Kızlar yemek olayını bilinçsiz bir şekilde abartmayın isterseniz. Ben sabahları aç karnına 1 kaşık pekmez ve sonrasında bol proteinli kahvaltı ediyorum. Ara öğünlerde badem ceviz yiyorum, meyve ve salatayla besleniyorum ve bu benim yıllardır standart olan beslenme şeklim. Sebebi bilinmeyen pcos um olduğu için çok zor hamile kaldım ve ilk günlerden beri hep sola yatıyorum, düzenli yürüyüş ve pilates yapıyorum. Hamilelikte ek olarak süt ve yoğurt da tüketmeye başladım ve sağlıklı beslenmeme rağmen benim bebeğimde de 30. haftada gelişim geriliği çıktı. 24. haftalık görünüyordu, her hafta kontrole gidiyorum ve geçen hafta gittiğimde de 3 hafta gerideydi.
Şekerim, kolesterolüm, tansiyonum yok ve dengeli ve bilinçli beslenmeme rağmen 50 kiloyken şu an 78 kilo çıkıyorum tartıda. Evet kilo aldım ama 5-6 kilo aldım gibi görünüyorum çünkü vücudum 30 kilo almış gibi değil ama tartıya çıkınca çıkan gerçek önemli ve o kadar dikkatli olmama rağmen, iştahımda ekstra bir açılma olmamasına ve kilolu görünmeme rağmen böyle bir durum yaşıyorum.
Doktor bana her hafta takip önerdi ve gelişmede ilerleme olmazsa 36. haftaya kadar tutup alacağını söyledi.
Yani beslenmeyle ilgili değil bu durum. Ne kadar dikkat ederseniz edin, bünye meselesi. Herşey herkeste işe yaramaz. Ama tek bir doktora gitmek yerine bir kaç dra danışın böyle durumlarda, çünkü ultrason ölçüleri bile farklı çıkabiliyor.
bebeğimin gelişimi felan gününde imiş ama kilosu çok düşükmüş. böyle olmaz dedi. izne ayırdı. 31+3 günlüktüm 1524 gr idi bebek geçen hafta şimdi tam 32 yim. bugün tekrar bakacak.
yaaa elin cahil cüheylasıı konusuyor hiç takmamız gerektiğini biliyoruz ama takıyoruz, bana da senin göbeğin aşağıda doğum yakın olacak falan dediler. Doktoruma sordum hiç alakası yok son derece yerli yerinde göbeğin dedi mesela.
O ağdacı kadın kaç kere doğum yaptırmış kaç kere rahim ağzı açıklığı muayenesi yapmış. Bir de alltan gözle bakıp görülebilseydi kimse rahim ağzı muayenesinden korkmazdı değil mi, doktor da bayılmıyor kolunu sokmaya oraya
Sen rahat ol arkadaşım takma bunları kafana lütfen
tamamen aynı durumdayız canım. ben de inanılmaz bi şekilde sağlıklı beslenmeme rağmen feci bi şekilde kilo aldım. ekmek pilav hamur işi yemedim hep süt yoğurt meyve sebze tavuk balık ara öğün ceviz badem vs spor için mutlaka her gün yürüyüş yaptım fırsat buldukça yüzdüm ama gel gör ki ne biçim kilo aldım. çok kilo aldım diyince kimse inanmıyor çünkü anlaşılmıyor dışarıdan. halbuki tartı öyle demiyor. ben de buna bi anlam veremiyordum. doktora gittiğimde yeter artık bu kadar, daha fazla kilo alma dedi. ben de bu ay 6-7 den sonra yemek işini kesmiştim rüflüme de iyi gelir diye. ama bu ay gelişim geriliği oldu tabi
doktorları dinlesem bi dert dinlemesem bi dert.
Lenfoma en son biraz sinirliydi bi daha buraya girmiycem moralim bozuluyor diye belkide ondan girmiyordur.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet arkadaşlar gebelik zehirlenmesi oldu bende gecen hafta cuma idrarda protein buldular zekai Tahir de pazar gece doğuma alacaklardı resme n kaçtım Pazartesi sabahtan beri Zübeyde Hanım'da yım birkaç hafta beklemek için türlü riskler göze aldım başka biri olsa o imzaları atamazdı. Sonra buradada dün sezeryan dediler artık karşı çıkmak anlamsız kaldı
Neden sinirlendiki
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaslar aranizda bayramda veya sonraki hafta tatil planlayan var mi.. 32_33 haftalik olucam yola cikabilir miyim acaba.. Doktoruma d sorucam bakalim
o muayenede ayrı bi stres kaynağı
daha çok var allahtan
Kızlar yemek olayını bilinçsiz bir şekilde abartmayın isterseniz. Ben sabahları aç karnına 1 kaşık pekmez ve sonrasında bol proteinli kahvaltı ediyorum. Ara öğünlerde badem ceviz yiyorum, meyve ve salatayla besleniyorum ve bu benim yıllardır standart olan beslenme şeklim. Sebebi bilinmeyen pcos um olduğu için çok zor hamile kaldım ve ilk günlerden beri hep sola yatıyorum, düzenli yürüyüş ve pilates yapıyorum. Hamilelikte ek olarak süt ve yoğurt da tüketmeye başladım ve sağlıklı beslenmeme rağmen benim bebeğimde de 30. haftada gelişim geriliği çıktı. 24. haftalık görünüyordu, her hafta kontrole gidiyorum ve geçen hafta gittiğimde de 3 hafta gerideydi.
Şekerim, kolesterolüm, tansiyonum yok ve dengeli ve bilinçli beslenmeme rağmen 50 kiloyken şu an 78 kilo çıkıyorum tartıda. Evet kilo aldım ama 5-6 kilo aldım gibi görünüyorum çünkü vücudum 30 kilo almış gibi değil ama tartıya çıkınca çıkan gerçek önemli ve o kadar dikkatli olmama rağmen, iştahımda ekstra bir açılma olmamasına ve kilolu görünmeme rağmen böyle bir durum yaşıyorum.
Doktor bana her hafta takip önerdi ve gelişmede ilerleme olmazsa 36. haftaya kadar tutup alacağını söyledi.
Yani beslenmeyle ilgili değil bu durum. Ne kadar dikkat ederseniz edin, bünye meselesi. Herşey herkeste işe yaramaz. Ama tek bir doktora gitmek yerine bir kaç dra danışın böyle durumlarda, çünkü ultrason ölçüleri bile farklı çıkabiliyor.
alnından öpüyorum bademellacım benim aynen bendede aynı sorun 13 kg aldın ne az ne çok ama bebiş kilo al-mı-yo kafayı yicem. acaba stresten olabilirmi?
canım dun senden duymuştum o gecelıklerı hemen gıdıp aldım
gerçekten su yesılı cok güzel ve hoşuma gıttı
bencede cok para wermeye gerek yok....
aynen oyle. Valla senin daha var ama benim o kadar cok zaman yok. Bildiğim olacaksa 36'dan sonra oluyor. Ben her an sezeryana dönebilirim bu arada:)
Güle güle giyelim canım iyi günlerde
Sevgili fsuzel, neden bu kadar stres yapıyorsun kendine, dediğin gibi stres öncelikle sana iyi gelmeyebilir, 2.si bebeğin bundan mutlaka etkileniyordur, kendini rahatlat ki bebeğin senin gıdalarından iştahla yesin:))
Geride kalıyorum hep bişeyleri burdan öğreniyorum ben ya:)
Ya hayatim yok oyle seylere gerek evde spor cantasi yada kucuk bir valiz varsa isini gorur ben bebek cantasi bile goturmedim oglanda ikimizinkinide bir cantaya koydum benim dr um 1 gece yatiriyor zaten yine ogle bir canta göturecegim simdi ekstradan para verme derim.
Cok gecmis olsun canim .ne zaman olacaksin sezaryan, ne kadar icerde kalsa okadar iyi, hayirli haberkerini bekliyoruz canimEvet arkadaşlar gebelik zehirlenmesi oldu bende gecen hafta cuma idrarda protein buldular zekai Tahir de pazar gece doğuma alacaklardı resme n kaçtım Pazartesi sabahtan beri Zübeyde Hanım'da yım birkaç hafta beklemek için türlü riskler göze aldım başka biri olsa o imzaları atamazdı. Sonra buradada dün sezeryan dediler artık karşı çıkmak anlamsız kaldı
Neeeeee az kilo almanın faydaları mı sevgiiiii??
Bu sabah tartıldım 66 olmuşum 15 kilo aldım daha ne aliim bide daha 8 hafta var sahiden çok az aldık biz yani :):)
Ankara'da ilk çalısmadan geçirdiğim yazım çok sıkıldım sürekli gitmek istiyorum onun psikolojisi canım bu sanırım.
Bide bana deniz suyu çok iyi geliyo sanki denize girince sağlıklılaşıp çıkıyorum falan öyle seviyorum.
Çok ümitli diilim ama bayramdan hayırlıysa gidiim geliim yoksa gidemiim zaten
Ben de 14 kilo aldim 80 oldum . ilk cocukta da 25 almistim sonra verdim ama hepsini. Buda da cok ugrastim almamak icin ,sizin gibi beslenmeme dikkat ettim spor yaptim ama nafile aldim iste..hahahahahahaha bana göre yine az, bi de sen azından zayıf hamile kaldın şekerimmmm benim gibi 100'lere merdiven dayamadın
Canim bende de reflu cok oluyor ilk gebeligimde de coktu hatta son 3 ayd oturarak uyuyabiliyordum . gaviscon veya rennie table yanman olunca kullanabilirsin. Ben yanmam baslayinca rennie tablet cigniyorum sonra ohhhhhh...aynen öyle, yemek yersem eğer içim yanıyor yanıyor kaynıyor kanynıyor uyku uyuyamıyorum.ama süt bişey yapmıyor. sen de sütü dene bak umarım faydasını görürsün. süt yatıştırıyor. böylece bebişlerde gece boyu aç kalmamış olur.
BelBel agrisi beklenen birsey diye iplememislerdir. Vucut dengemiz degisiyor, benim dogumdn sonr d devam etmisti , simdinde var bqzen cok siddeli oluyor uzun sure ayakta kalirsam..Selam kızlar,
İkinci bebişimizde gelmiş, hoşgelmiş :))
Topik hızlı çıktı valla..darısı başımıza.
Dün rutin kontrolümüz vardı, kızım 1500gr olmus :)
İki gündür süren bel ağrımı doktorum iplemedi hiç, gıcık etti beni. Bugün zekai tahir buraka gittim, bu doktorda iplemedisanırım sorun bende deyip çıktım. Bugünün raporu cebime kar oldu :)
Öpüyorum sizi..
Evet mutlaka her iki saatte bir yurumeli ,allah korusun pıhtı falan atar sonra...canım ben bugun 31+0 ım haftaya cuma 32+1 de yola cıkacagım
doktorumada sordum 2 saat gıttıkten sonra 15 20 dk durun yuruyus yapın dedı
olmaz heralde ya allah korusun yawas yawas gıttıkten sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?