çok saolun kızlar, çok şükür kızım iyiymiş. Bu vesile ile hayatımda ilk defa NST'ye de girmiş oldum. Ağrı sancı hiç çıkmadı ama bebek uyuyor gibi çıktı NST'te hareketsiz. Ben zaten hareketsiz diye gitmiştim.
Ama sonrasında ultrasona geçince birden hareketlendi yavrum eller kollay ayaklar oynamaya başladı çok şükür :)
Kızlar ölçümle ilgili de bişeyler söylemek istiyorum. Doktor karnımın büyüklüğüne göre senin bebeğin kesinlikle haftasından ileri dedi ama yaptığı ölçümde öyle çıkmadı, hatta şöyle söyliyeyim. bugün tam 36+0 olmama rağmen femur uzunluğu 33 hafta, karın çevresi 34 hafta ile uyumlu çıktı. Yok dedi doktor bu ölçümler imkansız, 5 dakika sonra tekrar ölçtü ve femur uzunluğu 37+6 hafta ile uyumlu çıktı bu defa da mesela.
Hatta kendi de dedi ultrason vazgeçilmezimiz ama bu haftalarda vazgeçilmezimiz olmasının sebebi bebeğin kilosuna boyuna bakmak değil. Suyuna ve plesentaya bakmak dedi.
O nedenle eski usule uygun karnın büyüklüğü ve rahmin nereye kadar ulaştığını hesaplayan teknik çok daha güvenilirdir dedi.
cep telımden gıremıyorum foruma gecendede yazdım ama
nasıl olacak bu ıs google appsten yukluyorum yazdıklarınız okuyorum ama cvp yazamıyorum
bılen bırı mutlaka vardır teknolojı ozurluyum sanırım
Mrb canim ekrana dokununca "alintila,yanitla vs vs " secenekler cikiyor..kisiye ozel cevap verceksen alintila diyosun bende cok gec cozdum..
Mrb canim ekrana dokununca "alintila,yanitla vs vs " secenekler cikiyor..kisiye ozel cevap verceksen alintila diyosun bende cok gec cozdum..
gunaydın kızlar
ıs arkadasım nısan annesı onlarda bu topıkten nısan annelerı dıye gorusmeye baslamıslar facebookda grup kurmuslar sonrada whatsapp tan yazısmaya devam etmısler kıskandım hbrınız olsun
bızım grup bıraz ketum ne ısım bılıyoruz ne bısı sanal alemden korkuyoruz sanırım bend etedırgın oluyorum ama onları oyle gorunce ımrenmedım degıl
Canım ben 657lıyım suan yıllık ızındeyım ayın14 üne kadar . Ve calısabılır raporumda Ağustos 29 kadar . Yani çalısabılır raporu aldı . Ve sonrasında 2 hafta yıllık ıznımı aldım. Sorun yok
yoooo olmuyor ıste kadınlar kulubunu acıyorum ordan foruma gırıyorum bızım alanı buluyorum yazılanları okuyorum ama kendı nıckımı ve sıfremı gırecegım bı yer yok
yazının ustune dokunuyorum bısey cıkmıyor
Insallah benimde oyledir yarin doktora gidecegim sorarim sen kac haftaliksin canim oyle ooldugunda harketlerinde bi azalma oldumu
:) maşallah canım bebişine..çok sevindim demek ki yarıyor evet. Ben geceleri süt içmeye devam ediyorum Ama bana da yariyo ben iki kilo daha almışım hafta bitmeden hem de. Ani kilo alınca tansiyonumda çıkmaya basladi. Sağlık ocağında takip ettiriyorum. Perşembe kontrolum var dr.a sorcam. Cok da merak ediyorum son gelişmeler nasıl diye. Ben de gidince haberdar ederim.
Sen çatı muayenesi oldun galiba normal doğum beklediğine göre. Ben bu gidisimde olcak mıyım bilmiyorum korkuyorum da bi yandan. Hayırlısı bakalım..
Günaydınnn kızlar
Herkese öpücükler yolluyorummm.
Yarın doktora gidecem ohhhh
Ya birde iki gecedir uyurken ağzımdan su akıtıyorum salyam akıyo yani.
Önemli bir sebebi olabilir mi acaba.
Daha ne kadar iğrençleşicem.bir salya akıtmadığım kalmıştı
kızlar nasılsınız? benim de dr kontrollerime göre bebişim erken gelecek gibi görünüyor. herşeyimi hazırladım beklıyorum küçük hanımı:)
Bu arada doğumu da düşünmeden de yapamıyorum damarlarım cok ince ilk seferde hiçbir zaman kan veremedim . epidural doğumlarda belden iğne yapılıyor ya bunun çok dikkatli olması lazım 1 mm bile yana kaysa allah korusun felç kalma ihtimali varmıs nasıl oluyo bu bilenler anlatabilir mi damardan falan mı yapılıyor ya omurilik diye biliyorum ama cok endiseliyimmm
Kızlar aklıma çok fena bişi takıldı şimdi ben sezeryan olucam yani doumdan önce ki tarih olacak sütüm gelirmi . Erken aldılar die gelmemezlik olurmu ki :-!
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ooo 1 lt sut muuu??? Ben hayatta icemem o kadar :) gaz yapmio muu?? :) bi de kalsiyumun fazlasi demir eksikligine neden olabiliyor, kalsiyum demiri bagliyor cunku, demir alimina da dikkat et bence kalsiyum yaninda.
Gunaydin..sut konusunda endise edecek hicbisey yok emin ol! Bende ilk cocuguma hamileyken hep korktum ama sezeryan oldugum halde kucagima aldigim anda geldi sutum..Eger bebekten sonra
1) duzenli uyursan
2) bol sivi tuketirsen
3) stresten uzak durursan
Sutunun gelmemesinin mumkunati yok..sen bebek uyudukca uyu dinlen ve bol bol su ic, esinde arada sacini oksasin,elini tutsun cok guzel oldugunu soylesin,cok tatli bi aile oldugunuzu falan soylesin :)seni uzmesin inan ki baska hic biseye gerek kalmayacak..
Günaydınnn kızlar
Herkese öpücükler yolluyorummm.
Yarın doktora gidecem ohhhh
Ya birde iki gecedir uyurken ağzımdan su akıtıyorum salyam akıyo yani.
Önemli bir sebebi olabilir mi acaba.
Daha ne kadar iğrençleşicem.bir salya akıtmadığım kalmıştı
Omuriligin icine degil, dis zarina dogru yapiliyo, ozellikle felc birakmak istemedikten sonra epiduralle felc kalmassin merak etme .
insanlar kaza yapio, omuriligi zedeleniyo, ona ragmen kalkip yuruyebiliyolar, ki epidural sirasinda kullanilan igne cok ince. Benim etrafimda epidural olanlar var, suan hic bi sikintilari yok, felc kalani da hic duymadim. Oyle busey olsa hemen haberlerde gorurduk zaten anestezi yuzu.den felc kaldi diye.
Epidural biraz yeni bi yontem oldugu icin insanlar ondan temkinli yaklasiyo bence, her yeni seye karsi yaklastiklari gibi. Oysa genel aesteziye gore daha guvenli, vucudunun tamami degil, bir kismi uyusmus oluyor, genel anestezide kalp, akciger gibi organlarda komplikasyon riski de var sonucta. Damardan verildigi icin anestezik madde butun vucudunu etkiliyor, oysa epiduralde sadece vucudun belli kisimlari etkileniyor. Ayrics bebeginin doum aninda , en ozel aninda uyumuyor olcaksin...
Benim dusuncelerim boyle. Ben normal dogum istiyorum hersey yolunda giderse, ama bir sorun olursa epidural yaptircam. Bence bu konuda suphelerin varsa sen yine de guvenilir bir hastaneyi tercih et, daha onceden orada epidural olan birilerini bulup konusmaya calis, bu kadar epidurali methettikten sonraAllah korusun bisry olursa sorumluluk da almak istemiyorum. Yine doktoruna da danus istersen genel anestezi ile epiduralin avantaj ile deavantajlari hakkinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?