum. Mesela boy meselesini de sorucam. Devletteki de söylemedi. Artık boy ölçümü yapılmaz dedi. Ama buradaki arkadaştan öğrendiğime göre fl ölçümü ile 7yi çarptığımda 21 cm çıkıyor. Bunun doğruluk payını da sorucam doktoruma..
Insallahben daha cok sol tarafimda hissediyorum, sagda cok nadir. Masum yavrucuklarimiz O miss kokulari minicik bedenleriyle butun evi, hayatimizi dolduracaklar insallah
Cocugu dogduktan bikac ay sora kendi odadinda yatirma konusunda efulim disinda hepinize katiliyorum arkadaslarr...efulimcim tabiki herkes cocugunu yetistirme konusunda ozgurdur ama sen hangi doktorlardan duyduunu solersen bunu bende arastirmak isterim fikirlerime asla uymuyor olsa da...
Kamurancim cocugun boyunu artik net olarak soleyemiyolarmis ama o fl degeriyle 7 nin carpimi yaklasik bi degermis ben sormustum doktora bilgin olsun canim...
Damlacim bebegin suyuyla ilgili emin ol doktorlarin %90 i bisey solemiyo Allah korusun ters bisey olsa o zaman solerdi icin rahat olsun canim...
Bebek konusuna geri donecek olursam abimin oglu bebekliginden beri tahmini 6 aylik flandi yengem odasinda yatirmaya basladi onu ve suan 6 yasinda o zamandan beri aksam saat 8 de yatagina yatmaya gider allaha sukur ne aileye guven problemi var ne de baska bisey...Allah izin verirse vende ayni sekilde yapmayi planliyorum
Ben de sol tarafımda hissediyorum daha çok:)) biraz önce ilk defa kocişim de hissetti:)))) hep elini koyduğunda vurmuyordu oğlum. Ilk defa biraz önce babasına da hissettirdi kendini:))) çok şaşırdı şapşal şapşal gülüyor :)))))
Doğsunlar da şöyle bebişlerimizle beraber tanışalım :)))
O zaman benim oğlum yaklaşık 21 cm :)))
Canım abinin oğluna da bayıldım ya maşallah. Allahım bize de yavrularımızı öyle yetiştirmeyi nasip etsin. Âmin.
Sizinki babasinada hissettirmis masallah:) benim oglusum inatlasti babasi gelince kipirdamiyor:)) adama niye sapsal diyorsun yaa yazik ama sasirmistir haliyle:))) dogsunlarda teyzesi Allahin izniyle insallah)
Bende de var canım ama sanırım herkeste olmuyor ya da henüz başlamamış. Bugün yazdım buraya da kimse bir şey demedi:) zorluyor o batmalar ya. Yeni başladı bende de. Göbek büyüdüğü için oluyormuş.
Ne guzel duymussunuz sizbende 20 mayista gidecegim insallah bende duyarim oglusumun kalp atislarini:) cok nadir oluyor bende de, bi arkadasimiz daha soylemisti ayni seyi. Hamilelikte olagan seyler bu tur igne batmalari, karincalanma, bel agrisi vs. Yine de doktoruna danis canim rahatsiz edici bir hal alirsa
Evet canim bugun tecrubeli bir arkadasima sordum cok normal dedi. Yumurtaliklarla alakali birsey olabilirmis. korkulacak birsey yokmus. Birde sanirim cok yorulunca oluyor. Dun butun gun disaridaydim ve acayip yoruldum. Bugun hic olmadi diyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?