markasını hatırlamıyorum canım evde kalmamış hiç bulurusam yazarım markasını, ishal olduğunda yazıyordu onları suya katıp veriyorduk mavi bir paketi var. ama öyle maya yerine kullanılmaz herhalde bana istanbul dışına çıktığında köylerden falan sürekli mayalayan birinden maya al içine o şaselerden katarak mayala dedi ama hala öyle bir maya bulamadım çocuk ek gıdaya geçene kadar bulurum inşallah. ilk kızımdayken 10 sene önce, üstünde doğal yazan hazır yoğurtlardan ver derdi yenisi için market yoğurtları günü geçse bile bozulmuyor artık günlük pastorize süt alıp, bu şekilde mayala dedi..canım prebiyotik şase dediğinin herhangi birinin ismini yazar msn?? nasıl oluyor merak ettim bi de bazen mayalık yoğurt falan olmuyor özellikle tatil dönüşünde. alternatifim olur . emzirme konusuna gelince beni çok bitkin düşürüyordu sürekli hastaydım 45 kg ya geri düştüm. kv m 6. aydan itibaren sen emzirme bırak canına yazık diyordu inatla 19. aya geldim. 19 da hamile olduğumu öğrenince kestim.
nasıl geçer bilmiyorum canım ama bence mutlaka doktorunu ara belki tahlil falan ister, olur öyle normaldir dayan derse dayanırsın ama bişeyin belirtisiyse fazlada geç kalmamış olursun.Gunaydin arkadaslar uzun suredir takib edemiyordum seyhatten yeni dondum ve dondugum gibi hava degsimimi neyden ise cok kotuyum sancim oluyor belim agriyo bide bunlarin yaninda bacaklarimda cok inatci bi kasinti cikti ilk once hafif kizarik oldu sonra kizarik buyudu bi bardak alti kadar ve cok kotu kasiniyor ve hergun bikactane kizariklik ve ayni buyuklukte kabariyolar ilk defa boyle bisey goruyorum ve canim cok yaniyor lutfen bilgisi olan cevap versin buarada 31 haftaligim bacaklarimi soguk su krem pudra herseyi denedim gecmiyor daha cok kasiniyor cok kotuyum
bizde çok çocuk teşvik ediliyor ama kadının çalışması ekonomik özgürlüğü yada o çocukların nasıl büyüdüğü kimsenin umrunda olmadığı için 2 ay izin veriyolar işte..öyle ya bugün duydum rusya da 3 yıl izne ayrılabiliyormussun ücretli hem de .. bizim burada 2 ay şaka gibi karşılaştırınca..
hanüz çıkmadı benim canım hatta çukur baya ama için kahverengi oldu, aşağı doğru kahverengi çizgimde yok henüz 2. olduğundan geç çıkacak sanırım,Kızlar, göbek deliği dışarı doğru çıkmaya başlayan var mı ? Böyle bişey gözlemlediniz mi kendinizde ?
benimkide öyle canım ilk hareketleri duymak için meraklıydı ama 2-3 kereden sonra onun açısından sıradan bir durum gibi oldu, cidden yaratık filmindeki bi saneyi hatırlatıyor bazen banada hareketleri:))) takma kafana bence bizde biraz abartıyoruz ben 1 saat karnıma bakıp hareket bekliyorum, bazen kendi kendime görmemişin bi çocuğu olmuş diyorum:))kızlar bebeğinizin hareketlerini eşinizle paylaştığınızda nasıl tepkiler alıyorsunuz?ben istiyorum ki benim hissettiklerimi eşimde hissetsin ama o pek gönüllü deil göbeğimle haşır neşir olmayabunun begenmemesiyle beni öyle görmek istememesiyle ilgisi yok.hoşuna bile gidiyor bu halim ama bebegin hareketlerin hissedınce sanki içerde yaratık varmış gibi hissediyorum bile dedi bu durumda beni çok üzüyor..
BU PELVIS DEDIGIN AGRI VAJINA BOLGESINE YAKIN BACAK ARASINDA OLAN AGRI MI BUGUN BEN BOYLE BIR AGRIDAN MUZDARIBIM OTURUKEN BISEY YOKDA YURURKEN ACIYOR GERCI DUN FAZLA YURUDUM O MU YAPTI ACABA
GECMIS OLSUN CNM SANADA
olmaz olurmu oluyor tabıı cnm helede agzıma acı su gelıyor ya offff cok kotu
derdın bu olsun erken gelsınler deme hayırlısını ıste her zaman
gececek gıdecek bıraz daha sabır
hepımızden daha az kaldı bebekleırne kavusmaya
bend e50 ıle basladım su an 62-63 arasındayım dahada kılo alacagız valla veırırız herhalde dıye dusunuyorum
12 kıloyla bıtırmem mumkun degıl
basaranlara gıpta ıle bakıyorum
Hafta olarak ta 2 hafta öndesin amaaben inanıyorum hedefimiz 16
gecmıs olsun cnm sımdı ıyısındır umarım daralmıs bebıs orda demek kı sen yat guzelım devamlı
Ya kızlar, bu pelvis pubik kemik ağrıları ne olacak ? Gece sağa sola dönemiyorum, yürürken zorlanıyorum, kıyafet giyerken debeleniyorum kaplumbağa gibi. Allah'a isyan gibi demiyorum ama çok canım yanıyo. Magnezyum ve Kalsiyum içiyorum, süt ve yoğurt tüketiyorum ama tık yok. Sizlerden böyle bişey yaşayan var mı ? Varsa neler yaptınız ? Ağrı kesici mi aldınız, egzersiz mi yaptınız ?
haklısın cnm. ne biliyim hep ağır gelir gibi geldi ama biz tutucağımıza göre sorun yok:)
kızlar biberonu cam mı aldınız yoksa %0 bpa yazanlardan mı?
Yok yok eminim bişi yokta burun şişince adamın haberi olsun yinede kendi kendimize iş yapmış olmayalım
Bende aramamaya çalışıyorum bide yanındayken çok tlfnu çalıyo ay bi saçma şeyler için arıyorlar görsen üzülüyorum doktorlarada.
Ellerim benimde şişiyo alyans takmayı bıraktım mesela valla Allah'a emanetiz :):)
ben aventın yenı dogan ıcın olanını aldım cam bıberon
strelıze etmesı kolay
hem zaten kac aya kadar bız tutucaz bebekler kavrayamayacak ya o yuzden cam aldım bende
tavsıye ederım
Y kızlar ben kendi kendimimi panik yapıyorum acaba, 16. haftadan beri nerdeyse düzenli hergün tansiyonumu ölçüyorum hiçbir sorunum yok.
Dün idrar tahlili yaptırmaya gittim labta ölçtürdüm 14-10 çıktı tansiyonum. Sonra biraz dinlendirdiler 13-8 olmustu düşmüştü.
Çok panik yapmadım keza dışarda hep tansiyonum nispeten yüksek çıkar benim heyecan yapıyorum sanırım. Sonra eve geldim yemek yedik ben oturdum bi yarım saat tv seyrettim yine ölçeyim dedim. 13-10,5 çıktı. Ben yine paniklerde. Ki evde ölçtüğüm her zaman tansiyonum 10-6 11-7 dolaylarındadır.
Keza bu sabah da 12-8 çıktı, daha yataktan kalkar kalkmaz ölçtüğümde. Korkuyorum doktorumu arayıp haber vericem. Daha cuma günü çalışabilir raporu almıştım gerekirse hemen doğum iznine çıkarım bebeğimin sağlığındna önemli değil.
Bana dua edin de geçip gidecek bişey olsun, benim ruh halimden kaynaklı olsun geçsin gitsin
Y kızlar ben kendi kendimimi panik yapıyorum acaba, 16. haftadan beri nerdeyse düzenli hergün tansiyonumu ölçüyorum hiçbir sorunum yok.
Dün idrar tahlili yaptırmaya gittim labta ölçtürdüm 14-10 çıktı tansiyonum. Sonra biraz dinlendirdiler 13-8 olmustu düşmüştü.
Çok panik yapmadım keza dışarda hep tansiyonum nispeten yüksek çıkar benim heyecan yapıyorum sanırım. Sonra eve geldim yemek yedik ben oturdum bi yarım saat tv seyrettim yine ölçeyim dedim. 13-10,5 çıktı. Ben yine paniklerde. Ki evde ölçtüğüm her zaman tansiyonum 10-6 11-7 dolaylarındadır.
Keza bu sabah da 12-8 çıktı, daha yataktan kalkar kalkmaz ölçtüğümde. Korkuyorum doktorumu arayıp haber vericem. Daha cuma günü çalışabilir raporu almıştım gerekirse hemen doğum iznine çıkarım bebeğimin sağlığındna önemli değil.
Bana dua edin de geçip gidecek bişey olsun, benim ruh halimden kaynaklı olsun geçsin gitsin
bende doğmadan önce cam olmasın felan diye dikkat etmiştim ama dr.Brown bulamadığımdan chicho nun cam biberonunu almıştım. sonradan dediğin gibi oldu yeni doğanda cam olup olmaması bişey farketmiyor halen kullanıyor.
beni geçen hafta aramıştı cuma gitcem rutin kontroll ve kan tahlili yapıcaklarmış aç gel dediler. buarada yumurtayı bende bi gün yiyip bi gün yemiodum ama doktrum hergün 1 tane yemelisin diyince artık hergün sabah 1 yumurta yiyorum.
canım çok yüksel değil ama kontrol altında tutmakta fayda var. en yakın arkadaşımı geçen gün anlattım düşük tansiyon vardı ikimizdede 30 hafta ne zaman bitti arkadaşımın tansiyonu resmen tavan bir hamile kadında tansiyon 16 çıkarmı? ilaçlarda para etmiyor. hele ayaklarının şişliğini anlatamam ne terlik ne ayakkabı hiçbişey giyemiyordu. şimdi evde yatıyor doğum sancıları çok vardı 3 hafta önce az daha doğuruyordu ama şimdi 37 hafta bitti ve biraz daha bebek büyüdümü alacaklar. yani bişekilde doktorlar hem anneyi hem bebeği sağlıklı bi şekilde takip ediorlar. sen daha şanslısın en azından dinlenince felan oynuyor değişim gösteriyor tansiyonun. bende 3 haftadan beri ölçtürmedim göz kapaklarım ellerim şişmeye başladı. başım zonkluyor yorulunca acaba bendede mi çıktı.
ya cnm yoktur bısey sen kendını nasıl hıssedıyorsun onemlı olan o ona bakatsan benım tansıyonda hep 9-6 cıvarında bana cok dusuk gelıyor ama hıcbır etkısı yok uzeerımde sallamıyorum o yuzden
sen bı ara doktorunu guzelım o sana soyler rahatlar ıcın
boyle kurdukca tansıyonun duzelmez zaten
Aynı şey bendede var canım doktor ultrasonla bakarken konuşuyoduk yol yürüsem hemen sırtım ağrıyo bide ben sağımada yatamıyodum dur bakalım belki safra kesenle alakalıdır dedi sağıma baktıkı safra kesem hep taş hemen dahiliye yönlerdirdi ve ceviz büyğklüğünde taşlar çıktı malesef banada yumurta yeme dedi sancın çok olursa gel serum takıyım dedi
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bende taş varmış ya safra kesemde ondan yemeyeyim diyorum sonra bebege faydalıdır diye iki gune bir filan yiyorum.aslında cok faydalı ben de cok severim ama bilmiyorum..doktora sordugumda yok yeme diyecek diye sormuyorum da
saol cnm. bu gidişimde doktora sorucam niye göremiyorum diye:) olmazsa başka biyere daha giderim.
kime benzediği işin esprisi, ama babasına benzesin istiyorum özellikle huy olarak. tip biraz daha bana benzeyebilir:)
sesli sesli güldüm valla odunluk hepsinin geninde var zaten... Benimki de göbek deliğimle dalga geçiyor buluyorlar kendilerine bişey işte he bi de habire diyo ki ben doğurana kadar o 9 doğuracakmış sanki bebeği taşıyan o :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?