Canımcım aynen tansiyon kafaya taktıkça ve çok ölçtükçe genelde yüksek çıkar ve psikolojin gerginliğin mutlaka etkiler ama sen senin doktora 12-8 leri diilde yüksek olanları söyle mutlakada ciddiye alsın alınması gerekiyorsa. Kiloda aldık kolesterollerimizde tavanda göreceli yükselmesi normal olabilir diye düşünüyorum ama sen mutlaka seninkiyle konuş bizlede paylaş. Burnuda söyle:)
Benim hamileliğimin başından beri bir iki kere anneme gittiğimde laf olsun diye baktıklarımız dışında tansiyonuma bakılmadı biliyo musun:) inşallah hepimizinki normaldir..
Y kızlar ben kendi kendimimi panik yapıyorum acaba, 16. haftadan beri nerdeyse düzenli hergün tansiyonumu ölçüyorum hiçbir sorunum yok.
Dün idrar tahlili yaptırmaya gittim labta ölçtürdüm 14-10 çıktı tansiyonum. Sonra biraz dinlendirdiler 13-8 olmustu düşmüştü.
Çok panik yapmadım keza dışarda hep tansiyonum nispeten yüksek çıkar benim heyecan yapıyorum sanırım. Sonra eve geldim yemek yedik ben oturdum bi yarım saat tv seyrettim yine ölçeyim dedim. 13-10,5 çıktı. Ben yine paniklerde. Ki evde ölçtüğüm her zaman tansiyonum 10-6 11-7 dolaylarındadır.
Keza bu sabah da 12-8 çıktı, daha yataktan kalkar kalkmaz ölçtüğümde. Korkuyorum doktorumu arayıp haber vericem. Daha cuma günü çalışabilir raporu almıştım gerekirse hemen doğum iznine çıkarım bebeğimin sağlığındna önemli değil.
Bana dua edin de geçip gidecek bişey olsun, benim ruh halimden kaynaklı olsun geçsin gitsin
Sevgi bu işin uzmanı o daha doğru cevap verir canım ama mamas papas yok bildiğim kadarıyla malesef
Chicco nun outletinide bilmiyorum ama Panora ve Cepa nın üst katlarında milyon tane mağaza var tavsiye edebileceğim:)
canım tansiyonunu olcturmeden once mutlaka en az 10 dk oturur vaziyette ve ayakların yere degecek sekılde dınlenmelisin.ayaklarının yerde olması onemli.ve kolunun agırlıgını mutlaka olcen kısı tasımalı yanı kolda kasılma yada direnç olmamalı..bunlara dikkat edersen en dogru sonucu alırsın ki bu durumdada yuksek cıkacagına ınanamıyorum..gecmiş olsun
Tatlım dualarımız seninle tabii ki ama tansiyonun o kadar da yüksek değil. Sen kendini kötü hissediyor musun ?
Doktoruna sor, danış lütfen panik yapma. Ne zamandı kontrolün ?
ankaralı hanımlarrrr
bu hafta sonu nasıpse ankaraya gelıyorum
alısverıs ıcın nerelerı gezeyım
mamas papas varmı ankarada
chıcco nun outletı yada magazası var mı
O altta yazanda kaç kişinin ortalaması zaten. Genelleme yani.
Bu arada ilginç bişey ultrason cihazları aşağı yukarı +- 300 400 hesaplıyormuş. Yani 2500 gr bebeğin olucak diye hesaplarken sen 3 yada 2 kilo bebekte doğurabilirsin. Kendi doktorumla konuştumda karın çapı daha büyük bir gösterge anladığım kadarıyla. Ondada nadirde olsa iç haznesi büyük karın olunca anlayamayabiliyorlarmış. Ultrason zaten tartmıyor biliyosun çarpma bölmeyle çıkarıyo o rakamı. Özetle burda paylaşıyoruz kiloları ama onlar çokta gerçek kiloları diil bebeişlerimizin aslında:) ama bir fikir veriyor tabi ki..
Canım deniz nerde bi bilgin var mı??
ankaralı hanımlarrrr
bu hafta sonu nasıpse ankaraya gelıyorum
alısverıs ıcın nerelerı gezeyım
mamas papas varmı ankarada
chıcco nun outletı yada magazası var mı
Kızlar; göğüs pompası şimdiden almak gerekir mi?
Marka model önerisi olan var mı???
Bu arada bugün inanılmaz nefes darlığı yaşıyorum ya bırakın yatmayı oturamıyorum bile
aynen canım. Arkadaşım anlatıyor geçen gun. Doktor 3100 gr dedilk dedik 2500 doğdu cocuk demiş :)
bende oturunca sırt agrısı yapıyodu.oturamıyodum hala da oyleyim rahatsız oluyorum.yürüdükce acılıyorum diyebilirim.belli pozisyonda uzun sure kalamıyorum.bi de bendekiler milimetrikmiş o daha kotuymus kanalı tıkama riski filan varmış diye..ameliyat olcak mısın dogum sonrası? ben emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum ins acil bi durum olmaz cok agrı sızı cekmeyiz de rahatca beebegi besleriz
Yaa kizlar sizde hic mide yanmasi oluyormu.. ben hamis oldugumdan beri midemle ugrasiyorum ama hic bu kadar olmamıştı. . Artik korkumdan hic bisey yiyemiyorum..hatta bu yuzden iki kilo vermisim.. ama napim bi insan ne yese dokunurmu.. haftada iki sise gaviskon bitiyor ona ramen yanma reflü devam ediyor bazen sirf bu yuzden bayramdan once gelsinler istiyorum.. sonra kendime kiziyorum..
doktorumla dun konustum canım, idrar testi istedi, artı tansiyonumu ölçtürmemi o istedi zaten, 14-9'un üstüne çıkarsa bana haber ver dedi hatta.
Neyseki idrar testimin sonucunu aldım bugun temiz herşey yolunda. Şu tansiyonuma da takmıcam bir süre ölçmicem eminim yoluna girecek
giremedi herhalde canım kendini çok yorgun hissediyordu izinmi aldı acaba? doktor randevusu felan yoktu sanırsam.
canım neredesin sen? rapidocum sordu demin en son sıkıntılıydın biraz o sorunca 2 gündür girmediğini farkettim merak ettim.
canlarımmmm
naptınız?
Rapido'cum mesajını bulamadım.alıntı yapamadım.
bu ara işler yoğun.
o yüzden burayı ihmal ettim.
artık gireceğim.
iyiyim merak etmeyin.
sıcaklarla uğraşıyorum.
kızımın yatağını hazırladım
resim koyacağım.
eksiklerini tamamladım sayılır.
haftaya perşembe randevum var.
siz nasılsınız?
iyimisiniz?
aynen canım. Arkadaşım anlatıyor geçen gun. Doktor 3100 gr dedilk dedik 2500 doğdu cocuk demiş :)
doktorumla dun konustum canım, idrar testi istedi, artı tansiyonumu ölçtürmemi o istedi zaten, 14-9'un üstüne çıkarsa bana haber ver dedi hatta.
Neyseki idrar testimin sonucunu aldım bugun temiz herşey yolunda. Şu tansiyonuma da takmıcam bir süre ölçmicem eminim yoluna girecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?