veririz kiloları canım dert etme. bence bi kısmı da sıcaklardan dolayı artışta olan ödemlerimizden kaynaklanıyordur. alacağımız kilolar sütten olsun, oturup baklava börek yemiyoruz zaten çok da kalıcı kilo olmaz gibi geliyor bana :) açlık hissetmeden hemen bişeyler atıştırmakta fayda var elinin altında hep ceviz badem hurma vs gibi şeyler koy. hergün üç tane iki tane tüketmeye çalış onlardan fayda görebileceğimizi düşünüyorum tabi bi de maden suyu :)
çatı muayenesi bi dahaki kontrolde olucam canım ama sonunda doktor doktor gezdim normal doğum yanlısı bir doktor buldum. sezeryan bi aksilik çıkarsa olursun diyor. şimdilik herşey yolunda görünüyor diye normali konuşuyoruz çok şükür. önümüzdeki kontrolde çatı muayenesi ve nst var :) artık işin heyecanlı kısımlarına doğru yaklaşıyoruz :) doktorumla doğumu konuşmaktan çok mutlu oluyorum. erken olsa bile doktorumun doğuma bakış açısını bilmek istiyorum. az müdahaleli olmasını istediğimi söylüyorum hep. elimden geleni yapacağım diyor.
inşallah hayırlı doğumlar nasip olur hepimize. gelişmelerden haberdar et canım :)
Tatlım her bebek sarılıklı doğuyo her türlü sarılık geçircek sen fazla süt vericeksinki daha hafif atlatmasına yardımcı olucan okdar . Allah yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah ta sütümüz olsun çabuk insin tek düşüncem süt başka bişi düşğnmüorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar kitap okuyor musunuz??
Cocuk gelişimi, eğitimi, bakımı, annelık üzerıne?
sgk yı aradım izin tarihleri için
rapor giriş tarihi 1 ağustos izne çıkış tarihim 8 eylülmüş
çok uzun geldi süre bana çünkü 8 eylülde 37+6 oluyorum
Selamlar, durumumu merak edenlere bildirmek istedim...
Dün baktıgımızda ultrasona, dr özellikle gösterdi başının etrafında birşey yok diye :) Kordon kendi kendine yer değiştirmiş ...Şu an için riskli bir durum yok dedi dr...Bakalım cmtesi günü bizim dr.ne diyecek
Eğitimde öğrendiğim kadarıyla, genel anestezi ile sezeryan yapılırken bebeğe gidiyor ilaçlar kordondan ama ne kadar gidiyor ne kadar zararlı bilmiyorum.Diğer sezeryan türlerinde daha kısa süre maruz kalıyormus bebek ilaçlara....Sütün de bu ilaçlarla etkileşimi yok. Tam tersine annenin 3-4 gün gelen ilk sütüne kolostrum deniyor ve bebek için çok faydalı.Rengi ve kıvamı daha koyu oluyormuş...Mutlaka o sütü içirmek lazım bebege...İlk 6 aylık emzirme süresince hastanede verilenler de dahil 1 çay kaşıgı mama hatta su bile verilse bebek ek gıdaya gecmiş sayılıyormus ve anne sutunun koruyuculugu azalıyormus...
Gerçekten her bebek sarılık mı doğuyo???!!!!!
Valla bravo canım sana:)
Yok bana böyle şeyler söylenince endişeleniyorum pimpirikleniyorum ben engel olamıyorum.
Bu bize söyledikleri kilodan küçük doğuyo bunlar hep 2700 dendiyse benimki daha 2500 yoktur diye düşünüyorum
Sağlıkla doğsun gerisi hiç önemli değil tabiki.
Birde normal doğum olsun istiyordum gelişimi bu sebepten yavaşlar durur veya gerilerse sezeryan olmam gerekicek oda çok hoşuma gitmedi. Neyse tabiki herşeyin ama herşeyin hayırlısı
Epidural belden omirilikten yapılıyor iğneyi batırmadan önce kalemle işaretliyorlar ve öyle iğne yapıyorlar hic kımıldamaman lazım canım.ben ilk kizimda epidural olmustum ikincidede istedim yapacaklardı ama acilmam cok hizli olduğu icin gerek kalmadı.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
COK SUKUR CANIM hep boyle guzel seyler duyalım
Peki şöyle bişey sorucam size kızlar genel anestezi ile sezeryan olursak kaç saatte uyanıyoruz ameliyattan sonra ve yine süt hemen geliyor mu? Gelse bile içinde bebek için iyi olmayacak maddeler olmuyor mu hemen beslememizde bir sakınca var mı acaba bilen varmı?
Aldığımız kiloları evet sağlıklı besinlerle aldığımız için ben de dert etmiyorum ama umarım cahil cesareti değildir bizimkisi :) maden suyunun etkisini bilmiyordum canım yemekten sonra içicem, değerlerine baktım bir bardak sütten daha fazla kalsiyum içeriyordiğer söylediklerini aynen tüketiyorum
ben de doktorumu değiştirdim. normal doğumdan korkarken kesinlikle epidural sezeryan derken birden bire epiduralsiz normale heveslendimbilmiyorum tabi herşey kısmet. "az müdahaleli" çok doğru söylüyorsun. yarın kontrolum var bu detayları da sorcam.
Benim tansiyonum 14.5-8.5 çıktı bugünaile hekimim telaş yapma yarın doktoruna gidiyorsun nasılsa dedi ama çalışmamı tavsiye etmedi. bakalım yarın doktorum ne dicek. bebiş etkilendiyse diye korkuyorum :18: haberdar ederim canım..
neyse ki yalnız değilmişim :) biz kocamla yatakları ayırdığımız için rahatım ama görecek diye de aklım çıkıyor. yastık bildiğin sırılsıklam oluyor valla.
sıcaklardandır diye düşünüyorum, bi sebebi olduğunu sanmıyorum.
Deniiiiiiiiiz ben doktora gittim ve sana ihtiyacım var umarım biran önce online olursun çünkü moralim bozuldu biraz
Hani sende bebeğin eşinde kireçlenme vardı ya o bendede başlamış anladığım kadarıyla. 34.haftadayım bebiş 2700 çıktı ama kireçlenmeden sonra kilo alamayanları falan okudum çok moralim bozuldubizim bebişlerimiz gelişemicek mi? Erken doğum mu yapıcaz nolucak? Benim doktorum kan akışın suyun gelişimi şimdilik normal sorun yok ama 40.haftaya kadar beklemeyebilir bir ihtimal dedi şimdi doğurucak gibi hissetmeye başladım kendimi sen ne araştırdın bu konuyla ilgili doktorun ne dedi? Birde beinimki 2 hafta sonraya randevu verdi yine bunun bizim haftalarımızda daha sık kontrol edilmesi gerekmez mi acaba??
yok canım telaşlanma hatta başka bir dr daha görsün için rahatlasın istersen.
Sarılık konusunda alıntı yapamadım ama bir arkadaş sarı tülbnt örteriz demiş umarım espri yapmıştır .
çünkü eğitimde kesinlikle hurafelerden etkilenip bebeğe sarı şeyler gitdirmeyin yoksa sarılık olduğunu anlamazsınız diye özellikle belirttiler.
Sütten önce şeffaf sıvı geliyormuş o çok faydalıymış mesela.
Iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ya bi kafama takıcak bişey olmasın gerçekten:)
Benim anladığım genelde doktorların ultrasonda ölçtüğünden 300 gram gibi birşey az doğuyor bu bebişler o yüzden inşallah yavaş ilerler bu kireçlenme. Birde bebek hareketlerini takip etmek gerek falan öyle şeyler okudum iyice gerildim. Benim doktorum hiç takip etmen gerekiyor falan demedi seninki öyle bişey söyledi mi canım? Belki daha ileri safhalarında etmek gerekiyordur. Grade 1, grade 2 ve grade 3 olabiliyormuş bu durum dün hiçbir bilgim olmadığı için bişey soramadım bi dahaki gidişimde sorucam- taa 2 hafta sonra
Birde normal erken doğum riskimiz mi var bizim şimdi yoksa alınması mı gerekebilir bebişin birkaç hafta önce onu tam anlayamadım..
Çünkü ben hergün yürüyüşe çıkıyorum hareketlerimi kısıtlamıyorum falan bişey yapmamız gerekiyomu sence?
Antiasit ilaç kullananlarda bu durumun daha fazla olduğu gözlenmiş diye bi yabancı makale okudum. Midem yandıkça Gavisconları götürüyodum bundan sonra daha dikkatli olucam.
Yarın hep aklımdasın senden haber bekliyorum çıkar çıkmaz yaz nolur neler olmuş.
İnşallah tombalak olmuştur kızımız ve yavaş ilerliyodur bu durum.
Iyi haberlerini bekliyo olucam
Biz ayırmadık valla her halime tanık şu an da ama ayıralım desemde gitmez zaten :) napalım geçicek bu rezilliklerimiz
Canım sakin ol bende de var hemde yanlış hatırlamıyosam 30-31. Hafta falandı başka bi dr söylemişti bana kendi dr um önemsemedi bile çünkü sona gelince zaten olağan bişey bu dedi artık kireçlenmeymiş bilmem neymiş eskide kaldı bunlar dedi doppler ile bakıyorum ben sana zaten önemli olan korrdondan gelen kan akışı dedi maşallah o haftadan bu yana kilosunda ya da gelişiminde sıkıntı yaşamadık kaldı ki dediğim gibi başka dr demese benim dr um bunu bana söylemeyecekti bile hastanelerin kullandıkları cihazlar çok önemli son sistemse açıyo doppler i bakıyo... hemde hiç bunun için erken doğar bebeğin demedi.... Kontrole gelince 35 den sonra artık her hafta bakmaları lazım 2 hafta biraz fazla bence bi de şu var canım netten okumamaya bak bu tarz şeyleri biliyorum elinde değil bende çok yaptım dr bişey dese ya da kendimde bi değişiklik hissetsem hemen nete girip bakıyodum ama çok yanlış olduğunu anladım çünkü hep olumsuz şeyler yazıyor mesela benim gebelik zehirlenmesinde bile netten okuduğuma göre 0,30 un üstünde protein kesin zehirlenmedir diyo ama benimki 0,39 olmasına rağmen tam olarak zehirlenme demiyor ama benim okuduklarım kalpten götürecek cinstendi... Velhasıl rahat ol canım hepimiz sona yaklaşıyoruz biliyosun ki 37 de bile doğsa miyadı dolmuş oluyo
Kızlar aklıma çok fena bişi takıldı şimdi ben sezeryan olucam yani doumdan önce ki tarih olacak sütüm gelirmi . Erken aldılar die gelmemezlik olurmu ki :-!
Yaa çok sevndm canm sütünün gelmesine hem bebeğin küvezden çabuk çıkar anne sütü gibi varmı ya . Sen o çayı ne zamn içtin kullandn mı kullandysan ne zamn başldın
Aa sende de mi vardı yazdıklarına sevindim valla ne yalan söyliim canım. Doppler var cihazında baktı bir problem yoktu kan akışında zaten ama kireçlenme hızlı ilerlerse besini azalıyor sanırım canım bebişin. Hızlı yada yavaş ilerlemeside biraz kader gibi yapılacak pek birşey yok:) umarım beslenirde büyür biraz daha. Haftada 100 gram gibi bişey alıyolar çünkü normal alsa bile 3100 olmuş oluyo 40. Haftada doğsa hemde. Ultrasonda 300 fazla tartsa 2700-2800 falan oluyo miadında:) Kilolu yada zayıf hiç önemli diil aslında sağlıklı olsun yeterki bebişlerimiz. Beklediğim bişey diildi bi anda şaşırdım atlatıcam inşallah:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?