2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
markasını hatırlamıyorum canım evde kalmamış hiç bulurusam yazarım markasını, ishal olduğunda yazıyordu onları suya katıp veriyorduk mavi bir paketi var. ama öyle maya yerine kullanılmaz herhalde bana istanbul dışına çıktığında köylerden falan sürekli mayalayan birinden maya al içine o şaselerden katarak mayala dedi ama hala öyle bir maya bulamadım çocuk ek gıdaya geçene kadar bulurum inşallah. ilk kızımdayken 10 sene önce, üstünde doğal yazan hazır yoğurtlardan ver derdi yenisi için market yoğurtları günü geçse bile bozulmuyor artık günlük pastorize süt alıp, bu şekilde mayala dedi..
nasıl geçer bilmiyorum canım ama bence mutlaka doktorunu ara belki tahlil falan ister, olur öyle normaldir dayan derse dayanırsın ama bişeyin belirtisiyse fazlada geç kalmamış olursun.
öyle ya bugün duydum rusya da 3 yıl izne ayrılabiliyormussun ücretli hem de .. bizim burada 2 ay şaka gibi karşılaştırınca..
bizde çok çocuk teşvik ediliyor ama kadının çalışması ekonomik özgürlüğü yada o çocukların nasıl büyüdüğü kimsenin umrunda olmadığı için 2 ay izin veriyolar işte..

Kızlar, göbek deliği dışarı doğru çıkmaya başlayan var mı ? Böyle bişey gözlemlediniz mi kendinizde ?
hanüz çıkmadı benim canım hatta çukur baya ama için kahverengi oldu, aşağı doğru kahverengi çizgimde yok henüz 2. olduğundan geç çıkacak sanırım,
benimkide öyle canım ilk hareketleri duymak için meraklıydı ama 2-3 kereden sonra onun açısından sıradan bir durum gibi oldu, cidden yaratık filmindeki bi saneyi hatırlatıyor bazen banada hareketleri:))) takma kafana bence bizde biraz abartıyoruz ben 1 saat karnıma bakıp hareket bekliyorum, bazen kendi kendime görmemişin bi çocuğu olmuş diyorum:))

yanlız deyilmişim desenize,bende 63 ile başladım şuan 72 kg
80 görücemböle giderse

aynı dert bendede var 2 gündür benim karnımın alt kısmı fısır fısır bi kabarık ve acayip bi kaşınti gerilme ve yırtıklarla ilgisi yok gibi alerji gibi sadece geceleri oluyo doktora gidicem kontrole sorucam bence seninkide alerji olabilir öbür hamileliğimdede el ve ayaklarım olmuştu

Canim bende hic olmuyor cok sukur ilk bebegimde de olmadi.Ama benimde çok kötü mide agrilarim var öldürüyor beni ne yapacagimi sasirdim valla.

Son düzenleme:
haklısın cnm. ne biliyim hep ağır gelir gibi geldi ama biz tutucağımıza göre sorun yok:)

Ben yillardir chicconun cam biberonlarini kullaniyorum anne gögsune uygun uçlu olanlarindan ve cokta memnunum benim koca dana oglum hala sütü biberonda iciyor cunku tencerede de fokur fokur kaynatiyorum oh missss.

kızlar biberonu cam mı aldınız yoksa %0 bpa yazanlardan mı?

ben aventın yenı dogan ıcın olanını aldım cam bıberon
strelıze etmesı kolay
hem zaten kac aya kadar bız tutucaz bebekler kavrayamayacak ya o yuzden cam aldım bende
tavsıye ederım

Y kızlar ben kendi kendimimi panik yapıyorum acaba, 16. haftadan beri nerdeyse düzenli hergün tansiyonumu ölçüyorum hiçbir sorunum yok.

Dün idrar tahlili yaptırmaya gittim labta ölçtürdüm 14-10 çıktı tansiyonum. Sonra biraz dinlendirdiler 13-8 olmustu düşmüştü.

Çok panik yapmadım keza dışarda hep tansiyonum nispeten yüksek çıkar benim heyecan yapıyorum sanırım. Sonra eve geldim yemek yedik ben oturdum bi yarım saat tv seyrettim yine ölçeyim dedim. 13-10,5 çıktı. Ben yine paniklerde. Ki evde ölçtüğüm her zaman tansiyonum 10-6 11-7 dolaylarındadır.

Keza bu sabah da 12-8 çıktı, daha yataktan kalkar kalkmaz ölçtüğümde. Korkuyorum doktorumu arayıp haber vericem. Daha cuma günü çalışabilir raporu almıştım gerekirse hemen doğum iznine çıkarım bebeğimin sağlığındna önemli değil.

Bana dua edin de geçip gidecek bişey olsun, benim ruh halimden kaynaklı olsun geçsin gitsin

ben aventın yenı dogan ıcın olanını aldım cam bıberon
strelıze etmesı kolay
hem zaten kac aya kadar bız tutucaz bebekler kavrayamayacak ya o yuzden cam aldım bende
tavsıye ederım

bende doğmadan önce cam olmasın felan diye dikkat etmiştim ama dr.Brown bulamadığımdan chicho nun cam biberonunu almıştım. sonradan dediğin gibi oldu yeni doğanda cam olup olmaması bişey farketmiyor halen kullanıyor.

canım çok yüksel değil ama kontrol altında tutmakta fayda var. en yakın arkadaşımı geçen gün anlattım düşük tansiyon vardı ikimizdede 30 hafta ne zaman bitti arkadaşımın tansiyonu resmen tavan bir hamile kadında tansiyon 16 çıkarmı? ilaçlarda para etmiyor. hele ayaklarının şişliğini anlatamam ne terlik ne ayakkabı hiçbişey giyemiyordu. şimdi evde yatıyor doğum sancıları çok vardı 3 hafta önce az daha doğuruyordu ama şimdi 37 hafta bitti ve biraz daha bebek büyüdümü alacaklar. yani bişekilde doktorlar hem anneyi hem bebeği sağlıklı bi şekilde takip ediorlar. sen daha şanslısın en azından dinlenince felan oynuyor değişim gösteriyor tansiyonun. bende 3 haftadan beri ölçtürmedim göz kapaklarım ellerim şişmeye başladı. başım zonkluyor yorulunca acaba bendede mi çıktı.

ya cnm yoktur bısey sen kendını nasıl hıssedıyorsun onemlı olan o ona bakatsan benım tansıyonda hep 9-6 cıvarında bana cok dusuk gelıyor ama hıcbır etkısı yok uzeerımde sallamıyorum o yuzden
sen bı ara doktorunu guzelım o sana soyler rahatlar ıcın
boyle kurdukca tansıyonun duzelmez zaten

aynen oyle cnm benım cam olması onlar ıcın bısey ıfade etmez ama hıjyen acısından bızım ıcımızı rahatlatır

bende taş varmış ya safra kesemde ondan yemeyeyim diyorum sonra bebege faydalıdır diye iki gune bir filan yiyorum.aslında cok faydalı ben de cok severim ama bilmiyorum..doktora sordugumda yok yeme diyecek diye sormuyorum da

benim de dünden beri kafamın içinde o basınç fazlalığını hissediyorum zonklama gibi ne olur ne olmaz sen de bir baktır için raha tolsun.

Evet çok şükür fazla yüksek değil sınır değerlerde ve yatıp dinlenince geçiyor o yüzden gerekirse izne çıkayım diyorum zaten, neticede stresli bir işim var ve herşeyi kafama takıyorum sorun bu galiba ((

çok haklısın canım olay zaten beyinde bitiyor ve ben eminim ki benimki çoğunlukla psikolojik, çok takıyorum bütün gün kuruyorum kafamda sonuçta da böyle oluyor hayırlısı tabiki hepimiz için

bende oturunca sırt agrısı yapıyodu.oturamıyodum hala da oyleyim rahatsız oluyorum.yürüdükce acılıyorum diyebilirim.belli pozisyonda uzun sure kalamıyorum.bi de bendekiler milimetrikmiş o daha kotuymus kanalı tıkama riski filan varmış diye..ameliyat olcak mısın dogum sonrası? ben emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum ins acil bi durum olmaz cok agrı sızı cekmeyiz de rahatca beebegi besleriz

bende taş varmış ya safra kesemde ondan yemeyeyim diyorum sonra bebege faydalıdır diye iki gune bir filan yiyorum.aslında cok faydalı ben de cok severim ama bilmiyorum..doktora sordugumda yok yeme diyecek diye sormuyorum da

tatlım öle bir sorun varsa bencede 2 günde 1 ye istersen doktoruna bi danış ama ne sıklıkla yemen gerektiğini..

saol cnm. bu gidişimde doktora sorucam niye göremiyorum diye:) olmazsa başka biyere daha giderim.
kime benzediği işin esprisi, ama babasına benzesin istiyorum özellikle huy olarak. tip biraz daha bana benzeyebilir:)

benım mınık kızım ayrıntılı ultrasonda babasına benzıodu canım...
yok benımkı huy olarak babaya benzemesın
ıkı sınırlıyle hıc uğraşamam

herkese günaydın...
offfffffffff bu sıcaklar benı mahwedıo ya
sızler ne durumdasınız
sabahları yurudugumde hıc zorlanmazdım
bugun mahwaoldum resmen

:)) o da iyiymiş ama odunlukta bayrak benimkinin elinde kolay kolay da kimseye kaptırmayız biz bu gidişle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…