2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Yaa çok sevndm canm sütünün gelmesine hem bebeğin küvezden çabuk çıkar anne sütü gibi varmı ya . Sen o çayı ne zamn içtin kullandn mı kullandysan ne zamn başldın

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım madem özel yapımsa adamı ara, yani bebek bunda 2 ay anca yatar de kavga çıkar.
Bütün karyolalar kademeli yani.
Bir çözüm bulsun.
Sonuçta sen vermedin ki ölçüleri.
Kademeli yapması gerekirdi.

Ooo 1 lt sut muuu??? Ben hayatta icemem o kadar :) gaz yapmio muu?? :) bi de kalsiyumun fazlasi demir eksikligine neden olabiliyor, kalsiyum demiri bagliyor cunku, demir alimina da dikkat et bence kalsiyum yaninda.

Canm bende içiorum gaz yapmıo ama hamile değilken asla içemiodum gazdan ölüyordum çokta severim ama hamileyken denedm baktım gaz yapmadı değişik :sly: demir zaten herkes stok ilç kullanıodue moltofer oligofer flan . Kullanmak zorundaız zaten

Bizim akraba genell anestezide yapti, ben basinda kalmistim sana onu anlatayim: oglen saatlerinde sezeryana aldilar, 40 dk sonra faan bebekle birlikte odaya getirdiler, ilk geldiginde yari uyur gibiydi, biz de ellemedik, uyidu, 1 saat sonra falan uyandirdik, tamamen kendindeydi, bebegi emzirdi, sutu geldi, ama bebek pek tutamiyodu az icti, sonra annesi geri uyudu, biz biraz daha emzirsin diye arada uyandirmak istedik ama o hic kalkmak istemedi, hep uyudu, gece dinc bi sekilde uyandi, nu sefer guzelce emzirdi, biraz yuruyus yapti, o sirada dikis yerinde agrisi oldu biraz, agri kesici yaptilar, sabaha kadar arada uyudu, arada emzirdi, ertesi gun taburcu ettiler zaten.
Sut gelme zamani koside kisiye cok degisiyo, normal dogum yaptigi halde 2 gun sonra sutu gelen de olabiliyo.
Aslinda normalde genel anestezide sut gec gelebiliyo cogunlukla ama onun hemen geldi iste :)
Kullandiklari agri kesiciler, anesteziklerde ya sute gecmeyen ya da bebege zarrli olmayan ilaclar.
Ama srn bence bu konuda doktorundan detayli bilgi al derim

Ne guzel hamileyken gaz yapmamasi, Allah yardim etmis iste. Ben su icsem gaz yapio.. :) ondan yogurtla ayranla falan karsiloyorum ihtiyacimi. Bi de demir kullanmiyorum ben, doktorum yazmadi, karisik vitamin hapim var onu kullaniyorum sadece, ama doktor kan tahlilinden takip edio seviyeleri, ondan yazmadi herlde...

Bende o sebepten park almştım canm .

Canm isteğe bağlı sanırsam genel anestezi

İnsan tedirgin oluyo nasıl emecek, emebilecek mi diye. Bir de sarılık olma durumu var. Eğer bebek aç kalırsa daha çabuk sarılık olurmuş. O yüzden endişeliyim

Aaaa olurmu canım kan zaten şimdi lazım değil doğumdan sonra. Bitkin ve halsiz kalmamak için .. çok kan kaybedicez . Hatta bazı doktorlar hamile kalmadan başlatıo ben 8bucuk aydır kullanıorum . Öle çok fark etmedi demekki kullanmasam ne olacak bilmiorum bende kansız değilim ama bebekte kan alışverişi oluo . Senin kanın kaçtu en son de bana ?

Canim ben ilk dogumumu genel anestezi ile yaptim sanirim 2-3 saatte tamamen kendime geldim ve hemen emzirmeye basladim sutun geliyor hicbir sakincasi yok bunuda genel olacagim ben.

İnsan tedirgin oluyo nasıl emecek, emebilecek mi diye. Bir de sarılık olma durumu var. Eğer bebek aç kalırsa daha çabuk sarılık olurmuş. O yüzden endişeliyim

Tatlım her bebek sarılıklı doğuyo her türlü sarılık geçircek sen fazla süt vericeksinki daha hafif atlatmasına yardımcı olucan okdar . Allah yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah ta sütümüz olsun çabuk insin tek düşüncem süt başka bişi düşğnmüorum

Herkese iyi günler kızlar sizlere bir sorum var hamilelikten önce çenemde ara ara sivilceler çıkardı ama özellikle bu son haftalarda çenemde yer yapmış gibi çıkıyorlar ve geçmiyor kızarıklığı kalıyor cildiyeye gitsem hamilelikte bana çözüm bulur mu sizce? Aslında hergün yüzümü temizleme jeliyle yıkıyorum sonra da saf gülsuyu ile siliyorum neden böyle oldu anlamadım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sezeryan olcak sanırım cnm haftaya tam kesinlecesecek iri bebek 4ü gecer dedi doktorum riske atmam dedi bakaşlımmm:S

Kaç haftalık canm 4ü geçeçek ?

sgk yı aradım izin tarihleri için
rapor giriş tarihi 1 ağustos izne çıkış tarihim 8 eylülmüş
çok uzun geldi süre bana çünkü 8 eylülde 37+6 oluyorum

Selamlar, durumumu merak edenlere bildirmek istedim...
Dün baktıgımızda ultrasona, dr özellikle gösterdi başının etrafında birşey yok diye :) Kordon kendi kendine yer değiştirmiş ...Şu an için riskli bir durum yok dedi dr...Bakalım cmtesi günü bizim dr.ne diyecek

Eğitimde öğrendiğim kadarıyla, genel anestezi ile sezeryan yapılırken bebeğe gidiyor ilaçlar kordondan ama ne kadar gidiyor ne kadar zararlı bilmiyorum.Diğer sezeryan türlerinde daha kısa süre maruz kalıyormus bebek ilaçlara....Sütün de bu ilaçlarla etkileşimi yok. Tam tersine annenin 3-4 gün gelen ilk sütüne kolostrum deniyor ve bebek için çok faydalı.Rengi ve kıvamı daha koyu oluyormuş...Mutlaka o sütü içirmek lazım bebege...İlk 6 aylık emzirme süresince hastanede verilenler de dahil 1 çay kaşıgı mama hatta su bile verilse bebek ek gıdaya gecmiş sayılıyormus ve anne sutunun koruyuculugu azalıyormus...

Ya bi kafama takıcak bişey olmasın gerçekten:)
Benim anladığım genelde doktorların ultrasonda ölçtüğünden 300 gram gibi birşey az doğuyor bu bebişler o yüzden inşallah yavaş ilerler bu kireçlenme. Birde bebek hareketlerini takip etmek gerek falan öyle şeyler okudum iyice gerildim. Benim doktorum hiç takip etmen gerekiyor falan demedi seninki öyle bişey söyledi mi canım? Belki daha ileri safhalarında etmek gerekiyordur. Grade 1, grade 2 ve grade 3 olabiliyormuş bu durum dün hiçbir bilgim olmadığı için bişey soramadım bi dahaki gidişimde sorucam- taa 2 hafta sonra
Birde normal erken doğum riskimiz mi var bizim şimdi yoksa alınması mı gerekebilir bebişin birkaç hafta önce onu tam anlayamadım..
Çünkü ben hergün yürüyüşe çıkıyorum hareketlerimi kısıtlamıyorum falan bişey yapmamız gerekiyomu sence?
Antiasit ilaç kullananlarda bu durumun daha fazla olduğu gözlenmiş diye bi yabancı makale okudum. Midem yandıkça Gavisconları götürüyodum bundan sonra daha dikkatli olucam.
Yarın hep aklımdasın senden haber bekliyorum çıkar çıkmaz yaz nolur neler olmuş.
İnşallah tombalak olmuştur kızımız ve yavaş ilerliyodur bu durum.
Iyi haberlerini bekliyo olucam

Valla bravo canım sana :)
Yok bana böyle şeyler söylenince endişeleniyorum pimpirikleniyorum ben engel olamıyorum.
Bu bize söyledikleri kilodan küçük doğuyo bunlar hep 2700 dendiyse benimki daha 2500 yoktur diye düşünüyorum
Sağlıkla doğsun gerisi hiç önemli değil tabiki.
Birde normal doğum olsun istiyordum gelişimi bu sebepten yavaşlar durur veya gerilerse sezeryan olmam gerekicek oda çok hoşuma gitmedi. Neyse tabiki herşeyin ama herşeyin hayırlısı

Anaaaaa... hic bilmiorum ki kacti.. normal sinirlarda pldugunu biliyorum sadece... harbiden kullansam iimis ama ne biliim, cok da ii taninmis bi doktor ama.. aklima takildi suan... @_@

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…