2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

COK SUKUR CANIM hep boyle guzel seyler duyalım

gunaydın kızlar

ıs arkadasım nısan annesı onlarda bu topıkten nısan annelerı dıye gorusmeye baslamıslar facebookda grup kurmuslar sonrada whatsapp tan yazısmaya devam etmısler kıskandım hbrınız olsun

bızım grup bıraz ketum ne ısım bılıyoruz ne bısı sanal alemden korkuyoruz sanırım bend etedırgın oluyorum ama onları oyle gorunce ımrenmedım degıl

cep telımden gıremıyorum foruma gecendede yazdım ama
nasıl olacak bu ıs google appsten yukluyorum yazdıklarınız okuyorum ama cvp yazamıyorum
bılen bırı mutlaka vardır teknolojı ozurluyum sanırım

cep telımden gıremıyorum foruma gecendede yazdım ama
nasıl olacak bu ıs google appsten yukluyorum yazdıklarınız okuyorum ama cvp yazamıyorum
bılen bırı mutlaka vardır teknolojı ozurluyum sanırım

Mrb canim ekrana dokununca "alintila,yanitla vs vs " secenekler cikiyor..kisiye ozel cevap verceksen alintila diyosun bende cok gec cozdum..

Mrb canim ekrana dokununca "alintila,yanitla vs vs " secenekler cikiyor..kisiye ozel cevap verceksen alintila diyosun bende cok gec cozdum..

yoooo olmuyor ıste kadınlar kulubunu acıyorum ordan foruma gırıyorum bızım alanı buluyorum yazılanları okuyorum ama kendı nıckımı ve sıfremı gırecegım bı yer yok

yazının ustune dokunuyorum bısey cıkmıyor

ilk günler burda dilimde tüy bitti face gelin diye. gurup bile açtım ama bir allahın kulu gelmedi bende bıraktım sonra:)

ve yıllık izinli olduğun zamanlarıda doğum sonrası analık iznine aktarıcaklar öle mi? 657 ye göre ve kamu personeli seri no:2 ye göre aktarılmaması gerekio izne çıkmanda problem yok zaten bizede aynı şeyi uygularlarmı acaba ne iyi olurdu ama bizimkiler kesin aktarmaz kanunda ve tebliğde açık açık yazarken..

Canim sen kk programini indirdin dimi google playdan? En bastan anlatayim google playdan indirdigim programa giriyorum" tel.de.."kadinlar k.-forum-giris" diye 4-5 tane secenekten GİRİSE tiklayip email ve sifremi giriyorum..sen bu kadarini yap yine konusalim..:)

Insallah benimde oyledir yarin doktora gidecegim sorarim sen kac haftaliksin canim oyle ooldugunda harketlerinde bi azalma oldumu

Benim 34 dolcak artik, 1-2 haftadir oluyo. Bole butun karnim yumurta gibi oluyo, kasilip kaliyo, icinde bebek var mi ne yapiyo, hareket ediyo mu etmiyo mu belli olmuyo bile. Bu kasilmalar gun icerisinde degisen siklikla olabilir duzensiz bicimde, sonlara dogru giderek de artabilir. Ama duzenli bi bicimde 15 dk da bir oluyosa dogum basliyo demekmis. Gecen gun baya yorulmistum. O gun cok sik oldu kasilmalar, ben de korktum ama dinlenince gecti. Dinlenince geciosa sorun yok demekmos, dinlenmene ragmen ayni siklikla devam ediosa yine dogum belirtisiymis. Boyle "mis"li konusuyorum cunku ilk dogumum. O yuzden dogum kasilmasi nasil oluyo bilmiom :) sade hazirlik kasilmalarini biliorum :) onu da neden agri oluyo diye sorcam doktora, yrn veya obur gun doktora gitcem kontrole, yazarim uine buraya, sen gittin mi doktora?? Sen kac haftaliksin?

Ooo 1 lt sut muuu??? Ben hayatta icemem o kadar :) gaz yapmio muu?? :) bi de kalsiyumun fazlasi demir eksikligine neden olabiliyor, kalsiyum demiri bagliyor cunku, demir alimina da dikkat et bence kalsiyum yaninda.

Sanada günaydın canım....

Ayyy bu iğrençliği bende yaşıyorum 1 haftadır yoktur bi sebebi yaa bi de buna yormayalım kafayı

Omuriligin icine degil, dis zarina dogru yapiliyo, ozellikle felc birakmak istemedikten sonra epiduralle felc kalmassin merak etme .
insanlar kaza yapio, omuriligi zedeleniyo, ona ragmen kalkip yuruyebiliyolar, ki epidural sirasinda kullanilan igne cok ince. Benim etrafimda epidural olanlar var, suan hic bi sikintilari yok, felc kalani da hic duymadim. Oyle busey olsa hemen haberlerde gorurduk zaten anestezi yuzu.den felc kaldi diye.
Epidural biraz yeni bi yontem oldugu icin insanlar ondan temkinli yaklasiyo bence, her yeni seye karsi yaklastiklari gibi. Oysa genel aesteziye gore daha guvenli, vucudunun tamami degil, bir kismi uyusmus oluyor, genel anestezide kalp, akciger gibi organlarda komplikasyon riski de var sonucta. Damardan verildigi icin anestezik madde butun vucudunu etkiliyor, oysa epiduralde sadece vucudun belli kisimlari etkileniyor. Ayrics bebeginin doum aninda , en ozel aninda uyumuyor olcaksin...
Benim dusuncelerim boyle. Ben normal dogum istiyorum hersey yolunda giderse, ama bir sorun olursa epidural yaptircam. Bence bu konuda suphelerin varsa sen yine de guvenilir bir hastaneyi tercih et, daha onceden orada epidural olan birilerini bulup konusmaya calis, bu kadar epidurali methettikten sonraAllah korusun bisry olursa sorumluluk da almak istemiyorum. Yine doktoruna da danus istersen genel anestezi ile epiduralin avantaj ile deavantajlari hakkinda.

Ben bikac gun gecikmeli dahi olsa gelir diye biliyorum, sutun gelmesi hormonal bi olay sonucta. Dogumdan sonra hormonlarin degisir ve sutun gelir.gelmeyenlere prolaktin de erebiliyolar diye biloyorum

............. dan alıntıdır.
bilginize kızlar

Epidural anestezi nedir?
Epidural (peridural) anestezi ya da sık bilinen adıyla "ağrısız doğum", doğum eyleminde veya sezaryan operasyonunda ağrı hissini ortadan kaldırmak için kullanılan özel bir bölgesel anestezi şeklidir. Genel anesteziden farkı anne adayının işlem esnasında uyanık olması ve etrafında olup bitenleri tümüyle algılamasıdır.
İstenmeyen etkiler açısından genel anesteziye göre oldukça güvenli bir yöntemdir.
Epidural anestezi veya “belden uyuşturma” bölgesel bir anestezi şeklidir ve hem normal doğumda, hem de sezaryen ile doğumda başarıyla uygulanmaktadır.
Topluca “epidural anestezi” adıyla bilinen bu anestezi şeklinin aslında 3 adet uygulama şekli bulunmaktadır:
1-saf epidural anestezi –normal doğumda ve sezaryende
2-spinal anestezi yalnızca sezaryende
3-epidural-spinal veya diğer adıyla kombine anestezi yalnızca sezaryende uygulanan anesteziye verilen isimdir.
............
Nasıl uygulanır?
Epidural anestezi çok ince bir kateter yardımıyla belden epidural saha adı verilen bölgeye girilmesi ve buraya lokal anestezik maddeler verilmesi şeklinde uygulanır. Anestezi doktoru anne adayı yan yatar veya oturur pozisyondayken elinin baş parmağıyla yaptığı muayene neticesinde uygulanacak bölgeyi belirler ve bu bölgeyi antiseptik maddelerle bakterilerden arındırır. Takiben iğnenin batırılacağı yerdeki cilde önce anestezik madde enjeksiyonu yaparak asıl epidural iğnesinin girilmesi esnasında oluşacak ağrı hissini azaltmayı hedefler.
............ Takiben asıl anestezi iğnesi anestezinin cinsine göre saf epiduralde yalnızca epidural aralık adı verilen bölgeye (bu bölge omuriliğin dış zarıdır), spinal anestezide beyin omurilik sıvısının bulunduğu boşluk içine, kombine anestezide ise iki bölgeye birden yerleştirilir ve iğnenin içinden anestezik madde enjekte edilir.
Spinal ve kombine anestezi, ıkınmada gerekli kasları da uyuşturduğundan sadece sezaryende uygulanırken saf epidural anestezi hem normal doğumda hem de sezaryen ile doğumda uygulanır.
Epidural anestezi ile sezaryende anestezi etkisinin başlaması için 15-30 dakika beklenirken spinal ve kombine anestezide etki hemen başlar.

............ Anne adayı yan yatar ya da oturur durumdayken belde iğnenin girileceği bölge antiseptik ("mikrop öldürücü") maddeyle silinir. Daha sonra oldukça ince bir iğneyle epidural aralığa girilerek anestezik ve analjezik ilaçlar verilir. İlaçlar tek dozda verilebileceği gibi genellikle kalıcı bir kateter yerleştirilerek gerekli durumlarda anestezik madde takviyesi yapılır. Takviye için geliştirilmiş ve belli aralıklarla kateterden ilaç verilmesini sağlayan otomatik pompalar mevcuttur. Bazı durumlarda anestezi doktoru bu ilaçları belli aralıklarla kendisi vermeyi tercih edebilir.

Epidural kateter. Bu kateterin bir ucu epidural sahada sabit bir şekilde durur. Diğer ucu ise ya belli aralıklarla manuel olarak anestezik madde takviyesi yapmak için bir enjektöre bağlıdır, ya da sağ yanda görülen ve belli aralıklarla otomatik olarak ilaç veren infuzyon pompasına bağlıdır ............
Nasıl etki eder?
Vücudun tüm organlarında ağrı reseptörleri (ağrı algılayıcılar) adı verilen yapılar vardır. Bunların amacı vücuda zararlı olabilecek bir etkeni (sıcak, soğuk, yaralanma, organların iltihaplanması gibi) ağrı hissi uyandırma yoluyla beyne haber vermektir. Beynin ağrı merkezi ağrıyı algıladığında otomatik olarak zararlı etkenden kurtulmak için önlem alır (ateşe dokunulduğunda elin refleks olarak çekilmesi, vücudun bir yerinde ağrı duyulduğunda doktora başvurulması gibi).
Ağrı reseptörleri ağrılı uyaranı algıladıklarında ilk önce sinir lifleri yardımıyla omuriliğe, buradan da beynin ağrı merkezlerine haber ulaşır ve ağrı hissi oluşur.
Epidural anestezi uygulandığında ağrılı uyaran omuriliğe ulaşır, ancak iletiyi daha yukarılara götüren lifler "uyuşarak" iletme özelliklerini geçici olarak yitirdiklerinden ağrı hissi oluşmaz.
Bu ise doğum eyleminin birinci evresinde rahim kasılmalarının verdiği ağrıyı, ikinci evresinde de bebek doğum kanalında ilerlerken ve doğarken etraf dokularda gerilme ve baskı sonucu oluşan ağrıyı ve nihayet doğum kesisi (epizyotomi) açılan durumlarda epizyotominin açılması ve tamiri esnasında duyulan ağrıyı gidermede oldukça etkilidir.
............ Bölgeye verilen anestezik maddenin cinsi, yoğunluğu, iğnenin batırıldığı yer ve anne adayının pozisyonu (baş aşağı doğru eğilmiş, yatay, baş yukarıda gibi) verilen maddenin dağılmasını ve vücutta uyuşan bölgenin genişliğini önemli oranda etkiler.

Epidural anestezide "uyuşan" (ağrı hissi ortadan kalkan) bölgeler T10 (onuncu göğüs kafesi (Thoracal) omuru)-L2 (ikinci bel (Lumbar) omuru) arasında kalan dermatom (vücudun "coğrafi" ağrı bölgelerine verilen isim) bölgelerdir.

Uygun dozlarda kullanıldığında motor lifler (yani kasların çalışmasını sağlayan sinir lifleri) "uyuşmadığından" anne adayı kendini "felç olmuş" gibi hissetmez ve bacaklarını bir kısıtlama olmaksızın hareket ettirebilir.
Spinal ve kombine anestezide ise bacak kasları geçici bir süre hareket ettirilemez durumdadır.
İğne girildikten sonra önce bir test dozu uygulanarak ilaca duyarlılık ve allerji belirtileri aranır, damariçi ya da subaraknoid bölgeye (beyinomurilik sıvısının (spinal sıvının) bulunduğu bölge) girilmediğinin garanti altına alınması için tam doz vermeden önce bunlara ait belirtiler aranır. İğnenin doğru yerde (epidural alanda) olduğundan emin olunduktan sonra tam doz verilerek enjeksiyon işlemi tamamlanır.
Bölgeye yerleştirilen kateter yardımıyla belli aralıklarla manuel olarak ya da otomatik infuzyon pompası yardımıyla ilaç takviyesi yapılır.
Avantajları nelerdir?
Epidural anestezi normal doğumda uygulandığında ağrılı olan doğum kasılmalarını gidermede oldukça etkilidir ve daha konforlu bir normal doğum yapılmasını sağlar.
Sezaryende uygulandığında ise genel anesteziye göre risklerinin belirgin bir şekilde az olması yanında anne adayının bebeğini ilk doğduğu dakikalarda görmesine ve emzirmesine olanak sağlar ve yine doğum sonrası yerinde bırakılan kateterden verilen ağrı kesici maddeler annenin doğum sonrasını ağrısız ve böylece daha konforlu geçirmesine önemli katkılarda bulunur.
Yine sezaryenin gerekli olduğu ancak anne adayının kısa süre önce yemek yediği durumlarda genel anestezi riskli olabileceğinden epidural çok avantajlı olabilir.

Ooo 1 lt sut muuu??? Ben hayatta icemem o kadar :) gaz yapmio muu?? :) bi de kalsiyumun fazlasi demir eksikligine neden olabiliyor, kalsiyum demiri bagliyor cunku, demir alimina da dikkat et bence kalsiyum yaninda.

canım demir ile aynı anda alırsan etkileşime giriyor. süt ve süt ürünlerini demir aldıktan 2 saat sonra ya da önce alırsan problem olmuyor. bizim bebişlerin kilosu geriydi. o yüzden yüklendik süte.

ay hadi bakalım inşallah canım hayırlısıyla gelsin o günler :)

hahahahaaaa valla sebebini bilmiom ama guldurdun beni

Peki şöyle bişey sorucam size kızlar genel anestezi ile sezeryan olursak kaç saatte uyanıyoruz ameliyattan sonra ve yine süt hemen geliyor mu? Gelse bile içinde bebek için iyi olmayacak maddeler olmuyor mu hemen beslememizde bir sakınca var mı acaba bilen varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…