karın ölçümü kafa ölçümü birde bacak taki bir kemiğin uzunluğu ölçülüp bulunuyor ama teknoloji çok gelişti aşağı yukarı doktorların söylediği tahmini bebek kiloları tutuyor. aşağı yukarı kaç kilo doğacağını bile kızımda söylemişlerdi bana öylede oldu. birde en son doktorumla konuştuğum bilgiyi aktarayım.
bu altta yazan kilo boy konusunu sordum. buraya göre normal olan çocuk bizim ultrason aletlerinde nasıl geri çıkıyor dedim. bana şöyle söyledi.
bizim kullandığımız makine philips ve bu makinenin içine hollandada doğan binlerce bebeğin verileri yüklenmiş olarak bize geliyor o ölçümlerin ortalaması senin bebeğin ortalaması ile karşılaştırılıyor ve kaç hafta ileri geri olduğu çıkıyor ama Hollanda bebeklerine göre.
türkiyede böyle bir yatırım yapılmıyor. yani bir türk bebeğin ortalama kaç kilo doğacağı sorulduğunda aşağı yukarı gördüklerimiz kadarı ile bilgi veririz ancak bize türk bebeklerin gidişatı ile ilgili sağlıklı veri ancak bir makinenin içine binlerce türk bebeğin boy kilo vs gidişatının yüklenmesi ile olur buda imkansız çünkü türkiyenin böyle bir yatırımı yok. internette gördüğün kilo ve boyda genellikle ABD verilerine dayanır o yüzden çok takılmamanı ben ne diyosam onu uygulamanı öneririm dedi.
giremedi herhalde canım kendini çok yorgun hissediyordu izinmi aldı acaba? doktor randevusu felan yoktu sanırsam.
yok artık ya. uzman doktor felanmıki acep. yoksa genelde tutyor bebeğim ya.
çok saol canım ben de çok rahatladımgözün aydın canım. çok sevindim.
Ayyy maşallah çok güzel olmuş güle güle içinde büyüsün inş bayıldım ayıcıklı hemde :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aman da aman ne güzerl olmuş prensesin yatağı. iyi günlerde huzurla uzun sağlıklı uykuları olsun inşallah :)))
Yok dünde yoktu sankide merak ettim neyse haber gelir heralde yakında:)
Çok tatlı olmuuuuşşbende almak istiyorum artık mobilyalarımızııı
çok şeker:):) haıyrlısıyla sağlıkla büyüsün bebişin bu beşikte:):)
ya kuzum üzüldüm ya. bende mide prob yaşıyorum şuanda midem hiçbir şeyi almıyor. hiçbişey yemiyorum tartıldım kilo felanda almamışım çok üzüldüm. canım dikkat et biraz kilo verme dicemde bende kendime dikkat edemiyorumki sana söyleyeyim. burnum halen nefes hiç almıyor. yemek desen yemiyorum zaten öle yani. şimdi sen 3 kişisin bide senin durum daha zor inş. iyileşirsin bir an önce.
saol canımmmmm
nasılsın?
iyimisin?
Bende eminim aynen doğru taktik :)
Idrarda sorun yoksa içimiz rahatladı sayılır artık sen kafana takma bişeyleri
Midem yanmaya başladığında maden suyu içiyorum, o beni rahatlatıyor, sen de dene istersen, belki sende de işe yarayabilir.
canım gezebileceğin en güzel yerler kentpark cepa ve armada. Özellikel armadada cocuk sokagı var ve rahatlıkla o magazadan öbürüne geçebiiyosun.
Keza Panora da aynı şekilde.
Ama inan chicco magazası ben hiç görmedim ama arkadaşıma sordum şimdi Ankamall'da varmıs.
Yani armada da toker bebe var kocaman magaza aradığın herşeyi de bulursun tabi ne arıyosun bilmiyorum :)
Mamas papas ne yazıkki magazası yok, ama buldugun yerlerden ürünlerini al o kadar yumusacık ki benim aldıklarım kendim giycem nerdeyse
Geçenlerde biz de alışveriş için gitmiştik babymall var sadece bebek mağazası baya büyük aradığın herşeyi bulabilirsin yanında da acity outlet var oradada birkaç bebek mağazası var pek iyi değil ama:) sonra çukurambarda e bebek var kıyafet bölümü az ama diğer aradıklarını bulabilirsin bence Kentpark Cepada da carters mothercare h&m var gezmek istersen :)
sagol ozgecım hepsını gezesım var ama zamanım yetmez dımı
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
herkes erkek yatağı gıbı olmuş dedi ama.
ben bunu kızım için beğenmiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?