2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Aldığımız kiloları evet sağlıklı besinlerle aldığımız için ben de dert etmiyorum ama umarım cahil cesareti değildir bizimkisi :) maden suyunun etkisini bilmiyordum canım yemekten sonra içicem, değerlerine baktım bir bardak sütten daha fazla kalsiyum içeriyor diğer söylediklerini aynen tüketiyorum

ben de doktorumu değiştirdim. normal doğumdan korkarken kesinlikle epidural sezeryan derken birden bire epiduralsiz normale heveslendim bilmiyorum tabi herşey kısmet. "az müdahaleli" çok doğru söylüyorsun. yarın kontrolum var bu detayları da sorcam.

Benim tansiyonum 14.5-8.5 çıktı bugün aile hekimim telaş yapma yarın doktoruna gidiyorsun nasılsa dedi ama çalışmamı tavsiye etmedi. bakalım yarın doktorum ne dicek. bebiş etkilendiyse diye korkuyorum :18: haberdar ederim canım..

Gerçekten her bebek sarılık mı doğuyo???!!!!!

sgk yı aradım izin tarihleri için
rapor giriş tarihi 1 ağustos izne çıkış tarihim 8 eylülmüş
çok uzun geldi süre bana çünkü 8 eylülde 37+6 oluyorum

bir sorum daha var bu izin konusunda kafanızı şişirdim,
istersem ağustosun sonunda rapor alıp izne çıkabilirim di mi 8 eylülü beklemem gerekmez

Tamam çok güzelde 3 gün gelmedi mesela o zaman napıcakmışız? Gerçi böyle bişey mümkün mü onuda bilmiyorum ama.
Ek gıdaya geçmemesi için 3 gün açmı kalsın diyolar mesela??

Geçmiş olsun bu arada çok sevindim kurtulmana darısı başıma

Kizlar ben gormcemden ornwk verym 29haftlik dogdu bebegi sezeryan oldu dogmdn cikar cikmaz sutu hemen geldi sorun yasamadi bu kadr takilip kendinizi uzmeyn skntida stresn gelmesine engel olyr sutunuz cok geleckms gibi dusunun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok canım telaşlanma hatta başka bir Dr daha görsün için rahatlasın istersen.
Sarılık konusunda alıntı yapamadım ama bir arkadaş sarı tülbnt örteriz demiş umarım espri yapmıştır .
Çünkü eğitimde kesinlikle hurafelerden etkilenip bebeğe sarı şeyler gitdirmeyin yoksa sarılık olduğunu anlamazsınız diye özellikle belirttiler.
Sütten önce şeffaf sıvı geliyormuş o çok faydalıymış mesela.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

anladım cnm valla damar olsaydı inan cok zor olurdu ya koldan ve elden bulamıyolarsa oradan kesin yanlıs bişeyler yaparlar diye korkuyordum ...

COK SUKUR CANIM hep boyle guzel seyler duyalım

Canim hafta sonu doğuma hazirlik kursuna basladim. Oradaki doktor genel anestezi dahi olsaniz bebeginizi hemen emzirebilirsiniz, zarari yok dedi. İnşallah sutumuz gelir ve emziririz hemen.

etkilenmemiştir umarım canım morali yüksek tutmakta fayda var :)
maden suyunu alırken sodyumu düşük, kalsiyumu yüksek olmasına dikkat et canım marka vermek gibi olmasın ama ben akminanın değerlerini güzel buldum. ondan tüketmeye çalışıyorum magnezyum vs gibi mineraller de var. benim doktorum da epiduralsiz normali öneriyor. çok heyecanlı :) anne olmanın kolay bişey olmadığını biliyoruz zaten canım. başa gelen çekilir diye o sancıyı çekmek istiyorum. şimdiki cesaretimi sorma gitsin o gün geldiğinde de bu duruşumu bozmam umarım.
bebişlerimiz doğduktan sonra bize çok ihtiyaç duyuyorlar o yüzden onların sağlığı tabiki önemli ama anne sağlığı da önemli. bu yüzden mümkün mertebe müdahalesiz olmalı ki en doğal yollarla alalım bebişlerimizi. doğa zaten yeterli donanımlara sahip kılıyor anneyi. içimizde var bu güç yani :) normal şartlarda her kadın yapabilir bunu.

ben kendimi çok halsiz ve yorgun hissediyorum iki gündür
dün sinirden ağladım resmen ya
enerjim kalmadı resmen
sizde de böyle şeyler oluyor mu?
bide aşırı sıcaklarda buna katkı sağlıyor sinirleri yıpratıyor
hiç bir yere sığmıyorum sanki, uykular yarım ondan sanırım.

Biz ayırmadık valla her halime tanık şu an da ama ayıralım desemde gitmez zaten :) napalım geçicek bu rezilliklerimiz

Canım sakin ol bende de var hemde yanlış hatırlamıyosam 30-31. Hafta falandı başka bi dr söylemişti bana kendi dr um önemsemedi bile çünkü sona gelince zaten olağan bişey bu dedi artık kireçlenmeymiş bilmem neymiş eskide kaldı bunlar dedi doppler ile bakıyorum ben sana zaten önemli olan korrdondan gelen kan akışı dedi maşallah o haftadan bu yana kilosunda ya da gelişiminde sıkıntı yaşamadık kaldı ki dediğim gibi başka dr demese benim dr um bunu bana söylemeyecekti bile hastanelerin kullandıkları cihazlar çok önemli son sistemse açıyo doppler i bakıyo... hemde hiç bunun için erken doğar bebeğin demedi.... Kontrole gelince 35 den sonra artık her hafta bakmaları lazım 2 hafta biraz fazla bence bi de şu var canım netten okumamaya bak bu tarz şeyleri biliyorum elinde değil bende çok yaptım dr bişey dese ya da kendimde bi değişiklik hissetsem hemen nete girip bakıyodum ama çok yanlış olduğunu anladım çünkü hep olumsuz şeyler yazıyor mesela benim gebelik zehirlenmesinde bile netten okuduğuma göre 0,30 un üstünde protein kesin zehirlenmedir diyo ama benimki 0,39 olmasına rağmen tam olarak zehirlenme demiyor ama benim okuduklarım kalpten götürecek cinstendi... Velhasıl rahat ol canım hepimiz sona yaklaşıyoruz biliyosun ki 37 de bile doğsa miyadı dolmuş oluyo

canım eğitimde neler anlatıyolar bize özetleyebilirmisin bende istiyodum gitmek ama burda yok

Canım doktorum hareketleri takip et demedi bu konıyla alakalı.
Erken doğum riski yok ama uygun bi zamanda alıyorlar eğer ileri dereceyse.
Hareketleri kısıtla flanda demedi. Çünkü bünye yapıyor bunu.
Ben ağrı kesici bile içmedim. Şurup içmedim. Saçımı bile boyamadım. Genede oldu.
Tamamen bünye ile alakalı bence.
Ben yarın öğleden sonra gideyim hemen yazacapım merak etme.

Aa sende de mi vardı yazdıklarına sevindim valla ne yalan söyliim canım. Doppler var cihazında baktı bir problem yoktu kan akışında zaten ama kireçlenme hızlı ilerlerse besini azalıyor sanırım canım bebişin. Hızlı yada yavaş ilerlemeside biraz kader gibi yapılacak pek birşey yok:) umarım beslenirde büyür biraz daha. Haftada 100 gram gibi bişey alıyolar çünkü normal alsa bile 3100 olmuş oluyo 40. Haftada doğsa hemde. Ultrasonda 300 fazla tartsa 2700-2800 falan oluyo miadında:) Kilolu yada zayıf hiç önemli diil aslında sağlıklı olsun yeterki bebişlerimiz. Beklediğim bişey diildi bi anda şaşırdım atlatıcam inşallah:):)

gelir canım merak etme benim sezeryandan sonra 3.gün gelmişti endişelenme

Selam kızlar,
Allah nasip ederse epidural doğum yapmak istiyorum ama herkes benim yerime karar veriyor. Doğumun nasıl olacak diye sorsalar hemen etrafımdan birileri normal normal deyip atlıyor. Psikolojik olarak hazır mıyım düşünmüyorlar. Neyse ben başka bişi soracaktım : Doğuma kaç gün kala ağda yapmak lazım. Daha doğrusu belli bir zamanı var mı

doğumun ertesi günü başladım geç bile kaldım ama küvez olayı çok üzdü aklıma bile gelmedi birde kuru inciri kaynatıp suyunu içersen gerçekten çok işe yarıyor

Bak ne güzel doppler de sıkıntı yokmuş önemli olan o zaten... Emin ol bi çok kişide var fakat dediğim gibi dr lar söylemiyor eski bi kriter olarak görüyorlar kireçlenmeyi... Her bebeğin miyadı farklı diye düşünüyorum artık karnımızdaki durma sürelerini Allah biliyor 35 den sonra daha hızlı kilo alıyorlar haftada 200-300 gr arası diye biliyorum bi keresinde dr um öyle hesaplatmıştı bana... Böyle sıkıntı yapa yapa en sonunda bi bakmışız doğurmuşuz ama biz yine rahat durmayız bu seferde bebişlere takarız kafayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…